Superalimentele sunt acele alimente care sunt bogate în vitamine, minerale, dar și alte substanțe nutritive esențiale. Astfel, pot fi consumate fără griji, având în vedere proprietățile pe care le au.
Pentru o mai bună funcționare a organismului, este necesar să facem mișcare și să avem o dietă echilibrată. Există o mulțime de alimente din care putem alege, unele având numeroase beneficii, în timp ce altele pot deveni periculoase.
Dacă despre alimentele ultraprocesate știm că nu ne fac bine, cum rămâne cu superalimentele care combină o serie de vitamine, minerale, dar și antioxidanți? Acestea sunt adevărate comori pentru sănătate.
Dieteticianul înregistrat Caroline Thomason a realizat o listă pentru aceste superalimente. Pot fi integrate foarte ușor în meniul oricui. Ele stimulează imunitatea și totodată, pot favoriza înlăturarea bolilor cronice.
Pe primul loc avem chiar afinele. De altfel ele conțin antioxidanți din plin. Aceștia susțin sănătatea creierului și pot diminua inflamația. La rândul ei, varza kale conține proteine, dar și vitaminele A, C, K, alături de fibre și de calciu.
Superalimentele care conțin cantități mari de vitamine și minerale sunt și somonul, dar și avocado. Somonul e bogat în acizi grași omega 3, care vin cu beneficii pentru inimă și pot reduce inflamația.
De cealaltă parte, avocado conține grăsimi sănătoase, potasiu dar și fibre. Consumat regulat, el protejează inima și totodată îmbunătățește și digestia. Iar la rândul său, Sparanghelul e o sursă excelentă de fier, vitamine, dar și acid folic.
O alternativă pentru o masă ușoară și sănătoasă poate fi alcătuită din semințe de chia. Vorbim despre un aliment bogat în vitamine, dar care conțin și fibre, proteine, dar și omega 3.
Semințele de chia fac bine la digestie, dar și la inimă. Superalimentele bogate în vitamine și minerale pot fi incluse foarte ușor în dietă și totodată oferă doar beneficii. Astfel, oricine le poate consuma fără griji.