News

Supărat că nu primește bani de buzunar, un adolescent din Bihor a comandat jefuirea părinților. Cu ce sumă s-a ales

Un adolescent de 17 ani din Bihor a pus la cale jefuirea părinților săi, supărat că nu primea bani de buzunar. Cu câți bani a vândut pontul
02.04.2023 | 14:53
Suparat ca nu primeste bani de buzunar un adolescent din Bihor a comandat jefuirea parintilor Cu ce suma sa ales
Adolescentul a vândut pontul pentru 2.500 de lei Sursa foto: hepta
ADVERTISEMENT

Trei tineri, cu vârste cuprinse între 20 şi 21 de ani, au fost arestați preventiv pentru furt calificat, a decis Judecătoria Salonta. O a patra persoană a fost plasată sub control judiciar pentru 60 de zile.

Un adolescent din Bihor a comandat jefuirea părinților

Cei patru tineri, toți din județul Arad, au furat peste 40.000 de lei dintr-o locuință din satul Tămașda, județul Bihor, după ce au primit pontul de la fiul victimelor, prin aplicația SnapChat.

ADVERTISEMENT

Acesta din urmă, un adolescent de 17 ani ar fi fost nemulțumit că nu primea de la părinți banii pe care îi cerea. Adolescentul le-a solicitat hoților 2.500 de lei pentru informațiile furnizate.

Hoții au prădat locuința în seara de 25 martie. S-au deplasat la adresă cu mașina tatălui unuia dintre ei și au purtat mănuși și glugi sau cagule pentru a nu fi identificați. Unul dintre ei avea asupra sa un levier ascuns în geacă.

ADVERTISEMENT

”Au pătruns (fără drept şi prin escaladarea gardului din plasă) în curtea imobilului, după care au intrat în casă, pe uşa închisă, dar neasigurată, iar apoi, prin efracţie (forţarea uşii de acces cu obiectul amintit anterior) au ajuns în dormitorul de la etaj, de unde au sustras suma de 3.000 de lei şi un card bancar (neutilizat) dintr-o poşetă, 35.000 dintr-un dulap şi un plic în care se aflau suma de 2.000 lei şi 150 euro, de sub lenjeria aflată pe un raft, în partea superioară, cauzând astfel un prejudiciu total de 40.738,82 lei, întorcându-se ulterior la maşina parcată lângă podul CFR de la intrarea în localitate”, a transmis Parchetul de pe lângă Judecătoria Salonta, într-un comunicat de presă, citat de News.ro.

Hoții au cheltuit banii într-un club

Cei patru făptuitori și-au împărțit în mod egal sumele sustrase apoi s-au întors în Arad, unde, în aceeași noapte, au cheltuit o parte din banii furați într-un club de noapte.

ADVERTISEMENT

Procurorii au mai precizat că cel care le-a furnizat făptuitorilor pontul a fost chiar fiul victimelor, în vârstă de 17 ani. Minorul le-a cerut hoților suma de 2.500 de lei, în schimbul informațiilor oferte prin intermediul aplicației SnapChat, în care mesajele sunt șterse imediat după ce sunt citite. Părinții adolescentului nu au formulat vreo plângere împotriva lui, astfel că acesta nu va răspunde penal.

”Din datele şi informaţiile obţinute de organele de poliţie a rezultat faptul că minorul, pe fondul unor tensiuni în familie şi a faptului că nu primea de la părinţi sumele de bani pe care le solicita, l-a contactat pe inculpatul P. S-N. (care făcea parte dintr-un anturaj în care se consumau şi substanţe interzise) pentru a putea plănui şi săvârşi infracţiune de furt calificat”, se mai arată în comunicat.

ADVERTISEMENT

Judecătoria Salonta, judeţul Bihor, a decis arestarea preventivă a celor trei tineri care au pătruns în locuinţă prin efracţie şi au furat banii, precum şi măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, pentru complicele lor, care îi aştepta în maşină, după ce au săvârşit infracţiunea.

ADVERTISEMENT