Sport

Super League, pregătită să înceapă în sezonul 2024-2025! Real Madrid și Barcelona și-au dat acordul

Proiectul „Super League” este pregătit să înceapă în sezonul 2024-2025, iar Real Madrid, Barcelona și Juventus sunt cluburile care și-au dat acordul pentru noua competiție.
27.03.2023 | 22:48
Super League pregatita sa inceapa in sezonul 20242025 Real Madrid si Barcelona siau dat acordul
Real Madrid și Barcelona și-au dat acordul pentru Super League. Sursă foto: goal.com
ADVERTISEMENT

Noua competiție ar urma să debuteze odată cu schimbarea pe care UEFA a pregătit-o pentru Champions League, când se va trece la divizia de 30 de echipe și renunțarea la sistemul grupelor.

Real Madrid și Barcelona și-au dat acordul pentru Super League

Real Madrid, Barcelona și Juventus sunt echipele care și-au dat acordul pentru Super League, care ar urma să înceapă în sezonul 2024-2025, în același timp în care va începe sezonul din Champions League, cu noua reformă gândită de UEFA.

ADVERTISEMENT

A22 este societatea care se ocupă cu gestiunea Super Ligii, însă mai trebuie să aștepte o decizie favorabilă din partea Curții Europene de Justiție, care să atace monopolul UEFA și FIFA asupra competițiilor.

Aceștia speră să interzică forurilor să amendeze cluburile care decid să participe în noua competiție și chiar să excludă echipele din competițiile pe care le organizează.

ADVERTISEMENT

Prima încercare de formare a competiției „Super League” a strâns cele mai valoroase echipe de fotbal din Europa, însă proiectul nu a mai început după ce UEFA a amenințat cluburile cu excluderea din competiții.

Vor fi două dizivii de 20 de echipe

Inițial, proiectul „Super League” viza o singură divizie, care să conțină 20 de echipe, urmând ca fiecare club să joace în sistem tur-retur meciuri cu fiecare dintre adversari, fără să existe amenințarea unei retrogradări.

ADVERTISEMENT

Acum, competiția nu mai este închisă după eșecul din luna aprilie 2021, iar aceasta va avea 2 divizii de câte 20 de echipe, cele mai bune din campionatele puternice ale Europei.

Nu mai puțin de 12 echipe își dăduseră acordul pentru a lua parte la noua competiție, și anume: AC Milan, Arsenal, Atletico Madrid, Chelsea, Barcelona, Inter Milano, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Real Madrid și Tottenham.

ADVERTISEMENT

„Deja am vorbit despre pierderea pasiunii pentru fotbal, dar cred că Super Liga Europei reprezintă o oportunitate pentru recuperarea ei. Avem nevoie de mai mult entuziasm și emoție pentru meciurile care vor avea loc de acum înainte.

Să nu ne păcălim! Multă lume spune ‘Cine vrea să vadă Real Madrid – Manchester City în fiecare săptămână’? Dar s-a plictisit cineva să îi vadă pe Federer și Nadal luptându-se din nou și din nou? Eu unul nu. 

Asta e părerea mea. Cred că putem să atragem mai mulți fani și să întoarcem lumea spre fotbal, această competiție poate fi o sursă de entuziasm pentru un fan neutru. Aceste meciuri nu sunt urmărite doar de fanii celor două echipe, ci și de cei neutri”, spunea Toni Kroos în luna februarie.

ADVERTISEMENT