Un superaliment de care ai nevoie pentru ca organismul tău să scape de toxine și pentru a-și recăpăta energia. Te vei simți mai plin de viață datorită lui și îți vei regla sistemul digestiv. Se poate consuma simplu sau în combinație cu diferite deserturi sănătoase.
Cât de bune sunt afinele pentru sănătatea noastră? Nu ați proceda deloc greșit dacă le-ați include în alimentația zilnică, la micul dejun sau pe post de gustare între mese. Afinele sunt un aport necesar de nutrienți corpului, potrivit specialiștilor.
Antoxidanți, minerale și vitamine se găsesc în compoziția afinelor și care le oferă un gust atât de delicios. Boabele mici, suculente, de un albastru închis sunt un aliat perfect contra bacteriilor nocive, ajutând la păstrarea bacteriilor utile.
Afinele sunt o sursă excelentă de vitamina C, de fibre, de potasiu, fier și calciu. Te protejează de virozele respiratorii, tot mai prezente acum în sezon de toamnă. Dacă nu vă doriți să vă supuneți corpul răcelii sau gripei, consumați afine, dar și alte multe fructe.
De asemenea, ar fi foarte util ca din afine să vă preparați sucuri naturale, acasă. Vă garantați nu doar un ”sistem” antibalonare, dar și potasiu, magneziu, fier, echilibru hidric, antocianine și carotenoide, care combat radicalii liberi și previn daunele celulare.
Dacă te confrunți cu probleme legate de infecțiile urinare află că tot afinele sunt un remediu. Ele pot trata cistita. Sucul lor are o acțiune antiseptică și antibacteriană asupra infecțiilor de acest tip, care afectează milioane de oameni, relatează 20minutos.es
”Aceste fructe mici și gustoase sunt extrem de bogate în antioxidanți și vitamina C, esențiale pentru un sistem imunitar puternic și pentru lupta cu toxinele din mediu. Pe lângă acestea, afinele conțin și vitamine din complexul B, vitaminele A și E, vitamina K, fier, calciu, mangan, zinc, fosfor, seleniu și cupru.
Datorită acestui mix unic de vitamine și minerale, afinele pot fi numite fără rețineri unele dintre cele mai sănătoase fructe pe care le putem include în dieta zilnică. Recomandarea noastră este să consumi câte un pumn de afine de cel puțin 2-3 ori pe săptămână, în plin sezon.
Avantajul este că le poți folosi în mai multe feluri: în sucuri sau smoothie-uri, în deserturi, în salate de fructe, salate cu legume și brânzeturi, în iaurt amestecat tărâțe, în bolul cu fulgi de ovăz cu lapte sau le poți mânca pur și simplu crude, ca gustare între mese”, potrivit explicațiilor medicului Oana Cuzino pe doc.ro