Sezonul rece cere neapărat o supă delicioasă și gata în numai 15 minute, mai ales dacă nu vrei să petreci ore întregi în bucătărie. Acest preparat culinar te va cuceri pentru că se pregătește ușor și are puține ingrediente.
Bucătarii și cărțile de bucate au diverse rețete de preparate culinare perfecte pentru a fi savurate în funcție de fiecare anotimp în parte, toamna și iarna supele și ciorbele fiind printre cele gătite de oameni.
Una dintre supele pe care trebuie să le încerci perioada aceasta se pregătește în doar 15 minute. Este savuroasă, hrănitoare și va fi adorată de toată lumea, de la mic la mare, deși nu pare aspectuoasă la prima vedere.
Ingredientul principal constă în fasolea neagră, de la conservă. Gospodinele desăvârșite obișnuiesc să folosească atât boabele, cât și lichidul pentru un plus de savoare. Un alt secret este legat de călirea legumelor.
În felul acesta supa cremă va fi mult mai delicioasă. Pentru a o pregăti ai nevoie de 2 conserve de 425 de grame de fasole neagră, 1 conservă de 400 de grame de roșii coapte cu ardei iute, 1 cană de supă de legume sau de pui.
De asemenea, rețeta mai conține 2 linguri de ulei de măsline, 2 căței de usturoi, 1 ceapă mică galbenă, 1 linguriță de chimion măcinat, jumătate de linguriță de coriandru măcinat, jumătate de linguriță de pudră de chili și jumătate de linguriță de sare kosher.
Supa cremă de fasole neagră este gata în numai 15 minute dacă se ține cont de câțiva pași. În primul rând, este nevoie de o oală încăpătoare în care se pun la încins uleiul de măsline împreună cu usturoiul pisat mărunt.
În al doilea rând, se adaugă ceapa care a fost curățată, spălată și tocată. Se călește circa 3 minute sau până când începe să se înmoaie. Se pun condimentele, cum ar fi chimionul, coriandrul și pudra de chili. Se gătește totul timp de 30 de secunde.
Se adaugă fasolea neagră cu tot cu lichid, roșiile din conservă și supa. Se amestecă bine cu o lingură de lemn și se lasă pe foc până se atinge punctul de fierbere. Ulterior, se reduce focul la mediu și se lasă să fiarbă câteva minute astfel încât aromele să se combine.
Se pune sare în funcție de gustul fiecărei persoane în parte. Supa se pasează cu ajutorul unui blender vertical până se obține consistența dorită. Se servește caldă cu crutoane, smântână, verdeață sau coriandru tocat mărunt.