Deși poate părea o soluție rapidă și eficientă de gătit, supa la plic este un adevărat pericol pentru organismul nostru. InfoCons a realizat un studiu în baza căruia s-au analizat etichetele a 29 de produse de tip supă la plic.
Rezultatele nu au fost unele îmbucurătoare. Mai exact, s-a descoperit că supa la plic are până la 10 E-uri și cu 156% mai multă sare, decât doza recomandată de Organizația Mondială a Sănătății (OMS).
De altfel, 89,66% dintre produsele analizate conțin paste sau tăieței de doar 44.9%. Totodată, 44,83% conțin legume deshidratate în procente de doar 2.2% și 28.5%. Alte 93,10% din produse conțin cel mai mult E-uri.
”Numericul de aditivi alimentari variază între 0 – 10:
De asemenea, peste 60% dintre produsele studiate conțin monoglutamat de sodiu și carbonați de potasiu. Alte peste 50% conțin, la fel, carbonat de sodiu, dar și guanilat disodic și inozinat disodic.
Experții OMS recomandă un consum de 5 g sare pe zi. O cantitate mare de sare duce la apariția tensiunii arteriale, un risc destul de major pentru bolile cardiovasculare, dar și accidentele vasculare cerebrale.
Având în vedere toate cele menționate, cei care vor să fie prudenți de acum încolo în legătură cu ceea ce consumă, pot face acest lucru cu ajutorul unei aplicații.
Reprezentanții studiului mai precizează că se poate descărca gratuit aplicația IfoCons din ”Magazin Play”, care arată cantitatea de aditivi alimentari dintr-un produs.
”Descarcă GRATUIT aplicația InfoCons și află numericul de aditivi alimentari, cantitatea de zahăr, cantitatea de sare și numărul de calorii din produsele scanate.
Dacă ești la cumpărături sau acasa, scanează eticheta produselor pe care vrei să le consumi, pentru a afla tot ce trebuie să știi despre produsele respective”, mai informează InfoCons.