Sport

SuperLiga, etapa a 2-a. UTA Arad – Petrolul 2-0, în ultimul meci al rundei. Rezultatele complete şi clasamentul

Etapa a 2-a din SuperLiga a avut loc în perioada vineri, 22 iulie - luni, 25 iulie, capul de afiș fiind derby-ul din Giulești, Rapid - FCSB 2-0. FANATIK vă oferă amănunte despre partidele acestei runde.
22.07.2022 | 16:49
SuperLiga etapa a 2a UTA Arad  Petrolul 20 in ultimul meci al rundei Rezultatele complete si clasamentul
Bucuria jucătorilor de la UTA Arad după primul gol marcat de Miculescu (sursă foto: sportpictures.eu)
ADVERTISEMENT
25-07-2022
20:31

Rezultatele şi clasamentul din SuperLiga după etapa a 2-a

Rapid – FCSB 2-0 a fost marele meci al etapei a 2-a din SuperLiga, iar elevii lui Adrian Mutu au obţinut prima victorie a sezonului, după ce în prima etapă au ratat o remiză cu CFR Cluj.

La capătul primelor două etape, Farul şi FC Botoşani sunt singurele echipe cu 6 puncte şi ocupă primele două locuri. De cealaltă parte, în subsolul clasamentului, se află Petrolul Ploieşti şi CS Mioveni, echipe care nu au obţinut niciun punct.

  • CS Mioveni – Farul Constanţa 0-2 (Petre 58 pen., 76 pen.)
  • FC Voluntari – FC Botoșani 0-1 (Tisdell 81)
  • Sepsi – FC Argeș 4-0 (Matei 49 pen., Mitrea 60, Ștefănescu 63, Golofca 80)
  • FCU Craiova – CFR Cluj 3-1 (Van Durmen 32, 73 Compagno 47 / Deac 15)
  • U Cluj – U Craiova 1-1 (I. Filip 6 / Papp 64)
  • Rapid – FCSB 2-0 (Dugandzic 19, Săpunaru 40)
  • Chindia – Hermannstadt 1-1 (Celea 9 / Oroian 1)
  • UTA Arad – Petrolul 2-0 (Miculescu 11, 70)

25-07-2022
18:29

UTA Arad - Petrolul 2-0 (Miculescu 11, 70) se joacă acum

VEZI AICI CELE MAI IMPORTANTE FAZE

FINAL: UTA Arad a învins-o pe Petrolul Ploieşti, scor 2-0, iar gazdele au obţinut prima victorie în actualul sezon din SuperLiga. David Miculescu a marcat o dublă în ultimul meci al etapei a 2-a.

Min. 70: GOOOL UTA Arad! Miculescu a luat o acţiune pe cont prorpiu, a depăşit doi fundaşi şi l-a învins pe Avram cu un şut din marginea careului.

Min. 18: Keşeru a trecut pe lângă 2-0, însă lovitura cu capul a atacantului de la UTA Arad nu a fost cadrată.

Min. 11: GOOOL UTA Arad! Miculescu l-a învins pe Avram cu un şut de la distanţă, după ce mingea a trecut pe sub portarul Petrolului.

A început meciul UTA Arad – Petrolul, ultimul al etapei a 2-a din SuperLiga.

25-07-2022
17:40

Echipele de strat la UTA Arad - Petrolul

UTA: Iacob – Vukcevic, Da Silva, Benga, Hochallari – Batha, Cascini – Ubbink, Miculescu, Otele – Keșeru. Rezerve: Dobrescu, Maxim, Chindriș, Ademi, Șteau, Matei, Stahl, Isac, Balauru. Antrenor: Ilie Poenaru

Petrolul: Avram – Meijers, Tamaș, Huja – Pashov, Dumitriu, Jair, Țicu – Cioiu, Ivanovski, Grozav. Rezerve: Vâlceanu, Olaru, Borța, Seto, Bratu, Cebotaru, Tucaliuc, Măzărache. Antrenor: Nae Constantin.

25-07-2022
15:30

Chindia - Hermannstadt 1-1 (Celea 9 / Oroian 1)

VEZI AICI CELE MAI IMPORTANTE FAZE

FINAL: Chindia şi Hermannstadt au remizat, scor 1-1, în penultimul meci al etapei a 2-a din SuperLiga.

Min. 86: Iliev (Hermannstadt) şi-a salvat echipa în două situaţii periculoase, când Chindia putea să marcheze.

Min 65: Butean (Hermannstadt) a fost la un pas de autogol, însă Iliev a reţinut mingea.

Min. 9: GOOOL Chindia! Şerban a trimis în careu, după o lovitură liberă, şi Celea a egalat cu o lovitură cu capul.

Min. 1: GOOOL Hermannstadt! Oroian a profitat de mingea respinsă de Căbuz în faţă şi a deschis scorul.

A început meciul Chindia – Hermannstadt.

25-07-2022
14:46

Chindia - Hermannstadt, ora 18:30. Echipele de start

Echipele de start: 

Chindia (4-2-3-1): Căbuz – Dinu, Celea, Boldor, Dumitraşcu – Vorobjovas, Dulca – Neguţ, Chamed, Şerban – Popa. Antrenor: Adrian Mihalcea

Hermannstadt (4-3-3): Iliev – Butean, Bejan, Stoica, Opruţ – Biceanu, Mino, Alhasan – Petrescu, Paraschiv, Oroian. Antrenor: Marius Măldărăşanu

24-07-2022
12:22

SuperLiga, etapa 2: program, rezultate și clasament

Vineri, 22 iulie

Mioveni – Farul 0-2 (Petre 58 pen., 76 pen.)

Sâmbătă, 23 iulie

Voluntari – Botoșani 0-1 (Tisdell 81)

Duminică, 24 iulie

Sepsi Sf. Gheorghe – FC Argeș 4-0 (Matei 49 pen, Mitrea 60, Ștefănescu 63, Golofca 80)

FC U Craiova 1948 – CFR Cluj 3-1 (Van Durmen 32, 73, Campagno 47 / Deac 15) VIDEO

U Cluj – Universitatea Craiova 1-1 (I Filip 6 / Papp 64) VIDEO

Rapid – FCSB 2-0 (Dugandzic 19, Săpunaru 40) VIDEO

Luni, 25 iulie

ora 18:30 Chindia – Hermannstadt

ora 21:30 UTA – Petrolul

Clasament

24-07-2022
12:18

Andrei Prepeliţă, atac la arbitru: "Flueran râde cu noi, vine pe aici, este foarte simpatic”

Andrei Prepeliţă a acuzat arbitrajul la finalul meciului pierdut de FC Argeş, scor 0-4, cu Sepsi: “Am încheiat repriza cu o ocazie uriașă, în care puteam intra cu 1-0 la pauză. După aceea, s-a schimbat și arbitrajul. Nu am comentat până acum deciziile de arbitraj, dar nu cred că este corect pentru că am văzut faza penalty-ului.

Tudorie a încercat o foarfecă, Mike s-a întors cu spatele, i-a căzut mingea puțin pe mână. Nu cred că poți să rupi așa repede echilibrul și să dai penalty. Se putea fluiera orice, în niciun caz penalty.

Cred că o să fim singura echipă din campionatul ediția 2022/2023 care am jucat fără VAR și nu cred că este corect. Dacă se știa că nu este VAR, cred eu că ar trebuit delegat un arbitru FIFA, care să trateze altfel… Îmi pare rău de Flueran, râde cu noi, vine pe-aici, este foarte simpatic, dar astăzi am dubii. Și la acel fault la care a ieșit golul doi”, a spus Prepeliţă. 

 

24-07-2022
08:32

Sepsi - FC Argeș 4-0. (Matei 49 pen., Mitrea 60, Ștefănescu 63, Golofca 80)

FINAL. Sepsi – FC Argeș 4-0 (C. Matei 49 pen., Mitrea 60, Ștefănescu 63, 80). Video

Min. 90+1. Final de meci

Min. 80: GOOOL Sepsi! 4-0. Golofca înscrie cu o lovitură de cap, după acțiunea lui Damașcan.

Min. 63: GOOOL Sepsi! 3-0. Ștefănescu înscrie și el cu o finalizare foarte sigură.

Min. 60: GOOOL Sepsi! 2-0. Mitrea înscrie cu o lovitură de cap din centrarea perfectă a lui Ștefănescu.

Min. 49: GOOOL Sepsi! 1-0. Cosmin Matei deschide scorul din lovitură de pedeapsă, dictată după o intervenție a lui Cestor.

Min. 45+2. Repriza se termină cu o ratare incredibilă a lui Bertrand, care trimite pe lângă din doar câțiva metri.

Min. 41: Gazdele cer penalty după câteva intervenții la limită în careul piteștenilor. Jocul este lăsat să continue. Nu avem VAR la acest joc.

Min. 30: O nouă pauză de hidratare, lipsesc în schimb fazele de poartă.

Min. 16: Prima pauză de hidratare a partidei.

Min. 6: Niczuly reușește să pareze șutul expediat de Ișfan.

Min. 1: A început partida.

Sepsi: Niczuly – D. Ciobotariu, Ninaj, Mitrea, Dumitrescu – J. Rodrigez, N. Păun, C. Matei – Bărbuț, Tudorie, M. Ștefănescu. Rezerve: Began, G. Dragomir, I. Gheorghe, R. Ispas, Damașcan, Golofca, Rondon, R. Ispas, Dimitrov, Bălașa, Aganovic. Antrenor: Cristiano Bergodi.

FC Argeș: Greab – Tofan, M. Constantin, Cestor, Latovlevici – Meza Colli, Nijke – Jakolis, Calcan, Bertrand – Ișfan. Rezerve: Straton, Turda, Rainov, Vianna, Garita, Celestine, Alceus, Donisa, Covaci. Antrenor: Andrei Prepeliță

23-07-2022
20:34

Cum au reacționat antrenorii Liviu Ciobotariu și Mihai Teja după meciul de la Mioveni

Mihai Teja merge ceas pe banca lui FC Botoșani. Cu noul antrenor pe bancă, moldovenii au ajuns la două victorii consecutive în SuperLiga. Cu toate acestea, tehnicianul vrea mai mult de la elevii săi.

„Tactic mai avem de reglat la antrenamente, mai avem nevoie de omogenitate cu venirea jucătorilor noi. Pe faza ofensivă cred că putem mai mult, dar vreau să-i felicit pe jucători, au avut dăruire, determinare şi asta cred că face să câştigăm acest meci.

Îmi doresc să mergem pe aceeaşi linie. Sunt două victorii şi vreau să-i felicit pe jucători. Moralul creşte şi e un lucru bun. Mai trebuie să vină doi, trei jucători şi să facem un lot şi mai bun.

Mă bucur pentru Tisdell, a intrat bine. Toţi cei care au intrat au făcut diferenţa şi sunt mulţumit. Toţi jucătorii au avut atitudine bună, s-au sacrificat. Pot spune că e a doua etapă, echipele încă nu se regăsesc, nu au ritm, nu au intensitate. Prin muncă poţi face lucruri măreţe. Noile achiziţii sper să poată intra într-o săptămână, două, ca să dăm mai mare forţă grupului”, a declarat Mihai Teja.

De cealaltă parte, Liviu Ciobotariu s-a arătat dezamăgit de echipa sa, care anul trecut juca finala Cupei României și termina pe locul 4 în SuperLiga. Acum, după două etape, FC Voluntari are doar trei puncte.

„A fost echilibrat, nici noi nu ne-am creat situații, poate în repriza a doua, nici adversarul. Am primit un gol pe o fază fixă și nu aveam, pentru că avem talie, suntem echipă puternică la faze fixe, atât defensiv, cât și ofensiv.

Chiar mă uitam că, în afară de Șeroni și Dican, restul au talie mică, deci trebuia să fim mult mai atenți. Păcat de efort, pentru că în a doua repriză am avut ceva situații. Am avut ocazia lui Fulop, nu a fost inspirat, a decis greșit să dea scăriță, la 0-0. Putea să dea în forță sau sa paseze la Florea. Dar asta este, e început de campionat.

Sunt dezamăgit pentru că puteam scoate un egal, era echitabil. Ce am luat la Petrolul am vândut astăzi. Îi felicit, joacă un fotbal frumos, dar noi i-am blocat, nu și-au creat situații de a marca, doar vreo două șuturi de la distanță și atât.

Dar o fază fixă a făcut diferența. Noi am avut primii situația de a marca. Marcelo, dacă prelua bine, scăpa singur cu portarul, Florică a avut situație bună, apoi Răduț de pe 16 metri. Deci ne-am creat 3-4 situații, n-a fost de ajuns

Chiar dacă am pierdut azi, vom fi o echipă puternică. Eu am spus că obiectivul nostru realist e de a ne menține în prima ligă, pentru că ce a fost a trecut. Se poate întâmpla același lucru, dar trebuie să avem evoluțiile din sezonul trecut. Nu putem trăi din amintiri, că am terminat pe locul 4 și că am jucat finala Cupei.

Nu ne așterne nimeni un covor roșu, cu petale de flori și să spună: ‘treceți voi, că sunteți FC Voluntari’. În mod normal, conducerea ar trebui să înțeleagă. Ce ne dorim noi e ceva, dar ce putem realiza este obiectivul. Noi am vrea să nu avem probleme la ceea ce înseamnă barajul, acesta e obiectivul realist”, a declarat Liviu Ciobotariu.

23-07-2022
16:47

FC Voluntari - FC Botoșani 0-1 (Tisdell 81)

FC Voluntari – FC Botoșani 0-1 (Tisdell 81). Video

Min. 81: GOOOL FC Botoșani!!! Tisdell deschide scorul din pasa lui Dican!

Min. 79: Încă o intervenție de senzație a lui Popa! Portarul ilfovenilor apără și șutul lui Tisdell!

Min. 65: FC Botoșani are și ea o ocazie uriașă de gol! Mihai Popa are însă o intervenție incredibilă la șutul lui Camara!

Min. 53: O nouă ocazie de gol pentru gazde! Daniel Florea ratează deschiderea scorului!

Min. 51: Aflat la primul meci ca titular pentru Voluntari, Mihai Răduț a fost aproape să deschidă scorul. Șutul său din voleu a fost însă reținut de Pap!

Min. 1: A început partida.

FC Voluntari: M. Popa – Ricardinho, Matricardi, Armaș – C. Costin, Meleke, Răduț, A. Vlad – D. Florea, Nemec, Rață. Antrenor: Liviu Ciobotariu. Rezerve: Rîmniceanu, Aliji, Marrone, Achim, Tavares, Droppa, M. Fulop, Mierloi, M. Lopes. 

FC Botoșani: E. Pap – Sno, Dican, Șeroni, Țigănașu – Shahaf, Perianu, Florescu – Mailat, Camara, Dragu. Antrenor: Mihai Teja. Rezerve: G. David, Grubac, Tisdell, Mussis, Obedeanu, Târcoveanu, Moescu, Patache, Ureche.   

22-07-2022
16:11

CS Mioveni - Farul Constanţa 0-2 (Petre 58 pen., 76 pen.)

VEZI VIDEO FAZELE IMPORTANTE AICI 

FINAL DE MECI! Farul Constanţa se impune cu 2-0 şi are punctaj maxim după primele două etape din SuperLiga. Mioveni nu arată bine. Golavaraj 0-5 şi zero puncte după primele două meciuri. 

Min. 90+2: Aioani apără lovitura de departajare executată modest de Voinea!

Min. 90+1: Antal este faultat în careu de Aioani şi arbitrul acordă al treilea penalty al meciului! Faultul este clar, nu e nevoie de verificare VAR  

Min. 83: Decizie controversată a arbitrului care îl elimină pe Toma pentru un fault pentru care a acordat cartonaş galben în prima fază. 

Min. 76: GOOOOOOOOOOOOL, Farul! Adrian Petre reuşeşte “dubla”, transformând ambele lovituri de departajare. 

Min. 75: Penalty acordat pentru Farul Constanţa! Arbitrul a analizat cu VAR intervenţia lui Garutti asupra lui Nedelcu şi a arătat punctul cu var. Însă, înainte de faza penalty-ului a existat o fază suspectă de offside, care nu a fost clarificată. 

Min. 58: GOOOOOOOOOOL, Farul! Adi Petre transformă penalty-ul

Min. 56: Penalty pentru Farul. Şerbănică atinge mingea cu mâna în careu şi arbitrul arată lovitura de pedeapsă. Faza este verificată şi cu VAR, pentru un posibil fault al lui Nedelcu. Însă, decizia arbitrului rămâne. 

Min. 46: Start în partea secundă! Hagi a făcut trei schimbări la pauză, înlocuind toţi atacanţii. Au ieşit Pitu, Morar şi Torje, înlocuiţi cu Ion, Moldoveanu şi Petre. 

PAUZĂ! După primele 45 de minute, tabela este neschimbată 

Min. 20: Vlad Morar este aproape de deschiderea scorului. Croitoru atinge mingea în ultima clipă şi trimite balonul în corner. 

Min. 15: Bară, Farul! Kiki loveşte stâlpul porţii lui Croitoru după o acţiune excelentă în banda stângă. 

Min. 7: Farul începe ofensiv meciul! Elevii lui Hagi au avut trei cornere până acum, gazdele se apără bine. 

Start de meci!

Echipele de start în CS Mioveni – Farul: 

CS Mioveni (3-4-3): Croitoru – Balaur, Scarlatache, Garutti – Oancea, Vereş, Toma, Şerbănică – Blănaru, Rusu, Coşereanu. Antrenor: Alexandru Pelici

Farul Constanţa (4-3-3): Aioani – Mladen, Larie, Popescu, Kiki – Artean, Nedelcu, Grameni – Torje, Morar, Pitu. Antrenor: Gheorghe Hagi

Etapa a 2-a din SuperLiga are loc în perioada vineri, 22 iulie – luni, 25 iulie. Ca urmare a prezenței celor patru echipe în turul 2 preliminar al Conference League (CFR Cluj, FCSB, Universitatea Craiova și Sepsi Sf. Gheorghe) obișnuita ordine a celor două meciuri zilnice a fost dată peste cap, astfel încât duminică, 24 iulie, vor fi nu mai puțin de patru partide, toate ale echipelor implicate în Europa.

Programul meciurilor din etapa a 2-a a SuperLigii

Vineri, 22 iulie, ora 20:30

Mioveni – Farul

Sâmbătă, 23 iulie, ora 20:30

Voluntari – Botoșani

Duminică, 24 iulie

ora 12:00 Sepsi Sf. Gheorghe – FC Argeș

ora 16:00 FC U Craiova 1948 – CFR Cluj

ora 18:30 U Cluj – Universitatea Craiova

ora 21:30 Rapid – FCSB

Luni, 25 iulie

ora 18:30 Chindia – Hermannstadt

ora 21:30 UTA – Petrolul

Etapa se deschide vineri, 22 iulie, cu partida de la Mioveni. Echipa argeșeană a început sezonul cu un rezultat neașteptat cel puțin ca proporții ale scorului, eșec la scor de neprezentare la Mediaș cu nou promovata Hermannstadt, echipa pe care o trimitea acum doi ani în Liga 2 dupâ partidele de baraj. Farul vine dupâ puncte, oxigenată și de faptul că a învins cu 2-1 acasă pe Craiova lui Mititelu în prima etapă.

ADVERTISEMENT

Mioveni a obținut sezonul trecut o adevârată performanță cu un lot modest, evitând nu doar retrogradarea directă dar și locurile de baraj, dar nu a învățat nimic din această situație și se bazează doar pe capacitatea antrenorului Alexandru Pelici de a scoate rezultate și din piatră seacă, având o foarte slabă campanie de achiziții în vară.

Sepsi – FC Argeș pus la o oră de foc

Voluntari – Botoșani este al doilea meci al etapei, între două echipe care au pornit bine, ilfovenii victorie în ultimul minut, din penalty, la Ploiești, cu nou promovata Petrolul, moldovenii succes mai clar decât scorul final de 3-2 în fața Chindiei. La oaspeți nu va juca atacantul Mateus, eliminat pentru cumul de galbene, în prima etapă.

ADVERTISEMENT

Sepsi e pusă să joace la oră când duminică meteorologii anunță că poți fierbe oul la soare, la ora 12:00 iar adversarul nu este deloc unul facil, pentru că FC Argeș versiunea 2022/23 arată chiar bine cu transferurile făcute, Bertrand devenind deja un nume de urmărit în SuperLiga după dubla și prestația din meciul cu UTA.

Duplex Craiova – Cluj pe parcursul a patru ore

Craiova și Cluj sunt într-un foarte interesant duplex în această rundă. Mai întâi, de la ora 16:00, campioana CFR Cluj, care din nou va evolua cu o echipă cu multe rezerve, vine în Bănie, pentru meciul cu FC U Craiova 1948, cât timp s-o mai numi așa echipa lui Mititelu dupâ ce instanța i-a pus în vedere schimbarea numelui și a siglei. Antrenorul gazdelor, Marius Croitoru, va fi în tribună, după eliminarea din partida de la Ovidiu, cu Farul.

ADVERTISEMENT

De la ora 18:30 va fi afluență de public pe modernul Cluj Arena, la primul meci acasă al Șepcilor roșii după ani buni de bejanie în Liga 2. Va fi un meci greu, pentru că adversarul este Universitatea Craiova, echipă care speră să anunțe curând rezolvarea transferului atacantului brazilian Rivaldinho, care s-a eliberat de polonezii de la Cracovia.

Adi Mutu, puține soluții ofensive la derbyul Rapid – FCSB

Marele meci al etapei se joacă duminică, seară, pe răcoare, în Giulești. Rapid, cu mari probleme de lot după cele trei accidentări din prima etapă, primește un FCSB care nu a arătat deloc bine cu U Cluj, în prima rundă. Rămâne de văzut ce soluții ofensive va găsi Adi Mutu, lipsit de vârful Vojtus și cum va reacționa FCSB după ce va fi jucat joi seară, la Tbilisi, cu Saburtalo prima manșă a turului 2 preliminar din Conference League, al doilea meci urmând a avea loc joia viitoare la București.

ADVERTISEMENT

Etapa se va încheia luni, când se vor juca și singurele două partide care vor respecta noul orar, 18:30 și 21:30. Chindia, care nici acum nu are casa proprie, va fi gazda meciului cu un Hermannstadt foarte optimist după startul perfect iar la Arad UTA trebuie să arate cu Petrolul că eșecul de la Pitești a fost un accident și că echipa are argumente serioase pentru a se bate la play-off. E posibil ca la gazde să își facâ debutul în SuperLiga atacantul moldovean Virgiliu Postolachi, format la juniorii PSG.

ADVERTISEMENT