LIVE Actualizat 31-07-2022
18:29

Supercupe în Europa în weekendul 30-31 iulie. PSG a câştigat primul trofeu al sezonului! Messi, Neymar și Sergio Ramos, goluri spectaculoase. Video

În weekendul 30-31 iulie au loc trei Supercupe în campionate de top ale Europei: Premier League, Bundesliga și Ligue 1, ultima jucându-se în străinătate, la Tel Aviv.
30.07.2022 | 18:11
Supercupe in Europa in weekendul 3031 iulie PSG a castigat primul trofeu al sezonului Messi Neymar si Sergio Ramos goluri spectaculoase Video
Lionel Messi a deschis scorul în PSG - Nantes
ADVERTISEMENT
31-07-2022
18:29

PSG - Nantes 4-0 (Messi 22, Neymar 45+5, 83, S. Ramos 57) în Supercupa Franţei

PSG a învins-o pe Nantes, scor 4-0, şi a câştigat Supercupa Franţei. Golurile victoriei au fost marcate de Lionel Messi, Neymar, autor al unei duble, şi Sergio Ramos, care a înscris cu călcâiul.

Min. 83: GOOOL PSG! Neymar face dubla după ce transformă o lovitură de la 11 metri.

Min. 57: GOOOL PSG! Sergio Ramos a reuşit golul meciului, după ce a înscris cu călcâiul.

Min. 45+5: GOOOL PSG! Neymar majorează scorul cu o execuţie dintr-o lovitură liberă.

Min. 22: GOOOL PSG! Messi a rămas în poziţie unu la unu cu portarul lui Nantes şi a reuşit să marcheze.

Min. 1: A început Supercupa Franţei, PSG – Nantes. Kylian Mbappe este absent la acest meci, fiind suspendat.

PSG: Donnarumma – S. Ramos, Marquinhos, Kimpembe – Hakimi, Verratti, Vitinha, Mendes – Sarabia, Messi, Neymar. Antrenor: C. Galtier.

Nantes: Lafont – Castelletto, Girotto, Pallois – Coco, Sissoko, Bias, Chirivella, Appiah – Guessand, Simon. Antrenor: A. Komboure.

30-07-2022
20:43

Spectacol total în meciurile din Olanda şi Germania, în Supercupă

Bayern Munchen a învins-o pe RB Leipzig, scor 5-3, şi a câştigat Supercupa Germaniei. Musiala (14), Mane (31), Pavard (45), Gnabry (66) şi Sane (90+8) au marcat golurile bavarezilor, în timp ce Halstenberg (60), Nkunku (77) şi Olmo (89) au înscris pentru formaţia din Leipzig. VEZI AICI GOLURILE.

Tot opt goluri s-au marcat şi în Supercupa Olandei. PSV a învins-o pe Ajax, scor 5-3, după hattrick-ul lui Til (32, 45+2 şi 69) şi golurile lui Gakpo (65) şi Simons (90+1). Pentru “lăncieri” au înscris Bergwijn (15), Antony (54) şi Kudus (72).

Trabzonspor a câştigat meciul cu Sivasspor, scor 4-0, şi a cucerit Supercupa Turciei. Golurile victoriei au fost marcate de Cornelius (37, 51), Stryger Larsen (64) şi Bakasetas (76).

30-07-2022
15:58

Liverpool - Manchester City 3-1 (Alexander-Arnold 21, Salah 83, Nunez 90+4 / Alvarez 69) în Supercupa Angliei

Liverpool a învins-o pe Manchester City, scor 3-1, după golurile lui Alexander-Arnold (21), Salah (83) şi Nunez (90+4), şi a câştigat Supercupa Angliei. Alvarez (69) a marcat singurul gol al “cetăţenilor”. Erling Haaland, la debutul oficial pentru Manchester City, a făcut un meci modest şi a ieşit în evidenţă doar printr-o ratare uriaşă în prelungiri.

Min. 90+4: GOOOL Liverpool! Darwin Nunez a reluat cu capul o minge venită în faţa porţii şi a marcat la debut.

Min. 83: GOOOL Liverpool! Salah a transformat perfect o lovitură de la 11 metri. “Cormoranii” au primit penalty-ul după henţul lui Ruben Dias.

Min. 69: GOOOL Manchester City! Julian Alvarez, intrat în minutul 58, a reuşit să egaleze. Faza a fost revăzută timp de câteva minute, cu ajutorul sistemului VAR, pentru un posibil ofsaid.

Min. 21: GOOOL Liverpool! Alexander-Arnold a şutat din afara careului, iar Ake a deviat mingea în poarta lui Ederson.

Min. 7: Ocazie mare şi pentru Manchester City, după ce Kevin De Bruyne l-a imitat pe Salah.

Min. 3: Salah l-a driblat pe Cancelo, după o cursă superbă în bandă, însă a şutat în plasa laterală.

Min. 1: A început meciul Liverpool – Manchester City, finala Supercupei Angliei

30-07-2022
15:10

Echipele de start la Liverpool - Manchester City

Liverpool: Adrian – Alexander-Arnold, Matip, van Dijk, Robertson – Henderson, Fabinho, Thiago – Salah, Firmino, Diaz. Rezerve: Davies – Konate, Gomez, Milner, Keita, Jones, Elliott, Carvalho, Nunez. Antrenor: Jurgen Klopp.

Manchester City: Ederson – Walker, Dias, Ake, Cancelo – Da Bruyne, Rodri, B. Silva – Mahrez, Haaland, Grealish. Rezerve: Ortega – Stones, Mbete-Tabu, Wilson-Esbrand, Phillips, Gundogan, Palmer, Alvarez, Foden. Antrenor: Pep Guardiola.

În acest weekend, sâmbătă, 30 iulie, și duminică, 31 iulie, se dispută partidele care deschid oficial sezonul în trei dintre cele mai puternice competiții interne de pe continent: Premier League, Bundesliga și Ligue 1. Este vorba în toate cele trei cazuri de jocurile din Supercupele naționale, cele din Anglia și Germania fiind programate sâmbătă iar în Franța duminică.

Programul Supercupelor din weekendul 30-31 iulie 2022

Sâmbătă, 30 iulie

  • ora 19:00 Supercupa Angliei: Liverpool – Man. City: PRO Arena
  • ora 20:45 Supercupa Turciei: Trabzonspor – Sivasspor
  • ora 21:00 Supercupa Olandei: Ajax – PSV Eindohven
  • ora 21:30 Supercupa Germaniei: Bayern Munchen – Leipzig: Digi Sport 2
  • ora 22:45 Supercupa Portugaliei: Porto – Tondela
ADVERTISEMENT

Duminică, 31 iulie, ora 21:00

  • Supercupa Franţei: PSG – Nantes

Cum este tradiţia cam peste tot, inclusiv în fotbalul românesc, deschiderea noului sezon se face prin Supercupă, care, de regulă, aduce pe teren câştigătoarea campionatului cu cea a Cupei, doar în situaţia în care aceeaşi formaţie a izbândit pe ambele fronturi procedându-se altfel. Acest gen de situaţie s-a petrecut mai des în fotbalul englez şi atunci au jucat campioana cu locul 2.

Nu în puţine cazuri Supercupa a oferit şi un excelent prilej de marketing, pentru că trofeul din Franţa sau din Italia nu s-a jucat pentru el pe teritoriul ţării, ci în locaţii externe, aşa cum se întâmplă şi acum cu Supercupa Franţei, care se va desfăşura în afara graniţelor, locaţia aleasă fiind Israelul, stadionul Bloomfield din Tel Aviv.

ADVERTISEMENT

Community Shield, supercupa Angliei

Pe stadionul King Power din Leicester se joacă sâmbătă, 30 iulie, de la ora 19:00 Supercupa Angliei care poartă denumirea de Community Shield, pentru că pe teren se vor afla campioana şi câştigătoarea Cupei, care oricum s-a clasat în campionat la un punct în spatele lui City. Este pentru prima oară din 2012 până acum când meciul nu are loc pe Wembley, în 2012 jucându-se la Birmingham.

Explicaţia constă în faptul că Wembley nu poate organiza Supercupa pentru că o zi mai târziu, duminică, 31 iulie, aici se va juca finala CE feminin, dintre Anglia şi Germania. Emirates Stadium al lui Arsenal şi modernul stadion al lui Tottenham s-au oferit să găzduiască Supercupa, dar în cele din urmă s-a decis să fie Leicester, deşi pentru fani vor fi serioase probleme de deplasare.

ADVERTISEMENT

Jurgen Klopp nu a câştigat niciodată Supercupa Angliei

Manchester City a câştigat de şase ori Supercupa Angliei dar sezonul trecut a eşuat pe Wembley în faţa lui Leicester, primind gol din penalty în minutul 89. Jurgen Klopp a ratat ambele situaţii în care ar fi putut câştiga trofeul, deci este clar că îşi doreşte mult succesul, pentru că e singurul din experienţa din Anglia care îi lipseşte.

Ambele echipe au cheltuit mulţi bani în vară pe transferuri. Liverpool a dat cu bonusuri cu tot aproape 100 de milioane pentru atacantul uruguayan Darwin  Nunez de la Benfica. City a adus doi atacanţi, norvegianul Erling Haaland de la Dortmund şi Alvarez de la River Plate precum şi pe mijlocaşul Phillips de la Leeds United.

ADVERTISEMENT

Sadio Mane, înlocuitorul lui Lewandowski în atacul lui Bayern

La Leipzig, echipa care a câştigat Cupa Germaniei, se va disputa Supercupa dintre formaţia locală şi campioana ultimului deceniu din fotbalul german, Bayern  Munchen. Va fi, după opt ani, primul meci oficial al bavarezilor în care nu se va regăsi măcar în lot golgeterul polonez Robert Lewandowski, plecat la Barcelona.

În aceste condiţii antrenorul Julian Nagelsmann şi-a schimbat sistemul tactic într-un 4-2-2-2, în atac, alături de Gnabry urmând să apară marea achiziţie a verii, senegalezul Sadio Mane de la Liverpool, care, însă, este clar că nu este un jucător cu caracteristicile de careu ale lui Lewa. Cealaltă achiziţie de 75 milioane euro, fundaşul central Mathijs de Ligt, va începe de pe bancă. La mijloc va lipsi Goretzka, dar apare cel care a fost până acum placa turnantă a lui Leipzig, Marcel Sabitzer.

Prima şansă de trofeu pentru Christophe Galtier la Paris

Supercupa Franţei are ani bun de când se joacă numai în străinătate. Acum locaţia este Tel Aviv. La prima vedere diferenţa de valoare de lot dintre campioană şi câştigătoarea Cupei, Nantes, este una foarte mare şi ar fi fi o mare surpriză să vedem canarii făcând vreo ispravă. PSG nu a dar vara aceasta nici un boom pe lista de mercato.

Au venit mijlocaşul central Vitinha, cost 41 milioane euro, de la Porto, fundaşul stâng Nuno Mendes de la Sporting, cost 38 milioane şi fundaşul dreapta de la Leipzig, Mukiele, 12 milioane. Cea mai importantă plecare, la parametri zero, este cea a play-maker-ului argentinian Angel di Maria la Juventus. Pentru noul antrenor al Parisului, Christophe Galtier, este şansa primului trofeu.

ADVERTISEMENT