Sport

Superbet şi Asociația Sports HUB îşi unesc forţele pentru GO Scholarship! A fost lansat programul care îi ajută pe tinerii sportivi din România să devină campioni şi oameni mai buni

Superbet, prin brandul SuperUnited, şi Asociaţia Sports HUB şi-au unit forţele şi au lansat GO Scholarship, program dedicat tinerilor sportivi din România.
18.02.2022 | 11:33
Superbet si Asociatia Sports HUB isi unesc fortele pentru GO Scholarship A fost lansat programul care ii ajuta pe tinerii sportivi din Romania sa devina campioni si oameni mai buni
Echipa de specialişti din programul GO Scholarship
ADVERTISEMENT

17 februarie a fost o zi specială pentru SuperUnited, brand de CSR al grupului Superbet şi partener strategic al Asociaţiei Sports HUB. Lansarea programului GO Scholarship, dedicat sportivilor tineri din România, aduce un nou vibe în sportul din ţara noastră. Unii dintre cei mai buni specialişti îi vor îndruma pe viitori campioni, pentru performanţe de excepţie în sport, dar şi la şcoala.

Mai exact, 35 de tineri sportivi din România, selectaţi în GO Scholarship, vor avea parte de o pregătire la cel mai înalt nivel. Preparatori fizici, nutriționiști, kinetoterapeuți, psihologi, consilieri de carieră, analiști de date și manageri de proiect şi-au unit forţele, alături de SuperUnited şi Asociaţia Sports HUB, într-un proiect fără precedent.

ADVERTISEMENT

Cine sunt specialiştii GO Scholarship şi ce sportivi vor avea parte de noul program

Programul GO Scholarship va ajuta 35 de tineri sportivi din România, care provin, pentru început, din 10 discipline: baschet, handbal, volei, fotbal, atletism, scrimă, triatlon, ciclism, escaladă și box. Aceştia au fost selectaţi, pentru sezonul 2021-2022, din Bucureşti şi din zonele adiacente, însă, în viitor, selecţia va fi extinsă la nivel naţional şi va cuprinde mai multe discipline sportive.

Sportivii primesc bursa de performnaţă GO Scholarship pe durata unui an, iar aceasta este reconfirmată anual, în funcţie de interesul, progresul şi rezultatele acestora. Practic, programul vine în completarea pregătirii sportive şi educaţionale de care fiecare tânăr are deja parte, iar sportivii vor primi susţinere psihologică, emoţională şi fizică, elemente atât de importante pentru a face performanţă, dar şi pentru a face faţă cât mai bine exigenţelor din viaţa de zi cu zi.

ADVERTISEMENT

Programul GO Scholarship are parte de specialişti de top, oameni care ştiu foarte bine cum să conducă un sportiv tânăr spre performanţă. Vorbim de Dumitru Butilcă (preparator fizic), Erwah Alnablsi (preparator fizic), Claudiu Ilina (kinetoterapeut), Alexandru Marcu (nutriționist), Cristian Olteanu (psihoterapeut), Claudia Rusu (consilier de carieră) și Cătălin Gherman (analist de date).

GO Scholarship
Echipa de specialişti din programul GO Scholarship

Pentru sezonul 2021-2022, bugetul programului GO Scholarship este de aproximativ 330.000 de euro, iar cea mai mare parte a sumei este asigurată de SuperUnited, partenerul strategic al Asociaţiei Sports HUB. Bugetul este unul transparent şi poate fi consultat oricând pe site-ul oficial.

ADVERTISEMENT

“Sportul românesc are nevoie de astfel de proiecte”

La lansarea programului GO Scholarship, care a avut loc joi, 17 februarie, au fost prezenţi Andreea Esca, Dumitru Graur, Dani Oțil, Radu Paraschivescu, Vlad Arhire, Dan Filoti, Vlad Enăchescu, Ioana Cosma, Camelia Bălțoi, Cătălin Cârnu, Andru Nenciu și Ana Maria Popescu (Brânză). În urma discuţiei deschise cu cele 12 personalităţi, invitaţii şi-au exprimat susţinerea pentru acest proiect.

Lansarea programului GO Scholarship

“Consider această inițiativă demnă de toată lauda. Sportul românesc are nevoie de astfel de proiecte și faptul că în program sunt incluși atleți din mai multe ramuri sportive poate reprezenta o motivație în plus pentru fiecare tânăr sportiv care își dorește să devină un campion!

ADVERTISEMENT

Ce mi se pare la fel de important este că pe lângă tinerii talentați, care sunt beneficiarii direcți, vor avea acces la informații și antrenori, părinți sau reprezentați ai cluburilor, iar pentru ca un sportiv să performeze la cel mai înalt nivel este nevoie de o echipă întreagă și de un sistem bine pus la punct. Felicitări inițiatorilor, partenerilor GO Scholarship și mult succes întregii echipe!”, a declarat Ana Maria Popescu (Brânză), cea mai bună spadasină a lumii şi medaliată cu argint la JO de la Tokyo 2020, din partea SuperUnited, după lansarea GO Scholarship.

“Una dintre preocupările noastre a fost să conturăm un proiect cu ample valențe educaționale”

“Atât ca sportivă de performanță, cât și, ulterior, ca manager, am realizat necesitatea și beneficiile unui sistem bine pus la punct, gândit să vină în ajutorul sportivilor. De aceea, când am construit proiectul GO Scholarship, am avut tot timpul în minte dezvoltarea unui sistem performant prin care să le dăm ocazia celor admiși să-și lărgească orizontul, să se depășească de la o zi la alta și să devină cea mai bună versiune a lor. De asemenea, încă de la început, una dintre preocupările noastre a fost să conturăm un proiect cu ample valențe educaționale, prin care să facilităm și accesul părinților, reprezentanților cluburilor și antrenorilor la cât mai multe informații relevante”

, a spus Ana Luca, manager și cofondatoare a proiectului GO Scholarship.

Vladimir Spârlac și Erwah Alnablsi

“GO Scholarship este un proiect foarte drag mie. Este acel proiect care cred că va schimba în bine viețile unor tineri. Am avut șansa să trec prin sisteme coerente atât din punct de vedere sportiv, cât și educațional și mi-am dat seama cât de mult înseamnă un sistem suport pentru tinerele talente, pentru cluburi și pentru părinți. Vreau să cred că acum, prin GO Scholarship, am făcut primul pas pentru a crea contextul ideal astfel încât unii dintre sportivii selectați în program să devină atât campioni în sporturile practicate, cât și oameni cu educația și valorile necesare modelelor sociale cu care să ne mândrim. Și mai sper că GO Scholarship va deveni, în timp, un model de bună practică, demn de urmat”, a explicat Virgil Stănescu, președinte al Asociației Sports HUB și cofondator al proiectului GO Scholarship.

ADVERTISEMENT