News

Supărarea când îmi vine! Un adolescent de 16 ani din Suceava a tăiat cablurile unui semafor. Motivul halucinant pentru care a recurs la acest gest

La peste două săptămâni de când au fost tăiate cablurile semaforului din intersecția străzii Zorilor cu bulevardul George Enescu (orașul Suceava), polițiștii l-au prins pe făptaș.
24.06.2022 | 15:37
Supararea cand imi vine Un adolescent de 16 ani din Suceava a taiat cablurile unui semafor Motivul halucinant pentru care a recurs la acest gest
La 16 ani are probleme cu legea după ce a tăiat cablurile unui semafor din oraș. Foto: commons.wikimedia.org
ADVERTISEMENT

Oamenii legii au fost destul de surprinși când au aflat că persoana vinovată pentru comiterea infracțiunii de distrugere este un minor de 16 ani. Și mai surprinși au fost polițiștii când adolescentul le-a explicat de ce a tăiat cablurile semaforului.

Prea deranjat de lumina ledurilor semaforului

Astfel, puștiul a declarat că locuiește în blocul din apropierea semaforului și era foarte deranjat din cauza semnalelor luminoase pe care le observa pe geamul camerei sale.

ADVERTISEMENT

Minorul a răbdat cât a răbdat, dar la un moment dat a cedat nervos și s-a dus să taie cablurile semaforului, potrivit obiectivdesuceava.ro. Când făcea asta la adăpostul nopții, el a secționat și două cabluri de telefonie și internet.

Situația a creat multe probleme șoferilor din zonă, astfel că polițiștii au aflat rapid despre problemă. În cele din urmă, polițiștii BIC Suceava au aflat că un tânăr de 16 ani este cel care a scos din funcțiune semaforul cu leduri din Suceava.

ADVERTISEMENT

Amintim că la 16 mai 2022, primarul Capitalei, Nicușor Dan, anunța că semafoarele inteligente ar putea apărea curând și în București. La acea vreme, edilul general preciza că a depus o cerere de finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pentru a cumpăra sistemul inteligent de semaforizare.

Semafoare inteligente în București

Semafoarele de ultimă generație au rolul de a reduce timpii de așteptare în trafic, aspect care mai departe contribuie la reducerea poluării generate de mașinile din intersecții.

ADVERTISEMENT

Am depus azi (n.r. – luni, 16 mai) o cerere de finanțare prin PNRR pentru o primă etapă din proiectul de modernizare și extindere a semaforizării inteligente, suma solicitată prin PNRR fiind de 6 milioane de euro (fără TVA).

În parteneriat cu primăriile de sector, Primăria Generală va lucra la modernizarea și integrarea în sistemul de management al traficului a semafoarelor de pe 5 mari axe de circulație din oraș, precum și la studiul de fezabilitate pentru toate intersecțiile care vor fi incluse în final în sistemul de semaforizare inteligentă”, anunța Nicușor Dan pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Altfel, primarul Bucureștiului preciza la jumătatea lunii mai că dorea să achiziționeze și troleibuze noi. În acest sens, el a depus o cerere de finanțare prin PNRR (n.r. – 11,2 milioane euro, fără TVA), pentru a cumpăra 22 de troleibuze noi.

ADVERTISEMENT