Fotbal intern

Supercupa României se va juca la Craiova! Urmează a se stabili data

07.05.2018 | 16:37
Supercupa Romaniei se va juca la Craiova Urmeaza a se stabili data

FRF a stabilit ca locaţie pentru Supercupa României  stadionul Ion Oblemenco din Craiova. Nu a fost anunţată însă şi data când se va desfăşura această partidă. Anunţul vine în contextul în care în ultima perioadă de timp s-a emis ipoteza că finala Cupei României va fi găzduită de noua arenă din Bănie. Însă, spre lauda lor, oltenii nu au agreat o asemenea variantă, în cazul foarte probabil în care ei vor fi una dintre finaliste.

Aşa încât FRF a găsit varianta diplomatică pentru a da şi unui stadion modern cum e Ion Oblemenco (doar gazonul nu e la nivelul infrastructurii) şi Supercupa se va juca la Craiova. Cu şanse mari ca echipa pregătită de Devis Mangia să joace în faţa fanilor cu echipa campioană, pentru că odată calificată în finala Cupei CSU Craiova este clar marea favorită la câştigarea trofeului în faţa oricărei dintre rivale, Hermanstadt sau Gaz Metan Mediaş.

Supercupa României a fost câştigată de 6 ori de Steaua

De pe 11 iulie 2014, de la meciul dintre Steaua şi Astra, câştigat de giurgiuveni la lovituri de departajare, Supercupa nu a mai fost găzduită de Arena Naţională din Bucureşti. De atunci, rând pe rând au fost gazdele Supercupei Constanţa, Cluj şi anul trecut, la partida Viitorul Constanţa – FC Voluntari Botoşani.

Steaua are cele mai multe trofee, 6, urmată de Rapid 4, CFR Cluj, Dinamo şi Astra câte 2, Voluntari, Oţelul şi ASA Târgu Mureş câte un succes. Steaua are şi cele mai multe Supercupe jucate, 11, dintre care 6 câştigate şi 5 pierdute. Craiova ar urma să joace prima Supercupă din istoria sa, dacă va câştiga Cupa României, situaţie similară pentru oricine va câștiga Cupa României.