Nutriționiștii vorbesc în ultima perioadă de superalimente care furnizează organismului cantități importante de vitamine, minerale și alți nutrienți esențiali. Unul dintre ele joacă un rol major pentru sănătate, nu expiră și reduce inflamația din corp.
Superalimentele reprezintă o colecție variată de produse bogate în nutrienți. În această categorie se găsesc fructe de pădure, cereale, semințe și legume. Specialiștii dezvăluie că mierea este un produs minune.
Experții în domeniul medical o numesc un superaliment pentru că are proprietăți importante, cum ar fi faptul că mișcorează inflamația din corp. De asemenea, nu are termen de valabilitate, ceea ce înseamnă că poate fi consumată o perioadă lungă.
Pentru că nu expiră mierea poate fi comestibilă și peste sute de ani. În esență, este aproape complet zahăr, adică are proprietăți higroscopice. Așadar, nu conține apă în stare naturală. Prin urmare, puține bacterii și microorganisme pot supraviețui în astfel de medii cu umiditate foarte scăzută.
În plus, conține un amestec de glucoză, fructoză și cantități mici de minerale esențiale, lucru care o face să fie unică în rândul îndulcitorilor. Mierea nu are grăsimi și este bogată în compuși bioactivi care pot promova sănătatea.
Un alt beneficiu al consumului acestui superaliment este faptul că reduce colesterolul LDL (colesterolul ”rău”) și crește nivelul colesterolului HDL (colesterolului ”bun”). Mierea este un sprijin natural pentru inimă, însă nu înlocuiește tratamentele prescrise de doctori.
În aceeași notă, medicii o recomandă în perioadele reci din an, atunci când temperaturile scad și încep să apară durerile de gât. Produsul reprezintă un remediu ideal pentru disconfortul respirator, pentru că poate oferi o ușurare temporară.
Mai mult, o singură linguriță de miere este încărcată de antioxidanți, care ajută la reducerea riscului anumitor tipuri de cancer, infecții și boli cronice. Acești antioxidanți sunt excelenți pentru îngrijirea pielii. Cercetările arată că superalimentul reduce semnele vizibile ale îmbătrânirii.
Mierea combate ridurile, pigmenții și inflamațiile. Specialiștii mai arată că proprietățile sale naturale pot stimula producția de colagen și pot ameliora problemele de piele, printre care se numără acneea, cicatricile și tenul uscat.