Fotbal international

Supercupa Spaniei se va disputa în Arabia Saudită! Când este programat mini-turneul

03.11.2020 | 16:25
Supercupa Spaniei se va disputa în Arabia Saudită! Când este programat mini-turneul
Federația Spaniolă de Fotbal a decis ca Supercupa Spaniei să se dispute în Arabia Saudită la începutul anului viitor, la fel cum s-a întâmplat și cu ediția precedentă. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Federația Spaniolă de Fotbal a decis ca Supercupa Spaniei să se dispute în Arabia Saudită la începutul anului viitor, la fel cum s-a întâmplat și cu ediția precedentă.

Oficialii forului iberic au hotărât ca în locul partidelor clasice tur-retur din Supercupa Spaniei, să organizeze un mini-turneu la care să participe patru echipe.

În prima ediție desfășurată în acest format, Real Madrid a învins-o în finală pe Atletico Madrid, scor 4-1 la loviturile de departajare, după ce la finalul celor 120 de minute scorul a fost egal, 0-0.

ADVERTISEMENT

Arabia Saudită găzduiește pentru al doilea an Supercupa Spaniei

Conform cotidianului As, oficialii federației au fost mulțumiți de organizarea pe care au oferit-o cei din Arabia Saudită la ediția precedentă a Supercupei Spaniei și au decis ca și în acest an să ducă mini-turneul în Golf.

Competiția va avea loc în perioada 13-16 ianuarie 2021, iar cele patru participante vor fi campioana Real Madrid, vicecampioana FC Barcelona și cele dpuă finaliste ale Cupei Spaniei, Real Sociedad și Athletic Bilbao, care nu au reușit încă să joace meciul pentru trofeu.

ADVERTISEMENT

Prima semifinală a fost programată pentru 13 ianuarie, cea de-a doua va avea loc în 14 ianuarie, iar marea finală se va disputa în 16 ianuarie. Toate întâlnirile vor beneficia de spectatori în tribune.

Conform programării, campioana Real Madrid ar fi trebuit să joace în semifinale cu pierzătoarea Cupei Spaniei, dar cum finala nu a avut loc, adversarul ”galacticilor” se va alege dintre Real Sociedad și Athletic Bilbao prin tragere la sorți. Astfel, există șanse mari ca arabii să vadă pe viu un El Clasico în finala Supercupei Spaniei.

ADVERTISEMENT

Federația Spaniolă de Fotbal a semnat un contract pe trei ani cu oficialii din Arabia Saudită pentru găzduirea Supercupei Spaniei în acest fotmat, iar arabii plătesc 120 de milioane de euro, jumătate din această sumă intrând în conturile cluburilor participante.

Ideea de a muta Supercupa Spaniei în Arabia Saudită şi de a o transforma într-un mini-turneu îi aparține lui Luis Rubiales, președintele Federației Spaniole de Fotbal, cu scopul de promova cât mai multe formații iberice în lume.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria FOTBAL INTERNATIONAL
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 854. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri