Sporturi

SUPERBET organizează cel mai tare turneu de blitz-șah din România! Premii nemaîntâlnite la șah: 150.000 de dolari. Cum te poți înscrie

28.10.2019 | 10:27
SUPERBET organizeaza cel mai tare turneu de blitzsah din Romania Premii nemaintalnite la sah 150000 de dolari Cum te poti inscrie
ADVERTISEMENT

Compania Superbet organizează cel mai tare turneu de blitz-șah din România, desfășurat sub egida Grand Chess Tour. Etapa a șasea de la București, care are o importanță strategică în stabilirea celui mai bun jucător de șah al lumii, se va disputa la Stejarii Country Club, între 6 și 10 noiembrie.

Superbet organizează cel mai tare turneu de blitz-șah din România

Turneul de blitz-șah din România organizat de Superbet va avea premii de 1500.000 de dolari și este penultima etapă înainte de marea finală de la Londra, din 2 decembrie. La București vor veni 10 dintre cei mai bine clasați șahiști ai lumii, printre care americanii Fabiano Caruana, locul 2 mondial, Wesley So și rusul Sergey Karjakin, care deține recordul pentru cel mai tânăr câștigător al titlului de Mare Maestru, la vârsta de 12 ani.

ADVERTISEMENT

Prima mutare la turneul de blitz-șah din România o va face fostul mare tenismen Boris Becker. ”Șahul se aseamănă mult cu tenisul, mereu am crezut asta. Ambele implică multă strategie și putere de concentrare, în ambele situații ești singur, față în față cu adversarul. De când mi-am încheiat cariera în tenis, am dedicat mai mult timp sportului minții, o mare pasiunea a mea, și sunt încântat să particip la etapa Superbet Rapid & Blitz Chess de la București unde am ocazia să revăd unii dintre cei mai buni jucători din lume”, a spus germanul.

”Credem că vom influența pozitiv tânăra generație”

”Suntem mândri că am reușit să aducem în premieră elita șahului mondial la București și ne dorim să transformăm acest eveniment într-o tradiție. România se situează pe locul 22 din 186 la nivel internațional în clasamentul FIDE, iar șahul poate avea un viitor frumos în România. Prin acest eveniment deschidem o serie de colaborări de marcă din lumea șahului prin care credem că vom influența pozitiv tânăra generație. Aceasta se poate astfel întâlni cu campionii șahului mondial și vedea live mutările strategice și lupta contra cronometru pentru locurile în marea finală Grand Chess Tour, de la Londra”, a declarat Vlad Ardeleanu, director general Superbet.

ADVERTISEMENT

Fundația Superbet, sub patronajul Federației Române de Șah, organizează în premieră, tot la Stejarii Country Club, și o competiție națională, SuperChess Cup. Jucătorii români își vor disputa supremația de-a lungul a nouă runde de șah-rapid și 18 de blitz, iar valoarea premiilor la acest turneu național însumează 15.000 de dolari.