Supa care te scapă de răceală la puțin timp după ce o consumi. Rețeta a devenit virală pe internet. Se pregătește frecvent de multe gospodine din România, fiind una care este iubită atât de copii, cât și de adulți.
Supa care reduce toate simptomele de răceală imediat ce este mâncată. Preparatul culinar e foarte apreciat pe social media. A fost făcut public de o pagină cunoscută pe Instagram, care are foarte multe rețete culinare.
Gospodinele spun că este un fel de mâncare care „vindecă sufletul” și care are puterea de a scăpa oamenii de boală. Se gătește des în sezonul rece sau atunci când simți nevoia să savurezi ceva cald și cu un gust plăcut.
Potrivit Cosânzenele Gătesc, este vorba de supa de găluște care se face simplu, rapid și cu puține ingrediente. Majoritatea dintre produsele care se folosesc la această rețetă sunt, cu siguranță, deja în bucătăria ta.
Pentru un preparat de nota 10 se folosește un pui întreg sau aripile și spatele, în funcție de preferințele fiecărei persoane în parte. De asemenea, supa mai are nevoie de morcovi, rădăcină de pătrunjel, țelină, ardei, păstârnac, ceapă și o legătură de pătrunjel proaspăt.
În plus, mai este nevoie de apă și condimente, cum ar fi sare și piper. Pentru găluște se folosesc 2 ouă, puțin griș și un praf de sare. Opțional se poate adăuga un strop de ulei de floarea soarelui care face găluștele pufoase și moi.
Supa de găluște se face rapid și nu este nevoie să petreci ore întregi în fața aragazului. Primul pas pe care trebuie să-l iei în calcul este spălarea și tranșarea puiului care apoi se pune la fiert în apă cu puțină sare. Se lasă pe foc pentru aproximativ 40 de minute.
În toată această perioadă se îndepărtează spuma care se formează deasupra și se mai completează cu apă dacă este nevoie. Între timp se spală legumele și se adaugă întregi în oală alături de carne până când se fierb bine.
Găluștele se fac din două ouă care se sparg într-un vas încăpător. Se bat cu un praf de sare și se adaugă peste, treptat, grișul în ploaie. Se lasă la odihnit circa 10 minute pe masa din bucătărie sau se păstrează la frigider.
Carnea și legumele fierte se scot din oală și se adaugă doar morcovul care a fost tăiat mărunt. Se pun și fâșiile de carne de pui, apoi se formează găluștele cu o lingură și se acoperă vasul cu un capac. Se mai lasă la fiert pentru încă 10-15 minute.
Se condimentează cu sare și piper, în funcție de gustul fiecăruia. Se oprește focul de la aragaz și se adaugă pătrunjelul care a fost spălat și tocat mărunt. Verdeața nu se adaugă niciodată în supă în timp ce fierbe. Preparatul se servește cald pentru un efect și mai bun în cazul unei răceli.