Sport

SuperLiga, etapa 1. FC Voluntari, victorie dramatică pe terenul Petrolului. Toate rezultatele și clasamentul

FANATIK vă prezintă informații despre meciurile din prima etapă a noului sezon de Liga 1, care din această vară și-a schimbat denumirea în SuperLiga, după sponsorul Superbet.
18.07.2022 | 23:15
SuperLiga etapa 1 FC Voluntari victorie dramatica pe terenul Petrolului Toate rezultatele si clasamentul
FC Voluntari s-a impus dramatic, în prelungiri, pe terenul Petrolului, datorită unui gol marcat de Florea din penalty. Foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT
18-07-2022
21:55

SuperLiga, etapa 1: program, rezultate și clasament

Vineri, 15 iulie

  • FC Hermannstadt – CS Mioveni 3-0 (Paraschiv 28, Alhassan 63, 67)
  • Universitatea Craiova – Sepsi Sf. Gheorghe 2-2 (Gustavo 29, 59 / Damașcan 73, Păun 87) – VIDEO

Sâmbătă, 16 iulie

  • FC Argeș – UTA Arad 2-0 (Bertrand 2, 54)
  • CFR Cluj – Rapid 1-0 (Yuri 17) – VIDEO

Duminică, 17 iulie

  • Farul – FC U Craiova 1948 2-1 (Grameni 3, Artean 29 / Sidibe 58)
  • FCSB – U Cluj 1-1 (Tănase 55 pen. / Ad. Bălan 45+4) – VIDEO

Luni, 18 iulie

  • FC Botoșani – Chindia 3-2 (Mailat 3 pen., 31, Florescu 29 / Șerban 13, Mihaiu 48)
  • Petrolul – FC Voluntari 0-1 (D. Florea 90+2 pen.)

18-07-2022
21:53

Liviu Ciobotariu, nemulțumit de jocul prestat de FC Voluntari la Ploieși

În ciuda victoriei obținută de FC Voluntari pe terenul Petrolului, antrenorul Liviu Ciobotariu nu a fost mulțumit de jocul prestat de formația sa, mai ales în prima repriză.

“Am anticipat că va fi un joc foate greu, știam că ei sunt o echipă care joacă bine, i-am văzut și în Liga 2, am văzut și transferurile făcute. Fiind și primul joc, mă gândeam că o să fie destul de dificil. Sunt bucuros că am câștigat, dar nu mi-a plăcut deloc jocul nostru, mai ales în prima repriză. La pauză, le-am spus că am jucat foarte lent, nu am avut nicio ocazie de gol, nicio situație.

După care, în repriza doua s-a schimbat jocul în bine, în special după schimbările pe care le-am făcut, atât Florea, cât și Răduț au intrat bine pe faza de atac. Îmi felicit jucătorii pentru rezultat, trebuie să ne gândim la următoarea partidă, să analizăm ce am făcut prost azi, pentru că în prima repriză nu am avut șut pe poartă și asta mă pune pe gânduri”, a fost concluzia trasă de Liviu Ciobotariu la flash-interviurile de după jocul de la Ploiești.

18-07-2022
21:49

Nae Constantin, nedumerit cu sistemul VAR: „Nimeni nu ne-a explicat cum funcționează”

Dezamăgit după înfrângerea suferită de Petrolul în fața lui FC Voluntari, antrenorul ploieștean Nicolae Constantin s-a plâns de faptul că nimeni de la CCA nu a venit să le explice cum funcționează sistemul VAR și de aceea au fost „clinciurile” cu arbitrul George Găman la interpretarea fazelor.

„E ok pentru mine. VAR-ul ajută fotbalul românesc, discuțiile sunt din ce în ce mai puține. Urmăream acum la Digi, vreau să le spun că la Ploiești nu a venit nimeni să ne explice, de aceea sunt întrebări. E o fază interpretabilă (n.r.- penalty-ul acordat celor de la FC Voluntari), și golul nostru anulat…

Greșeli am făcut și vom mai face, important e să le eliminăm pe cele mari. Nu știu ce să mai apară. Cu siguranță, vine Irobiso, l-am legitimat. Îmi doresc jucători peste ce avem noi, dacă reușim să-i aducem, suntem mulțumiți. Budescu am tot discutat, el trebuie să se recupereze. E binevenit dacă vrea să se recupereze cu noi. Trebuie să ia cea mai bună decizie pentru el când va fi apt”, a declarat Nae Constantin finalul meciului pierdut de Petrolul pe teren propriu în fața lui FC Voluntari.

18-07-2022
18:01

Petrolul - FC Voluntari 0-1 (D. Florea 90+2 pen.)

Vezi aici cele mai importante faze.

Min. 90+2:GOOOL FC VOLUNTARI! Daniel Florea transformă fără emoții lovitura de la 11 metri.

Min. 88: Minge aruncată în careul gazdelor, Tamaș îl lovește cu cotul în săritură pe Armaș, iar centralul George Găman dictează penalty. Faza este analizată în camera VAR, dar decizia centralului rămâne în picioare.

Min. 64: Mario Bratu este aproape de gol, dintr0o lovitură liberă de la peste 25 de metri.

Min. 55: Portarul ploieștean Avram apreciază greșit traiectoria unui șut-centrare expediat de Marclo Lopes, mingea lovește bara, apoi este respinsă de fundașii gazdelor în corner.

Min. 50: Popa respinge de sub bară, în corner, o lovitură liberă de la 20 de metri executată de Grozav.

Min. 37: Popa se remarcă din nou la șutul lui Cioiu din afara careului.

Min. 36: Ivanovski reia cu capul puțin pe lângă poarta oaspeților, după o centrare a lui Țicu.

Min. 32: Popa reține reluarea cu capul a lui Pashov.

Min. 21: Petrolul înscrie prin Lucian Dumitriu cu un șut din afara careului, dar golul este anulat de arbitrul George Găman după vizionarea fazei pe monitor. Ivanosvski era în offside în momentul șutului, iar arbitrul a considerat că a influențat faza.

Min. 18: Valentin Țicu primește un cartonaș galben după un fault la mijlocul terenului.

Min. 1: A început partida.

Au apărut echipele de start la Petrolul – FC Voluntari, meci care va începe la ora 21:30.

  • Petrolul: Avram – Meijers, Tamaș, Huja – Pashov, Dumitriu, Seto, Țicu – Cioiu, Ivanovski, Grozav. Rezerve: Moroz, A. Olaru, Velisar, Borța, Cebotaru, M. Bratu, Tucaliuc, Măzărache, Jair. Antrenor: Nicolae Constantin 
  • FC Voluntari: M. Popa – Ricardinho, Meleke, Armaș, A. Vlad – Matricardi, Droppa – Rață, Costin, Marcelo – Nemec. Rezerve: Rîmniceanu, Aliji, Maronne, Andreș, Răduț, Tavares, L. Fulop, D. Florea, Merloi. Antrenor: Liviu Ciobotariu
18-07-2022
17:59

Debut cu dreptul pentru Mihai Teja la FC Botoșani: „Mai avem mult de muncă”

Chiar dacă a debutat cu dreptul pe banca lui FC Botoșani în prima etapă din SuperLiga, antrenorul Mihai Teja nu a fost pe deplin satisfăcut de prestația formației sale în victoria împotriva Chindiei, scor 3-2.

„O victorie muncită. Dacă punem ce s-a întâmplat în a doua repriză, pentru că au fost două reprize disctincte, a fost o primă repriză bună a noastră. Am intrat foarte rău în teren, am primit gol, dar până la urmă ne bucurăm că am început cu dreptul. Mai e mult de muncă și sper să devenim mai buni de la meci la meci. Am văzut la lucru și o parte dintre cei care au venit și o parte dintre cei care nu au jucat anul trecut. Până la urmă, e bine că am câștigat. Trebuie să ne pregătim mai bine. De a doua repriză nu sunt deloc satisfăcut. Îmi doresc mai mult.

În meciul următor, sper să arătăm bine 90 de minute, nu numai 45. Am văzut celelalte meciuri, toate echipele vor să tragă la play-off, majoritatea dintre ele cu bugete destul de mari, dar până la urmă nu joacă bugetul. Pe noi ne interesează să ne uităm la noi, să fim mai buni. Nu ne e frică de nimeni, numai de noi”, a spus Mihai Teja la interviurile de după partidă.

18-07-2022
17:51

Adrian Mihalcea, după înfrângerea Chindiei la Botoșani: „Mi-aș dori să jucăm urât și să câștigăm”

Adrian Mihalcea, antrenorul Chindiei, s-a arătat dezamăgit după înfrângerea suferită de formația sa la Botoșani, scor 2-3, în prima etapă din SuperLiga.

„Din păcate pentru noi, am început meciul foarte prost, cu un penalty în minutul 2. După, să iei două goluri din faze fixe… Dacă vom reuși să eliminăm greșelile personale, cu siguranță vom avea rezultate mult mai bune. Sunt mulțumit în mare parte de băieți. Am primit un cartonaș roșu, vom suferi în etapele următoare, dar sunt încrezător.

Mă bucur pentru fiecare jucător în parte, mă bucur pentru Mihaiu că a marcat, pentru cei care au intrat, dar din păcate nu am reușit să câștigăm. Asta înseamnă că trebuie să muncim mult mai mult, să avem o atitudine mai războinică. Meciul următor avem acasă cu o nou promovată. Va fi la fel de dificil ca acesta, dar jucăm acasă și până la urmă trebuie să câștigăm. Un joc frumos chiar nu mă interesează. Mi-aș dori să joc urât și să câștig în etape viitoare”, a declarat Adrian Mihalcea după meciul de la Botoșani.

18-07-2022
17:41

FC Botoșani - Chindia 3-2 (Mailat 3 pen., 31, Florescu 29 / Șerban 13, Mihaiu 48)

Vezi aici cele mai importante faze.

Min. 68: Mateus vede stupid cel de-al doilea cartonaș galben și este eliminat.

Min. 62: Căpușă vede „roșu” direct pentru un fault în postură de ultim apărător asupra lui Mateus, scăpat simgur spre poarta lui Căbuz.

Min. 61: Pap respinge miraculos în corner șutul lui Vorobjova din 6 metri.

Min. 48: GOOOL CHINDIA! Intrat la pauză pe teren, Mihaiu reduce din handicap cu un vole spectaculos din interiorul careului.

Min. 31: GOOOL FC BOTOȘANI! Bine lansat de Mateus, Mailat scapă singur cu Căbuz, îl driblează, reia spre poartă dintr-un unghi imposibil, dar mingea intră în plasă cu toată opoziția lui Dulca.

Min. 29: GOOOL FC BOTOȘANI! Mateus execută perfect o lovitură liberă de pe partea dreaptă, Florescu reia cu capul din mijlocul careului, mingea lovește bara și intră în poartă.

Min. 15: Șutul lui Florescu la colțul lung trece pe lângă poarta lui Căbuz.

Min. 13: GOOOL CHINDIA! Neguț îi „fură” o minge lui Șeroni, îi pasează la marginea careului lui Șerban, care egalează cu un șut superb.

Min. 3: GOOOL FC BOTOȘANI! Mailat transformă cu siguranță lovitura de pdeapsă.

Min. 2: Arbitrul Horațiu Feșnic dctează penalty pentru gazde după un fault comis în careu de Celea asupra lui Camara.

Min. 1: A început partida.

Au apărut echipele de start la FC Botoșani – Chindia.

  • FC Botoșani: Ed. Pap – Patache, Dican, Șeroni, Țigănașu – Ed. Florescu, Perianu, Târcoveanu – Malat, Camara, Mateus. Rezerve: Ureche, Sno, Moescu, Petkovski, Obedeanu, Dragu, Shahaf, Tisdell, Grubac. Antrenor: Mihai Teja
  • Chindia: Căbuz – Căpușă, Celea, Boldor, Dumitrașcu – Dulca, Vorobjovas – Șerban, Chamed, Popadiuc – Neguț. Rezerve: D. Moldovan, Jipa, Atanase, C. Dinu, Mihaiu, Riza, Cherchez, Passaglia, Ioniță. Antrenor: Adrian Mihalcea
17-07-2022
18:23

Hagi, încrezător după victoria FC U Craiova

Antrenorul echipei Farul Constanța, Gheorghe Hagi, a declarat că nu i-a fost frică de faptul că FC U Craiova putea egala după ce echipa sa a condus cu 2-0.

”Am făcut un meci bun contra unui adversar foarte bun, tehnic, cu putere. Știam că o să facă pressing sus. Ne interesa victoria, suntem fericiți. Victoriile aduc victorii. Au plecat foarte mulți jucători, nu a fost ușor. Am dominat meciul la mijlocul terenului în prima repriză, am stat mai bine, apoi au venit un pic peste noi, dar trebuie să știi să te și aperi.

Teamă? Niciodată! Eu nu pot să am teamă, am doar gânduri în care văd că adversarul crește în joc și mă dau puțin înapoi. Nicio presiune pentru nou veniți în prima perioadă, trebuie să se adapteze, sunt jucători care știu fotbal, au demonstrat.

Trebuie să-i punem la punct fizic și tactic. Alibec trebuie să intre când o să fie în formă. Are un program. La fel și în cazul lui Tudor Băluță. Trebuie să schimbăm, să dăm jucători, să vină alții. Nu s-a schimbat nicio strategie, filosofia noastră este în continuare să fim cei mai buni. Vor mai fi plecări, veniri”, a spus Hagi.

17-07-2022
18:21

Marius Croitoru pune tunurile pe arbitrul Iulian Călin

Antrenorul echipei FC U Craiova, Marius Croitoru, a dat vina pe arbitrul Iulian Călin pentru eșecul din partida cu Farul și crede că acesta l-a eliminat pentru că avea niște polițe mai vechi de plătit.

”Greșeală la golul doi. Este corner și iau gol. E simplu. El (n.r. – arbitrul Iulian Călin) își aduce aminte de anumite lucruri. Păi, nu se impunea VAR-ul, dar ești arbitru. Cred că ați văzut și voi că am dominat de la un capăt la altul. Am luat două eurogoluri cum numai eu puteam să iau, dar sunt încrezător că echipa reacționează bine.

Mai avem nevoie de 2-3 transferuri ca să ne putem echilibra valoric și numeric pe fiecare poziție. Nu este ușor să joci cu un fundaș stânga în centru, cu mijlocaș central fundaș stânga. Este normal să mai apară niște nesincronizări în defensivă.

Din punct de vedere ofensiv am arătat foarte bine. Am dominat. Cred că posesia a fost net superioară. Nu a fost ușor. Ne mai trebuie jucători pe anumite poziții, atunci când schimbăm să venim cu rezerve la nivelul titularilor. Ușor-ușor să devenim o forță.

Despre faza în care am fost eliminat, el a zis că mi-am făcut cruce. Numai așa poate să interpreteze, ostentativ. Dacă am făcut-o, înseamnă că este ostentativ. Așa mi-a spus. Nu știu cum avea să vadă, fiindcă eram cu spatele la el.  Dar el are niște amintiri, niște polițe. Știe el mai bine la ce mă refer.

Nu știm nimic. Ne pregătim pentru meciul de campionat de sâmbătă sau duminică. Vedem ce decizie se va lua. Noi suntem pregătiți. Este un început greu de campionat, fiindcă întâlnim echipe puternice, dar și noi suntem o echipă puternică și ușor-ușor o să devenim și mai puternică, și mai bună.

Și la Botoșani, și la Clinceni, și la Craiova, și la Mioveni, și la Steaua lucrurile sunt clare: ai presiune. Rezultatele te țin în viață. Nu ai rezultate, pleci și de la Mioveni, pleci și de la Craiova. Lucrurile nu sunt diferite.

Eu încerc să-mi fac treaba cât mai bine, să avem rezultate. Nu sunt rezultate, este clar… Este simplu. Mie îmi place presiunea, trăiesc cu ea, nu am nicio problemă. Performanța înseamnă presiune”, a declarat Croitoru.

17-07-2022
14:45

Farul - FC U Craiova 2-1 (Grameni 3, Artean 29 / Sidibe 58)

Marius Croitoru pierde la debutul său pe banca FCU Craiova, scor 1-2. Mai mult, tehnicianul a fost trimis în tribune în finalul primei reprize, după ce a încasat al doilea galben. Farul se impune cu două goluri de generic reușite de Grameni și Artean, iar echipa lui Gheorghe Hagi a arătat bine în startul de sezon.

Vezi aici cele mai importante faze ale meciului

Min. 90+4: Finalul partidei.

Min. 82: Adi Petre, intrat în locul lui Morar, șutează puternic, dar pe direcția lui Popa.

Min. 73: Vlad Morar reușește să înscrie, dar golul este anulat pentru ofsaid. Decizie confirmată cu VAR.

Min. 70 – Robert Ion reia periculos cu capul, dar Răzvan Popa reușește să rețină.

Min .58 – GOOOL FC U Craiova!!! Sidibe reduce din diferență. Ivorianul, intrat pe teren în locul lui Baeten, a marcat cu capul la prima atingere de balon.

Min. 56 – Artean este aproape de un nou gol fabulos, dar șutul său trece puțin pe lângă poarta lui Popa.

Min. 49 – Baeten șutează de la 16 metri, dar Aioani prinde cu siguranță.

Min. 45+1 – Marius Croitoru a fost trimis în tribune după ce protestat vehement la o decizie a arbitrului. Tehnicianul oltenilor mai fusese avertizat o dată pe parcursul reprizei.

Min. 29 – GOOOL Farul!!! Artean înscrie un gol fantastic. Mijlocașul Farului întoarce scurt un fundaș al oltenilor și marchează cu un șut plasat la vinclu de la 14 metri lateral dreapta.

Min. 28 – Mihai Popescu greșește o pasă simplă, dar Compagno trage pe lângă poartă din 6 metri din poziție de singur cu portarul Aioani.

Min. 3 – GOOOL Farul!!! Grameni deschide scorul cu un șut minunat de la 25 de metri.

Min. 1 – A început meciul.

S-au anunțat echipele de start la meciul Farul – FC U Craiova:

  • Farul: Aioani – Mladen, Larie, M. Popescu, Kiki – Artean, Nedelcu, Grameni – Torje, Morar, Pitu. Rezerve: Buzbuchi – Boboc, Grosu, Grobry, Casap, R. Ion, Mazilu, Ad. Petre, Moldoveanu. Antrenor: Gheorghe Hagi.
  • FC U Craiova: R. Popa – Enache, Duarte, Huyghebaert. Van Durmen – Achim, Asamoah – Baeten, Bauza, Chițu – Compagno. Rezerve: Mogoșanu – R. Grigore, Negru, Dr. Albu, Marquet, Sidibe, Raicea, Bahassa, Cl. Bălan. Antrenor: Marius Croitoru.
16-07-2022
14:46

FC Argeș - UTA 2-0 (Bertrand 2, 54). Ilie Poenaru și-a certat jucătorii

Ilie Poenaru a criticat atitudinea jucătorilor săi și în FC Argeș – UTA 2-0 și le-a transmis că așteaptă o altă abordare la următoarele partide din SuperLiga. 

“Un meci slab din partea noastră. Trebuie să felicităm FC Argeș, scorul putea să fie și mai mare. Să fim bărbați și să recunoaștem problemele. Te afectează din punct de vedere mental când primești gol în minutul 1. Este o lipsă de reacție, de concentrare. Nu caut scuze, dar s-au accidentat doi jucători înaintea meciului… am făcut opt ore cu autocarul. Au fost mai proaspeți și au câștigat. O să arătăm bine într-un timp scurt.Vom mai aduce un atacant, poate și un ‘winger’. E vorba de mentalitate, de atitudine, de reacția pe care să o avem. Sper că vom reacționa la următorul joc, cu Petrolul”, a declarat Ilie Poenaru.

Vezi aici cele mai importante faze ale partidei

 Min. 90+6: Finalul partidei.

Min. 75: Ocazie de gol FC Argeș. Florin Iacob respinge în bară șutul excelent, de la aproape 30 de metri, trimis de Meza Colli.

Min. 54: GOOOOL FC Argeș! 2-0! Bertrand îi ia fața fundașului advers și finalizează simplu, cu piciorul stâng. Jucătorul din Madagascar face “dubla”.

Min. 30: Alexandru Istfan reia spectaculos, din foarfecă, puțin pe lângă poarta lui Iacob.

Min. 2: GOOOL FC Argeș! 1-0! Bertrand profită de gafa lui Vuckevic și deschide scorul cu un șut imparabil.

Min. 1: A început partida.

FC Argeș: Greab – Tofan, M. Constantin, Cestor, Latovlevici – Meza Colli, Njike – Jakolis, A. Calcan, Bertrand – Al. Ișfan 
Rezerve: Straton – Turda, Dobrosavlevici, Vianna, Raynov, Alceus, Covaci, Donisa, Celestine. Antrenor: Andrei Prepeliță 

UTA: Fl. Iacob – Vukcevic, Hoxhallari, Benga, Dobrescu – Batha, Fl. Matei – Ubbink, Miculescu, Otele – Keșeru 
Rezerve: Balauru – Erico, Cascini, Isac, Stahl, R. Pop, Negoescu, Șteau, Cr. Maxim 
Antrenor: Ilie Poenaru

15-07-2022
18:58

Alexandru Pelici, dezamăgit după Hermannstadt - CS Mioveni 3-0: „Am făcut un joc slab!”

Alexandru Pelici, antrenorul lui CS Mioveni, a fost supărat după înfrângerea suferită de echipa sa în primul meci al noului sezon din SuperLiga.

„Am făcut un joc slab. Victoria Sibiului este meritată, chiar dacă au fost câteva momente care puteau schimba soarta jocului. Am făcut un gol cadou. Am început binişor a doua repriză şi ne-am creat câteva situaţii. Din păcate, am ratat unu la unu cu portarul.

Ne asumăm, este o înfrângere ruşinoasă, suntem cu toţii vinovaţi, începând cu mine. Încercăm să ne trezim, pentru că a început campionatul şi probabil că am luat meciul cam uşor. Sibiul a câştigat meciul la mijlocul terenului, acolo a fost forţa lor. Au câştigat multe dueluri în zona aceea de teren, ne-au dominat.

Trebuie să ne revenim şi să jucăm mai bine. Am jucat prost azi, am făcut cadouri, n-am făcut ce trebuia. În plus, am ratat. Trebuie să lăsăm nasul jos, la treabă”, a spus Alexandru Pelici.

15-07-2022
18:25

Marius Măldărașanu, în extaz după Hermannstadt - CS Mioveni 3-0: „Mă bucur că nu am fost naivi”

Marius Măldărășanu, antrenorul lui Hermannstadt, și-a lăudat elevii după victoria categorică obținută în fața lui CS Mioveni din prima etapă a SuperLigii.

„Am întâlnit o echipă grea. Mă bucur că nu am fost naivi. Am pus accent pe posesie. Ne-a deranjat însă starea gazonul. Am preferat să avem mingea, am avut răbdare, mă bucur. A venit și golul 2, pe contraatac, exact arma lor. A fost și foarte calt, ritmul a fost lent. Lui Biceanu în minutul 30 îi venea să vomite, cerea schimbare, a trebuit să așteptăm până la pauză. 

Mă bucur pentru Alhassan și Sota, sunt jucători devotați. Sota este incredibil, dă 200%. Baba în ultimul meci de pregătire nu a avut un meci foarte bun, nu eram sigur dacă o să încep cu el. Dar și în ceilalți mijlocași am încredere, Năstăsie, Biceanu, și Iancu. Avem omogenitate”, a spus Marius Măldărășanu la flash-interviul de după partidă.

15-07-2022
14:23

Hermannstadt - CS Mioveni 3-0 (Paraschiv 28, Alhassan 63, 67)

Vezi aici cele mai importante faze.

Min. 67: GOOOL HERMANNSTADT! Alhassan face „dubla” cu un șut din interiorul careului.

Min. 63: GOOOL HERMANNSTADT! Alhassan scapă singur cu Iustin Popescu, îl driblează elegant și înscrie în poarta goală.

Min. 44: Iliev se remarcă la șutul lui Garuti din afara careului.

Min. 28: GOOOL HERMANNSTADT! Minge aruncată în careul oaspeților, Iacob și portarul Popescu se invită reciproc să respingă, iar Paraschiv profită și împinge balonul în plasă.

Min. 14: Același Mino Sota pătrunde periculos în careu, dar șutează slab din 14 metri, direct în brațele portarului advers.

Min. 7: Mino Sota șutează puternic de la peste 20 de metri, mingea trece peste poarta lui Iustin Popescu.

Min. 1: A început partida.

Au apărut echipele de start la Hermannstadt – CS Mioveni, meciul care deschide ediția 2022/2023 din SuperLiga.

  • Hermannstadt: Iliev – Butean, Bejan, I. Stoica, Opruț – Biceanu, Mino Sota, Alhassan – P. Petrescu, D. Paraschiv, Oroian. Rezerve: Muțiu, Antoche, Issah, Năstăsie, Balaure, C. Popescu, P. D. Iancu, Buhăcianu, Hora. Antrenor: Marius Măldărășanu
  • CS Mioveni: I. Popescu – Balaur, Al. Iacob, Garutti – Rădescu, Panait, Vereș, Trif – Dat, Voinea, Buziuc. Rezerve: F. Croitoru – Scarlatache, Oancea, Cierpka, V. Mitrea, Șerbănică, Blănaru, Coșereanu, Antal. Antrenor: Alex Pelici

Gata cu pauza. Vacanța jucătorilor, a antrenorilor și conducătorilor din prima divizie a fost poate cea mai scurtă din toate timpurile, pentru că dacă au fost două săptămâni de relaxare la sfârșitul sezonului anterior și apoi imediat s-au reluat pregătirile pentru că noul sezon, 2022-2023 a fost programat să înceapă foarte devreme, în weekend-ul 15-18 iulie. Prima divizie va avea tot 16 echipe la start, dar sub noua denumire de SuperLiga, după numele noului sponsor Superbet, cea mai importantă agenție de betting din România.

Programul primei etape din SuperLiga 2022/2023

Vineri, 15 iulie

  • ora 18:30 FC Hermannstadt – CS Mioveni
  • ora 21:30 Universitatea Craiova – Sepsi Sf. Gheorghe

Sâmbătă, 16 iulie

  • ora 18:30 FC Argeș – UTA Arad
  • ora 21:30 CFR Cluj – Rapid

Duminică, 17 iulie

  • ora 18:30 Farul – FC U Craiova 1948
  • ora 21:30 FCSB – U Cluj

Luni, 18 iulie

  • ora 18:30 FC Botoșani – Chindia
  • ora 21:30 Petrolul – FC Voluntari

Cine transmite la tv meciurile din etapa 1 a SuperLigii

Începe un nou sezon de SuperLiga, și după cum au decurs operațiunile de transfer din vară, cam toate calculele duc spre un al șaselea titlu consecutiv pentru CFR Cluj, care ar egala astfel recordurile echipelor Chinezul Timișoara din perioada interbelică și Steaua anilor 80.

ADVERTISEMENT

Asta pentru că echipa pregătită de Dan Petrescu, deși a dat drumul la mai bine de zece jucători a făcut achiziții care pe hârtie arată chiar bine: fundașul central Kollinger, fundașii laterali Braun și Brucic, mijlocașii Muhar și Hammershoy-Mistrati și vârful Jefte Betancor, golgeterul sezonului anterior. Iar FCSB a adus doar fundașii centrali Dawa, Bouhenna, accidentat și recent estonianul Tamm. Iar la Universitatea Craiova fost numit antrenor Laszlo Balint și s-au făcut doar două achiziții.

Toate cele 8 partide programate în prima etapă din SuperLiga vor fi transmise în direct la tv de posturile Digi Sport 1, Orange Sport și Prima Sport, dar vor putea fi urmărite în timp real și pe site-ul FANATIK.RO în format LIVE TEXT.

ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova – Sepsi, deja un meci foarte greu pentru olteni încă din prima etapă

Campionatul se deschide vineri, 15 iulie, cu partida de la Mediaș, dintre FC Hermannstadt și CS Mioveni. Două dintre echipele care figurează pe lista sigură a play-out-ului și a candidatelor la retrogradare sau cel puțin la locurile de baraj pentru supraviețuire. Sibienii au în continuare mari probleme financiare, deja au apelat la banii din drepturile de televizare pentru a achita anumite datorii. CS Mioveni are marele atuu în prezența antrenorului Alexandru Pelici, altfel fiind o echipă modestă.

Tot vineri, dar în nocturnă, în Bănie, Universitatea Craiova are parte de un început de foc, în compania câștigătoarei Cupei României și a Supercupei, Sepsi Sf. Gheorghe, echipa care a învins la Craiova în semifinalele Cupei României. Este un meci foarte greu, ambele echipe fiind înainte de meciurile din turul 2 preliminar al Conference League, dar covăsnenii par a fi deja în formă, făcând și transferuri foarte inspirate: Ion Gheorghe, Dennis Ciobotariu, Cosmin Matei, Rondon, Jonathan Rodriguez și Francesco Junior. Iar oltenii s-au despărțit de un om cheie, portarul Pigliacelli.

ADVERTISEMENT

CFR Cluj – Rapid sau „Glasul roților de tren” în Gruia

Sâmbătă, în Trivale, FC Argeș și UTA se întâlnesc într-un duel al ambițiilor de play-off, cu două echipe aproape complet remaniate, la Argeș plecând mulți jucători, dar venind nu mai puțin de 14. Și la Arad s-au realizat transferuri numeroase, cele mai importante fiind cele ale antrenorului Ilie Poenaru și atacantului Claudiu Keșeru.

Al doilea meci interesant al primei etape are loc sâmbătă seară la Cluj, unde CFR, după dezastrul european cu Pyunik Erevan, trebuie să fie atentă la adversar, altă echipă feroviară, Rapid. Giuleștenii au acum o stabilitate financiară foarte serioasă, dar și planuri mari pentru acest sezon, deși lotul e clar că mai are nevoie de întăriri serioase. Mai ales că tocmai au rămas fără vedeta Rareș Ilie, vândută în Ligue 1 la Nice. Foarte probabil, aflat în mare pericol de demitere, Dan Petrescu va folosi mulți jucători de rezervă.

ADVERTISEMENT

FCSB întâlnește pe U Cluj, revenită în primul eșalon

Farul, cu destule noutăți, dar fără golgeterul Jefte, cedat la Cluj, așteaptă duminică vizita echipei familiei Mititelu, care nu se știe cum se va mai numi, după ce justiția a interzis oltenilor folosirea numelui de Universitatea și a stemei cu leul albastru. La Craiova, pe bancă a ajuns fostul coach de la Botoșani, Marius Croitoru, ambițiile sunt mari, dar lotul nu arată de play-off.

Seara, FCSB primește vizita unei echipe nou promovate, U Cluj, care a făcut și ea nouă transferuri, dar cu Eric Lincar pe bancă în continuare nu pare a avea forța de a conta încă din primul an, cel mai probabil urmând a se lupta în play-out. FCSB se bazează tot pe jucătorii de la mijloc în sus, cu Olaru, Edjouma, Oct. Popescu, Tănase, Ianis Stoica, Florinel Coman, dar la acest moment nu arată sigur ca și candidată reală la titlu.

Etapa se încheie luni, cu două meciuri în care se vor întâlni echipe care, la nivel declarativ, au obiective diferite. FC Botoșani, care nu mai are de gând să rateze play-off-ul, primește vizita unei Chindii cu gândul în primul rând la salvarea de la retrogradare. Obiectiv pe care îl are și Petrolul, ce revine în SuperLiga cu un meci pe teren propriu împotriva lui FC Voluntari, echipa-revelație a sezonului trecut și care-și propune în noul sezon să repete prestațiile excelente.

ADVERTISEMENT