News

Super veste pentru elevi! Cursuri suspendate în unele școli transformate în secții de votare! Anunțul Ministerului Educatiei

Școlile în care sunt amplasate secții de votare ar putea avea cursurile suspendate. Ministerul Educației vine cu lămuriri.
09.06.2024 | 17:01
Super veste pentru elevi Cursuri suspendate in unele scoli transformate in sectii de votare Anuntul Ministerului Educatiei
În școlile în care au fost amplasate secții de votare, cursurile ar putea fi suspendate luni
ADVERTISEMENT

Procesul de vot se încheie duminică, 9 iunie, la ora 22:00, însă acesta poate fi prelungit până la ora 23:59, în cazul în care mai există persoane care nu au apucat să-și exercite dreptul de vot la ora închiderii secției.

Veste pentru elevi: ce școli vor avea cursurile suspendate a doua zi după alegeri

După închiderea urnelor, președintele secției de vot, în prezența membrilor biroului electoral, declanșează operațiunile de numărare a buletinelor de vot și de consemnare a rezultatului votării. Procedura se poate întinde până târziu, în noapte.

ADVERTISEMENT

În aceste condiții, programul școlilor în care s-au organizat secții de vot poate suferi modificări, luni, 10 iunie. Mai precis, unitățile de învățământ își pot suspenda cursurile, urmând ca orele să poată fi recuperate până la finalul anului școlar 2023 – 2024, adică până la 21 iunie.

Modul în care vor fi recuperate orele pierdute cu ocazia alegerilor va fi stabilit prin decizia consiliului de administrație al unității de învățământ.

ADVERTISEMENT

Potrivit unui răspuns al Ministerului Educației pentru edupedu.ro, decizia de suspendare a cursurilor va fi luată la nivelul inspectoratelor școlare în colaborare cu Birourile Electorale Județene / Biroul Electoral al Municipiului București şi cu reprezentanții prefecturilor și ai autorităților publice locale.

„La nivelul respectivelor unități de învățământ suspendarea parțială sau integrală a cursurilor pentru zilele de vineri 7 iunie și luni 10 iunie 2024 se va face cu respectarea prevederilor art. 9 din Regulamentul-cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar, aprobat prin OME nr. 4183/4.07.2022, cu modificările și completările ulterioare”, se arată în adresa Ministerului Educației.

ADVERTISEMENT

La Buzău, cursurile se fac online

O excepție este județul Buzău, unde cursurile se desfășoară online, în perioada 7 – 10 iunie 2024. Decizia a fost luată la nivelul inspectoratului școlar județean.

În Buzău au fost constituite 262 secții de votare, din care 248 funcționează în săli de clasă, 8 în săli de sport și 6 în cabinete / laboratoare.

ADVERTISEMENT

Decizia de suspendare parțială sau integrală a cursurilor pentru zilele de vineri și luni se va lua cu respectarea prevederilor din Regulamentul de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar, aprobat prin Ordin al ministrului Educației.

ADVERTISEMENT
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să...
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să nu mă urască!” + Antrenorul pe care îl admiră în secret: „N-am avut curaj să-i spun”
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care...
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care vă pot ajuta
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist cunoscut
Transfăgărăşanul în 2024 trasee, obiective turtistice, atracţii
Transfăgărăşanul în 2024 trasee, obiective turtistice, atracţii
Irinel Columbeanu a ajuns în sapă de lemn, uitat într-un azil, iar fiica...
Irinel Columbeanu a ajuns în sapă de lemn, uitat într-un azil, iar fiica lui a provocat un moment uluitor în România
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A...
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A spus 'stop joc' pe plajă! / FOTO
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut...
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut de mână pe Bancu la Euro 2024."Sunt mândră de el. Îmi era teamă. Am fost a patra rezervă"
Sistemul medical din România, luat cu asalt. Hackerii încearcă un blocaj total
Sistemul medical din România, luat cu asalt. Hackerii încearcă un blocaj total
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama...
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama copiilor mei va fi cea mai norocoasă”
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care...
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care și-a pus amprenta asupra chipului ei
Surpriză de proporții pentru Irinel Columbeanu! A venit Ramona de la Dubai în...
Surpriză de proporții pentru Irinel Columbeanu! A venit Ramona de la Dubai în locul lui Moni! Cum au reacționat Iri și Irinuca? FOTO