News

Superbet, ajutor umanitar important pentru refugiații ucraineni din România și Polonia! Cazare, masă, telefoane și asistență medicală

Grupul Superbet nu a rămas impasibil crizei din Ucraina și a decis să ofere ajutor umanitar pentru refugiații din România și Polonia! Cazare, masă, telefoane și asistență medicală vor merge către cei care au nevoie
02.03.2022 | 16:32
Superbet ajutor umanitar important pentru refugiatii ucraineni din Romania si Polonia Cazare masa telefoane si asistenta medicala
Superbet, ajutor umanitar important pentru refugiații ucraineni care ajung în România și Polonia! Sursa foto - colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Grupul Superbet a intrat pe lista celor care au anunțat un ajutor umanitar semnificativ pentru refugiații din Ucraina, refugiați care au fost nevoiți să plece din țara lor de teama războiului și care au ajuns în România și Polonia, state învecinate.

Superbet, ajutor umanitar important pentru refugiații ucraineni din România și Polonia!

Când Vladimir Putin a ordonat armatei ruse să intre în Ucraina, liderul de la Kremlin nu s-a gândit niciodată la solidaritatea pe care gestul său o va scoate în evidență. Sute de companii, dar și zeci de mii de oameni normali au decis să strângă rândurile și să doneze pentru o asemenea clauză.

ADVERTISEMENT

În contextul crizei umanitare din Ucraina, una care a dus deja la peste jumătate de milion de refugiați, grupul Superbet a decis să fie alături de acești oameni greu încercați într-un moment cu adevărat dramatic pe care nimeni nu și-ar dori să îl traverseze.

Concret, compania a anunțat că acordă un sprijin în valoare de 265.000 de euro pentru refugiații din România și Polonia, cele două țări deschizându-și larg granițele pentru ucraineni.

ADVERTISEMENT

De altfel, de o săptămână, zeci de mii de oameni trec frontierele și fug disperați din calea războiului. Bărbații între 18 și 60 de ani nu au voie să părăsească Ucraina după ce a fost instaurată legea marțială.

Cazare, masă, telefoane și asistență medicală oferite de Superbet

Concret, în România, sprijinul grupului Superbet va fi acordat sub formă de cazare, alimente și asistență medicală timp de o lună pentru un număr de minim 100 de refugiați.

ADVERTISEMENT

De asemenea, 800 de telefoane dotate cu cartele SIM pre-încărcate cu opțiuni dedicate comunicării către Ucraina vor fi oferite celor care intră în țară.

Dacă ne raportăm la Polonia, țara în care grupul activează din 2017, Superbet va contribui semnificativ financiar către un ONG umanitar implicat activ în criza curentă.

ADVERTISEMENT

„Am fost mișcați de solidaritatea și de empatia românilor și polonezilor în mijlocul celei mai grave crize umanitare pe care o traversăm, cauzată de războiul din Ucraina. Angajații și managementul grupului Superbet se implică și contribuie la ajutorul de care semenii noștri au nevoie acum și în perioada care va urma.

Simțim o nevoie puternică de a multiplica efortul tuturor de până acum, menit să-i ajute și protejeze pe toți cei care sunt nevoiți să se refugieze în România, Polonia sau în alte țări din vecinătate”, a declarat Augusta Dragic, cofondator și președintele Fundației Superbet, prin care grupul Superbet derulează acțiunile sale de CSR.

De remarcat că, în România și în Polonia, țări implicate activ în această criză umanitară, grupul Superbet desfășoară operațiuni extinse ca număr de angajați și ca cifră de afaceri.

Mii de persoane ucise în Ucraina

Din nefericire, autorităţile din Ucraina au precizat că peste 2.000 de civili au fost ucişi până acum în invazia Rusiei asupra acestei țări, o invazie care a început în urmă cu aproape o săptămână. De asemenea, bombardamentele s-au soldat cu uciderea a 10 pompieri.

În același timp, echipajele de intervenție au stins peste 400 de incendii care au izbucnit în urma bombardamentelor ruseşti din toată ţara şi au dezamorsat 416 bombe.

„În timpul celor şapte zile de război, Rusia a distrus sute de noduri de transport, clădiri rezidenţiale, spitale şi grădiniţe”, au mai comunicat autorităţile ucrainene.

Totodată, negocierile de pace între cele două părți vor fi reluate la mijlocul săptămânii. Vorbim despre o a doua rundă de discuţii după cea purtată la graniţa dintre Rusia şi Belarus în cadrul căreia delegaţiile nu a reuşit să ajungă la niciun consens. “Cred că lucrurile vor rămâne la fel. Nimic nu se va schimba. Ne vom păstra poziţia. Aceiaşi oameni vor fi implicaţi”, a declarat consilierul prezidenţial ucrainean Olexiy Arestovych.

ADVERTISEMENT