SuperLiga revine pe micile ecrane cu sezonul 2024-2025. Dar chiar revine? FANATIK a descoperit că pe site-ul Digi Sport meciurile din prima etapă nu apar în grila de programe.
După o scurtă perioadă de incertitudine, SuperLiga revine oficial la TV pe Digi Sport și Prima Sport. După ce a scos din grilă meciurile din prima zi a etapei cu numărul 1 din SuperLiga, Digi Sport a redresat corabia.
Din informațiile FANATIK, situația controversată s-a rezolvat în jurul orei 16:00. În cele din urmă, Digi Sport va transmite meciurile din SuperLiga. Totodată, competiția favorită a românilor va putea fi urmărită în direct la TV pe Prima Sport, așa cum Orlando Nicoară a anunțat în exclusivitate pentru FANATIK.
În primă fază, site-ul Digisport.ro a folosit, în premieră, „Live Text” pentru meciurile din SuperLiga, ci nu „Live Video”, așa cum obișnuia să o facă. După clarificarea situației, site-ul de sport a modificat conținutul.
Din informațiile FANATIK, Digi Sport a scos din grila de programe meciurile din prima zi a etapei întâi. Vineri, 12 iulie, se dispută meciurile Farul – Unirea Slobozia și Hermannstadt – Universitatea Craiova.
Se pare cu sursa problemei ar fi faptul că după retragerea Orange Sport nu se mai adună suma totală convenită la semnarea contractului, iar Digi nu ar accepta să plătească în plus ca să suporte dispariția televiziunii.
Contactat de FANATIK, Orlando Nicoară, deținătorul dreptul TV din SuperLiga, a negat vehement că ar exista neînțelegeri: „Ce probleme sunt? Mâine începe campionatul. Dacă ar fi probleme înseamnă că nu s-ar televiza. Contractul e pe 3 sezoane începând de mâine.
Sunt doar două televiziuni care vor transmite: Digi și Prima. Nu mai credeți tot ce auziți. Sunați la Digi și cereti clarificări. Sau așteptați până mâine să vedem împreună dacă vor transmite meciurile. Va transmite și Prima Sport, evident”.
Contractul de drepturi TV din SuperLiga între LPF și eAD, deținătorul acestora, are o valoare de 36 de milioane de euro. Din această sumă, fiecare club din cele 16 va primi minim un milion de euro, iar suma crește în funcție de clasarea echipelor în ierarhia finală, dar și în funcție de audiențe.
FCSB, spre exemplu a încasat pentru drepturile TV după ce a câștigat titlul de campioană a României nu mai puțin de 2,6 milioane de euro.
Dumitru Dragomir, fostul președinte al LPF, e de părere că suma este însă mult prea mică: „Nu, domnule, facem licitaţie internaţională. O pregătim trei luni. Dăm în toată lumea. Şi porneam de la 150 de milioane licitaţia. Dacă patronii ţineau o singură lună, să nu se televizeze niciun joc. Ştii cu cât se vindeau? Cu 300 de milioane. Intervenea politicul. Asta este o greşeală, dar nu vreau să îmi pun paie în cap.
Păi tu îţi dai seama, în anul alegerilor să prelungeşti fără licitaţie la suma asta. Cine îşi permitea? Să spună că nu televizează. Picau toate abonamentele. Cine nu vrea să se uite la meciuri? Sub 250 de milioane nu puteau să ia. Unii patroni nu vor tăcea”.
Orange Sport a luat decizia să se retragă de pe piață de pe data de la 30 iunie. Televiziunea care transmitea SuperLiga dar și multe alte competiții importante a închis toate cele patru canale pe care le deținea. Patronii televiziunii au decis să păstreze doar site-ul de știri.