Fotbal international

SUPER INTERVIU cu Hagi în Turcia înainte de FENER-GALATA de AZI

În această seară, de la ora 19:00, se joacă derby-ul Turciei, Fenerbahce - Galatasaray, iar jurnaliştii din "Ţara Semilunei" au realizat un amplu interviu cu Gheorghe Hagi, unul dintre cei mai...
20.11.2016 | 00:06
SUPER INTERVIU cu Hagi in Turcia inainte de FENERGALATA de AZI
ADVERTISEMENT

În această seară, de la ora 19:00, se joacă derby-ul Turciei, Fenerbahce – Galatasaray, iar jurnaliştii din “Ţara Semilunei” au realizat un amplu interviu cu Gheorghe Hagi, unul dintre cei mai buni jucători din istoria grupării Cim Bon. Managerul Viitorului a acoperit toate subiectele, vorbind despre duelurile sale din trecut cu Fener, planurile cu echipa constănţeană, cât şi obiectivele sale individuale. 

Vrea să revină în Turcia

Hagi nu a ascuns niciodată faptul că îşi doreşte să revină în fotbalul din Turcia, însă acum pare mai hotărât ca niciodată. “Fotbalul din Turcia are un potenţial enorm. Desigur că o echipă de club de-ale voastre mai poate câştiga un trofeu european…cu mine pe banca tehnică” (n.r. râde).

ADVERTISEMENT

A pregătit-o de două ori pe Galata din postura de antrenor, însă în ambele rânduri nu a reuşit să aducă performanţele aşteptate.“Nu mă pot auto-propune la Galatasaray, dar vreau să revin într-o bună zi în Turcia. Ceea ce simt acum e identic cu sentimentul pe care l-am trăit în prima zi când am semnat cu Galata: vreau să câştig, întodeauna! Vreau să mai lucrez în fotbalul din Turcia, atmosfera de-acolo este incredibilă pe orice stadion

Despre rivalitatea cu Fener

Jurnaliştii turci i-au reamintit fostului mijlocaş de la Galata de unul dintre cele mai frumoase goluri înscrise de el tocmai în poarta rivalei. Se întâmpla în Cupa Turciei din 1999. “Îmi amintesc acel gol. A fost o lovitură liberă din partea dreaptă. Un gol greu de înscris, Ruştu era un portar foarte bune, însă am trimis exact în colţ. A fost unul dintre cele mai frumoase goluri din cariera mea”

ADVERTISEMENT

Hagi a recunoscut în acelaşi timp faptul că suporterii lui Fener pun o uriaşă presiune pe adversari atunci când echipa lor evoluează acasă, îndeosebi în derby-uri. “Suporterii lui Fener creează o atmosferă teribilă pentru adversari. Pe mine întotdeauna m-au motivat. Este o atmosferă precum la meciurile din Argentina. Mereu am dat totul când am jucat în arena lui Fenerbahce, în ciuda presiunii din tribune”

Alex de Souza, unul dintre jucătorii emblematici din istoria clubului Fenerbahce, a declarat recent că Hagi a fost un model pentru el, urmărindu-l cu mare atenţie la Cupa Mondială din 1994. Totodată, brazilianul le-a transmis turcilor că Hagi a fost un jucător mai bun decât el. “Ooo, Alex! Îi mulţumesc pentru vorbele frumoase pe care le-a spus despre mine. Un jucător foarte inteligent şi creativ, la fel ca mine. Nu ştiu, totuşi, care dintre noi a fost mai bun, pentru că nu am apucat să jucăm vreun meci direct. Cele mai grele dueluri când am jucat împotriva lui Fener au fost cu Samuel Johnson, un mijlocaş ghanez care îmi făcea viaţa grea. Mi-a plăcut foarte mult cum juca şi  Jay-Jay Okocha, era o plăcere să-l urmăreşti” – a reacţionat Gică.

ADVERTISEMENT

alexPreferă Barcelona, dar îl laudă pe Ronaldo

Gheorghe Hagi a evoluat între 1990 şi 1992 la Real Madrid, iar după Cupa Mondială din 1994 a jucat timp de doi ani la rivala Barcelona. Nu mulţi sunt cei care se pot lăuda cu o asemenea realizare. “Nu am vreo favorită între Barcelona şi Real Madrid. Sunt unul dintre puţinii jucători care au evoluat pentru ambele echipe. Totuşi, văzând ceea ce se întâmplă în prezent, pot spune că sunt tot mai atras de stilul Barcelonei. Şi acum îmi amintesc de vara lui 1994, când marele Johan Cruyff m-a sunat şi mi-a spus că vrea să mă aducă pe Camp Nou”

hagi

Managerul Viitorului este impresionat de anul avut de Cristiano Ronaldo, pe care îl vede drept favorit la câştigarea Balonului de Aur. “Cristiano Ronaldo a fost cel mai bun jucător al lumii în 2016. Nu contează atât de mult triumful din Liga Campionilor alături de Real, cât succesul înregistrat la Campionatul European cu Portugalia. Doar pentru asta i-aş da Balonul de Aur. O performanţă uriaşă!”

ADVERTISEMENT

Planurile cu Viitorul şi talentul lui Ianis

Hagi le-a prezentat turcilor cele mai importante realizări bifate de Viitorul, clubul pe care îl patronează. “Academia Hagi a făcut progrese importante în ultimii ani. Am construit propriul stadion de 5.000 de locuri, plus bază proprie de antrenament. În acest sezon am debutat în cupele europene cu 70% din jucători formaţi de Academie. Răzvan Marin, Nedelcu şi Ţîru şi-au făcut deja debutul la prima reprezentativă. Acesta e scopul nostru: să creăm jucători de calitate”

Nu a ratat ocazia de a-l lăuda şi pe fiul său, transferat între timp în Serie A, la Fiorentina. “Ianis va avea o carieră de succes. Iubeşte fotbalul. Are o viteză incredibilă şi este tehnic. E perfect pentru numărul 10. Sper să mă depăşească într-o bună zi”

FENERBAHCE – GALATASARAY, ORA 19:00

Fener (4-2-3-1): Volkan – Ozbayrakli, Skrtel, Kjaer, Kaldirim – Souza, Neustader – Şen, Chahecchohe, Emenike – Sow

Galata (4-2-3-1): Muslera – Sabri, H. Balta, Chedjou, Carole – N. de Jong, Inan – Podolski, Sneijder, Bruma – Derdiyok


5 ani a jucat Hagi pentru Galatasaray, cucerind 10 trofee

Cupa Turciei, în 2005, este singurul trofeu obţinut ca antrenor al Galatei

ADVERTISEMENT