Fotbal international

Supercupa Spaniei se joacă sub forma unui mini-turneu în Arabia Saudită! Peste 40 de milioane de euro vor încasa formațiile iberice

09.11.2019 | 13:42
Supercupa Spaniei se joaca sub forma unui miniturneu in Arabia Saudita Peste 40 de milioane de euro vor incasa formatiile iberice
ADVERTISEMENT

Supercupa Spaniei va oferi în acest sezon un moment inedit în istoria ei și anume nu se va mai juca un singur meci cum eram obișnuiți, ci noul format va fi sub forma unui mini-turneu la care vor participa Barcelona, Real Madrid, Valencia și Atletico Madrid. Toată competiția se va ține în Jeddah, Arabia Saudită, iar echipele participante se vor îmbogăți în urma Supercupei Spaniei.

Sumele colosale pe care le vor primi echipele la Supercupa Spaniei în Arabia Saudită

Saudiții vor premia cu niște sume colosale toate cele 4 echipe care vor participa la Supercupa Spaniei de la Jeddah. Printr-o simplă participare, cu o ratare a șansei de a juca în finala turneului, echipele învinse vor fi recompensate cu 8.900.000 de euro, în timp ce finalistele vor primi câte 12.000.000 de euro. Până acum, cel mai mult au încasat Real Madrid şi Barcelona la Supercupa Spaniei din 2017 şi anume câte 3.000.000 de euro de club, cu mult mai puţin decât ar putea primi acum.

ADVERTISEMENT

Ideea de a muta Supercupa Spaniei în Arabia Saudită şi de a o transforma într-un mini-turneu îi aparține lui Luis Rubiales, președintele Federației Spaniole de Fotbal, cu scopul de promova cât mai multe formații iberice în lume.

Motivul pentru care Supercupa Spaniei a fost transformată

Luis Rubiales consideră că mult prea multă lume cunoaște prea puține echipe din Spania, iar el dorește să le promoveze pe toate. Vom face în aşa fel încât imaginea cluburilor spaniole să nu fie redusă la unul sau două cluburi. Acest lucru va permite participarea unor echipe diferite, care pot să fie interesate de această nouă sursă de venituri”, a spus Rubiales.

ADVERTISEMENT

„Câştigătoarele din fiecare semifinală se vor putea întâlni apoi în finală, iar acestea se vor desfăşura pe parcursul a patru sau cinci zile, probabil în ianuarie”, a încheiat președintele Federației Spaniole de Fotbal.

  • 8 ianuarie – 12 ianuarie este data în care se va desfășura Supercupa Spaniei