News

Super veste pentru fumători! Oficial: țigara electronică IQOS reduce expunerea organismului la substanțele nocive

09.07.2020 | 12:36
Fumătorii, veste bună pe timp de pandemie. Sursa foto - hepta.ro
ADVERTISEMENT

Vești excelente pentru fumători după ce Administraţia pentru Alimente şi Medicamente din Statele Unite a autorizat comercializarea IQOS ca produs din tutun cu risc modificat.

Concret, la începutul lunii, autoritatea americană de reglementare în domeniul alimentelor și medicamentelor, FDA și-a dat acordul pentru comercializarea IQOS, sistemul de încălzire electronică a tutunului al Philip Morris International (PMI), ca produs din tutun cu risc modificat (MRTP).

ADVERTISEMENT

Experții spun că trecerea completă de la țigările convenționale la IQOS reduce expunerea organismului la substanțe nocive și potențial nocive.

Recunoaştere oficială: tigarile IQOS prezintă un risc mult mai mic decât cele normale

Practic, decizia vine ca o demonstrație a faptului că IQOS este un produs din tutun fundamental diferit de țigările
convenționale și o alegere mai bună pentru adulții care altfel ar continua să fumeze.

ADVERTISEMENT

De altfel, trebuie specificat că IQOS este singurul produs electronic cu nicotină căruia i s-a acordat această autorizație de comercializare în cadrul procesului FDA pentru produs din tutun cu risc modificat.

Se întâmplă lucrul acesta după ce s-a constat că sistemul IQOS încălzește tutunul, dar nu îl arde și reduce în mod semnificativ producția de substanțe nocive și potențial nocive.

ADVERTISEMENT

Un alt aspect al deciziei este bazat pe un consens științific, potrivit căruia acest sistem reprezintă o alegere mai bună decât continuarea fumatului. De remarcat că FDA și-a dat acordul bazându-se pe o analiză riguroasă a mai multe dovezi prezentat de furnizor.

„Decizia FDA este o decizie istorică pentru sănătatea publică. Mulți dintre zecile de milioane de americani care fumează astăzi vor renunța la fumat, dar mulți nu vor face acest lucru. Decizia de astăzi face posibilă informarea acestor adulți cu privire la faptul că trecerea completă la IQOS este o alegere mai bună decât continuarea fumatului”, a spus André Calantzopoulos, CEO al PMI

ADVERTISEMENT

„Suntem încântați că această decizie importantă îi va ajuta pe fumătorii adulți din Statele Unite să facă o alegere. Cea mai bună alegere pentru sănătate este să nu începi să fumezi sau să renunți complet la fumat. Pentru cei care nu renunță, cel mai bun lucru pe care îl pot face este să treacă la un produs fără fum, fundamentat științific”, a continuat acesta.

Mai mult de atât, CEO-ul companiei consideră că utilizarea produselor inovatoare precum IQOS pentru a reduce rata fumatului de țigări convenționale reprezintă oportunitatea acestui secol.

Trebuie specificat că Phillip Morris International a depus aplicația MRTP pentru dispozitivul IQOS și trei variante de rezerve din tutun HeatSticks: Marlboro HeatSticks, Marlboro Smooth Menthol HeatSticks și Marlboro Fresh Menthol HeatSticks.

De altfel, compania a și anunțat că și-a propus să revoluționeze industria tutunului. Aceștia vor să creeze un viitor fără fum în care țigările vor fi înlocuite cu asemenea produse în beneficiul fumătorilor adulți care ar continua să fumeze

„PMI construiește o nouă categorie de produse fără fum, care, deși nu sunt lipsite de riscuri, sunt o alegere mult mai bună decât continuarea fumatului tradițional”, au transmis și reprezentanții companiei.

ADVERTISEMENT
Tags: