News

Super-avionul de luptă INVIZIBIL al lui Putin care ameninţă America!

Forţele aeriene ruseşti fac un pas uriaş înainte prin dotarea cu avioane de luptă invizibile de generaţia a V-a. Primul lot din aceste aparate este programat să fie livrat la sfârşitul...
15.02.2015 | 04:27
Superavionul de lupta INVIZIBIL al lui Putin care ameninta America
ADVERTISEMENT

Forţele aeriene ruseşti fac un pas uriaş înainte prin dotarea cu avioane de luptă invizibile de generaţia a V-a. Primul lot din aceste aparate este programat să fie livrat la sfârşitul anului.

Suhoi T-50, realizat de Rusia în colaborare cu India, va trasforma armata lui Putin în a doua din lume dotată cu avioane de a V-a generaţie, după Statele Unite, deja dotate cu aparate F-22 Raptor şi care se află la finalul perioadei de testare cu F-35 Lightning II.

ADVERTISEMENT

Pe măsura ce data de livrare se apropie, însă, relaţiile Rusiei cu India se deteriorează, pe fondul unor eşecuri tehnice şi al întârzierilor, dar şi ca urmare a refuzului Moscovei de a împărtăşi cu partenerii indieni detalii tehnologice vitale legate de construcţia aparatului.

„Cum India a achitat deja o primă tranşă de 295 de milioane de dolari pentru designul preliminar şi costurile de dezvoltare, refuzul Rusiei de a nu împărtăşi informaţii legate de construcţia aparatului nu a fost bine primit la New Delhi”, a declarat, pentru Defense News, Monika Chansoria, membru al Centre for Land Warfare Studies, un think tank pe probleme de apărare din capitala Indiei.

ADVERTISEMENT

Potrivit lui Chansoria, există o mare nemulţumire în cercurile militare indiene ca urmare a derobărilor Rusiei de a-şi respecta angajamentele, derobări ce ar putea face ca India să se doteze cu aparate T-50 abia peste 10 ani.

Când înţelegerea cu Rusia a fost încheiată în 2007, aceasta trebuia să fie semnalul unei revoluţii pentru modernizarea armatei Moscovei, mult rămasă în urmă. Pe atunci, economia rusească se afla în plin avânt. Acum, însă, economia rusească gâfâie, atât ca urmare a sancţiunilor internaţionale cât şi a scăderii dramatice a preţului petrolului.

ADVERTISEMENT

Caracteristicile aparatului Suhoi T-50 care îl ajută să fie invizibil pentru radare este fuselajul său plat, materialele compozite din care este fabricat şi vopseaua cu proprietăţi de absorbţie a undelor radarului. Deasemenea ca orice avion invizibil , Suhoi T-50 are muniţia depozitată într-un compartiment interior al avionului, având termoreactoarele protejate împotriva detecţiei radar. Potrivit specialiştilor, T-50 ar putea o manevrabilitate mai mare decât F-22.

Sursă: www.evz.ro

Tags: