Sport

SuperLiga, etapa a 4-a. FC Botoșani și Farul încheie runda cu un egal. Toate rezultatele și clasamentul

Etapa a 4-a din SuperLiga se desfășoară pe parcursul a patru zile, începând de vineri, 5 august, și terminând luni, 8 august, meciul vedetă fiind FC U Craiova 1948 - Universitatea Craiova.
05.08.2022 | 15:40
SuperLiga etapa a 4a FC Botosani si Farul incheie runda cu un egal Toate rezultatele si clasamentul
FC Botoșani și Farul au încheiat la egalitate ultimul meci al etapei a 4-a din SuperLiga. foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT
08-08-2022
20:39

SuperLiga, etapa 4: program, rezultate și clasament

Vineri, 5 august

  • U Cluj – Petrolul 0-1 (Grozav 23)

Sâmbătă, 6 august

  • CS Mioveni – FCSB 1-1 (Balaur 26 / Miculescu 79) VIDEO
  • Rapid – FC Argeș 2-1 (Sefer 45, 64 / Kait 90+2 aut.) VIDEO

Duminică, 7 august

  • Sepsi Sf. Gheorghe – UTA 0-0
  • Chindia – CFR Cluj 0-2 (Muhar 27, Yeboah 45+1)
  • FC U Craiova – Universitatea Craiova 1-2 (Compagno 70 pen. / Ivan 41. pen, Hanca 45+4 pen.) VIDEO

Luni, 8 august

  • Hermannstadt – FC Voluntari 2-1 (Alhassan 23, 34 / Nemec)
  • FC Botoșani – Farul 1-1 (M. Roman II 5 / V. Morar 40 pen.)

08-08-2022
20:38

Mihai Teja cere timp pentru a forma o echipă puternică la Botoșani

Chiar dacă FC Botoșani nu a obținut decât un punct pe teren propriu cu Farul, antrenorul Mihai Teja este mulțumit de felul cum s-a prezentat echipa sa. Optimist, cere puțin timp pentru a crea o formație foarte puternică, în stare să se bată de la egal la egal cu granzii campionatului.

„Cred că a fost un meci echilibrat. Noi am început bine jocul, dacă dădeam și al doilea gol cred că era mai greu pentru ei. Ne-au împins mai mult cu fazele fixe. A fost un meci spectaculos. Noi am schimbat foarte mulți jucători, încă nu avem omogenitatea necesară, s-au făcut multe greșeli de pase. Dar îi felicit pe băieți, a fost un meci cu ritm, și-au dorit să câștige.

Le mulțumim suporterilor, care au venit în număr foarte mare astăzi, au făcut o atmosferă frumoasă. De aceea ne-am apucat de fotbal, să avem o asemenea atmosferă. Cred că o să formăm o echipă puternică la Botoșani, mai avem nevoie de puțin timp. E bine că nu avem nicio înfrângere. Duminică jucăm la campioana CFR, un meci greu, dar mergem să ne batem de la egal la egal”, a spus Mihai Teja la finalul meciului FC Botoșani – Farul 1-1.

08-08-2022
17:50

FC Botoșani - Farul 1-1 (M. Roman II 5 / V. Morar 40 pen.)

Vezi aici cele mai importante faze.

Min. 90+4: Alibesc scapă singur cu Pap, șutează în bară, dar se ridică fanionul pentru o poziție de ofsaid la atacantul Farului.

Min. 52: Mihai Popescu reia periculos cu capul din careu, dar mingea trece pe lângă poartă.

Min. 40: GOOOL FARUL! Vlad Morar transformă fără probleme lovitura de pedeapsă.

Min. 38: Dragu comite henț în propriul careu și se acordă penalty pentru Farul.

Min. 23: Șutul lui Larie din colțul careului mic este respins de Pap în corner.

Min. 7: Aflat în poziție ideală în careu, după o pasă a lui Pitu, Torje șutează pe lângă poartă.

Min. 5: GOOOL FC BOTOȘANI! Mailat scapă singur în careul constănțean, șutul său este repins de Aioani, mingea ajunge la Mihai Roman II, care după câteva driblinguri înscrie cu un șut din unghi, la colțul scurt.

Min. 1: A început partida.

Au apărut echipele de start la FC Botoșani – Farul, ultimul meci al etapei a 4-a din SuperLiga. Partida începe la ora 21:00.

  • FC Botoșani: Pap – Sno, Boli, Dican, Țigănașu – E. Florescu, Perianu, Mussis – Mailat, M. Roman II, Dragu. Rezerve: Ureche, Șeroni, Patache, Shafaf, Camara, Sylla, M. Roman I, Tîrcoveanu, Mateus. Antrenor: Mihai Teja
  • Farul: Aioani – Mladen, Larie, M. Popescu, Kiki – Artean, Nedelcu, Casap – Torje, Morar, Pitu. Rezerve: Buzbuchi, Borza, Grobry, Moldoveanu, Băluță, R. Ion, Sali, N. Popescu, Alibec. Antrenor: Gheorghe Hagi
08-08-2022
17:50

Marius Măldărășanu nu vrea să vorbească despre problemele financiare de la Hermannstadt: „Sunt prost de gură!”

Hermannstadt este neînvinsă în primele patru etape din SuperLiga, deși e nou promovată, dar antrenorul Marius Măldărașanu nu e pe deplin mulțumit. Supărarea sa vine, mai ales, de la problemele financiare cu care se confruntă clubul sibian.

„Ne-au surprins în unele faze, Nemec este letal în careu. A trebuit să ne apărăm foarte mult. Apreciez munca băieţilor, au apărut şi crampele, dar suntem mulţumiţi. Ca noua promovată nu ne au privit ca o echipă care poate sa facă lucruri frumoase. Forţa noastră e omogenitatea. Asta este fotbalul, azi am câştigat noi. 

O să fie bine şi din punct de vedere financiar, asta am auzit de luni de zile, nu vreau să dau drumul la gură pentru că sunt prost de gură mai pe româneşte. Vedem zilele următoare ce s-a promis!”, a declarat Marius Măldărășanu după victoria obținută de Hermannstadt în fața celor de la FC Voluntari.

08-08-2022
17:36

Liviu Ciobotariu, nemulțumit de lipsa de eficiență a elevilor săi

Înfrângerea suferită de FC Voluntari pe terenul lui Hermannstadt, scor 1-2, nu i-a picat foarte bine lui Liviu Ciobotariu, antrenorul ilfovean fiind dezamăgit de cum s-au comportat elevii săi în prima repriză.

„Suntem supărați, dezamăgiți. Cred că puteam mai mult. Jocul l-am pierdut în prima repriză, când am încasat două goluri. Nu aveam voie să primim golurile alea, am lăsat zona liberă. În a doua repriză, am avut 2-3 situații bune de a marca golul egalizator. Este început de campionat, cred că meritam mai mult, dar trebuie să ridicăm capul din pământ. Ne așteaptă un meci foarte greu cu Sepsi. Trebuie să analizăm greșelile pe care le-am făcut. A fost una caldă, una rece, în acest debut de sezon. N-am fost destul de eficienți în faza de atac.

E clar că, în momentul de față, toate echipele ne privesc din altă postură, pentru că în sezonul trecut am terminat pe locul patru, am jucat finala Cupei. Acum, toată lumea se mobilizează, își ia măsuri împotriva noastră. Dar nu este o tragedie, mergem mai departe”, a declarat Liviu Ciobotariu la finalul partdei Hermannstadt – FC Voluntari 2-1.

08-08-2022
14:31

Hermannstadt - FC Voluntari 2-1 (Alhassan 23, 34 / Nemec)

Vezi aici cele mai importante faze.

Min. 68: Florea trimite cu capul pe lângă poartă după o centrare a lui Merloi.

Min. 52: Nemec trimite cu capul puțin pe lângă poarta lui Iliev.

Min. 38: GOOOL FC VOLUNTARI! Nemec reduce din handicap cu o lovitură de cap din 6 metri.

Min. 34: GOOOL HERMANNSTADT! Alhassan face „dubla” cu un șut senzațional, de la 25 de metri, direct în vinclul porții apărată de Popa.

Min. 23: GOOOL HERMANNSTADT! Balaure centrează perfect în careu pentru Alhassan, care înscrie superb, din vole.

Min. 7: Popa reține fără probleme lovitura de cap trimisă de Paraschiv din interiorul careului mare.

Min. 1: A început meciul.

Au apărut echipele de start la Hermannstadt – FC Voluntari, primul meci al zilei de luni din etapa a 4-a din SuperLiga, care începe la ora 18:00. Partida se joacă la Mediaș, pe o ploaie deasă.

  • Hermannstadt: Iliev – Butean, Antoche, I. Stoica, Opruț – Biceanu, Mino Sota, Alhassan – Balaure, Paraschiv, Oroian. Rezerve: Muțiu, Năstăsie, Hora, Iancu, Issah, Medina, Petrescu, Popescu, Răuță. Antrenor: Marius Măldărășanu
  • FC Voluntari:  M. Popa – Ricardinho, Matricardi, Armaș – C. Costin, Meleke, Droppa, Rață, Vlad – Lopes, Nemec. Rezerve: Râmniceanu, Tavares, Aliji, Andres, Florea, Fulop, Ilie, Marrone, Merloi. Antrenori: Liviu Ciobotariu
07-08-2022
15:28

Chindia - CFR Cluj 0-2 (Muhar 27, Yeboah 45+2)

Vezi aici cele mai importante faze

Final de meci – CFR Cluj câștigă cu 2-0 meciul în fața Chindiei, urcă pe primulș loc în clasament, însă pleacă de la Ploiești cu pierderi mari după cartonașele roșii primite de Yeboah, Debeljuh și Dan Petrescu.

Min. 90 – Chindia trece pe lângă golul de onoare, șutul lui Șerban lovind bara porții lui Bălgrădean.

Min. 79 – Debeljuh a văzut și el direct cartonașul roșu după ce l-a lovit cu cotul în față pe Celea. Decizia lui Iulian Călin a fost luată după verificarea VAR.

Min. 76 – Passaglia șutează de la 10 metri, dar Bălgrădean reușește să prindă cu siguranță.

Min. 66 – Yeboah primește direct cartonașul roșu după o intrare extrem de dură asupra lui Ioniță. Decizia lui Iulian Călin a inflat spiritele, jucătorii celor două echipe fiind aproape de bătaie. Dan Petrescu a fost și el eliminat pentru proteste.

Min. 45+2 – GOOOL CFR Cluj!!! Hoban a centrat din dreapta și Yeboah a înscris cu o reluare spectaculoasă pe spate de la 13 metri.

Min. 45 – Neguț a șutat de la 16 metri, dar Bălgrădean a reținut cu siguranță.

Min. 34 – Petrila a pătruns în partea stângă, a șutat din unghi, dar Căbuz a respins cu piciorul.

Min. 27 – GOOOL CFR Cluj!!! Petrila a executat un corner din stânga, Hoban a recentrat și Muhar, aflat singur, a înscris cu capul din 4 metri.

Min. 20 – Căbuz are o paradă excelentă la lovitura de cap a lui Jefte.

Min. 1 – A început meciul.

  • Chindia: Căbuz – Căpușă, Celea, Boldor, Ad. Ioniță – Neguț, Chamed, Vorobjovas, Dumitrașcu – Popadiuc – D. Popa. Rezerve: B. Moldovan – Passaglia, C. Dinu, Mihaiu, A. Șerban, Cooper, Atanase, Dima, Al. Petre. Antrenor: Adrian Mihalcea.
  • CFR Cluj: Bălgrădean – Braun, Kolinger, Burcă, Brucic – Hoban, Muhar, Bordeianu – Yeboah, Jefte, Petrila. Rezerve: Scuffet – C. Bălan, Yuri, Itu, Boateng, Roger, Gîdea, Malele, Debeljuh. Antrenor: Dan Petrescu.
07-08-2022
12:23

Sepsi - UTA 0-0

Vezi aici cele mai importante faze

Final de meci – Sepsi și UTA și-ua împărțit punctele, scor 0-0, într-un meci în care artădenii au avut ocaziile mai importante.

Min. 85 – Șutul lui Aganovic este deviat periculos de un fundaș al arădenilor, dar mingea trece milimetric pe lângă poartă.

Min. 79 – Dobrescu vede al doilea galben şi este eliminat după un fault dur.

Min. 73 – Cascini a reluat periculos cu capul, dar golul a fost evitat de Golofca, care a respins de pe linia porții.

Min. 47 – Postolachi a reluat balonul cu capul, dar mingea a fost direct pe direcția lui Niczuly, care a reținut cu siguranță.

Min. 2 – Postolachi șutează periculos din 14 metri, dar Niczuly e atent și respinge.

Min. 1 – A început meciul.

  • Sepsi: Niczuly – Dimitrov, Ninaj, Ciobotariu, Dumitrescu – Păun, Rodriguez , Matei – I. Gheorghe, Tudorie, Damașcan. Rezerve: Began, Bălașa, Dimitrov, Ispas, Mitrea, Aganovic, Renta, Bărbuț, Golofca, Rondon. Antrenor: Cristiano Bergodi.
  • UTA: Iacob – Vukcevic, Chindriș, Benga, Dobrescu – Cascini, Batha – Otele, F. Matei, Șteau – Postolachi. Rezerve: Balauru, Isac, Negoescu, Jobello, Keșeru, Maxim, Ademi, Stahl, Hoxhallari. Antrenor: Ilie Poenaru.
06-08-2022
19:13

Lixandru, țintă de transfer pentru CS Mioveni

Antrenorul echipei CS Mioveni, Alexandru Pelici, a declarat la finalul partidei cu FCSB, scor 1-1, că își dorește transferul mijlocașului Mihai Lixandru de la vicecampioana României.

”Am urmărit să spargem gheața. Domnul Dică, înaintea jocului, ne-a foarte analizat bine. Ne cunoaște bine. A fost la mai multe meciuri. Știa exact ce jucăm, doar că ei erau obligați să iasă, să vină sus, și am reușit să profităm de spațiile din spatele lor. Când am recuperat mingea după prima lor linie de presing și am putut să verticalizăm, am avut situații bune.

Lixandru este în continuare un obiectiv pentru noi. Orice jucător bun reprezintă un obiectiv pentru noi. Noi îl luăm cu drag. Nu eu am făcut negocierile pentru transferul lui Rusu. Doar ce știu de la cei din administrație.

E clar că ne dorim. E important să-și dorească și el să vină. Nu știu dacă vrea, în acest moment. Nu știu ce își dorește. Dacă își dorește, noi îl așteptăm cu brațele deschise. Mai ales că este jucător U21.

Avem nevoie de întăriri cât mai urgent. E clar. Avem nevoie pe faza de atac. Când ajungem în momenetele acelea favorabile, trebuie să marcăm gol”, a declarat Pelici.

05-08-2022
18:49

Soluția lui Erik Lincar de a scoate U Cluj din criză: concurs de penalty-uri la antrenamente

Erik Lincar, antrenorul lui U Cluj, a făcut haz de necaz la finalul partidei cu Petrolul, declarând că de acum înainte va organiza la antrenamente concursuri de executat penalty-uri. „Șepcile roșii” sunt la al doilea meci consecutiv în care ratează o lovitură de pedeapsă, ambele fiind pierdute

„E ciudat, au trecut aceste patru etape, am avut multe ocazii, două penalty-uri și tot n-am reușit să dăm gol. Nu suntem prea bine din punct de vedere moral, dar trebuie să credem în continuare, să muncim. A fost acel gol superb, dar și întâmplător, din prima repriză, apoi am controlat jocul, am avut ocazii, Petrolul s-a mulțumit doar să se apere, a jucat pe două linii, a fost greu de desfăcut apărarea.

Asta e situația, trebuie să fim bărbați, trebuie să fim puternici. Sper să fim mai pragmatici și să obținem puncte la Arad. O să facem concurs la antrenamente să văd cine bate penalty-uri mai bine. Bălan a bătut bine tot timpul, asta e situația. Băieții au avut atitudine, dar am întâlnit o echipă care s-a apărat în 30 de metri. Când joci cu FCSB sau Craiova e altceva, acum am întâlnit o echipă care doar s-a apărat.

Le-am spus că am încredere în continuare în ei, au trecut patru etape și avem doar două puncte, chiar dacă eu cred că meritam mai mult. Trebuie să câștigăm și să urcăm în clasament. Presiune mare e în play-out, au fost multe echipe care aveau puține puncte și au reușit să se salveze”, a declarat Erik Lincar la finalul meciului pierdut de U Cluj pe teren propriu cu Petrolul..

05-08-2022
18:40

Ironia lui Nae Constantin după eliminarea de la Cluj: „M-a executat de la 10 metri, ca un lunetist"

Eliminat la pauza meciului de la Cluj, din cauza unor presupuse proteste la penalty-ul acordat gazdelor, antrenorul petrolist Nae Constantin s-a dezlănțuit la final la adresa arbitrului Andrei Chivulete:

„Eu nu am avut nicun meci cu arbitrul, nici nu am discutat cu el. El era la 10 metri, dar m-a executat ca un lunetist. Nu am vorbit urât, nu am făcut nimic. Înțelegeți că nu am ajuns până la el? Nimic. Mi-a dat roșu și gata. Dar nu mai contează. Sunt fericit, e prima mea victorie în Liga 1 și începem să ne așezăm“, a spus Nae Constantin.

A continuat apoi, susținând că se aștepta la victorie, pentru că de acum înainte echipa sa se va concentra pe obținerea punctelor, sacrificând spectacolul.

„Mă așteptam, după trei meciuri în care lumea ne-a apreciat jocul, dar nu am luat decât un punct. Azi am luat trei puncte și am închis jocul. Sunt mulțumit de defensivă, în special, dar și de atac, pentru că am marcat. Defensiv, cred că am stat bine, în afară de câteva greșeli. Ei nu au ajuns în careul nostru. Poate pe final oboseala și emoțiile au făcut să nu reușim mai mult. Începând cu meciul de azi, e important să aducem puncte, mai puțin spectacol. Ne asumăm asta, pentru că pe noi, ca antrenori, ne țin rezultatele.”

05-08-2022
15:28

U Cluj - Petrolul 0-1 (Grozav 23)

Vezi aici cele mai importante faze.

Min. 51: Romario Pires centrează în fața porții, dar Bălan trimite pe lângă poartă.

Min. 45+4: Adrian Bălan îl păcălește pe portarul Vâlceanu, trimite în colțul opus, dar mingea se duce pe lângă bară.

Min. 45+2: Ivanovski îl împinge în careu pe Ispas, iar arbitrul Andrei Chivulete dictează penalty. Decizia este confirmată și după analiza VAR a fazei.

Min. 26: Șutul lui Chipciu de la marginea careului trece peste poartă.

Min. 23: GOOOL PETROLUL! Centrare a lui Huja de pe partea stângă, Grozav reia superb cu capul pe lung, iar mingea intră în plasă.

Min. 22: Brănescu intervine salvator în două rânduri la aceeași fază, după șuturile expediate de Cioiu și Ivanovski din câțiva metri.

Min. 14: Hofman șutează peste poartă după o centrare a lui Chipciu.

Min. 12: Brănescu respinge un șut al lui Grozav.

Min. 1: A început partida.

Au apărut echipele de start la U Cluj – Petrolul, primul meci al etapei a 4-a din SuperLiga.

  • U Cluj: Brănescu – Baravykas, Pițian, Ispas, Pîrvulescu – R. Pires, I. Filip, Purece – Chipciu, Ad. Bălan, Hofman. Rezerve: Gorcea, Romeo, Briceag, Bic, Haită, Morariu, Ely Fernandes, Hlistei, Boiciuc. Antrenor: Erik Lincar
  • Petrolul: Vâlceanu – Meijser, Tamaș, Huja – Pashov, Seto, Jair, Țicu – Cioiu, Ivanovski, G. Grozav. Rezerve: Moroz, Olaru, Velisar, Tucaliuc, Cebotaru, Dumitriu, Bratu, Măzărache, Borța. Antrenor: Nicolae Constantin

În weekendul vineri, 5 august – luni, 8 august, au loc partidele din cadrul etapei a 4-a din SuperLiga. Un singur meci a suferit modificări față de programul inițial. Este pentru a doua oară consecutiv când un joc al FCSB-ului este mutat de luni, acum partida cu CS Mioveni urmând să aibă loc sâmbătă, 6 august. De departe, cel mai de impact joc este derby-ul celor două echipe din Craiova.

Programul etapei a 4-a din SuperLiga

Vineri, 5 august

  • ora 19:00 U Cluj – Petrolul

Sâmbătă, 6 august

  • ora 19:00 CS Mioveni – FCSB
  • ora 21:45 Rapid – FC Argeș

Duminică, 7 august

  • ora 16:00 Sepsi Sf. Gheorghe – UTA
  • ora 18:30 Chindia – CFR Cluj
  • ora 21:30 FC U Craiova – Universitatea Craiova
ADVERTISEMENT

Luni, 8 august

  • ora 18:00 Hermannstadt – FC Voluntari
  • ora 21:00 FC Botoșani – Farul

Cine transmite la tv meciurile din etapa a 4-a a SuperLigii. U Cluj – Petrolul e meciul care deschide runda

Așa cum ne-am obișnuit deja, toate cele 8 partide programate în etapa a 4-a din SuperLiga vor fi transmise în direct la tv de posturile Digi Sport 1, Orange Sport 1 și Prima Sport 1, dar vor putea fi urmărite în timp real și pe site-ul FANATIK.RO în format LIVE TEXT. În plus, partida de sâmbătă seara de pe stadionul Giulești, dintre Rapid și FCS Argeș, va fi transmisă și de Prima TV.

Etapa începe cu un meci de mare tradiție al fotbalului românesc, U Cluj – Petrolul, ambele echipe revenind în acest sezon în primul eșalon. Nici una dintre cele două formații nu a reușit încă să obțină o victorie, clujenii având două remize și eșecul de la Pitești, iar prahovenii egalul de acasă cu Sepsi și înfrângeri cu FC Voluntari și la Arad, cu UTA.

ADVERTISEMENT

Petrolul a reușit să parafeze contractul cu Constantin Budescu, jucătorul revenind la echipa de unde a plecat în urmă cu un deceniu. Deocamdată, tehnicul mijlocaș al „lupilor galbeni” nu știe când va putea reveni la antrenamente după ruptura de ligamente suferită sezonul trecut, în tricoul Voluntarilor.

FCSB, extrem de activă pe piața transferurilor

Sâmbătă, FCSB va căuta să câștige pentru prima dată în acest sezon de SuperLiga, pe terenul celor de la Mioveni, care par a fi cea mai șubredă echipă din prima divizie. Plecarea golgheterului Bogdan Rusu chiar la FCSB a slăbit și mai mult forța trupei lui Alexandru Pelici, argeșenii legitimându-l pe fostul atacant al Gazului Metan, lusitanul Nuno Valente.

ADVERTISEMENT

Și la FCSB continuă transferurile. După Bogdan Rusu și, mai ales, David Miculescu, adus de la UTA pentru 1,7 milioane euro, vor îmbrăca tricoul echipei pregătite de Nicolae Dică doi jucători aduși de la Farul, Radu Boboc și Eduard Rădăslăvescu. E posibil să îi urmeze curând și Constantin Grameni și Mario Dulca de la Chindia, iar căutările nu se opresc aici, FCSB având nevoie de cel puțin încă un atacant, după ce a reziliat cu croatul Ivan Mamut.

Dan Petrescu, supărat pe oficialii fotbalului românesc. Vrea amânarea meciului Chindia – CFR Cluj

Un meci deosebit de interesant va fi sâmbtă seară și în Giulești, unde Rapid va primi „vulturii violeți” de la FC Argeș, o echipă cu foarte bun potențial ofensiv, dar nu la fel de sigură defensiv. Rapid a câștigat etapa trecută la Craiova, împotriva echipei care ne reprezintă în Europa și echipa lui Adrian Mutu începe să arate din ce în ce mai bine pusă la punct.

ADVERTISEMENT

Duminică, au loc trei partide. Sepsi, după corecția aplicată de suedezi, va căuta să se reabiliteze cu o UTA, care nu merge deloc sub conducerea lui Ilie Poenaru.

CFR Cluj se deplasează la Ploiești, pentru meciul cu Chindia și Dan Petrescu e disperat pentru că adversara din Conference League, Șahtior Soligorsk, a putut să își amâne meciul de campionat pentru returul de joi, de la Cluj. „Bursucul” e supărat pe oficialii fotbalului nostru că nu au luat o decizie similară în privința echipei sale.

Arde Bănia! Derby-ul FC U Craiova – Universitatea Craiova pică într-un moment total nefavorabil lui Laszlo Balint

Scaunul lui Laszlo Balint la Universitatea Craiova se clatină tot mai serios. După eșecul din campionat pe teren propriu cu Rapid, a urmat o nouă înfrângere, în Polonia, în Conference League, în fața ucrainenilor de la Zorya Lugansk, echipă care de opt luni nu mai jucase un meci oficial din cauza războiului din țara sa! Nu doar eșecul în sine, ci evoluția de-a dreptul penibilă în majoritatea timpului este cea care îl pune pe fostul tehnician de la UTA într-o postură extrem de vulnerabilă.

FC U Craiova 1948, echipa familiei Mititelu, este la polul opus. A bătut clar campioana CFR Cluj în Bănie și a făcut egal, 1-1, la București, cu FCSB, căreia i-a pus mari probleme. Marele necaz este că l-a pierdut pentru o bună bucată de vreme pe cel mai în formă jucător, play-maker-ul argentinian Juan Bauza, și rămâne de văzut cum va arăta echipa lui Marius Croitoru fără acesta.

FC Botoșani – Farul, duelul echipelor neînvinse

Etapa se încheie luni, cu ultimele două partide. La Mediaș, teren parcă predestinat pentru echipele cu grave probleme financiare, un Hermannstadt la care jucătorii deja au ajuns în culmea disperării cu restanțele financiare, primește una dintre cele mai stabile economic echipe din SuperLiga. Voluntarii lui Liviu Ciobotariu au șase puncte, dar, paradoxal, vor avea în față un adversar, echipa lui Marius Măldărășanu, care în pofida problemelor cu banii este neînvinsă, situație în care se mai află doar Farul, Botoșani și Sepsi.

Seara, la capăt de țară, la Botoșani se întâlnesc două echipe neînvinse, cea locală și Farul lui Gică Hagi, slăbită prin plecările lui Boboc și Radaslavescu la FCSB. Se anunță un meci interesant, noua echipă a moldovenilor întărindu-se substanțial cu venirile lui Kevin Boli în apărare și Sylla la mijlocul terenului.

ADVERTISEMENT