Sport

Super Liga se întoarce! Organizatorii se judecă la Curtea Europeană de Justiție după ce competiția a fost blocată de UEFA

Super Liga ar putea reveni în prim plan! Compania care s-a ocupat de înființarea Super Ligii a deschis un proces la Curtea Europeană de Justiție pentru a putea desfășura competiția legal.
11.07.2022 | 17:37
Super Liga se intoarce Organizatorii se judeca la Curtea Europeana de Justitie dupa ce competitia a fost blocata de UEFA
12 cluburi din Europa au înființat Superliga: Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Tottenham Hotspur, alături de AC Milan, Inter Milano. Juventus, Atletico Madrid, Barcelona și Real Madrid
ADVERTISEMENT

Super Liga ar putea reveni din nou în prim plan, după ce compania din spatele acestei competiții destinată celor mai importante cluburi din Europa au mers să își caute dreptatea în instanță.

Interzisă de FIFA și UEFA, Super Liga ar putea reveni în prim plan

Oamenii din spatele Super Ligii au contestat decizia FIFA și UEFA la Curtea Europeană de Justiție, unde este judecată speța chiar în acest moment.

ADVERTISEMENT

Conform specialiștilor, Curtea Europeană de Justiție ar putea lua o decizie istorică, care să schimbe definitiv fotbalul mondial și să ofere cadrul legal pentru ca această competiție să poată să aibă loc.

Suporterii au ieșit pe străzi pentru a protesta împotriva Super Ligii, în care s-au înscris 12 dintre cele mai bogate cluburi din Europa.

ADVERTISEMENT

Super Liga este sprijinită în continuare de giganții Real Madrid, Juventus și Barcelona

Compania care a propus conceptul Super Ligii este sprijinită în continuare de cluburi uriașe precum Real Madrid, Juventus sau Barcelona.

Documentul înaintat Curții specifică: „Aplicantul cere adoptarea unor măsuri menite să permită organizarea și dezvoltarea Superligii”.

ADVERTISEMENT

Avocații au mare încredere în acest caz, care se judecă la Bruxelles pe parcursul a două zile. Dacă organizatorii Super Ligii vor câștiga se va crea un precedent uriaș.

Astfel, în urma acestei decizii s-ar putea stabili că FIFA și UEFA nu se poate opune apariției unor competiții noi și nu au drepturi absolute cu privire la competițiile fotbalistice.

ADVERTISEMENT

Prin urmare, FIFA și UEFA ar putea pierde sume uriașe, iar pe termen lung ar putea apărea și alte competiții asemănătoare Super Ligii.

Super Liga ar putea crea un precedent periculos

Conform lui Mark Orth, specialist în legislația organizării competițiilor sportive: „Decizia și ce se va întâmpla sunt cu mult, mult mai importante decât problema Superligii”.

Ne va spune care este relația dintre cluburi, federații și între sportivi și federații. E poate cea mai importantă hotărâre a Curții Europene de Justiție în domeniul sportului”. 

ADVERTISEMENT
Tags: