News

Supărată că i-a omorât mai mulți porumbei, o femeie din Vaslui și-a ucis pisica. Câți ani de închisoare riscă

O femeie de 28 de ani din Vaslui și-a ucis pisica de supărare că aceasta i-ar fi făcut pagubă printre porumbeii pe care îi creștea. Autoarea gestului risca până la 7 ani de închisoare.
22.05.2022 | 15:42
Suparata ca ia omorat mai multi porumbei o femeie din Vaslui sia ucis pisica Cati ani de inchisoare risca
O femeie din Vaslui și-a omorât pisica și a postat imaginile pe rețelele de socializare. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Un caz cu adevărat șocant a avut loc în urmă cu câteva zile în Vaslui. O femeie și-a ucis pisica și a postat apoi imaginile pe site-urile de socializare.

O femeie din Vaslui și-a omorât pisica și a postat imaginile pe rețelele de socializare

Din primele informații, tânăra de 28 de ani ar fi fost revoltată de faptul că animalul a dat iama printre porumbeii pe care îi avea în gospodărie.

ADVERTISEMENT

Femeia a decis să se răzbune pe felină într-un mod cumplit. Presa locală scrie că bietul animal a fost decapitat.

Fapta femeii din localitatea Dumești nu s-a rezumat doar la uciderea pisicii. După gestul macabru, aceasta a postat, pe rețelele de socializare, fotografii cu rezultatele faptei sale, însoțite de mesajul ”Nu există răzbunare mai bună ca asta”.

ADVERTISEMENT

În scurt timp, cazul a ajuns și în atenția polițiștilor vasluieni. După identificarea autoarei, a fost întocmit dosar penal, notează publicația Vremea Nouă.

Femeia din Vaslui riscă până la 7 ani de închisoare

Și mai grav este faptul că individa din Vaslui a comis această faptă pe 19 mai, chiar a doua zi după apariția, în Monitorul Oficial, a noilor modificări privind protecția animalelor.

ADVERTISEMENT

Pe 18 mai 2022 a devenit oficial. Cei care chinuiesc animalele sau le ucid primesc amenzi drastice sau merg la închisoare.

Anterior, în aprilie, Camera Deputaţilor a adoptat un proiect de lege care prevede majorarea limitelor pedepselor şi amenzilor contravenţionale în cazul acţiunilor de cruzime faţă de animale.

ADVERTISEMENT

În textul legii, deputații au stabilit că ”va constitui infracţiune şi se va pedepsi cu închisoare de la 2 la 7 ani: a) uciderea animalelor, cu intenţie, fără drept; b) schingiuirea animalelor; c) organizarea de lupte între animale sau cu animale; d) zoofilia”.

De asemena, în cazul condamnării pentru una dintre aceste infracţiuni, instanţa poate dispune ca pedeapsă complementară interdicţia de a deţine animale pentru o perioadă de la un an la 5 ani.

ADVERTISEMENT