Principiile generale de gătit sunt foarte simple când vine vorba de supă de pește, care este delicioasă și ideală în zilele cu dezlegare din Postul Crăciunului. Are o savoare aparte și te va încălzi după o plimbare în natură.
Ukha sau supa de pește este un preparat culinar tradițional rusesc care se găsește în numeroase restaurante. Acest fel de mâncare este numai bun de savurat în sezonul rece, fiind extrem de ușor de gătit.
Specialiștii susțin că nu vei petrece ore bune în bucătărie pentru că se face simplu și rapid. În plus, nici nu conține foarte multe ingrediente și nici procesul nu este unul complicat. Se poate face în zilele cu dezlegare la pește.
Postul Crăciunului are multe astfel de zile, fiind unul care poate fi ținut ușor de credincioși. Pentru a face rețeta ca la carte trebuie să ții cont că ai nevoie de 2 linguri cu ulei de măsline, 1 ceapă medie, 2 morcovi, 4 căni supă de legume și 4 căni cu apă.
De asemenea, supa de pește rusească mai conține 3-4 cartofi medii, tăiați cubulețe, 3 frunze de dafin, 10 boabe de piper negru, cod proaspăt și somon, sub formă de cuburi, o legătură de mărar, o legătură de pătrunjel și sare.
Supa de pește se începe prin a pune la încins uleiul de măsline într-o oală încăpătoare. Ulterior, gospodinele din Rusia obișnuiesc să adauge ceapa tocată pe care o lasă în cratiță până când se caramelizează.
E foarte important să se amestece continuu pentru a nu se arde ceapa. Se pun și morcovii și se lasă să se înmoaie, aproximativ 5-7 minute. Apoi, se adaugă supa de legume, apa, cartofii, frunzele de dafin și boabele de piper negru.
Se condimentează supa de pește cu sare, în funcție de gustul fiecărei gospodine în parte. Se reduce focul de la aragaz și se mai lasă pe foc oala cu mâncare timp de 10 minute până când cartofii sunt fierți suficient de bine.
Următorul pas constă în adăugarea bucăților de pește. Supa este gata atunci când bucățile de pește sunt opace și se desfac ușor cu furculița. În acest moment, se oprește aragazul și se pun mărarul și pătrunjelul. Supa se servește caldă. Poftă bună!