Alegeri 2024

“Sunteţi un om om bogat?” Ce avere are, de fapt, Mircea Geoană şi care este salariul pe care îl ia de la NATO

Mircea Geoană a dezvăluit în direct la "Sport şi Politică" ce avere are şi ce salariu are la NATO, ca secretar general adjunct.
08.07.2024 | 08:55
Sunteti un om om bogat Ce avere are de fapt Mircea Geoana si care este salariul pe care il ia de la NATO
Mircea Geoană a răspuns direct la întrebarea cât de bogat este Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Mircea Geoană, secretarul general al NATO, a vorbit la emisiunea „Sport și Politică”, moderată de Horia Ivanovici, despre aspectul financiar al profesiei sale, mulți români fiind curioși să afle cum este retribuită o persoană aflată pe o funcție de acest nivel.

„Am tot ce-mi trebuie”

Întrebat dacă este un om bogat, Mircea Geoană a răspuns: „Sunt un om care am tot ce-mi trebuie, nu am grija zilei de mâine, har Domnului. Multă lume n-are luxul ăsta al meu”.

ADVERTISEMENT

Un om care are o situație financiară foarte bună poate fi avantajat de acest aspect în ochii electoratului, a considerat Ivanovici, fiind văzut ca având deja tot ce-i trebuie, deci nu urmărește să câștige voturi ca să-și umple buzunarele. „Nu, la NATO am fost plătit foarte bine, ăsta-i adevărul”, a subliniat Mircea Geoană. Întrebat dacă e secret salariul la NATO, el a răspuns că e „semi-secret”.

„E semi-secret, nu trebuie să intrăm în detalii, se plătește foarte bine. Dar mai e altă chestiune, printre variantele de după NATO, o variantă pe care o face toată lumea, o să-l vedeți pe Stoltenberg (Jens Stoltenberg, secretarul general al Alianței), l-ați văzut pe Rasmussen (Anders Fogh Rasmussen), fostul secretar general, pe Barroso (Hose Manuel Durao Barroso, fostul președinte al Comisiei Europene), pe toți ăștia care au fost în poziții mari, toți se duc și fac business după ce pleacă de acolo, se îmbogățesc după”, a explicat Geoană.

ADVERTISEMENT

„Am oferte de n-am ce face cu ele”

Mircea Geoană a subliniat că, la fel, după NATO, ar putea găsi cu ușurință un job foarte bine plătit, având multe oferte de la mari companii occidentale, spre exemplu. „Eu dacă vreau să plec, să fiu aici în consilii de administrație la mari companii occidentale, la tehnologie – conduc inovarea la NATO, chiar mă știe lumea, sunt foarte apreciat – eu dacă mi-aș pune în minte să monetizez jobul de la NATO, o fac, am oferte de n-am ce face cu ele”, a spus Geoană.

„Adică deveniți milionar fără probleme?”, a întrebat Ivanovici. „Fără probleme, adică fac bani tot pe muncă, pe meritul meu”, a răspuns Geoană. „Dar pentru mine banul nu este important, dacă ai cât își trebuie, ce mai trebuie să faci?”, a adăugat el, spunând că nu este un om avid de bani. „Nu, nu sunt, vreau să am confort și liniște că, Doamne ferește, te mai îmbolnăvești”.

ADVERTISEMENT

Peste 16.000 de euro pe lună, de la NATO

Geoană a mai spus că „nu are nici o rezervă” să spună cât câștigă la NATO. „N-am nici o rezervă, dar nu e jobul meu, dacă puneți întrebarea la NATO vă răspund ei, nu spun eu. Politica noastră este să nu vorbim despre asta, dar dacă se uită cineva pe site-ul nostru nu-i nimic secret, e public”, a mai spus secretarul general adjunct al Alianței Nord Atlantice.

Conform grilei de salarizare consultate de FANATIK, lui Mircea Geoană îi corespunde la NATO grila salarială U2, ceea ce înseamnă că secretarul general adjunct al NATO încasează 16.843 de euro pe lună, adică 202.116 euro pe an.

ADVERTISEMENT

"Sunteţi un om om bogat?". Ce avere are, de fapt, Mircea Geoană şi care este salariul pe care îl ia de la NATO

Dan Puric: „Am strâns 6.000 € pentru o fată oarbă, biserica vreo 4.000....
Dan Puric: „Am strâns 6.000 € pentru o fată oarbă, biserica vreo 4.000. I-am dat un telefon. «Băi Gigi, te rog din suflet, are nevoie de celule stem»”. Reacția lui Becali
De ce a fost Dacia aproape imposibil de cucerit. Secretele războinicilor neînfricați care...
De ce a fost Dacia aproape imposibil de cucerit. Secretele războinicilor neînfricați care o apărau de romani
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
România, sub atenţionare meteo dublă. Ţara se împarte între căldură extremă şi furtuni...
România, sub atenţionare meteo dublă. Ţara se împarte între căldură extremă şi furtuni în acest weekend
Nora milionarului român care şi-a înşelat soţia 16 ani cu cea mai cunoscută...
Nora milionarului român care şi-a înşelat soţia 16 ani cu cea mai cunoscută amantă din România, apariţie incendiară fără iubit!
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
RĂSTURNARE de SITUAȚIE! JOE BIDEN a CONFIRMAT OFICIAL
RĂSTURNARE de SITUAȚIE! JOE BIDEN a CONFIRMAT OFICIAL
Ce trebuie să mănânci de Sfântul Ilie ca să atragi norocul și prosperitatea...
Ce trebuie să mănânci de Sfântul Ilie ca să atragi norocul și prosperitatea în viața ta
Aerul condiționat și cea mai enervantă problemă. Poate fi rezolvată foarte simplu
Aerul condiționat și cea mai enervantă problemă. Poate fi rezolvată foarte simplu
Dana Nălbaru şi Dragoş Bucur, anunţ după aproape 20 de ani de căsnicie:...
Dana Nălbaru şi Dragoş Bucur, anunţ după aproape 20 de ani de căsnicie: Şterge poza!
Caz unic la alegerile locale din România: a câștigat primăria la un vot...
Caz unic la alegerile locale din România: a câștigat primăria la un vot diferență. Pierzătorul: „M-au lucrat cum nu credeam în viața mea”
Ce etnie avea, de fapt, regretatul actor Iurie Darie. Prenumele mai puțin obișnuit...
Ce etnie avea, de fapt, regretatul actor Iurie Darie. Prenumele mai puțin obișnuit pe care îl purta