Life

Supă cremă de urzici cu leurdă, o rețetă ideală pentru Postul Paștelui. Se prepară simplu și e savuroasă

Supă cremă cu urzici și leurdă, o rețetă perfectă de savurat pentru Postul Paștelui. Preparatul se face ușor și este delicios.
01.04.2025 | 15:20
Supa crema de urzici cu leurda o reteta ideala pentru Postul Pastelui Se prepara simplu si e savuroasa
Supă cremă de urzici și leurdă, pentru post. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Urzicile și leurda sunt vedetele acestui sezon și se găsesc din belșug în piețe și magazine. Cele două plante pot fi transformate într-o supă cremă extrem de bună. Această rețetă este ideală pentru Postul Paștelui. Se prepară simplu și este savuroasă. Gospodinele nu stau mult în bucătărie.

Rețetă de supă cremă de urzici și leurdă, pentru post

Supa cremă de urzici și leurdă este o rețetă perfectă pentru persoanele care nu consumă carne, ouă și lactate. Credincioșii o pot pregăti în perioada Postului Paștelui, preparatul făcându-se ușor. În plus, este foarte delicios.

ADVERTISEMENT

Acest fel de mâncare este savuros și se poate consuma la masa de prânz sau la cină. Și unde mai pui că nu are nevoie de foarte multe ingrediente. Se face din 500 de grame de urzici proaspete, care se curăță și se spală foarte bine.

Ele se pun la opărit într-o oală cu apă suficientă, pentru o perioadă foarte scurtă. E nevoie de doar câteva minute. De asemenea, preparatul culinar mai conține o legătură mică de leurdă și o ceapă medie tocată mărunt.

ADVERTISEMENT

De asemenea, supa cremă de urzici și leurdă mai are în compoziția sa doi cartofi de mărime medie. Aceste legume se curăță și se taie cuburi. Rețeta mai are 2 linguri cu ulei de măsline, 100 ml smântână lichidă, sare și piper.

Cum se face supa cremă de urzici și leurdă

Supa cremă de urzici și leurdă se face simplu și rapid. După ce urzicile au fost opărite timp de un minut se scurg bine de apă. Se lasă deoparte într-un vas și între timp se pune la încălzit uleiul de măsline, într-o oală încăpătoare.

ADVERTISEMENT

Ceapa se pune în oală și se călește până când devine translucidă. Se adaugă cartofii și se lasă la fiert preț de câteva minute. Când cartofii sunt aproape fierți se pun urzicile opărite și frunzele din legătura de leurdă. Se mai lasă să fiarbă încă 5 minute.

ADVERTISEMENT

E foarte important să se înmoaie toate ingredientele. Acest fel de mâncare este aproape gata. Tot ce mai trebuie să facă gospodinele este să adauge întreaga compoziție într-un blender. Se pasează până când se transformă totul într-o cremă fină.

În amestec se mai adaugă smântâna. Supa crema de urzici și leurdă se condimentează cu sare și piper, în funcție de gustul fiecărei persoane. Se amestecă bine și se adaugă deasupra crutoanele. Mâncarea se servește fierbinte.

Crutoanele de casă se pregătesc în numai câteva secunde. Se fac din doar două felii de pâine uscată care se taie în cuburi potrivite. Peste ele se presară o lingură de ulei de măsline și un praf de sare. Se pun la cuptor pentru a se rumeni frumos.