Fotbal international

Supercupa Angliei, primul meci cu spectatori în fotbalul englez după pandemie! Câţi fani ar putea lua loc în tribunele stadionului Wembley

29.07.2020 | 10:56
Supercupa Angliei primul meci cu spectatori in fotbalul englez dupa pandemie Cati fani ar putea lua loc in tribunele stadionului Wembley
ADVERTISEMENT

Premier League a reuşit să ajungă la linia de sosire a celui mai zbuciumat sezon din istorie fără niciun fel de incident privind situaţia pandemiei de coronavirus la cele 20 de cluburi participante.

Acesta este un semnal ultrapozitiv pentru autorităţi în vederea pregătirii cu atenţie a momentului redeschiderii stadioanelor pentru spectatori, evident, într-o măsură limitată, care să respecte regulile de distanţare socială.

ADVERTISEMENT

Toate partidele din cele nouă etape care s-au jucat după pandemie au fost cu stadioanele închise fanilor, ceea ce a generat importante pierderi financiare cluburilor, care nu şi-au mai putut trece în conturi sumele rezultate din vânzarea de bilete şi abonamente, precum şi a elementelor de marketing.

Community Shield, primul meci cu public după pandemie

Tabloidul The Sun vine cu o veste excelentă, mult aştetpată de către suporteri. Autorităţile studiază cu atenţie modul în care se va efectua această redeschidere a stadioanelor, pentru ca efectul să nu fie unul de bumerang şi să genereze valuri de infestări.

ADVERTISEMENT

Una dintre primele iniţiative luate în scest sens ţine de a experimenta în cadrul unui meci formula cu tribune în care să ia loc aproximativ 25 la sută spectatori din capacitatea tribunelor. Şi meciul pilot gândit a le oferi indicii concrete poate fi Community Shield, adică Supercupa Angliei, care va avea loc pe 29 august, în mod tradiţional, pe stadionul Wembley.

Vor putea fi prezenţi la meci între 15 şi 20 de mii de spectatori

Se preconizează ca atunci să fie permis accesul a 15.000-20.000 de spectatori, prioritar fani ai celor două echipe care vor juca pentru trofeu, respectiv ai campioanei Liverpool şi fie ai lui Chelsea, fie ai lui Arsenal, în funcţie de numele grupării londoneze care va triumfa în finala Cupei Angliei.

ADVERTISEMENT

Dar deschiderea stadionului Wembley pentru Community Shield nu presupune că şi la startul viitorului sezon, stabilit pentru 12 septembrie, această măsură se va aplica şi partidelor din Premier League.

Fani la meciurile de campionat de la 1 octombrie

Supercupa Angliei va fi doar un test, care dacă va fi trecut pozitiv, va reprezenta baza de la care se va porni în luarea unei decizii majore, respectiv redeschiderea stadioanelor pentru partidele de campionat.

ADVERTISEMENT

În cazul în care evenimentul de pe Wembley va demonstra că nu există pericole odată cu revenirea spectatorilor în tribune, atunci data preconizată pentru accesul fanilor la meciurile de campionat ar urma să fie 1 octombrie. Cert este că dacă se va întârzia cu permisiunea de a reveni fanii în tribune cluburile vor suporta din ce în ce mai greu pierderile financiare.

ADVERTISEMENT