News

Suntem aproape de un lockdown total? Ce spune șeful DSU, Raed Arafat

07.03.2021 | 11:25
Suntem aproape de un lockdown total Ce spune seful DSU Raed Arafat
ADVERTISEMENT

Secretarul de stat Raed Arafat a transmis un mesaj cât se poate de clar privind eventualitatea unui lockdown total. 

Șeful DSU a vorbit sâmbătă la Digi24 despre creșterea accelerată a numărului de infectări din ultima perioadă, dar și despre posibilitatea introducerii de măsurilor restrictive drastice pentru a limita răspândirea virusului.

ADVERTISEMENT

 Raed Arafat a precizat că ”depinde de noi unde vom ajunge şi dacă vom ajunge să mai luăm măsuri de carantinare.”

Raed Arafat: Media naţională de infectări este „în jur la 3 la mie, 2,90 – 3 la mie”

Foto: Inquam Photos George Călin

Șeful DSU a declarat că toate localităţile ţării sunt monitorizate şi unde se impun măsuri locale sau zonale de carantină acestea vor fi luate.

ADVERTISEMENT

”Trebuie să se înţeleagă peste tot (…) în mâna noastră stă dacă continuăm să creştem incidenţa şi să trebuiască să luăm măsuri de limitare a circulaţiei virusului. De noi depinde acest lcuru.

Ne confruntăm cu riscul răspândirii mai rapide din cauza noii tulpini care devine din ce în ce predominantă peste tot şi un sistem sanitar care oricum este aglomerat în acest moment”, a afirmat Arafat la Digi24, potrivit News.ro.

ADVERTISEMENT

”Facem tot posibilul să nu ajungem la lockdown”

Șeful DSU a precizat că se vor lua măsuri locale unde este necesar și că se încearcă totul pentru a se evita un lockdown total.

”Dacă contiunuă creşterea (…) acolo unde trebuie măsuri locale, zonale, acestea se vor lua. Dacă nu le luăm vom ajunge să luăm măsuri naţionale mult mai drastice şi asta încercăm să evităm. La acest moment nu există în faţa noastră, pe masă pusă nicio discuţie despre lockdown total (…) Încercăm tot posibilul să nu ajungem acolo”, a mai declarat Raed Arafat.

ADVERTISEMENT

Sâmbătă, 6 martie, Timișoara și alte patru comune din apropiere – Giroc, Ghiroda, Moșnița Nouă și Dumbrăvița – au intrat în carantină. Decizia a fost luată de Consiliul Județean pentru Situații de Urgență.

ADVERTISEMENT