News

Sunt copiii imuni la noul coronavirus? O nouă teorie cu privire la modul de transmitere provoacă confuzie în rândul populației

04.05.2020 | 16:02
Sunt copiii imuni la noul coronavirus O noua teorie cu privire la modul de transmitere provoaca confuzie in randul populatiei
ADVERTISEMENT

Încă de la începutul pandemiei de coronavirus, oamenii de știință s-au contrazis referitor la modul în care copiii pot să se infecteze sau transmite Covid-19.

Sunt copiii imuni la noul coronavirus?

Nu au fost puține declarații publice ale unor lideri care explicau că numărul aproape inexistent de copii bolnavi cu noul coronavirus are legătură directă cu faptul că această boală nu-i afectează, decât în caz excepțional pe micuți.

ADVERTISEMENT

Mai mult, elvețienii au declarat, la nivel guvernamental, că micuții cu vârsta cuprinsă sub 10 ani sunt imuni la boală, pentru că nu au receptorii necesari pentru a fi infectați. Astfel, școlile se vor redeschide în 11 mai.

Mai mult, după ce au analizat 78 de studii de specialitate, experții Colegiului Roial de Pediatrie din Marea Britanie a declarat, referindu-se la copii, că „rolul lor în transmiterea bolii e neclar, însă pare destul de clar că nu au un rol important în această chestiune”.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, unul dintre autorii studiilor de specialitate, Alasdair Munro, susține contraruil. „Copiii transmit Covid-19 cu siguranță”, a explicat angajatul Spitalului Universitar din Southampton.

Într-adevăr, cei mici nu sunt victime ale coronavirusului însă se pot infecta, ocazional, și pot transmite boala mai departe.

ADVERTISEMENT

Confuzia a pornit de la OMS

Confuzia ar fi pornit de la OMS și China, conform sciencealert.com. Experții de la OMS nu au înregistrat niciun caz de adult îmbolnăvit de la un copil, astfel că au tras concluzia că cei mici nu pot transmite boala.

Cu toate acestea, nu există nicio dovadă că cei mici nu ar transmite boala, deși e clar că noul coronavirus pare să-i ocolească pe copii.

ADVERTISEMENT

Conform daterlor oficiale din SUA, 1.7% dintr-un total de 150.000 de cazuri de Covid-19 au afectat persoane sub 18 ani. La nivel global, procentul e sub 2%.

Așadar, nu există nicio dovadă că virusul ar fi transmis de copii, însă nu există nicio dovadă că nu ar fi transmis. Lucru valabil și despre existenta extratereștrilor, ar putea spune cârcotașii.

Între timp, experții roagă oamenii să nu-i trateze pe copii ca și cum ar fi imuni la coronavirus, pentru că s-ar putea să nu fie.

ADVERTISEMENT