Fotbal international

Superliga Chinei începe în iulie. Noul sistem prevede meciuri în două grupe şi în doar patru oraşe

31.05.2020 | 16:04
Superliga Chinei incepe in iulie Noul sistem prevede meciuri in doua grupe si in doar patru orase
ADVERTISEMENT

Superliga Chinei e planificată să înceapă în luna iulie. Însă fotbalul din ţara de unde a început pandemia de coronavirus nu va mai fi la fel ca şi până acum. Autorităţile în consens cu Federaţia au hotărât luarea unor măsuri de prevenţie, schimbând formatul competiţiei.

Superliga Chinei începe în iulie după un nou format

Superliga Chinei începe în iulie şi se va disputa sub forma a două grupe de câte opt echipe. Deşi vor fi câte opt echipe în fiecare grupă doar patru oraşe, în total, vor găzdui meciurile, câte două de fiecare grupă.

ADVERTISEMENT

Se va juca în două regiuni ale ţării. În provincia Canton, pe stadioanele din Guangzhou şi Shenzen şi în sud-estul ţării, cu partide la Shanghai şi Jiangsu. Nu va exista fotbal în capitala Beijing.

Jucătorii vor locui la hotel pe durata competiţiei

Jucătorii vor locui în hoteluri pe toată durata desfăşurării competiţiei, ceea ce va însemna că vor fi foarte mult timp rupţi de familiile lor. Şi hotelurile vor fi acceptate doar în oraşelu unde vor avea loc partidele.

ADVERTISEMENT

S-a luat această decizie în premieră pentru a se evita contagierea unui mare număr de persoane. Jucătorii vor efectua teste săptămânal şi li se va lua temperatura înainte de plecarea la stadion.

Un oraş gazdă va fi şi Jiangsu, unde antrenează Cosmin Olăroiu

Este evident că pentru câteva cluburi această schimbare de format va însemna un avantaj important, chiar dacă nu este permis accesul publicului în tribune.

ADVERTISEMENT

Printre cele patru echipe care vor juca practic la ele acasă se află şi Jiangsu Suning, gruparea pe a cărei bancă se află Cosmin Olăroiu. 

Au fost reduse şi salariile jucătorilor

În cealaltă grupă cele două echipe din al doilea oraş ca importanţă al ţării, Shanghai, SIPG şi Shenhua vor fi şi ele gazde permanente, prima fiind una dintre marile candidate la titlu, alături de Guangzhou Evergrande.

ADVERTISEMENT

S-au subţiat şi salariile starururilor venite din afara Chinei, în sensul în care urmare a crizei provocate de pandemie a fost necesară o diminuare cu 20 la sută a veniturilor lunare ale fotbaliştilor.

ADVERTISEMENT