Steaua București este blocată în Liga 2, iar conducerea Ministerului Apărării nu pare că are niciun plan prin care echipa să obțină dreptul la promovare. Cu toate acestea, au fost câteva companii care și-au arătat interesul să investească în Ghencea.
Una dintre primele discuții cu privire la o asociere a clubului Steaua cu un privat a fost cu firma fraților Dedeman, care ar fi putut să vină ca sponsor sau chiar ca investitor. Totul a rămas însă doar la faza de discuții și nu s-a materializat nimic.
O altă posibilitate de asociere în vederea a promovării, care pe hârtie ar putea fi posibilă și astăzi este cu firma Romtehnica, care aparține chiar de Ministerul Apărării și este coordonată de Secretarul de Stat Eduard Bahide.
International Alexander Holding este o altă firmă care a fost interesată să investească la Steaua. Compania condusă de Simion Apreutese s-a retras însă și din calitatea de sponsor al echipei și al academiei clubului după ce negocierile cu MApN au eșuat. Apreutese s-a arătat interesat și de preluarea FCSB-ului și UTA-ei.
Una dintre cele mai importante oferte a venit din partea Revicom Oil, compania deținută de Patrick Benga și care finanțează și Metalul Buzău din Liga 2. Omul de afaceri e dispus să ofere un milion de euro anual pentru a se asocia cu Steaua, în timp ce pentru SuperLiga avea să contribuie cu două milioane de euro. Ministerul Apărării a respins însă și această propunere oficială care a fost trimisă pe adresa clubului.
De un parteneriat privat cu Steaua București ar fi fost interesat și un fond de investiții din Elveția. În spațiul public nu a apărut însă nicio informație legată de această posibilitate.
Asociația Steliștilor 1947 și Ultima Redută 1947 și-au arătat de asemenea interesul să ajute la crearea unei noi forme de organizare și să se asocieze cu „militarii”, însă conducerea clubului nu a rezolvat această problemă care începe să devină critică.
Echipa lui Daniel Oprița a terminat de două ori sezonul pe un loc care îi putea asigura promovarea în SuperLiga, însă forma de organizare juridică a clubului nu a permis obținerea licenței pentru prima ligă.
Până acum, Ministerul Apărării și clubul Steaua au fost destul de reticente cu privire la asocierea cu un privat de teama de nu a reveni la situația din 2003 cu Gigi Becali.
Cu toate acestea, din informațiile FANATIK, MApN ia în sfârșit în calcul și această variantă. Cel care se opune însă vehement acestei variante este nimeni altul decât juristul clubului, Florin Talpan.
Rămâne de văzut dacă în acest sezon Steaua București va rezolva situația sau echipa va fi fără drept de promovare pentru al cincilea an consecutiv.