Sport

Transferuri SuperLiga 2023. CFR Cluj a adus un atacant din Coasta de Fildeş!

FANATIK vă prezintă toate mutările făcute de echipele din SuperLiga în campania de mercato, dar şi jucătorii liberi de contract veniţi după închiderea ferestrei de transferuri.
18.10.2023 | 17:34
Transferuri SuperLiga 2023 CFR Cluj a adus un atacant din Coasta de Fildes
Transferuri SuperLiga 2023. CFR Cluj a adus un atacant din Coasta de Fildeş. Sursa: Facebook CFR Cluj
ADVERTISEMENT
18-10-2023
14:38

CFR Cluj a adus un atacant din Costa de Fildeş!

CFR Cluj a anunţat transferul tânărului atacant din Coasta de Fildeş, Yolou Guigui Theo Julien: “Bun venit în familia noastră, Yolou Guigui Theo Julien. Suntem bucuroși să vă anunțăm că internaționalul de tineret din Coasta de Fildeș, Yolou Guigui Theo Julien, se alătură clubului nostru.

Atacant în vârstă de 18 ani, Yolou a evoluat în prima ligă din Coasta de Fildeș la Asi D’abengourou. În vara anului trecut, tânărul jucător a fost convocat la Naționala U20 a țării sale pentru Cupa Africii pe Națiuni U20. Îi urăm bun venit în familia CFR și cât mai multe reușite în tricoul vișiniu!”, se arată în comunicatul ardelenilor.

15-10-2023
16:08

Un atacant kenyan a semnat cu UTA

Antrenorul Mircea Rednic a mai făcut un transfer UTA Arad și l-a adus pe atacantul kenyan Eric Johana Omondi, în vârstă de 29 de ani.

”Atacantul Eric Johana Omondi a ajuns astăzi la Arad și se va alătura lotului condus de Mircea Rednic. Vârful de 29 de ani, născut pe 18 august 1994 în Nairobi, Kenya, a început fotbalul în țara natală la Mahtare United.

A făcut pasul în Europa în campionatul Suediei, la Vasalunds IF, iar în nordul Europei a mai jucat pentru Brommapojkarna și J-Sodra. Formația belgiană Beveren și thailandezii de la Muangthong United sunt celelalte echipe la care a evoluat noul nostru atacant.

În sezonul recent încheiat a înscris zece goluri și a oferit trei pase decisive în 28 de apariții. A adunat 36 de selecții pentru naționala de seniori a Kenyei pentru care a înscris șase goluri. Omondi va îmbrăca tricoul cu numărul 24 în următoarele două sezoane”, se arată pe pagina de Facebook a grupării arădene.

 

13-10-2023
15:32

FC Botoșani și-a prezentat oficial noul preparator fizic

FC Botoșani traversează o perioadă extrem de modestă în SuperLiga. Nici după demiterea lui Marius Croitoru și sosirea lui Dan Alexa, clubul finanțat de Valeriu Iftime nu a reușit să spargă gheața și să obțină prima victorie a sezonului în campionat.

Moldovenii sunt singurii cu astfel de cifre dezastruoase. În cursul zilei de vineri, 13 octombrie, FC Botoșani a anunțat „transferul” lui Vasile Gheorghe pentru postul de preparator fizic al echipei.

„Anterior în acest sezon, aceasta a făcut parte din staff-ul tehnic al grupării ardelene Universitatea Cluj. Îi urăm lui Vasile, pe această cale, mult succes și cât mai multe realizări alături de noi!”, a fost anunțul făcut de FC Botoșani.

În vârstă de 38 de ani, Vasile Gheorghe a evoluat de-a lungul carierei de jucător pentru echipe precum U Cluj, CS Mioveni, FC U Craiova sau FC Argeș.

 

11-10-2023
09:46

Radoslav Dimitrov nu mai este jucătorul lui U Cluj

U Cluj a anunțat despărțirea de Radoslav Dimitrov. Fundașul dreapta bulgar a ajuns în lotul „Sepcilor roșii” în luna iulie, când a semnat contractul din postura de jucător liber după despărțirea de Sepsi.

„FC Universitatea Cluj a ajuns, marți, la un acord cu fundașul Radoslav Dimitrov privind rezilierea contractului”, a fost anunțul făcut de U Cluj pe pagina oficială de Facebook.

Cotat la 350.000 de euro, Radoslav Dimitrov a adunat 8 partide în tricoul Universității Cluj, fără să înscrie vreun gol sau să ofere vreo pasă decisivă. Fundașul de 35 de ani are în palmares o Cupă a României (Universitatea Craiova) și două Cupe ale României (Sepsi), dar și Supercupa României (Sepsi).

 

03-10-2023
13:08

U Cluj l-a prezentat oficial pe Elvis Manu

La apoximativ o zi distanță după ce a remizat cu FCSB, scor 2-2 în etapa a 11-a din SuperLiga, U Cluj a anunțat pe rețelele de socializare transferul atacantului Elvis Manu. Internațional olandez, Manu are 30 de ani și a fost transferat de „Șepcile roșii” din postura de jucător liber de contract.

În vara acestui an, Elvis Manu s-a despărțit de Botev Plovdiv, din Bulgaria, pentru care a și evoluat în două partide în acest sezon. „Noul nostru atacant are în CV cluburi precum Feyenoord Rotterdam, FC Groningen, Excelsior Rotterdam, Wisla Cracovia, Huddersfield, Brighton, Genclerbirligi Ankara, Akhisarspor și Ludorogets.

Crescut la juniorii lui Feyenoord Rotterdam, vârful olandez are 71 de meciuri în Eredivisie (15 goluri, 8 pase decisive), 52 în prima ligă din Turcia (11 goluri, 5 pase decisive), 50 în prima ligă din Bulgaria (15 goluri, 11 pase decisive), dar și 15 partide în Championship.

Elvis Manu a cucerit titlul de campion în Bulgaria în sezonul 2020/2021 alături de Ludogorets. În palmaresul jucătorului se mai regăsesc Supercupa Bulgariei alături de Ludogorets (sezonul 2021/2022) și Supercupa Turciei alături de Akhisarspor (sezonul 2018/2019).

Între 2013 și 2022, noul nostru atacantul a participat în cinci sezoane de Europa League, în tricoul lui Feyenoord Rotterdam, Akhisarspor și Ludogorets (în total 21 de partide, 8 goluri și o pasă decisivă). Elvis Manu a evoluat la toate naționalele de juniori ale Țărilor de Jos, de la U16 la U21, pentru care a strâns 16 partide și a marcat două goluri”, se arată în postarea celor de la U Cluj.

  • 500.000 de euro este cota de piață a lui Elvis Manu, conform Transfermarkt. 

 

23-09-2023
10:52

U Cluj a transferat un fost jucător de la AC Milan

Universitatea Cluj a transferat un jucător care a jucat la AC Milan. Marco Fossati, de 30 de ani, juca, în 2018, titular într-un meci cu Juventus.

FC Universitatea Cluj a ajuns la un acord cu mijlocașul italian Marco Fossati. Jucătorul în vârstă de 30 de ani vine la ”U” după ce în ultimele două sezoane a câștigat Cupa Croației alături de Hajduk Split“, a anunțat U Cluj.

21-09-2023
17:33

Ovidiu Hoban, noul antrenor al Academiei CFR Cluj

Ovidiu Hoban, fostul mijlocaș al naționalei României și al lui CFR Cluj, s-a retras din activitate în vara acestui an. Fostul jucător în vârstă de 40 de ani nu a stat departe de fotbal și s-a întors la CFR Cluj în postura de antrenor al academiei.

Hoban va face pereche cu Cosmin Tilincă, un alt fost mare jucător al ardelenilor. „Bine ai revenit în familia noastră, Ovidiu Hoban!

Vă anunțăm cu entuziasm că Ovidiu Hoban, fostul mare jucător al echipei noastre, revine la CFR Cluj într-o nouă postură, aceea de antrenor al Academiei noastre.

Alături de Cosmin Tilincă, un alt fost mare jucător CFRist, Ovidiu își va folosi expertiza sportivă dobândită în urma celor aproape 500 de meciuri jucate în cei 19 ani de activitate, pentru a-i îndruma și pregăti pe juniorii grupei U16 în a avea o carieră de succes!

Ne bucurăm, Ovi, că ești din nou în mijlocul familiei noastre și îți urăm cât mai multe reușite în noua ta carieră de antrenor”, se arată în postarea oficială a celor de la CFR Cluj.

De-a lungul carierei, Ovidiu Hoban a adunat 30 de meciuri la naționala României, reușind să marcheze un gol. În tricoul CFR-ului, Hoban a strâns 168 de partide în care a marcat 9 goluri și a oferit 11 pase decisive.

 

20-09-2023
18:15

Încă un transfer la UTA Arad: Rednic și-a luat om de națională

Mircea Rednic a transferat un fundaș central. Ibahina Conte a semnat cu UTA Arad. Fotbalistul din Guineea are 21 de selecții în echipa națională.

Ibrahima Conte este noul fundaș al UTA-ei! UTA și Ibrahima Conte au ajuns astăzi la un acord cu privire la un contract valabil pentru următoarele două sezoane. 

Noul fundaș central al echipei noastre s-a născut pe 3 aprilie 1996 în Conakry, Guineea, măsoară 1.91m și vine la Arad din campionatul Franței, de la Chamois Niort. A început fotbalul în țara natală, la CI Kamsar și a mai evoluat pentru Satelitte FC și Lorient. 

Are 21 de selecții pentru naționala țării sale pentru care a debutat în 2013 și cu care s-a calificat la următoatea ediție a Cupei Africii pe Națiuni. Bun venit, Ibrahima, și la cât mai multe realizări alături de noi!“, a anunțat clubul.

20-09-2023
12:12

Reagy Ofosu a semnat cu UTA Arad!

Fostul jucător de la FC Botoşani şi Universitatea Craiova, Reagy Ofosu, a semnat cu UTA Arad. Atacantul care a evoluat ultima dată în Arabia Saudită la Ohod, va purta numărul 11 în echipa lui Mircea Rednic:

“Reagy Ofosu este de astăzi jucătorul UTA-ei. Fotbalist ofensiv de 31 de ani, născut pe 20 septembrie 1991, vine de la Ohod Club, din Arabia Saudită. Polivalentul fotbalist cu dublă cetațenie, germano-ghaneză, poate evolua atât în partea dreaptă a linie de mijloc, cât și în stânga sau în spatele vârfului.

A mai evoluat în campionatul României pentru FC Botoșani și Universitatea Craiova, dar și la formații din Europa precum HSV Hamburg, Grödig, Nec Nijmegen, NK Istra, Spartak Trnava, Haladas, Ionikos Nikeas sau Bursaspor.

A marcat în Superliga României opt goluri și a oferit șase decisive în 47 de apariții. Îi urăm bun venit și la cât mai multe realizări în tricoul roș-alb!”, se arată în comunicatul arădenilor.

14-09-2023
20:26

Petrolul și Voluntari au transferat jucători crescuți în Spania și Germania

Petrolul Ploiești a anunțat pe rețelele de socializare transferul lui David Vraciu. Tânărul mijlocaș se află la prima experiență în fotbalul românesc.

Născut la Bacău, David Vraciu a crescut în Spania și a făcut junioratul la academiile lui Real Madrid, Barcelona, Valencia și Almeria. Fotbalistul are două apariții la naționala U17 a României.


Tot joi, 14 septembrie, FC Voluntari a anunțat transferul bosniacului Luka Bozickovic. În vârstă de 20 de ani, Luka Bozickovic și-a făcut junioratul la Hamburg, în Germania.

Mijlocașul central a evoluat în sezonul trecut la Maribor, locul 3 în campionatul Sloveniei. Cu două apariții la naționala U21 a Bosniei, Luka Bozickovic este cotat la 150.000 de euro de Transfermarkt.

 

13-09-2023
14:21

Petrolul i-a prelungit contractul lui Țicu

Clubul Petrolul Ploiești a anunțat prelungirea contractului cu fundașul Valentin Țicu până în vara anului 2026.

”Căpitanul echipei și-a prelungit contractul cu Petrolul Ploiești până în 2026! Crescut în Academia Petrolului Ploiești, Valentin Țicu a debutat pentru echipa mare în Liga a 3-a, parcurgând toate etapele spre revenirea în primul eșalon.

Valentin este aproape de a atinge 150 de prezențe în haita lupilor galbeni, 46 dintre acestea fiind la nivelul Superligii României, iar din sezonul 2021-2022 este căpitanul echipei.

Evoluțiile bune l-au propulsat către loturile naționale, fiind unul dintre cei mai importanți fotbaliști la Campionatul European U21 din vara acestui an, iar ulterior a fost convocat la prima reprezentativă a României, în deplasarea din Elveția”, se arată pe pagina de Facebook a grupării prahovene.

 

12-09-2023
10:21

FC Botoșani a semnat cu un alt atacant croat

Valeriu Iftime a anunțat în exclusivitate pentru FANATIK, că va semna cu un atacant croat. Patronul de la FC Botoșani s-a ținut de promisiune și l-a adus la echipă pe Miroslav Ilicic. Iftime are încredre că vârful din Croația va fi noul Marko Dugandzic, jucător pe care tot patronul de la Botoșani l-a adus în SuperLiga.

“Bine ai venit, Miroslav Iličić!

FC Botoșani anunță transferul lui Miroslav Iličić, un atacant central croat, care măsoară 1,87 m. În vârstă de 25 de ani, acesta a mai evoluat pentru grupele de juniori ale lui HNK Rijeka, în CV-ul său mai apărând formații precum NK Orijent 1919, Slaven Belupo, NK Istra (toate din Croația), NK Celje și ND Gorica (ambele din Slovenia).

 Mult succes, Miroslav, și cât mai multe goluri marcate în tricoul nostru!”, a fost mesajul publicat de FC Botoșani pe Facebook.

06-09-2023
07:08

Trei plecări de la Petrolul

Petrolul Ploiești a anunțat despărțirea de jucătorii Ionuț Cojocaru, Christian Irobiso și Georgi Pashov.

”Christian Irobiso a fost transferat de Al-Ula, din Arabia Saudită, Ionuț Cojocaru s-a întors la formația de care aparține, Farul Constanța, în timp ce, clubul nostru și Georgi Pashov au ajuns la un acord de reziliare pe cale amiabilă.

În vârstă de 33 de ani, Pashov s-a aflat sub contract cu FC Petrolul în ultimul an și jumătate, făcând parte și din lotul cu care s-a reușit promovarea în primul eșalon. În total, fundașul bulgar a bifat 27 de apariții în tricoul lupilor (8 în Liga 2, 16 în SuperLiga și 3 în Cupa României).

La rândul său, Ionuț Cojocaru (20 ani) a venit la Petrolul în această vară, sub formă de împrumut de la Farul Constanța. Tânărul atacant nu a reușit să debuteze oficial pentru Petrolul, întorcându-se, acum, la clubul de care aparține”, se arată pe site-ul oficial al ”lupilor galbeni”.

05-09-2023
19:48

CFR Cluj a adus un jucător din Italia

CFR Cluj l-a adus la echipă pe Matei Ilie, un tânăr fotbalist, care se întoarce în România după o perioadă de șase ani, în care a jucat în Italia la mai multe formații, precum: Sesto Giovanili, Hellas Verona U19 și Padova U19.

„Bine ai venit, Matei Ilie! Suntem bucuroși să vă anunțăm că internaționalul român de tineret, Matei Ilie, este noul fundaș al echipei noastre.

Tânărul jucător, în vârstă de 20 de ani, revine în România după șase ani petrecuți în Italia. La nivel de juniori, Matei a evoluat pentru grupele celor de la Sesto Giovanili și Padova, reușind pentru cea din urmă, pentru două sezoane, să joace și la echipa mare.

De asemenea, fundașul central a evoluat și la grupa U19 a celor de la Hellas Verona, la Primavera iar, în 2020, a făcut pasul și la prima echipă a formației din Serie A.

Cu șase prezențe la Echipa Națională a României U20, Matei a primit convocarea, la începutul acestei luni, la Naționala de Tineret pentru meciul împotriva Albaniei, fiind astfel cel de-al treilea CFRist selecționat la U21, alături de Sava și Filip!

Îi urăm bun venit la echipa noastră și cât mai multe reușite în tricoul alb și vișiniu”, s-a mai arătat în postarea CFR-ului de pe rețelele de socializare.

05-09-2023
14:21

UTA a anunțat transferul portarului Denis Lungu

UTA Arad a anunțat achiziționarea tânărului portar Denis Lungu, care a jucat până acum la formația austriacă SV Grodig.

”Bun venit, Denis Lungu! UTA și-a asigurat astăzi serviciile internaționalului român de juniori Denis Lungu. Portarul născut pe 28 februarie 2003 măsoară 1.90m, s-a născut în Spania, la Vinaros, și are dublă cetățenie, româno-spaniolă. Goalkeeperul cu selecții la naționalele U15, U16, U17 și U19 vine din campionatul Austriei, de la SV Grodig.

Denis se află în plin proces de recuperare după o accidentare suferită și li se va alătura lui Florin Iacob și Danylo Kucher sub comanda lui Dan Țapoș imediat după ce va primi acceptul medicului. Multă baftă Denis în poarta UTA-ei!”, se arată pe pagina de Facebook a grupării arădene.

05-09-2023
13:14

Romario Benzar va evolua la FC Botoşani

FC Botoşani a anunţat transferul fundaşului dreapta Romario Benzar, un jucător liber de contract după despărțirea în vară de UTA Arad.

”Bine ai venit, Romario Benzar! FC Botoșani anunță transferul fundașului dreapta Romario Benzar, un jucător cu experiență atât în țară, cât și în străinătate.

În vârstă de 31 de ani, apărătorul lateral este un produs al Academiei Hagi, evoluând în cariera de fotbalist profesionist pentru Viitorul (actuala Farul) Constanța, FCSB, Lecce, Perugia (ambele din Italia) și UTA Arad.

Acesta are în palmares atât două titluri de campion al României, cât și un trofeu de câștigător al Serie B, pe lângă participările în cupele europene și cele 19 selecții la Echipa Națională”, se arată pe pagina de Facebook a grupării moldovene.

05-09-2023
11:07

Bassong și-a reziliat contractul cu Farul

Gică Hagi continuă curățenia în lotul Farului și a decis despărțirea de fundașul canadian Zorhan Bassong, adus în această vară de la FC Argeș.

”Farul Constanța și fundașul canadian Zorhan Bassong au decis, de comun acord, întreruperea pe cale amiabilă a relațiilor contractuale. Sosit la formația noastră în această vară, Zorhan Bassong a evoluat în numai două partide în Superligă”, se arată pe site-ul oficial al ”marinarilor”.

05-09-2023
06:52

Rapid l-a cedat pe Florin Ștefan la Sepsi

Rapid a renunțat la Florin Ștefan, jucător care nu făcea parte din planurile lui Cristiano Bergodi. Fundașul stânga de 27 de ani, cu o selecție la națională în 2019, revine la Sepsi.

La Rapid, Florin Ștefan a jucat doar 16 partide, toate pe parcursul sezonului trecut. Fusese transferat în vara anului trecut pentru 200.000 de euro. Între 2018 și 2021, Ștefan a jucat pentru Sepsi, unde a avut cele mai bune prestații ale carierei. Care i-au adus și o selecție la echipa națională.

04-09-2023
12:51

Oțelul Galați l-a împrumutat pe Iustin Neacșu de la U Cluj

Oțelul Galați l-a prezentat oficial pe Iustin Neacșu, care poate evolua atât ca fundaș stânga, cât și ca mijlocaș central defensiv. Moldovenii l-au împrumutat pe fotbalistul de 19 ani de la U Cluj până la finalul sezonului. 

Crescut la academia „șepcilor roșii”, Iustin Neacșu reprezintă o soluție pentru Dorinel Munteanu în ceea ce privește regula U21. Jucătorul are o cotă de piață de 100.000 de euro. 

Fost component al naționalelor U16 și U18 ale României, Iustin Neacșu a fost împrumutat de U Cluj în sezonul trecut la Minaur Baia Mare în liga secundă, reușind să marcheze un gol. 

Iustin Neacșu

01-09-2023
16:07

Hagi s-a despărțit de doi jucători

Eliminată în play-off-ul din Conference League, Farul Constanța a decis imediat să se despartă de jucătorii Nicolae Carnat și Fabio Vianna.

”Începând de astăzi, atacantul Nicolae Carnat nu mai este jucătorul echipei noastre. Farul Constanța a ajuns la un acord cu FC Voluntari pentru transferul atacantului sosit în această vară și care în cinci partide în tricoul alb-albastru a reușit un gol”, se arată pe site-ul oficial al ”marinarilor”.

”Farul Constanța și ETO Gyor au ajuns la un acord pentru transferul fundașului portughez Fabio Vianna la formația maghiară. Fabia Vianna a ajuns la echipa noastră în vara acestui an și a evoluat în cinci partide”, este mesajul prin care Farul s-a despărțit de jucătorul portughez.

31-08-2023
12:42

Kevin Doukoure a semnat cu U Cluj

Mijlocașul de 24 de ani din Coasta de Fildeș, campion cu Farul Constanța în sezonul trecut, a ajuns la Universitatea Cluj. Antrenorul „marinarilor” l-a folosit însă în acest sezon doar 10 minute în meciul cu Hermannstadt, în rest nefiind nici măcar inclus în lot.


Kevin Doukoure a jucat 27 de meciuri la Farul și a marcat un gol. Jucătorul evaluat la 450.000 de euro. Noua echipă a lui Doukoure e pe locul 11 în SuperLiga, cu doar 7 puncte după 7 etape.

30-08-2023
15:54

Narek Grigoryan, ultimul transfer al Farului

Miercuri, 30 august, Farul Constanța a anunțat sosirea lui Narek Grigoryan, un mijlocaș cu meciuri în echipa națională a Armeniei.

„Farul Constanța și FC Urartu au ajuns la un acord privind transferul jucătorului Narek Grigoryan la campioana României.

În vârstă de 22 de ani (17 iunie 2001), Narek Grigoryan evoluează ca aripă dreapta și este component al naționalei Armeniei. A jucat, de asemenea, pentru toate naționalele de juniori și tineret ale Armeniei.

În palmaresul său figurează campionatul și Cupa Armeniei câștigate în sezonul 2022-2023 cu FC Urartu, iar în carieră a mai evoluat pentru Banants, BKMA Yerevan (ambele Armenia) și Jagiellonia (Polonia).

În cele 162 meciuri disputate până acum în carieră pentru echipele de club, a marcat 41 de goluri și a oferit 40 de pase decisive”, a anunțat Farul.

30-08-2023
12:41

Claudiu Micovschi, împrumutat de Rapid la UTA

Transfer surprinzător făcut de Rapid. Deși l-au adus în această vară din Serie C pe Claudiu Micovschi, giuleștenii au decis să îl cedeze pe mijlocaș la o rivală din SuperLiga, mai exact la UTA Arad, acolo unde va juca sub formă de împrumut până în vara lui 2024.

„Claudiu Micovschi a fost împrumutat de clubul nostru la UTA Arad, până în vara anului viitor.

Mult succes, Claudiu!”, a anunțat Rapid București prin intermediul paginii oficiale de Facebook.

28-08-2023
19:27

Rapid i-a prelungit contractul lui Mattias Käit

Mattias Käit şi-a prelungit contractul cu Rapid până în vara anului 2026: 

“Sunt foarte fericit că am semnat prelungirea contractului cu Rapid. Se vede că cei din club au încredere în mine și nu vreau să îi dezamăgesc. Avem obiective mărețe la Rapid și vreau să le îndeplinim împreună. Am simțit căldura fanilor și înseamnă foarte mult pentru mine”, a declarat estonianul. 

28-08-2023
17:10

FC Botoșani a transferat un jucător cu zece selecții în națională

FC Botoșani l-a transferat pe David Tweh, un fotbalist în vârstă de 24 de ani, care evoluează pe postul de mijlocaș central și care are zece selecții în naționala Liberiei, pentru care încă nu a înscris.

David Tweh a jucat ultima dată la formația Hapoel Nof Hagalil, din liga a doua din Israel, iar de-a lungul timpului a mai evoluat în Belarus pentru Dinamo Brest și pentru Rukh.

Fotbalistul din Liberia a ajuns la FC Botoșani din postura de jucător liber de contract, iar cota de piață a sa este de 200.000 de euro, conform transfermarkt.com.

27-08-2023
12:55

CFR Cluj a împrumutat un jucător

CFR Cluj a anunțat oficial despărțirea de încă un jucător printr-o postare pe pagina oficială: „Mult succes, Ricky Gneba! Cluburile CFR 1907 Cluj și AFC Chindia Târgoviște au ajuns la un acord privind împrumutul mijlocașului Ricky Gneba până la finalul acestui sezon.


Îi dorim multă baftă la noua sa echipă!”, au scris ardelenii pe Facebook. Mijlocașul central din Coasta de Fildeș în vârstă de 21 de ani a evoluat în două meciuri în acest sezon. 

24-08-2023
15:09

Aymar Kevin Meleke, out de la Voluntari

Ulrich Meleke a rămas fără fratele geamăn la FC Voluntari. Ilfovenii au anunțat pe rețelele de socializare că s-au despărțit de Aymer Meleke. Atacantul juca din iarnă la Voluntari, pentru care, în 3 partide, a marcat 1 gol.

„Mulțumim, Aymar Meleke! FC Voluntari anunță încetarea raporturilor contractuale, pe cale amiabilă, cu jucătorul Aymar Meleke.

Clubul nostru îi mulțumește pentru efortul depus și îi dorește mult succes în carieră”, a scris FC Voluntari, pe Facebook.

24-08-2023
09:41

Hermannstadt l-a cedat definitiv pe Karlo Letica la Lausanne

Ajuns în toamna anului trecut la Hermannstadt, Karlo Letica a fost vândut definitiv de sibieni în prima ligă a Elveției, la Lausanne. Portarul croat va fi coleg la noua echipă cu Rareș Ilie, împrumutat de elvețieni de la Nice.

„A.F.C.Hermannstadt și FC Lausanne-Sport, club care evoluează în prima ligă din Elvetia, au ajuns la un acord cu privire la transferul definitiv al goalkeeper-ului croat Karlo Letica.

Și pe această cale, clubul nostru îi mulțumește lui Karlo pentru profesionalismul și devotamentul de care a dat dovadă în fiecare meci! A fost și este o onoare să-l avem alături!”, a fost anunțul făcut de Hermannstadt pe pagina oficială de Facebook.

Karlo Letica a ajuns gratis la Hermannstadt, după despărțirea de CFR Cluj și mai avea contract cu formația lui Măldărășanu până în 2024. În sezonul precedent, portarul croat a adunat 27 de meciuri în SuperLiga şi Cupa României.

 

24-08-2023
07:36

CFR Cluj l-a împrumutat pe Căbuz la Hermannstadt

Cătălin Căbuz n-a rezistat prea mult la CFR Cluj. Transferat în această vară în Gruia, echipa lui Andrea Mandorlini a decis să îl cedeze înapoi la Hermannstadt, dar sub formă de împrumut.

„Bine ai (re)venit, Cătălin Căbuz! Cătălin Căbuz este (iar) unul dintre noi! Goalkeeper-ul sibian ni se alătură sub formă de împrumut pentru un sezon de la C.F.R.Cluj-Napoca.

Cătă are acum 27 de ani și un C.V. pe care se mai regăsesc echipe ca Voința Sibiu, F.C.Cisnădie, Viitorul Constanța, C.S.M.Rm.Vâlcea și Chindia Târgoviște. A fost internațional U21, iar de numele lui ne leagă multe amintiri frumoase din cele două sezoane în care a evoluat pentru echipa noastră, în perioada 2017-2019. Căbuz este cotat la suma de 600.000 euro pe site-urile de specialitate”, a scris Hermannstadt, pe Facebook.

23-08-2023
18:35

CFR Cluj a renunțat la un jucător

CFR Cluj a anunțat că a cedat un jucător în Liga 2, la Chindia Târgoviște: „Mulțumim, Mustapha Jah! Cluburile CFR 1907 Cluj și AFC Chindia Târgoviște au ajuns la un acord privind împrumutul atacantului Mustapha Jah până la finalul sezonului.


Îi urăm mult succes la noua sa echipă!”, se arată într-un comunicat postat pe pagina de Facebook a clubului. Atacantul de 19 de ani din Gambia a fost adus în martie 2022 de la echipa Real de Banjul.

22-08-2023
16:08

Valentin Yacabo, nou transfer la CFR Cluj

CFR Cluj a bifat un nou transfer. Ardelenii au anunțat că Valentin Yacabo, de doar 20 de ani, este noul fotbalist al echipei. Acesta vine din Coasta de Fildeș și a debutat deja în echipa de tineret a clubului, unde a marcat un hattrick.

Bun venit în familia noastră, Valentin Yacabo Serebe!
Suntem bucuroși să vă anunțăm că jucătorul Valentin Yacabo Serebe se alătură clubului nostru din această vară!
Tânărul atacant din Coasta de Fildeș, în vârstă de 20 de ani, a avut deja un debut impresionant la echipa noastră de tineret, marcând primul său hattrick în tricoul alb-vișiniu în meciul cu Sepsi OSK.

La finalul anului trecut, Valentin a fost convocat la naționala Coastei de Fildeș U23 pentru meciurile din Preliminariile Cupei Africii pe Națiuni U23. Îi urăm bun venit la CFR Cluj și cât mai multe reușite alături de echipa noastră!”, au anunțat ardelenii.

 

22-08-2023
14:25

Rapid s-a despărțit de Valentin Costache

Rapid i-a reziliat contractul lui Valentin Costache. Echipa de sub Podul Grant a anunțat despărțirea de tânărul atacant prin intermediul rețelelor sociale.

„Mulțumim pentru tot, Costa!

Clubul nostru și Valentin Costache au ajuns la o înțelegere privind rezilierea contractului.

28 de meciuri pentru Rapid
5 pase de gol

Multă baftă, Vali!”, a scris Rapid, pe Facebook.

Conform digisport.ro, Valentin Costache, care a jucat doar un sezon în Giulești, va semna cu cu ciprioții de la Apollon Limassol, formația antrenată de românul Bogdan Andone.

22-08-2023
11:50

CFR Cluj l-a transferat pe Luka Juričić!

CFR Cluj l-a transferat pe atacantul Luka Juričić. În vârstă de 26 de ani, fotbalistul cu dublă cetățenie, bosniacă și croată, a fost adus de la Pyunik Erevan, fosta adversară a ardelenilor din preliminariile Ligii Campionilor. În vara anului trecut, CFR Cluj a pierdut la penalty-uri „dubla” cu armenii în primul tur preliminar al Champions League.

În sezonul precedent, Luka Juričić a înscris 25 de goluri în 46 de partide pentru Pyunik Erevan. „De-a lungul carierei, Juričić a mai evoluat în Croația la HNK Sibenik, în Coreea la Gimpo FC și în Bosnia-Herzegovina la NK Siroki Brijeg și FK Zeljeznicar, pentru ultima formație bifând 46 de apariții și 12 goluri.

Îi urăm bun venit în Gruia și cât mai multe reușite alături de CFR Cluj!”, au scris cei de la CFR Cluj pe pagina oficială de Facebook.

 

21-08-2023
14:00

CFR Cluj a mai anunțat 3 transferuri

CFR Cluj a mai făcut trei transferuri înainte de derby-ul cu Universitatea Cluj. Jucătorii au fost prezentați pe pagina oficială de Facebook a clubului: „Trei nume noi în familia CFR. Grație colaborării pe care clubul nostru o are cu Salitas FC, din Burkina Faso, jucătorii Moussa Tiefing Samake, Junior Mohamed Abdoul Diomande și Vital Ali Quedraogo, trei tineri talentați, vor face parte din familia noastră.


Junior Diomande și-a făcut deja debutul la echipa noastră de tineret, reușind, ieri, să înscrie în duelul cu Sepsi OSK. Vital Ali, având dublă cetățenie în Burkina Faso și în Coasta de Fildeș, a fost convocat pentru meciul pe care Burkina îl va disputa în luna septembrie. Le urăm bun venit la CFR Cluj și le dorim cât mai multe reușite în tricoul alb-vișiniu”.

20-08-2023
16:23

Rapid l-a împrumutat pe Alexandru Crivac

Rapid a decis să îl împrumute pe Alexandru Crivac în Liga 2 la Progresul Spartac. Mijlocașul defensiv în vârstă de 21 de ani va evolua la bucureșteni până la finalul sezonului, când se va întoarce în Giulești.


Conducerea tehnică a decis să îi dea șansa să joace mult. Jucătorul crescut la academia lui Gică Hagi e evaluat de Transfermarkt la 50.000 de euro: „Alexandru Crivac este un mijlocaş defensiv tânăr, împrumutat în acest sezon de la Rapid, care şi-a început cariera fotbalistică în Piteşti, provenind de la academiile celor de la FC Dănuţ Coman şi SCM Piteşti. Pentru cei din urmă a şi debutat la o vârstă fragedă în Liga a 3-a, în sezonul 2016-2017.

După mai mulţi ani petrecuţi în Academia lui Gheorghe Hagi, el s-a întors în Piteşti, unde a debutat în Liga 1 acum două sezoane, într-un meci de Play-Off al celor de la FC Argeş.

Vara următoare, în 2022, a ajuns în Giuleşti, unde pe lângă un meci din Cupă, a început să cocheteze cu prima echipă a alb-vişiniilor spre finalul sezonului trecut, aflându-se de mai multe ori pe bancă şi, eventual, intrând pe teren într-un meci de Play-Off””, a anunțat clubul din liga secungă pe pagina de Facebook.

18-08-2023
16:23

Poli Iași a scos la vânzare opt fotbaliști înaintea meciului cu FCSB

După doar patru etape trecute din noul sezon al SuperLigii, Poli Iași taie în carne vie. Din cauza startului modest, gruparea din Copou este pregătită să se despartă de opt fotbaliști. 

Decizia îi aparține lui Leo Grozavu, antrenorul formației din nordul României. Hotărârea tehnicianului vine chiar înaintea duelului cu FCSB, din etapa a 5-a a SuperLigii.

Sorin Șerban, Dumitru Celeadnic, Risto Jankov, Cătălin Hlistei, Shayon Harrison, Alexandru Răzvan Mogoș, Christ Kouadio și Bogdan Istratie sunt numele celor opt fotbaliști puși pe lista de transferuri de moldoveni, conform gsp.ro.

Poli Iași ocupă penultimul loc în clasament după patru etape, cu trei puncte obținute după victoria de pe terenul campioanei Farul. 

18-08-2023
13:23

FC Botoșani a anunțat despărțirea de Mihai Roman II

Mihai Roman II a rămas liber de contract după despărțirea de FC Botoșani. Printr-o postare pe pagina oficială de Facebook, moldovenii au anunțat despărțirea de cel mai bun marcator all-time al moldovenilor din SuperLiga.

„Mulțumim, Mihai Alexandru Roman! FC Botoșani anunță despărțirea de atacantul Mihai Alexandru Roman, revenit pe „Municipal” în iarna anului 2022. În acest sezon, Mihai a evoluat în „roș-alb-albastru” în cinci partide, marcând un gol.

Clubul nostru îi mulțumește lui Mihai Alexandru Roman pentru contribuția adusă la rezultatele echipei și îi dorește mult succes în viitor!”, au scris moldovenii pe pagina oficială de Facebook.

Mihai Roman II mai avea contract cu FC Botoșani până în vara anului 2024. Atacantul a ajuns prima oară în nordul României în iulie 2018, când a fost împrumutat de FC Botoșani de la Universitatea Craiova.

După un sezon, Mihai Roman II a revenit în Bănie. Două sezoane și jumătate mai târziu, fotbalistul a fost transferat definitiv de echipa lui Valeriu Iftime. Per total, Mihai Roman II a marcat 24 de goluri în 85 de meciuri pentru FC Botoșani.

 

17-08-2023
12:18

Oțelul l-a transferat pe Jonathan Cisse

Oțelul Galați a anunțat oficial transferul lui Jonathan Cisse, ultima oară la Hapoel Hedera, echipă din prima ligă a Israelului. Fundașul central în vârstă de 26 de ani are 1,95 metri.


Moldovenii l-au prezentat pe pagina de Facebook a clubului: „Un fost component al reprezentativei olimpice a Coastei de Fildeș, jucător care a făcut parte și din celebrul club AS Monaco, a semnat un contract cu SC Oțelul Galați și este noul fundaș central al roș-alb-albaștrilor”.

17-08-2023
09:00

Aleksandar Vucenovic, prezentat oficial la UTA Arad

UTA Arad a anunțat oficial achiziținarea atacantului austriac Aleksandar Vucenovic, care a jucat ultima dată la formația cipriotă EN Paralimniou.

”Bun venit, Aleksandar Vucenovic! UTA și atacantul austriac Aleksandar Vucenovic au ajuns astăzi la un acord asupra unui contract valabil pentru următoarele două sezoane.

Atacantul în vârstă de 25 de ani, născut pe 10 octombrie 1997, măsoară 1.88 m și vine din Cipru, de la EN Paralimniou. În sezonul trecut din prima ligă cipriotă a evoluat în 36 de jocuri, a înscris 9 goluri și a oferit 3 pase decisive, iar în două jocuri din Cupa Ciprului, a punctat o dată.

Crescut la juniorii celor de la ASK Wilhelmsburg, a mai trecut în carieră pe la St. Polten (Austria), SKF Sered (Serbia), FC Haka (Finlanda) și Zeljeznicar (Bosnia Herțegovina). Bun venit, Aleksandar și cât mai multe goluri în tricoul roș-alb!”, se arată pe pagina de Facebook a grupării arădene.

 

14-08-2023
11:24

Dinamo l-a împrumutat pe Cristian „Ely” Ionescu în Liga 3

Dinamo l-a cedat pe Cristian „Ely” Ionescu în Liga a 3-a, la CS Blejoi, echipă cu care clubul din Ștefan cel Mare a jucat un amical în cantonamentul din iarnă. Este cea de-a 12-a plecare din această vară de la Dinamo. 

În vârstă de 19 ani, Cristian „Ely” Ionescu este crescut la Dinamo și poate evolua pe orice post în banda dreaptă. Fotbalistul cu două apariții în naționala României U17 ar putea debuta pentru CS Blejoi la mijlocul acestei săptămâni împotriva Chindiei Târgoviște, în turul al 3-lea al Cupei României. 

Cristian „Ely” Ionescu a făcut parte din lotul care a făcut deplasarea în cantonamentul din această vară din Slovenia. Totuși, din dorința de a juca mai mult, Ovidiu Burcă a acceptat să-l împrumute pe tânărul fotbalist la CS Blejoi. 

13-08-2023
09:16

CFR Cluj l-a transferat pe Rion Zejnullahu

CFR Cluj continuă să mute în mercato din vară. Echipa lui Andrea Mandorlini a anunțat duminică transferul oficial al lui Rion Zejnullahu, un fundaș lateral stânga elvețian de 19 ani.

„Tânărul fundaș de 19 ani, născut în Elveția, cu origini kosovare, și-a făcut junioratul la Rapperswil-Jona și la Grasshopper Zürich.

Ulterior, Rion a evoluat pentru echipa U21 a celor de la FC Luzern. Îi urăm bun venit în Gruia și cât mai multe reușite în tricoul alb-vișiniu!”, a scris CFR Cluj pe pagina oficială de Facebook.

 

12-08-2023
09:38

Alexandru Ioniță I, noul antrenor al Rapidului U14

Alexandru Ioniță, fostul atacant al Rapidului, a revenit în Giulești. Anunțul a fost făcut de clubul „alb-vișiniu” pe rețelele de socializare. Alex Ioniță este noul antrenor principal al echipei U14 a Rapidului.

Alături de juniorii „alb-vișiniilor”, Alex Ioniță va debuta în luna septembrie în Liga Elitelor U14. „Mult succes, Alex! Să descoperi viitoarele legende alb-vișinii!”, a scris Rapid pe pagina oficială de Facebook.

Retras din activitate în vara anului 2022, Alex Ioniță I a adunat 70 de partide în tricoul Rapidului, reușind să marcheze 17 goluri și să ofere 9 pase decisive.

 

10-08-2023
15:27

UTA l-a transferat pe Raul Stanciu

UTA Arad a anunțat transferul lui Raul Stanciu, în vârstă de 16 ani, care a jucat în sezonul precedent în Liga 3.

”Raul Stanciu devine jucătorul UTA-ei până în 2026! Unul dintre cei mai talentați jucători arădeni, Raul Stanciu, născut pe 26.03.2007, și-a pus astăzi semnătura pe un contract cu UTA valabil până în 2026.

Jucătorul de atac crescut de Atletico Arad a evoluat în sezonul trecut pentru Progresul Pecica, în Liga a 3-a. La prima ediție de campionat la seniori, Stanciu a jucat 26 din 28 de meciuri, a înscris de trei ori și a oferit alte trei pase decisive.

Atacantul de 16 ani se pregătește de la începutul verii sub comanda lui Mircea Rednic și a staff-ului său și a evoluat până acuma în jocurile de verificare ale verii. Bun venit Raul și cât mai multe goluri în tricoul roș-alb!”, se arată pe pagina de Facebook a grupării arădene.

 

10-08-2023
10:26

Poli Iaşi i-a transferat pe Sergiu Buş şi Rareş Ispas

Poli Iaşi se întăreşte şi a făcut două transferuri interesante. Sergiu Buş s-a despărţit de CFR Cluj şi va evolua în Copou. Echipa lui Leo Grozavu l-a acontat şi pe Rareş Ispas, care a jucat ultima dată la Sepsi. 

09-08-2023
16:51

Hermannstadt a adus un fost jucător de Serie A

Hermannstadt l-a adus pe Alessandro Murgia, un mijlocaș defensiv în vârstă de 27 de ani, venit sub formă de împrumut de la SPAL. Murgia are și 14 prezențe în naționala U21 a Italiei, pentru care a înscris un gol.

Alessandro Murgia este un produs al Academiei de Fotbal a lui Lazio, club pentru care a și evoluat, iar de-a lungul timpului, acesta a mai jucat și la Perugia. În 2019, SPAL îl transfera de la Lazio în schimbul sumei de 5.000.000 de euro.

09-08-2023
06:14

FC Botoșani l-a adus pe Jaly Mouaddib

FC Botoșani a anunțat transferul unui mijlocaș francez de origine marocană: „Bine ai venit, Jaly Mouaddib. În vârstă de 22 de ani, winger-ul, care mai poate juca și în partea stângă a atacului, dar și ca mijlocaș ofensiv, a trecut pe la echipele secunde ale celor de la LOSC Lille sau Angers, evoluând la seniori pentru US Avranches.

Jaly s-a alăturat deja echipei, semnând cu „roș-alb-albaștrii” un contract pe două sezoane. Mult succes, Jaly Mouaddib, și cât mai multe evoluții pline de realizări în tricoul nostru! #fcbt #totmaisus #bunvenit #jaly #mouaddib”, se mai anunță într-un comunicat.

08-08-2023
14:52

Farul l-a cedat pe brazilianul Mateus Criciuma

Farul a renunțat la un jucător care a fost pe teren la ultimul meci din campionat cu Petrolul. „Marinarii” au anunțat oficial că extrema dreaptă va fi împrumutată la AE Kifisias în Grecia.


Brazilianul evoluat la 500.000 de euro de Transfermarkt nu a reușit să se impucă la echipa lui Hagi: „Farul Constanță și AE Kifisias (Grecia) au ajuns la un acord privind împrumutul jucătorului Mateus Criciuma la clubul din prima ligă elenă, care va avea și opțiune de cumpărare.

Transferat la Farul în luna ianuarie a acestui an, Mateus a evoluat în tricoul alb-albastru în 17 partide, reușind 3 goluri și 1 pasă decisivă”.

07-08-2023
15:32

FC Hermannstadt s-a înțeles cu Alessandro Murgia

Alessandro Murgia, mijlocașul central al lui Spal, este aproape de transferul la Hermannstadt. Fotbalistul de 26 de ani s-a format la academia celor de la Lazio și a fost cedat în 2019 la Spal pentru 4 milioane de euro. 

Jucătorul cu 14 apariții și un gol în naționala Italiei U21 a bătut palma cu Hermannstadt, conform playsport.ro. Mai sunt de pus la punct câteva detalii, iar mijlocașul italian va semna cu sibienii. 

De-a lungul carierei, Alessandro Murgia a adunat 71 de apariții în Serie A pentru Lazio și Spal, reușind să marcheze 2 goluri și să ofere 4 pase decisive. Murgia a mai evoluat în carieră pentru Perugia.

Alessandro Murgia mai are contract cu Spal până în vara anului 2025. Mijlocașul de 26 de ani este cotat la 450.000 de euro de site-ul de specialitate Transfermarkt. 

06-08-2023
12:22

Silviu Lung Jr. a semnat cu Poli Iaşi

Poli Iași a anunțat oficial transferul portarului Silviu Lung jr., care a jucat ultima dată la Al Raed din Arabia Saudită.

”În vârstă de 34 de ani, fostul internațional a început fotbalul la Universitatea Craiova, echipă pentru care a evoluat şi la nivel de seniori, până în anul 2011. Silviu Lung Jr. a mai evoluat la Astra Giurgiu, de unde a plecat în Turcia, la Kayserispor, unde a jucat până în vara anului 2022, când a plecat în Arabia Saudită.

Silviu Lung Jr. a reuşit să se impună ca titular la toate echipele la care a evoluat în carieră, bifând 218 prezenţe în Liga 1, 125 de prezenţe în primul eşalon fotbalistic al Turciei şi 27 în cel al Arabiei Saudite.

Totodată, Silviu Lung Jr. are experienţă importantă şi în cupele europene, unde a evoluat în 36 de partide. Portarul a bifat şi trei prezenţe în echipa naţională a României, dar şi 19 la selecţionata U21”, se arată pe site-ul oficial al grupării ieșeme.

 

05-08-2023
07:19

FC Botoșani l-a transferat pe Gustavo Hebling

FC Botoșani a anunțat transferul mijlocașului brazilian Gustavo Hebling, care a trecut și prin curtea celor de la PSG.

”Bine ai venit, Gustavo Hebling! FC Botoșani anunță transferul mijlocașului brazilian Gustavo Hebling, care a evoluat ultima dată în țara natală, la ABC FC. În vârstă de 27 de ani, acesta și-a început cariera la echipele de juniori de la São Paulo, trecând și pe la echipa secundă a celor de la Paris Saint Germain.

De asemenea, Gustavo a mai bifat în CV-ul său echipe precum PEC Zwolle (Țările de Jos), Portimonense (Portugalia), Centro Sportivo Alagoano, Remo, XV Piracicaba, respectiv Oeste (toate din Brazilia). Îi urăm, pe această cale, un călduros ‘Bun venit!’ lui Gustavo și să aibă parte de cât mai multe realizări în tricoul nostru!”, se arată pe pagina de Facebook a grupării botoșănene.

 

04-08-2023
17:27

FC Botoșani l-a transferat pe Adams Friday

FC Botoșani l-a transferat pe mijlocașul nigerian Adams Friday. Fotbalistul de 20 de ani care evoluează în partea dreaptă a mai evoluat de-a lungul carierei pentru FDC Vista și FC Noah.

„Mult succes, Adams Friday, și să ai parte de o perioadă cât mai frumoasă alături de noi, plină de reușite!”, au scris moldovenii pe pagina oficială de Facebook.

Adams Friday a semnat cu FC Botoșani din postura de jucător liber de contract, după despărțirea în această vară de FC Noah. Mijlocașul de 20 de ani are o cotă de piață de 150.000 de euro, conform Transfermarkt.

 

04-08-2023
15:16

UTA Arad s-a despărțit de Andrei Chindriș

UTA Arad a anunțat printr-un comunicat de presă plecarea lui Andrei Chindriș. Cele două părți au bătut palma și sau reziliat contractul pe cale amiabilă. Sezonul trecut, fundașul a evoluat în 26 de partide și a marcat 2 goluri.

“UTA şi Andrei Chindriş au ajuns astăzi la un acord de reziliere pe cale amiabilă a contractului. Îi mulţumim pentru tot aportul adus şi îi dorim multă baftă în viitor”, a fost comunicatul celor de la UTA Arad.

04-08-2023
15:01

Hagi a adus un nou decar la Farul Constanța

Gheorghe Hagi a adus un nou decar la Farul Constanța. Mijlocașul ofensiv, Gustavo Costa, este din Brazilia, iar până la 28 de ani a evoluat în Portugalia, Cipru și Qatar. La campioana României, fotbalistul cotat la 300.000 de euro a venit liber de contract.

“Sunt fericit că sunt aici, la Farul. Vreau să-i mulțumesc lui Dumnezeu pentru această oportunitate, pe care domnul Hagi mi-a oferit-o. Abia aștept ca împreună cu coechipierii mei să reușim să atingem obiectivele pe care le avem.

Am urmărit campionatul de aici și este o ligă foarte puternică și foarte competitivă. Farul joacă acum în Conference League și sunt fericit că sunt la un asemenea club.

Am discutat cu ceilalți jucători brazilieni de aici și au vorbit foarte bine despre acest club. Obiectivul meu este acela de a ajuta echipa să câștige din nou campionatul.”, au fost primele cuvinte ale lui Gustavo Costa de la sosirea în România.

03-08-2023
10:42

Rapidul a transferat un mijlocaș de la Avellino

Rapid București s-a întârit cu mijlocaul Claudiu Micovschi, care a evoluat ultima oară în Serie C, pentru Avellino. ”Bun venit, Claudiu! “Nimic nu se poate compara cu Rapidul! Mă simt foarte onorat și bucuros să îmbrac acest tricou. Mi-am dorit de foarte mult timp să joc pentru un club atât de important precum este Rapidul”.

Claudiu Micovschi este noul jucător al Rapidului. Acesta a evoluat în sezonul trecut pentru Avellino și a semnat un contract pe două sezoane, cu opțiune de prelungire pentru încă un an”, au transmis oficialii rapidiști. Cotat la 150.000 de euro, Micovschi a evoluat ultima oară în Serie C, la Avellino.

02-08-2023
18:17

Frederik Holst s-a transferat la UTA

După ce s-a debarasat de Claudiu Keșeru, UTA Arad a transferat un fotbalist danez, care evoluează însă pe alte posturi, nicidecum pe cel de atacant.

„Frederik Holst este noul jucător al UTA-ei! Fotbalistul danez poate evolua atât în centrul liniei de mijloc, dar și fundaș dreapta. În vârstă de 28 de ani, Holst s-a născut pe 24 septembrie 1994, la Vanløse, în Danemarca.

A crescut la academia celor de la Boldklubben, apoi a făcut pasul la Brondby IF. A mai evoluat pentru Sparta Rotterdam, în Olanda, Elfsborg, în Suedia și Lillestorm, în Norvegia. În ultimul sezon a evoluat pentru Helsingborgs IF.

A trecut pe la toate echipele naționale de juniori ale țării sale, pentru care a adunat în total 74 de selecții. Îi urăm bun venit și la cât mai multe meciuri în tricoul roș-alb!”, a scris UTA, pe Facebook.

02-08-2023
14:17

Kevin Ciubotaru a semnat cu FC Hermannstadt

FC Hermannstadt a anunțat transferul fundașului stânga Kevin Ciubotaru (19 ani), jucător care s-a aflat în teste la Dinamo în această vară.

”Bine ai venit, Kevin Ciubotaru! Kevin este un fundaș stânga în vârstă de 19 ani, care poate evolua și ca mijlocaș stânga. Tânărul s-a născut în Italia, a fost stabilit în Austria și a jucat fotbal în ambele țări, dar și în Scoția.

La nivel de copii și juniori, Kevin a evoluat pentru Ciampino (ITA), Rapid Viena, Austria Viena, Admira Wacker, TWL (AUT), Kinetic Academy (ANG) și echipa a doua a celebrului club scoțian Glasgow Rangers.

Kevin Ciubotaru a strâns 4 selecții pentru selecționatele României U16 și U15 și a semnat astăzi cu FCH pentru următoarele 3 sezoane. Kevin va purta tricoul cu numărul 98, cel lăsat ‘moștenire’ de Raul Opruț”, se arată pe pagina de Facebook a grupării sibiene.

 

Kevin Ciubotaru a fost dorit și de Dinamo, a efectuat stagiul de pregătire alături de echipa lui Ovidiu Burcă, însă ”câinii” au renunțat la aducerea sa din cauza unor probleme medicale.

02-08-2023
10:04

Claudiu Keșeru, prima reacție după plecarea de la UTA Arad

UTA Arad a anunțat în cursul zilei de miercuri despărțirea oficială de Claudiu Keșeru. Cele două părți au ajuns la un acord de reziliere a contractului pe cale amiabilă. La scurt timp după anunțul oficial, atacantul a oferit prima reacție printr-un mesaj postat pe Instagram. 

„Am venit la UTA convins de un proiect frumos și sănătos și am încercat să fac tot posibilul pentru a da ce am mai bun pentru echipă. Dar a venit timpul să mă despart alb-roșii. Mulțumesc, UTA și tuturor suporterilor care ne-au susținut. Continuați să umpleți stadionul și să fiți alături de echipă!”, a scris Claudiu Keșeru, pe Instagram. 

02-08-2023
07:30

UTA Arad a anunțat despărțirea de Claudiu Keșeru

UTA Arad a anunțat oficial despărțirea de Claudiu Keșeru. Atacantul a părăsit-o pe formația lui Mircea Rednic după doar un sezon. Fotbalistul de 36 de ani a semnat cu UTA Arad în vara anului trecut din postura de jucător liber de contract, după despărțirea de FCSB.

„Mulțumim, Claudiu Keșeru! UTA și Claudiu Keșeru au ajuns astăzi la un acord de reziliere pe cale amiabilă a contractului. Îi mulțumim pentru toată perioada petrecută la Arad și îi dorim succes pe toate planurile!”, a fost anunțul făcut de UTA Arad.

În sezonul precedent, Claudiu Keșeru a adunat 33 de partide, reușind să înscrie 6 goluri și să ofere două pase decisive.

 

31-07-2023
15:32

CFR Cluj l-a împrumutat pe Josip Mihalic la FC Argeș

CFR Cluj a decis să-l trimită sub formă de împrumut în acest sezon pe Josip Mihalic la FC Argeș, deși mijlocașul croat de 20 de ani abia venise în Gruia de cinci zile.

”Cluburile FC Argeș și CFR Cluj au ajuns la un acord pentru împrumutul jucătorului Josip Mihalic (20 de ani) până la sfârșitul acestei ediții de campionat. Tânărul mijlocaș ofensiv a făcut junioratul la renumita academie a celor de la Dinamo Zagreb, evoluând pentru grupele U17 și U19. În 22 de partide jucate pentru Dinamo Zagreb U19, Mihalic a marcat 5 goluri.

După terminarea junioratului, a făcut pasul la seniori, semnând cu Slaven Belupo, echipă care activează în prima ligă din Croația. Pentru ocupanta locului 8 din prima ligă croată, Josip a bifat 13 partide și a marcat 1 gol.

Fotbalistul croat are o cotă de piață de 100.000 de euro, conform Transfermarkt. Josip Mihalic este al 18-lea transfer perfectat de clubul nostru în această perioadă precompetițională”, se arată pe site-ul oficial al piteștenilor.

30-07-2023
14:34

Dinamo a cedat 4 jucători

David Țone a plecat de la Dinamo la CS Dinamo în liga a treia, anunță Radio Dinamo 1948, după ce revenise în Ștefan cel Mare în aprilie 2023. 

Alături de el, vor mai ajunge la echipa susținută de Ministerul de Interne alți trei jucători care sunt sub comanda lui Ovidiu Burcă. Este vorba despre Yanis Cune, Cristian Delciu și Alin Demici.

30-07-2023
07:43

CFR Cluj l-a transferat pe Isaac Nortey

CFR Cluj a anunțat oficial transferul mijlocașului defensiv Isaac Nortey. Internațional din Guinea, fotbalistul de 23 de ani a semnat cu ardelenii din postura de jucător liber de contract.

În ultimele două sezoane, Isaac Nortey, a jucat în Israel, la Hapoel Umm al-Fahm și Maccabi Bnei Reineh. În tricoul ultimei echipe, mijlocașul a bifat 14 meciuri în sezonul precedent, reușind să ofere o pasă decisivă.

„Îi urăm bun venit și cât mai multe realizări alături de clubul nostru!”, a fost anunțul făcut de CFR Cluj pe pagina oficială de Facebook.

 

29-07-2023
09:30

FC Botoșani a anunțat despărțirea de Cătălin Golofca

Ajuns la final de contract, Cătălin Golofca nu și-a prelungit înțelegerea cu FC Botoșani. Sâmbătă, clubul moldovean a anunțat oficial despărțirea de jucătorul de 33 de ani.

Trecut pe la FCSB, Cătălin Golofca s-a aflat la a treia experiență în tricoul moldovenilor. Pentru clubul finanțat de Valeriu Iftime, extrema dreaptă a adunat în total 115 partide, reușind să marcheze 22 de goluri și să ofere 19 pase decisive.

„Mulțumim, Cătălin Golofca! FC Botoșani anunță despărțirea de Cătălin Golofca, după a treia sa perioadă petrecută pe „Municipal”, perioadă în care a evoluat în 8 partide.

În vârstă de 33 de ani, fotbalistul de bandă dreaptă, revenit la Botoșani în iarna acestui an, se va alătura celor de la Chindia Târgoviște. Mulțumim pentru aportul adus echipei noastre, Cătălin, și mult succes în noua ta aventură!”, a fost anunțul făcut de FC Botoșani pe pagina oficială de Facebook.

 

Totuși, Cătălin Golofca nu a stat mult timp fără echipă și a semnat cu Chindia Târgoviște, echipă din liga a două de fotbal a României. Jucătorul de 33 de ani a fost prezentat oficial de dâmbovițeni, care vor debuta în noul sezon al ligii secunde împotriva celor de la CSA Steaua.

„𝐁𝐢𝐧𝐞 𝐚𝐢 𝐯𝐞𝐧𝐢𝐭, 𝐂𝐚𝐭𝐚𝐥𝐢𝐧 𝐆𝐨𝐥𝐨𝐟𝐜𝐚! #Mijlocas

+𝟏𝟗𝟎 𝐦𝐞𝐜𝐢𝐮𝐫𝐢 𝐢𝐧 𝐒𝐮𝐩𝐞𝐫𝐋𝐢𝐠𝐚 (𝟐𝟗 𝐠𝐨𝐥𝐮𝐫𝐢 𝐦𝐚𝐫𝐜𝐚𝐭𝐞) 𝐬𝐢 +𝟔𝟎 𝐦𝐞𝐜𝐢𝐮𝐫𝐢 𝐋𝐢𝐠𝐚𝟐 𝐝𝐢𝐧 𝐑𝐨𝐦𝐚𝐧𝐢𝐚

Echipe la care a mai evoluat: FCSB, CFR Cluj, Sepsi OSK Sf. Gheorghe si FC Botosani. Mult succes la Chindia Targoviste!”, a fost anunțul făcut de Chindia Târgoviște, pe pagina oficială de Facebook.

 

28-07-2023
19:37

Hermannstadt l-a transferat pe Bogdan Rotar

FC Hermannstadt l-a transferat pe Bogdan Rotar, atacant în vârstă de 21 de ani, crescut la Șelimbăr: „Bine ai venit Bogdan Rotar! Copilul talentat al Sibiului s-a întors acasă!


Bogdan Rotar are 21 de ani, evoluează ca mijlocaș de bandă, dar poate acoperi și postul de atacant, iar pe CV-ul său se regăsesc echipe ca C.S.C.Șelimbăr, Minaur Baia Mare și Csikszereda, echipa de unde a fost transferat la FCH. Bogdan va purta numărul 77 pe tricou”, au transmis ardelenii pe Facebook.

27-07-2023
18:12

FCSB l-a cedat pe preferatul lui MM Stoica

MM Stoica a rămas fără jucătorul preferat, fotbalist care evoluase în celebrul amical de la Coredon Cup contra turcilor de la Antalya Kemerspor. În acel meci, MM Stoica îl remarca pe Aurelian Ciuciulete, fotbalist care a ajuns în cele din urmă la Unirea Dej.

“Asta a fost istoria jocului, cu niște ocazii monumentele ratate de un debutant în echipa noastră, Ciuciulete. Un jucător… fac ca Mitică Dragomir, țineți minte jucătorul ăsta, țineți minte numele ăsta! Ciuciulete, un jucător care provine din Craiova”, transmitea MM Stoica în 2021.

Acum, Ciuciulete a ajuns la Unirea Dej, fotbalist care mai jucase și la Unirea Constanța și Metaloglobus. Ciuciulete are o cotă de piață de 50.000 de euro și 5 selecții la reprezentativa U20 a României.

27-07-2023
15:34

FC U Craiova l-a pierdut pe Giovanni Piccolomo! Mai avea contract cu oltenii, dar a plecat în Brazilia

FC U Craiova l-a pierdut pe Giovanni Piccolomo. Mijlocaşul ofensiv brazilian s-a întors în ţara natală şi a semnat cu FC Avai, o echipă din liga secundă. Suprinzător este că Piccolomo şi-a prelungit în luna mai contractul cu oltenii până în 2025, dar nu s-a mai prezentat la reunire. La începutul lunii iunie, Piccolomo a anunţat că pentru el s-a încheiat aventura la Craiova: 

„Îmi închei astăzi perioada petrecută la FC Universitatea Craiova, din România. Îi mulțumesc în primul rând lui Dumnezeu pentru experiența trăită în Europa, îi mulțumesc familiei mele pentru că m-a susținut și a fost prezentă în toate momentele vieții mele și, nu în ultimul rând, mulțumesc staff-ului tehnic, echipei și celorlalți colaboratori ai Craiovei pentru momentele pe care le-am trăit împreună și din care am învățat”, a scris Piccolomo. 

27-07-2023
12:57

Matei Tănasă, împrumutat de FCSB la Buzău

Matei Tănasă (17 ani) a fost cedat de FCSB la Gloria Buzău, echipă din Liga 2. Mijlocașul va juca sub formă de împrumut la Gloria Buzău în sezonul 2023-2024, gruparea din Crâng având ca obiectiv promovarea în prima ligă.

„A îmbrăcat tricoul echipei noastre în partea a doua a meciului de pregătire disputat la Tunari. De astăzi, Matei-Adrian Tănasă a devenit oficial jucătorul Gloriei Buzău. Vine de la FCSB, formaţie cu care a făcut pregătirea în această vară şi pentru care a bifat 15 minute în amicalul disputat împotriva belgienilor de la Anderlecht. Matei-Adrian Tănasă este component de bază al naţionalei U19. Bine ai venit!”, se arată pe pagina de Facebook a celor de la Gloria Buzău.

27-07-2023
11:48

Dinamo l-a prezentat pe Christian Ilic

Dinamo a mai efectuat încă un transfer, anunțat pe pagina oficială de Facebook a clubului: „Clubul de fotbal Dinamo București, prin Administratorul Special Vlad Iacob, transmite următoarele: Oficial. Christian Ilic la Dinamo! Clubul nostru, prin canalele de comunicare, este foarte încântat să anunțe noul jucător care a semnat un contract cu formația din Ștefan cel Mare, mijlocașul Christian Ilic!

Născut pe 22 iulie 1996 (27 ani) în Friesach, Austria, Christian este un mijlocaș central de 1.85m care a evoluat ultima dată pentru Doxa Katokopias, în primul eșalon fotbalistic din Cipru, echipă pentru care a bifat 34 apariții.

A pus umărul la promovarea echipei la care și-a început cariera, TSV Hartberg, din liga a 3-a austriacă, până în Bundesliga Osterreich (prima ligă austriacă). A participat în Europa League alături de Lokomotiv Plovdiv, în sezonul 2020/21. Bine ai venit la Dinamo, Christian!

26-07-2023
15:45

UTA Arad l-a transferat pe Diogo Rodrigues

UTA Arad s-a întărit în defensivă prin transferul portughezului Diogo Miguel Costa Rodrigues. Fundașul dreapta era legitimat la Portimonense, echipă din prima ligă de fotbal a Portugaliei.

Diogo Rodrigues, care poate evolua și ca mijlocaș dreapta, a semnat un contract valabil pe doi ani cu echipa antrenată de Mircea Rednic. UTA Arad reprezintă prima experiență în afara Portugaliei pentru Diogo Rodrigues.

În sezonul precedent, Diogo Rodrigues a fost împrumutat la Covilha, unde a adunat 24 de meciuri, reușind să marcheze un gol și să ofere patru pase decisive.

„Noul nostru jucător a început fotbalul la Belenenses de unde a făcut pasul către academia celor de la Sporting Club de Portugal. A mai evoluat ulterior pentru Sacavenense, Amora FC, Covilha și Portimonense.

Multă baftă, Diogo, și cât mai multe realizări în tricoul roș-alb!”, a fost anunțul făcut de UTA Arad pe pagina oficială de Facebook.

 

26-07-2023
11:49

Poli Iași transferă încă 4 jucători

Poli Iași continuă întăririle pentru SuperLiga, iar moldovenii vor semna cu alți patru jucători. Doi dintre ei și-au reziliat contractul în această vară cu Rapid: fundașul dreapta Claudiu Belu și mijlocașul central Andrei Ciobanu, anunță gsp.ro.

Ceilalți doi jucători care vor îmbrăca tricoul nou-promovatei sunt Nicolas Samayoa Pacheco (28, stoper) și Mihai Bordeianu, care tocmai a plecat de la Universitatea Cluj, invocând motive personale: „Vreau să le mulțumesc antrenorilor, jucătorilor și conducerii care au înțeles faptul că din motive personale nu mai pot continua. Vă doresc baftă și să susțineți echipa în continuare”.

26-07-2023
09:45

CFR Cluj l-a transferat pe croatul Josip Mihalic trecut pe la Dinamo Zagreb

CFR Cluj a fost una dintre cele mai active echipe în perioada de mercato, lotul lui Andrea Mandorlini suferind schimbări majore față de sezonul precedent.

Au plecat mulți jucători, s-au făcut numeroase transferuri, iar mercato-ul nu se încheie pentru echipa din Gruia. Care tocmai și-a prezentat cea mai nouă achiziție: mijlocașul ofensiv croat Josip Mihalic, adus de la Slaven Belupo și care a fost crescut în Academia lui Dinamo Zagreb.

„Bine ai venit, Josip Mihalic!

Clubul nostru anunță transferul fotbalistului croat Josip Mihalic în Gruia! Tânărul mijlocaș ofensiv, crescut la renumita academie a celor de la Dinamo Zagreb, a evoluat în sezonul precedent în prima ligă din Croația, la Slaven Belupo, unde a bifat 13 partide. Îi urăm bun venit și cât mai multe reușite la CFR Cluj”, a anunțat CFR Cluj pe pagina de Facebook a clubului.

 

26-07-2023
07:12

Mihai Bordeianu a plecat de la U Cluj

Mihai Bordeianu nu va mai continua la Universitatea Cluj. „Studenții” au anunțat oficial că i-au reziliat contractul veteranului: „Mijlocașul în vârstă de 31 de ani și-a exprimat dorința de a întrerupe colaborarea din motive familiale. Înțelegând cauzele care stau la baza acestei cereri, clubul a hotărât să dea curs solicitării”.


Jucătorul a ținut de asemenea să transmită un mesaj fanilor prin care să își explice decizia: „Vreau să le mulțumesc antrenorilor, jucătorilor și conducerii care au înțeles faptul că din motive personale nu mai pot continua. Vă doresc baftă și să susțineți echipa în continuare”.

25-07-2023
18:46

FC Botoșani s-a despărțit de Antoni Ivanov

FC Botoșani a anunțat despărțirea de Antoni Ivanov după un sezon. Mijlocașul bulgar a adunat 36 de partide în tricoul moldovenilor în toate competițiile, în sezonul precedent. 

Antoni Ivanov, jucătorul de 27 de ani născut la Sofia, s-a alăturat lui FC Botoșani în vara anului trecut, după despărțirea de Dinamo. În România, bulgarul a mai evoluat pentru FC Voluntari, Universitatea Craiova și Gaz Metan Mediaș.

„Clubul nostru îi mulțumește lui Antoni pentru perioada petrecută alături de noi și îi dorește mult succes viitor!”, a scris FC Botoșani pe pagina oficială de Facebook.

 

21-07-2023
13:15

CFR Cluj l-a prezentat oficial pe Panagiotis Tachtsidis

CFR Cluj a realizat un nou transfer. Fosta campioană a României l-a prezentat oficial pe mijlocașul Panagiotis Tachtsidis, care a adunat nu mai puțin de 156 de meciuri în Serie A în tricoul echipelor AS Roma, Torino, Cagliari, Lecce, Genoa, Hellas Verona, Catania și Cesena.

„Suntem bucuroși să vă anunțăm că internaționalul grec, Panagiotis Tachtsidis, este noul mijlocaș al echipei noastre!”, a scris CFR Cluj pe pagina oficială de Facebook.

Panagiotis Tachtsidis are 25 de prezențe în tricoul naționalei Greciei și este cotat de Transfermarkt.com, la 800.000 de euro. Mijlocașul defensiv a evoluat în Grecia pentru AEK Atena și Olympiacos, dar a bifat o experiență și în Arabia Saudită la Al-Fayha.

 

21-07-2023
07:31

CFR Cluj l-a prezentat oficial pe Luca Mihai

Luca Mihai, mijlocașul central în vârstă de 19 ani, este noul jucător al celor de la CFR Cluj. Anunțul oficial a fost făcut de ardeleni pe pagina oficială de Facebook.

Născut la București, Luca Mihai a ajuns încă de la vârsta de 15 ani în Italia, unde a evoluat pentru echipele de tineret ale formațiilor Chievo, Bologna și Spal. La nivel de seniori, mijlocașul a evoluat pentru AC Trento și AlbinoLeffe.

Ulterior, la vârsta de 17 ani, Luca Mihai a făcut pasul la echipa de seniori a celor de la Bologna, unde a fost antrenat de regretatul Sinisa Mihajlovic.

„Un obișnuit al grupelor de juniori ale Naționalei României, Luca a fost convocat anul trecut și la reprezentativa U20 a țării noastre, jucând împotriva Italiei și Poloniei. Îi dorim mult succes și cât mai multe reușite la CFR Cluj!”, este anunțul celor de la CFR Cluj pe pagina oficială de Facebook.

 

19-07-2023
08:09

CFR Cluj l-a achiziționat pe israelianul Ziv Morgan

CFR Cluj a anunțat transferul sub formă de împrumut de la Ironi Kiryat Shmona al fundașului Ziv Morgan, care a ajuns până în semifinalele Euro U21 2023 cu naționala Israelului.

”Bine ai venit, Ziv Morgan! Cluburile CFR 1907 Cluj și Ironi Kiryat Shmona au ajuns la un acord privind împrumutul jucătorului Ziv Morgan pentru un an, clubul nostru având opțiunea de cumpărare definitivă!

Tânărul fundaș lateral, de origine israeliană, a evoluat până acum în țara natală, la Ironi Kiryat Shmona, echipă pentru care a bifat 113 meciuri, reușind să înscrie două goluri și să ofere șase pase decisive.

Cu 16 prezențe la naționala de tineret, Ziv s-a bucurat în acest an, alături de reprezentativa U21 a Israelului, de o performanță remarcabilă la Campionatul European U21, jucând semifinala competiției. Îi dorim multă baftă în tricoul echipei noastre și cât mai multe reușite!”, se arată pe pagina de Facebook aa grupării din Gruia.

 

18-07-2023
13:09

CFR Cluj i-a prelungit contractul lui Ricky Gneba

CFR Cluj a anunțat că mijlocașul central ivorian în vârstă de 21 de ani, Ricky Gneba, și-a prelungit contractul pe trei ani: „Fotbalistul ivorian s-a alăturat clubului nostru la finalul anului 2021, iar în ultimul sezon și jumătate a evoluat, sub formă de împrumut, la Minaur Baia Mare, echipă pentru care a bifat 31 de meciuri.


Îi urăm multă baftă în continuare la echipa noastră și cât mai multe reușite!”, au scris ardelenii pe pagina de Facebook oficială a clubului.

17-07-2023
18:13

FC U Craiova 1948 l-a prezentat oficial pe Leo Lacroix

FC U Craiova 1948 a dat lovitura pe piața transferurilor. Formația patronată de Adrian Mititelu l-a transferat pe fundașul central Leo Lacroix. Internaționalul elvețian a semnat un contract valabil pe un sezon, cu opțiune de prelungire pentru încă unul.

De-a lungul carierei, fundașul de 31 de ani a jucat pentru echipe, precum Sion, Saint-Éttiene, Basel sau Hamburg. În ultimele două sezoane, jucătorul care are și cetățenie braziliană a evoluat pentru Western United în Australia, unde a adunat 51 de prezențe și 3 goluri.

Leo Lacroix va purta tricoul cu numărul 4 la FC U Craiova 1948. „Mult succes în tricoul alb-albastru, Lacroix!”, a fost urarea oltenilor.

 

17-07-2023
14:50

Eduard Dănilă și-a prelungit contractul cu Rapid

Eduard Dănilă, mijlocașul stânga al celor de la Rapid, și-a prelungit contractul cu giuleștenii până în vara anului 2025. Anunțul oficial a fost făcut de clubul „alb-vișiniu” pe pagina oficială de Facebook.

Eduard Dănilă a ajuns la echipa U19 a celor de la Rapid, în luna februarie a acestui an. Fotbalistul în vârstă de 17 ani s-a format la academia celor de la FC Botoșani.

 

17-07-2023
10:48

Oțelul Galați l-a transferat pe Dragan Lovric

Oțelul Galați continuă campania de achiziții și după începutul campionatului. Moldovenii l-au prezentat oficial pe site-ul clubului pe Dragan Lovric, fundaș central din Croația, în vârstă de 27 de ani: „Ultima dată, fotbalistul născut la Split a jucat pentru Ararat-Armenia, echipă cu care a terminat campionatul pe locul al treilea. De-a lungul carierei, Dragan a îmbrăcat, printre altele, tricoul formațiilor Kryvbas (Ucraina), NS Mura (Slovenia), Zrinjski Mostar (Bosnia și Herțegovina) sau HNK Sibenik (Croația).


De menționat că noul component al Oțelului, după ce a trecut pe la academiile de juniori ale grupărilor RNK Split și HNK Gorica, a fost în perioada 2015-2019 proprietatea clubului italian Catania. S-a bucurat atunci de selecționarea la reprezentativa U20 a Croației. Bun venit, Dragan!”.

14-07-2023
12:22

CFR Cluj i-a prelungit contractul lui Răzvan Sava

CFR Cluj a anunțat oficial că i-a prelungit contractul portarului Răzvan Sava, unul dintre cei doi portari pe care se va baza Andrea Mandorlini în acest sezon.


„Sava, încă trei sezoane la CFR Cluj! Suntem bucuroși să vă anunțăm că tânărul nostru portar, Răzvan Sava, și-a prelungit contractul cu CFR Cluj până în 2026! Îi urăm multă baftă în continuare la echipa noastră și cât mai multe meciuri reușite!”, au scris ardelenii pe pagina oficială de Facebook.

14-07-2023
07:34

Alexandru Stan și-a prelungit contractul cu Rapid

Venit în vara anului trecut la Rapid, Alexandru Stan va continua în lotul „alb-vișiniilor” până în vara anului 2027. Extrema stângă în vârstă de 17 ani și-a prelungit contractul cu clubul din Giulești și reprezintă una dintre soluțiile U21 pentru Cristiano Bergodi.

„Sunt foarte fericit că cei de la Rapid au încredere în mine. Acest lucru mă motivează enorm. Să joc la Rapid este un vis devenit realitate, iar pentru viitor îmi doresc enorm să evoluez tot mai mult și să contribui la obiectivele clubului”, a declarat Alex Stan.

În sezonul trecut, fotbalistul de 17 ani a evoluat în două partide pentru Rapid cu UTA Arad și FCSB.

 

13-07-2023
17:40

Oțelul a semnat cu Frederic Maciel

Oțelul Galați continuă întăririle pentru noul sezon din SuperLiga. Moldovenii l-au adus pe portughezul Frederic Maciel, mijlocaș de bandă stânga. Jucătorul în vârstă de 29 de ani a venit liber de contract, după ce ultima oară a evoluat în liga a doua din Portugalia la SC Uniao Torreense.


Maciel poate evolua și în banda dreaptă și a trecut pe la academiile de juniori ale lui Braga, Sporting și FC Porto. Are meciuri pentru Portugalia la aproape toate loturile de tineret: U16, U17, U18, U19 și U20, anunță echipa lui Dorinel Munteanu pe site-ul oficial al clubului.

13-07-2023
11:50

Oțelul l-a împrumutat pe Răzvan Tănasă de la Farul

Oțelul Galați a apelat la transferul lui Răzvan Tănasă, de la campioana Farul, pentru a respecta regula jucătorului U21. Mijlocașul ofensiv va evolua pentru moldoveni sub formă de împrumut până în vara anului 2024. 

Tânărul jucător, care a împlinit la începutul lunii vârsta de 20 de ani, a făcut parte din lotul naționalei României U-19 alături de care s-a calificat și participat la Campionatul European U19 din 2022. 

Răzvan Tănasă a făcut parte din lotul Oțelului în stagiul de pregătire din Austria. În scurta carieră, mijlocașul a mai evoluat pentru Gloria 2018 Bistrița. Totodată, în lotul moldovenilor a revenit portarul Gabriel Ursu, care a evoluat în sezonul trecut sub formă de împrumut la Unirea Braniștea din Liga a 3-a. 

Otelul

13-07-2023
06:28

CFR Cluj l-a prezentat oficial pe noul preparator fizic

CFR Cluj se schimbă din temelii în această vară, nu doar în ceea ce privește lotul. Campioana României a făcut o serie de modificări la nivelul staff-ului, care a debutat cu venirea antrenorului italian Andrea Mandorlini.

Joi dimineață, ardelenii l-au prezentat oficial pe Andrei Dăngulea, noul preparator fizic al lotului. Venit de la echipa de tineret, Andrei Dăngulea va face echipă cu Cristi Dragotă începând din acest sezon.

„Îi urăm bun venit și cât mai multe realizări alături de noi!”, au scris cei de la CFR Cluj pe pagina oficială de Facebook.

 

12-07-2023
19:00

UTA a transferat un fundaș grec

UTA Arad a anunțat achiziționarea fundașului central grec Stefanos Stroungis, care era liber de contract după despărțirea de Atromitos Atena.

”Stefanos Stroungis, un fundaș central grec în vârstă de 25 de ani, a semnat astăzi cu UTA un contract valabil pentru următoarele două sezoane. Născut pe 9 octombrie 1997 la Volos, în Grecia, Stroungis a început fotbalul la Niki Volou.

În 2015 a trecut la Academia celor de la Atromitos, iar în 2017/2018 a trecut la echipa de seniori. A adunat în total 73 de meciuri pentru formația din capitala elenă, pentru care a și înscris de 4 ori. Îi urăm bun venit și la cât mai multe meciuri în tricoul nostru!”, a anunțat gruparea arădeană pe pagina de Facebook.

 

12-07-2023
17:50

Albanezul Herald Marku a semnat cu UTA

UTA Arad a anunțat transferul mijlocașului central albanez Herald Marku, care în sezonul precedent a jucat în țara natală la FK Vllaznia.

”UTA și mijlocașul central Herald Marku au ajuns astăzi la un acord cu privire la un contract valabil pentru următoarele două sezoane. Masivul fotbalist albanez de picior stâng s-a născut pe 18 mai 1996, măsoară 1.88cm și vine din Albania, de la FK Vllaznia.

În sezonul precedent a bifat 45 de meciuri, a marcat de 7 ori și a oferit 4 pase decisive. A mai evoluat în carieră pentru FK Terbuni, KS Kastrioti și FK Partizani, în Albania, dar și Ludwigsfelde, în Germania.

Pentru naționala de seniori a Albaniei a debutat pe 9 noiembrie 2022, într-un amical cu Qatar. Bun venit la Arad și cât mai multe realizări!”, a anunțat gruparea arădeană pe pagina de Facebook.

 

12-07-2023
15:24

Dumitrescu, contract nou cu Sepsi

Sepsi OSK a anunțat că a prelungit contractul cu fundașul Andres Dumitrescu.

”Andres Dumitrescu şi-a prelungit contractul cu Sepsi OSK până în vara anului 2026. Fundașul, în vârstă de 22 de ani, s-a alăturat lotului echipei noastre în iarna anului 2020”, se arată pe pagina de Facebook a grupării covăsnene.

 

12-07-2023
13:12

Albert Stahl a fost transferat definitiv de UTA Arad de la Rapid

Albert Stahl s-a despărțit definitiv de Rapid și a semnat un contract valabil pe un an, cu opțiune de prelungire pentru încă un sezon cu UTA Arad. Atacantul de 24 de ani a evoluat sub formă de împrumut pentru arădeni în sezonul precedent.

Născut la Arad, Albert Stahl s-a format la academia celor de la UTA. Ulterior, fotbalistul a fost transferat de Astra Giurgiu în 2019. După două sezoane, Albert Stahl a ajuns în tabăra celor de la Rapid.

„Bine ai revenit acasă, Albert, și la cât mai multe realizări alături de noi”, a scris UTA Arad pe pagina oficială de Facebook. Per total, Albert Stahl a adunat 84 de meciuri pentru UTA Arad.

 

12-07-2023
07:06

Petrolul Ploiești s-a despărțit de Robert Moldoveanu. A semnat cu Chindia

Petrolul Ploiești a anunțat oficial despărțirea de Robert Moldoveanu. Revenit la începutul acestui an în lotul „lupilor galbeni”, după despărțirea de Farul, fotbalistul de 24 de ani a adunat 11 prezențe pentru „găzari”, reușind o pasă decisivă.

Robert Moldoveanu a mai evoluat pentru Petrolul Ploiești în sezonul 2018-2019, când a adunat 17 partide și a marcat 8 goluri. „Mulțumim, Robert Moldoveanu, și mult succes în carieră!”, a scris Petrolul Ploiești pe pagina oficială de Facebook.

Fotbalistul care a mai evoluat și pentru Dinamo și-a găsit rapid echipă după despărțirea de Petrolul. Robert Moldoveanu a semnat cu Chindia Târgoviște și va evolua în liga secundă.

 

11-07-2023
16:41

FC Voluntari a transferat un portar de 17 ani

FC Voluntari a anunțat transferul tânărului portar Bogdan Ștefan de la Flacăra Moreni, din Liga 3.

”Clubul FC Voluntari anunță că a semnat un contract pe o perioadă de 5 sezoane cu jucătorul Bogdan Ștefan. Este un portar, în vârstă de 17 ani, cu o înălțime de 1,90 m. Integralist pentru Flacara Moreni, în Liga a 3-a a sezonului 2022/2023, Bogdan este considerat unul din cei mai buni goalkeeperi ai generației sale.

Clubul nostru îi urează Bun Venit și îi dorește mult succes în tricoul FC Voluntari!”, se arată pe pagina de Facebook a grupării ilfovene.

 

11-07-2023
14:49

Iencsi, noul antrenor secund al Rapidului

Rapid a anunțat că fostul fundaș Adrian Iencsi este noul antrenor secund, acesta urmând să colaboreze cu italianul Cristiano Bergodi.

”Revenirea la Rapid înseamnă pentru mine, în primul rând, urmarea carierei profesionale. Lucrând cu un antrenor care are foarte multă experiență, un antrenor care și el, la rândul său, iubește acest club. A mai fost aici și s-a atașat de tot ceea ce înseamnă Rapid.

În primul rând, este o gândire a mea din punct de vedere profesional pentru că îmi place foarte mult meseria de antrenor și, cu atât mai mult, revenirea la Rapid înseamnă ceva deosebit pentru mine.

Rapid, cum am spus de foarte multe ori, este a doua mea casă. Rapid pentru mine înseamnă totul. Aici m-am format ca om, m-am dezvoltat mental, m-am dezvoltat din toate punctele de vedere. Am avut o oportunitate foarte mare să am parte de foarte mulți colegi de echipă de la care am învățat ceva.

Am avut parte de antrenori care m-au format și, în același timp, de conducători. Mă consider un norocos că am avut și am șansa de a juca în tricoul alb-vișiniu și de a fi iubit de cea mai frumoasă galerie din România și cei mai frumoși suporteri din întreaga țară.

Lucrurile acestea contează foarte mult pentru mine. Mă simt mândru pentru că am în spate o istorie, o tradiție. Am în spate niște amintiri frumoase, trofee câștigate și, întotdeauna, ceea ce mi-a dat Rapid nu am să uit niciodată.

Merg în continuare cu încredere și, așa cum am spus mereu, Rapid îmi oferă întotdeauna motivație, entuziasm și încredere în tot ceea ce fac”, a declarat Iencsi, pentru site-ul oficial al clubului giuleștean.

În vârstă de 48 de ani, fostul căpitan al giuleștenilor a câștigat două titluri de campioană cu Rapid, în 1999 și 2003, două Cupe ale României și o Supercupă a României. Adrian Iencsi a condus Rapidul ca antrenor principal în sezonul 2020/2021, timp de șapte etape, adunând patru victorii, o remiză și două înfrângeri, pe când echipa era în eșalonul secund.

Născut la Piatra Neamț, Iencsi a mai antrenat CS Corbeanca, Popești-Leordeni, FC Voluntari, Apollon Limassol (secund), FC Hunedoara, Turnu Măgurele, Foresta Suceava, Unirea Jucu, Universitatea Craiova (secund), Dunărea Călărași, Pandurii Târgu Jiu, Rapid U19, Universitatea Cluj (secund), Universitatea Craiova II și Sighetu Marmației.

11-07-2023
13:17

CFR Cluj a transferat un internațional din Congo

CFR Cluj a anunțat transferul mijlocașului congolez Durel Avounou, acesta urmând să-l înlocuiască pe Nana Boateng, luat de Dan Petrescu la Jeonbuk, așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate.

”Suntem bucuroși să vă anunțăm că mijlocașul Durel Avounou este noul jucător al echipei noastre! Mijlocașul central a evoluat până acum în primele ligi din Franța, la echipe precum Le Mans, Caen și Orleans, dar și în Turcia, la Umraniyespor, marcând în carieră, până la 25 de ani, 19 goluri.

Durel a fost convocat, pentru prima oară, la naționala Republicii Congo la vârsta de 18 ani, bifând, până în prezent, 23 de selecții pentru reprezentativa țării sale. Îi urăm bun venit la echipa noastră și îi dorim cât mai multe reușite în tricoul alb-vișiniu!”, se arată pe pagina de Facebook a grupării din Gruia.

 

11-07-2023
12:27

Nicolae Păun și-a prelungit contractul cu Sepsi

Mijlocașul Nicolae Păun rămâne jucătorul lui Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, el semnând prelungirea contractului cu doar câteva zile înainte de începerea noului sezon din SuperLiga.

”Clubul Sepsi OSK a ajuns la un acord cu Nicolae Păun pentru prelungirea contractului, astfel el va face parte din lotul echipei noastre până în vara anului 2027. Mijlocaşul, în vârstă de 24 de ani, a sosit la Sfântu Gheorghe în anul 2020”, se arată pe pagina de Facebook a covăsnenilor.

 

11-07-2023
12:18

Mario Tudose a revenit la FC Argeș

Fundașul central Mario Tudose s-a întors la FC Argeș după o experiență la academia clubului Benfica Lisabona.

”Este vorba de un transfer definitiv, jucătorul fiind deținut în coproprietate cu clubul lusitan. După patru ani petrecuți în cadrul Centrului de Copii și Juniori al clubului nostru, acesta a fost remarcat și transferat de Benfica în 2021. Și-a continut dezvoltarea la academia Vulturilor din Lisabona, evoluând pentru echipele U17 și U19.

Totodată, a evoluat pentru reprezentativele României U15, 16 și U17, iar acum este component de bază al celei U18. În multe dintre meciurile sub Tricolor, fundașul născut în 2005 este căpitan”, se arată pe site-ul oficial al piteștenilor.

10-07-2023
10:52

Atacantul portughez Ruben Fonseca a semnat cu Hermannstadt

Cu numai câteva zile înaintea debutului în noua ediție a SuperLigii, contra campioanei Farul, Hermannstadt a reușit o nouă achiziție. Este vorba despre Ruben Fonseca, un atacant de 23 de ani cu selecții la naționala U19 a Portugaliei. La echipa antrenată de Marius Măldărășanu, el va purta tricoul cu numărul 99.

„Bine ai venit, Rúben Fonseca!

Ruben Fonseca este un vârf de atac portughez, în vârstă de 23 de ani. A fost format la grupele de copii și juniori la celebrul club lusitan Benfica Lisabona și a bifat două selecții în Echipa Națională a Portugaliei U19.

Până în prezent, Rúben a mai evoluat în țara natală pentru echipe ca Feirense, Salgueiros, Braga și Tondela, echipă din liga a doua din Portugalia, pentru care a evoluat în 41 de meciuri în toate competițiile în sezonul trecut , a înscris de 4 ori și a oferit o pasă de gol. Rúben Fonseca are o înălțime de 1,88 metri, este un vârf de careu, cum se spune în fotbal, dar poate evolua și ca mijlocaș dreapta (winger).

Atacantul portughez este cotat la suma de 250.000 euro pe site-urile de specialitate.Rúben Fonseca va purta numărul 99 pe tricou”, a anunțat Hermannstadt pe pagina oficială de Facebook.

 

09-07-2023
14:22

FC Botoșani a transferat un jucător din Aruba

FC Botoșani a anunțat transferul lui Jayson Jamall Halman, mijlocaș originar din Aruba, o insulă exotică din Caraibe. Jucătorul a fost inițial în probe la formația din Moldova. 

„Sunt foarte recunoscător să anunț că am semnat primul meu contract profesional. Sunt cu adevărat binecuvântat și abia astept să încep. Hai, FC Botosani!”, a scris Halman pe Instagram. Fotbalistul în vârstă de 25 de ani are cetățeni olandeză și nu este un jucător extracomunitar. 

07-07-2023
13:32

UTA Arad îl blindează pe Ahmet Ercan Ekmekci! A semnat până în 2026

UTA Arad a anunţat că Ahmet Ercan Ekmekci, un tânăr jucător de perspectivă a semnat un contract valabil până în 2026. El a crescut la Academia echipei din Arad: “Ahmet este jucătorul UTA-ei până în 2026!

Unul dintre cei mai talentați mijlocași ofensivi ai Academiei noastre, Ahmet Ercan Ekmekci, și-a pus semnătura pe un contract valabil până în 2026! Ahmet este component al echipei U18 și este vicecampioan în Liga de Tineret în acest an, acolo unde a marcat singurul gol al echipei sale în marea finală. Până în ultimul act, jucătorul nostru a marcat 15 goluri, oferind alte 10 pase decisive, fiind unul dintre oamenii decisivi în parcursul excelent al echipei.

În palmares și-a mai trecut un titlu de campion național, în 2015 când evolua pentru Atletico Arad, dar și o medalie de argint în 2018 la categoria de vârstă U15. Îi urăm multă baftă și cât mai multe meciuri alături de noi!”, se arată în comunicatul clubului. 

07-07-2023
06:40

Giuseppe Russo, adus în staff-ul lui Mandorlini la CFR Cluj

CFR Cluj a anunțat cooptarea în staff-ul tehnic a italianului Giuseppe Russo, care va ocupa poziția de antrenor secund.

”Bun venit, Giuseppe Russo! Giuseppe Russo se alătură staff-ului tehnic condus de Andrea Mandorlini. Fost fotbalist la echipe ca Rimini, Crotone, Hellas Verona și Catania, Russo este noul antrenor secund al echipei noastre. Pe această cale îi urăm bun venit în familia CFR!”, se arată pe pagina de Facebook a ardelenilor.

 

Russo îl va înlocui pe Alin Minteuan, cel căruia nu i-a mai fost prelungit contractul scadent în această vară, deoarece nu fost dorit de Andrea mandorlini în staff-ul său.

06-07-2023
17:18

Hermannstadt a cedat un jucător la Ballkani

FC Hermannstadt a anunțat despărțirea de mijlocașul Vesel Limaj. Germanul a fost vândut la fosta adversară a lui CFR Cluj din Conference League, campioana Kosovo, KF Ballkani.


Decarul în vârstă de 26 de ani venise în iarnă la Sibiu, de la FK Tirana și mai avea un an contract cu ardelenii. Jucătorul evaluat la 350.000 de euro conform Transfermarkt a evoluat în 16 meciuri pentru Hermannstadt și a reușit un gol și o pasă decisivă.

06-07-2023
14:41

Andrea Mandorlini, om nou în staff

CFR Cluj a anunțat pe pagina oficială de Facebook a clubului noul colaborator al lui Andrea Mandorlini: „Bun venit, Mihai Ștețca în familia CFR!


Mihai Ștețca se alătură staff-ului tehnic condus de Andrea Mandorlini. Fostul goalkeeper este noul nostru antrenor cu portarii”, au completat ardelenii.

04-07-2023
10:21

Andrei Dima şi Eduard Lambrinoc vor juca la Voluntari!

Andrei Dima şi Eduard Lambrinoc vor juca la FC Voluntari. Ultima dată, cei doi au jucat la Rapid, respectiv FC Braşov. Sunt doi jucători promiţători, în vârstă de 17, respectiv 19 ani. Dima a debutat în SuperLiga la 15 ani, când a jucat pentru Academica Clinceni.

04-07-2023
08:26

UTA l-a transferat pe mijlocașul brazilian Marcelo Freitas

UTA Arad a anunțat transferul mijlocașului brazilian Marcelo Freitas, acesta urmând să vină la antrenamentele conduse de Mircea Rednic de săptămâna viitoare.

”Mijlocașul central Marcelo Freitas este de astăzi jucătorul UTA-ei după ce a semnat un contract valabil pe un an, cu opțiune de prelungire pentru încă un sezon. Marcelo de Freitas Costa, pe numele său complet, s-a născut pe 1 iunie 1994, în Brazilia, la Limeira, Sao Paolo.

Brazilianul măsoară 1.83 cm și vine din țara natală de la Ituano. A mai trecut în carieră pe la echipa secundă a celor de la Dynamo Dresden, Energie Cottbus, Chemnitzer FC, CD Nacional, Londrina și Chapecoense. Marcelo Freitas se va alătura noilor colegilor săi pe 10 iulie”, se arată pe pagina de Facebook a grupării arădene.

 

03-07-2023
19:23

Mamadou Thiam s-a transferat de la U Cluj în Kuweit

Atacantul senegalez Mamadou Thiam nu va mai evolua pentru U Cluj și în sezonul viitor al SuperLigii. Dorit și de Gigi Becali la FCSB, acesta a ales un transfer în Kuweit, la Al-Arabi Sporting Club.

„FC Universitatea Cluj a ajuns la un acord cu formația Al-Arabi Sporting Club din Kuweit pentru transferul lui Mamadou Thiam (28 de ani).

Mamadou Thiam a sosit la ”U” în luna septembrie a anului trecut. În total, atacantul senegalez a strâns 33 de prezențe pentru echipa noastră în sezonul 2022/2023, marcând 11 goluri în toate competițiile. Clubul nostru îi mulțumește pentru munca depusă la ”U” și îi dorește mult success în viitor!”, a anunțat U Cluj pe pagina oficială de Facebook a clubului.

 

02-07-2023
19:26

CFR Cluj s-a despărțit de antrenorul cu portarii

După ce l-a dat afară pe secundul Alin Minteuan, CFR Cluj a anunțat despărțirea și de antrenorul cu portarii Cristi Moldovan.

”Clubul CFR 1907 Cluj anunță încetarea colaborării cu antrenorul de portari Cristi Moldovan, al cărui contract a ajuns la final. Îți mulțumim, Cristi, pentru toată munca depusă la CFR Cluj în ultimii ani și îți dorim multă baftă în carieră!”, se arată pe pagina de Facebook a grupării din Gruia.

 

02-07-2023
14:52

Petrolul l-a achiziționat pe Iustin Răducanu

Fiul fostului fotbalist Narcis Răducan, Iustin, a fost prezentat oficial la Petrolul Ploiești, după ce a ales în această vară să plece de la CSA Steaua.

Iustin Răducan, în vârstă de 17 ani, a semnat un angajament pe cinci ani cu gruparea prahoveană. Crescut de Sport Team București, atacantul a evoluat în ultimul sezon pentru CSA Steaua, grupare cu care a și debutat în eșalonul secund.

Component al reprezentativei U18, pentru care, luna trecută, a jucat în dubla amicală cu Macedonia de Nord, Răducan a fost și câștigatorul ‘golului anului’, în 2022, în circuitul echipelor naționale.

”Sunt fericit că am ajuns la o echipă de tradiție a fotbalului românesc! Îmi doresc să ne îndeplinim obiectivele, să marchez cât mai multe goluri și să-i fac bucuroși pe acești suporteri numeroși ai Petrolului Ploiești!”, a declarat Iustin Răducan.

 

02-07-2023
12:55

Petrolul a transferat un fotbalist crescut de Juventus și FC Porto

Fundaşul central Pedro Justiniano Almeida Gomes este noul jucător al echipei Petrolul, el fiind împrumutat, până la finalul sezonului următor, de la gruparea poloneză Radomiak Radom, antrenată de Costel Gâlcă.

 

Născut în Italia, la Vicenza, Justiniano s-a format la juniorii lui Juventus Torino, înainte de a fi transferat, la vârsta de 18 ani, de către FC Porto. Cu echipa U19 a clubului portughez a câştigat, în 2019, UEFA Youth League.

După ce a făcut pasul la seniorat a jucat pentru FC Porto B (37 prezenţe), în liga a doua portugheză, şi, mai apoi, în acelaşi eşalon, pentru Academica Coimbra (20 prezenţe). În vara anului trecut, a fost transferat de către gruparea poloneză de primă ligă Radomiak Radom, pentru care a adunat 12 prezenţe în ultima ediţie de campionat.

Noul jucător al ”lupilor galbeni” are un palmares interesant şi în ceea ce priveşte echipele naţionale, evoluând pentru trei reprezentative distincte! Astfel, ca junior, a jucat pentru Italia ”U15” (8 meciuri), Portugalia ”U15” (2 meciuri), ”U16” (5 meciuri), ”U17” (6 meciuri) şi ”U18” (1 meci).

Ca senior, are două selecţii pentru naţionala Guinea-Bissau, deţinând cetăţenia țării africane, în paralel cu cea portugheză.

02-07-2023
09:56

Joao Serrao și Samuel Teles au semnat cu Oţelul Galaţi!

Joao Serrao și Samuel Teles au semnat cu Oţelul Galaţi. Joao Serano este un fundaş central care vine de la USC Paredes, în timp ce Samuel Teles evoulează pe postul de mijlocaș central şi vine de la Feirense. 

01-07-2023
14:54

Daniel Celea a reziliat contractul cu Oțelul după doar două săptămâni

Oțelul Galați a anunțat că s-a despărțit de fundașul Daniel Celea la doar două săptămâni după ce fusese adus la echipă.

”SC Oțelul Galați și fundașul Daniel Celea au convenit încetarea raporturilor contractuale prin acordul părților. Înainte de veni la Oțelul, chiar în această vară, Celea a mai evoluat pentru formații precum Pandurii Tg. Jiu, UTA, CS Mioveni, Sepsi Sf. Gheorghe, LKS Lodz și Chindia Târgoviște”, se arată pe site-ul oficial al nou promovatei în SuperLiga.

Formașia gălățeani nu a precizat motivul pentru care s-a despărțit așa de repede de jucătorul pe care îl semnase în urmă cu doar două săptămâni.

01-07-2023
09:54

Dinamo l-a transferat pe atacantul portughez Gonçalo Gregório!

Dinamo a reuşit al treilea transfer al verii şi l-a acontat pe atacantul portughez Gonçalo Gregório. Atacantul a înscris 26 de goluri în două sezoane la Leiria, dar nu a mai semnat prelungirea contractului şi a venit la Dinamo. Este a treia mutare pentru “câini” după Hakim Abdallah, anunţat în exclusivitate de FANATIK şi Adnan Golubovic.

Goncalo Goncalves, noul atacant de la Dinamo. Sursa foto: Facebook PCH
Goncalo Goncalves, noul atacant de la Dinamo. Sursa foto: Facebook PCH
01-07-2023
07:22

Gabriel Debeljuh a semnat cu Sepsi Sf. Gheorghe!

Gabriel Debeljuh şi-a încheiat conturile cu CFR Cluj şi a semnat cu o altă echipă de play-off, Sepsi Sf. Gheorghe. Atacantul a semnat un contract valabil doi ani cu covăsnenii, cu opţiune de prelungire pe încă unul.

30-06-2023
12:18

CFR Cluj s-a despărțit de patru jucători croați

CFR Cluj a anunțat că a încetat colaborarea cu jucătorii croați Gabriel Debeljuh, Anton Maglica, Denis Kolinger și Karlo Brucic.

”Clubul nostru anunță încetarea colaborării cu jucătorii Gabriel Debeljuh, Anton Maglica, Denis Kolinger și Karlo Brucic, ale căror contracte ajung astăzi la final. Pe această cale le mulțumim tuturor pentru munca depusă la echipa noastră și le dorim multă baftă în carieră”, se arată pe pagina de Facebook a grupării din Gruia.

 

30-06-2023
08:14

CFR Cluj l-a dat pe Adrian Gîdea la CSM Alexandria

CFR Cluj a mai renunțat la încă un jucător după venirea antrenorului italian Andrea Mandorlini. Gruparea ardeleană s-a despărțit de Adrian Gîdea, pe care l-a cedat definitiv la divizioanra secundă CSM Alexandria.

„Mulțumim, Adrian Gîdea!

Cluburile CFR 1907 Cluj și CSM Alexandria au ajuns la un acord privind transferul definitiv al mijlocașului Adrian Gîdea! Îi mulțumim pentru toată munca depusă în tricoul alb-vișiniu și îi urăm multă baftă la noua sa echipă!”, a a nunțat CFR Cluj pe conturile oficiale de social media.

29-06-2023
16:04

CFR Cluj l-a cedat pe Ze Gomes în Cipru

CFR Cluj s-a despărțit de atacantul portughez Ze Gomes, care a fost cedat definitiv la formația cipriotă Ethnikos Achnas.

”Cluburile CFR 1907 Cluj și Ethnikos Achnas au ajuns la un acord privind transferul definitiv al jucătorului Jose ‘Ze’ Gomes! Pe această cale îi mulțumim pentru toată munca depusă la CFR și îi urăm multă baftă în carieră!”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a grupării din Gruia.

 

Adus în septembrie 2022 la CFR Cluj, Ze Gomes nu a fost folosit de Dan Petrescu decât în două meciuri din Cupa României, iar în iarnă a fost împrumutat la Universitatea Cluj.

28-06-2023
17:46

UTA Arad l-a transferat pe Andrej Fabry

Andrej Fabry este noul jucător al celor de la UTA Arad. Mijlocașul central ofensiv în vârstă de 26 de ani a evoluat ultima oară în prima ligă de fotbal a Slovaciei, la Skalica.

În sezonul precedent, internaționalul slovac a adunat 35 de meciuri, reușind să înscrie 12 goluri și să ofere 5 pase decisive. Potrivit Transfermarkt, Andrej Fabry are o cotă de piață de 350.000 de euro.

„Născut pe 1 martie 1997, la Topoľčany, în Slovacia, Fabry măsoară 1.77 și poate evolua atât în mijlocul terenului, cât și în partea partea dreaptă.

A evoluat în carieră pentru FC Nitra, Dunajska Streda, SKF Sered și Skalica în Slovacia și Jablonec, în Cehia. A adunat patru selecții pentru naționala de tineret a Slovaciei, pentru care a debutat în 2018”, a fost anunțul făcut de UTA Arad pe pagina oficială de Facebook.

 

28-06-2023
16:54

Louis Munteanu pleacă de la Farul și revine la Fiorentina

Gică Hagi l-a împrumutat pe Louis Munteanu de la Fiorentina în vara anului 2022. Alături de constănțeni, atacantul de 21 de ani a reușit să câștige titlul în SuperLiga. 

„Regele” a avut intenția de a-i prelungi împrumutul tânărului fotbalist, care în cele din urmă va reveni la Fiorentina în Serie A. Atacantul a postat un mesaj de despărțire pe pagina personală de Instagram. 

„Mulțumesc Constanța , mulțumesc întregului staff, mulțumesc tuturor jucătorilor pentru tot ce am făcut împreună, nimeni nu a crezut în noi și am reușit ceva istoric împreună.

Am reușit împreună să-mi îndeplinesc unul dintre visele mele la echipa care m-a crescut de mic copil! O să fiu mereu alături de voi!”, a scris Louis Munteanu pe Instagram. 

În sezonul 2022/2023, Louis Munteanu a marcat 8 goluri și a oferit 6 pase decisive în 27 de partide pentru Farul. 

28-06-2023
13:25

Gabriel Debeljuh urmează să semneze cu Sepsi

Gabriel Debeljuh, atacantul în vârstă de 26 de ani, nu va continua la CFR Cluj. Încă din iarnă ardelenii au început demersurile pentru a-i prelungi contractul fotbalistului croat, însă fără rezultate. Croatul nu a mai jucat un meci oficial din august 2022.

Gabriel Debeljuh va rămâne liber de contract în ultima zi a lunii iunie și urmează să semneze cu Sepsi. Attila Hadnagy, directorul sportiv al covăsnenilor, a precizat că Gabriel Debeljuh va semna sâmbătă cu Sepsi după despărțirea oficială de CFR Cluj. 

„Suntem în negocieri avansate, sperăm până sâmbătă să rezolvăm, când va fi liber de contract, pe 30 iunie. Știți cum e, până nu semnează… Da (n.r. discuțiile sunt finalizate). Sperăm și credem că până sâmbătă se rezolvă.

Fizic arată foarte bine, are toate controalele făcute, așa că este apt de joc. Este un atacant valoros. Sincer, am mai vrea unul-doi jocuri, dar nu prea mai avem locuri pe lista A. Așa că, în mare, cred că s-a încheiat perioada de transferuri”, a declarat Attila Hadnagy, potrivit playsport.ro

28-06-2023
08:55

UTA a semnat cu un jucător de mare perspectivă

UTA i-a făcut un nou contract lui Rareș Pop, marea speranță a fotbalului arădean: „Suntem bucuroși să anunțăm că – după un an în care a devenit certitudine în tricoul echipei UTA – Rareș Pop s-a legat și mai strâns de ”Bătrâna Doamnă” a fotbalului românesc. Puștiul care a intrat rapid în inimile publicului arădean a semnat un nou contract cu UTA, care se întinde până în vara anului 2027. 


Născut pe 14 iunie 2005 și crescut în Academiile arădene UTA și Atletico, Rareș Pop a devenit rapid un exemplu mai ales în rândurile tinerilor din Arad, atât datorită reprezentațiilor entuziasmante din teren, cât și datorită interesului pe care îl acordă școlii. A debutat anul trecut în tricoul primei echipe, pe 1 mai, într-un meci cu U Craiova 1948, iar sezonul trecut a semnat patru reușite pe prima scenă și a fost autorul a tot atâtor assisturi. De asemenea, e convocat constant la loturile naționale de juniori. Multă baftă, Rareș, suntem încrezători că vom trăi noi momente memorabile împreună!”.

27-06-2023
13:06

Mihai Eșanu a semnat cu Petrolul Ploiești

Mihai Eșanu, fostul portar al lui Dinamo, a semnat cu Petrolul Ploiești: „Sper să ne bucurăm împreună de fotbal și să avem cât mai multe realizări!”, a spus jucătorul la prezentarea pe site-ul oficial al clubului.


„Lupii galbeni” au anunțat transferul printr-o postare pe pagina oficială de Facebook: „Clubul nostru a ajuns la un acord cu portarul Mihai Alexandru Eșanu, cel care va îmbrăca, astfel, tricoul lupilor începând din această vară. Bun venit, Mihai Eșanu! 

În vârstă de 24 de ani, Eșanu a evoluat, de-a lungul carierei, pentru Dinamo II București, CS Balotești, Daco-Getica București, FC Dinamo, Farul Constanța și, în ultimul sezon, Chindia Târgoviște, adunând 39 de prezențe la nivel de prim-eșalon”.

27-06-2023
07:30

FC Botoșani i-a reziliat contractul lui Ayrton Mboko. L-a cedat și pe George Dragomir la Poli Iași

FC Botoșani i-a reziliat contractul unui fundaș dreapta belgian: „Mulțumim, Ayrton Mboko! FC Botoșani anunță despărțirea de fundașul dreapta Ayrton Mboko, după o jumătate de sezon petrecută de acesta pe Municipal. Apărătorul belgian a evoluat în „roș-alb-albastru” în opt partide, reușind să contribuie cu două pase decisive.


Îi mulțumim lui Ayrton pentru perioada petrecută alături de noi și îi dorim mult succes în continuare!”, se arată într-o postare pe pagina oficială de Facebook a grupării moldevene.

Totodată, FC Botoșani a anunțat că l-a cedat pe George Dragomir la Poli Iași.

„Mulțumim, George Dragomir!

FC Botoșani anunță despărțirea de mijlocașul George Dragomir, care va continua să evolueze în Moldova, în tricoul celor de la Politehnica Iași. În vârstă de 19 ani, acesta a evoluat într-o partidă pentru echipa noastră. Mulțumim pentru perioada petrecută alături de noi, George! Mult succes în continuare în carieră!”.

26-06-2023
17:51

Matija Boben e noul fotbalist al lui CFR Cluj

CFR Cluj a realizat transferul unui fundaș central leton care măsoară 1,91 m, pe nume Matija Boben. „Bine ai venit, Matija Boben!

Suntem bucuroși să vă anunțăm că fundașul central, Matija Boben, este noul jucător al echipei noastre!

Originar din Slovenia, stoperul în vârstă de 29 de ani a evoluat în ultimele sezoane în Italia pentru Pescara, Livorno și Ternana. De-a lungul carierei, a jucat și în Rusia, pentru FK Rostov, dar și în țara natală, la ND Gorica.

Îi urăm bun venit și cât mai multe realizări în tricoul vișiniu!”, a scris CFR Cluj, pe Facebook.

26-06-2023
14:25

Deian Sorescu, mesaj de adio pentru FCSB

Deian Sorescu și-a încheiat oficial aventura la FCSB. Fostul fotbalist al lui Dinamo a fost adus de gruparea roș-albastră sub formă de împrumut la începutul anului, de la Rakow, mutare anunțată în exclusivitate de FANATIK

Gigi Becali a anunțat că internaționalul român nu mai face parte din planurile vicecampioanei pentru sezonul următor, după ratarea titlului. 

În cursul zilei de luni, Deian Sorescu a postat un mesaj oficial prin care anunță despărțirea de FCSB. „Mulţumesc, FCSB pentru tot!”, a scris Deian Sorescu pe pagina personală de Instagram. Fotbalistul va fi nevoit să revină în Polonia, la Rakow. 

Deian Sorescu a adunat 18 partide și a marcat două goluri în perioada petrecută în tricoul celor de la FCSB. 

26-06-2023
12:42

Poli Iași l-a transferat pe Florin Ilie

Nou promovata Poli Iași a anunțat transferul fundașului Florin Ilie de la Universitatea Cluj.

”Florin Ilie a semnat contractul cu Poli Iași! Fundașul central, în vârstă de 31 de ani, vine de la Universitatea Cluj, grupare pentru care a bifat nu mai puțin de 29 de partide oficiale în sezonul precedent.

În această seară, Florin Ilie este așteptat în cantonamentul nostru din Bulgaria. Acesta are în palmares și un trofeu de campion al ligii secunde, cu UTA Arad, obținut în sezonul 2019-2020”, se arată pe pagina de Facebook a grupării ieșene.

 

26-06-2023
08:59

Erion Hoxhallari s-a despărțit de UTA

UTA Arad a anunțat despărțirea de jucătorul albanez Erion Hoxhallari, adus în vara trecută de la KF Tirana.

”UTA și Erion Hoxhallari au ajuns astăzi la un acord de reziliere pe cale amiabilă a contractului. În sezonul precedent, jucătorul albanez în vârstă de 27 de ani a bifat 26 de meciuri în Superligă, 6 în Cupa României, dar și ambele jocuri ale manșei de promovare/rămânere în prima divizie.

A reușit să marcheze o dată în Superligă, în victoria cu CS Mioveni, 2-0, dar și un gol în Cupa României, tot cu CS Mioveni, într-un succes cu 3-0. Îi mulțumim pentru perioada petrecută la Arad și îi urăm multă baftă în viitor!”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a ”Bătrânei Doamne”.

 

26-06-2023
06:31

FC Botoșani l-a transferat pe Răzvan Creț de la Lotus Băile Felix

Clubul FC Botoșani a anunțat transferul lui Răzvan Creț de la Lotus Băile Felix, echipă ce activează În Liga 3. În vârstă de 17 ani, acesta activează pe postul de fundaș stânga și poate fi o soluție pentru jucătorul U21.

„Bine ai venit, Răzvan Creț!

FC Botoșani anunță transferul unui apărător de mare perspectivă, Răzvan Creț, de la formația din Liga 3, Lotus Băile Felix. Născut în 2006, fundașul stânga este produs al celor de la LPS Bihorul, având energia și entuziasmul vârstei de partea sa.

Mult succes, Răzvan, și să ai parte de o perioadă cât mai frumoasă alături de noi, plină de reușite!”, este anunțul făcut de FC Botoșani pe pagina oficială de Facebook a clubului.

 

25-06-2023
12:19

Portarul Andreas Leitner a plecat de la Petrolul

Petrolul a anunțat că l-a cedat pe portarul Andreas Leitner la formația SV Reid, recent retrogradată în liga a doua din Austria.

”Portarul Andreas Leitner nu va mai face parte din lotul echipei noastre, după ce FC Petrolul Ploiesti și gruparea austriacă SV Ried au ajuns la un acord privind transferul definitiv al jucătorului.

Leitner (29 ani) se afla la Petrolul din luna septembrie a anului trecut, iar pe parcursul sezonului trecut a apărat poarta ‘lupilor’ în 15 meciuri (11 în SuperLiga și 4 în Cupa României)”, se arată pe site-ul oficial al grupării ploieștene.

25-06-2023
11:07

Ljuban Crepulja a semnat cu FC Voluntari

Mijlocașul croat Ljuban Crepulja, care s-a despărțit de Rapid la finalul sezonului recent încheiat, este noul jucător al formației FC Voluntari.

”Bun venit, Ljuban Crepulja! FC Voluntari anunță că a semnat un contract cu jucătorul Ljuban Crepulja! Ljuban Crepulja este un mijlocaș croat, în vârstă de 29 de ani, care a mai jucat până acum în cariera sa la formațiile Slaven Belupo, KV Mechelen, Șahtior Soligorsk, FK Sarajevo, Astra Giurgiu și Rapid București.

Câștigător al campionatului și Cupei Bosniei cu FK Sarajevo, Ljuban Crepulja a ajuns în România acum 4 sezone, în care a reușit sa bifeze 116 partide în Liga 1. Clubul nostru îi urează Bun Venit și îi dorește multe reușite în tricoul FC Voluntari!”, se arată în postarea făcută pe pagina de Facebook a grupării ilfovene.

 

25-06-2023
09:26

Jean-Armel Drole a semnat cu FC Botoșani

FC Botoșani a anunțat transferul atacantului ivorian Jean-Armel Drole, care a evoluat ultima dată pentru AJ Fano, din Serie D în Italia.

În vârstă de 25 de ani, fotbalistul de bandă stânga a semnat un contract pe un sezon, cu posibilitatea de prelungire pe încă unul. El a mai evoluat în cariera sa pentru Perugia (Italia), Antalyaspor, Umraniyespor (ambele Turcia), Las Palmas (Spania) și Doxa Katokopias (Cipru).

”Bucuros să mă alături orașului Botoșani și să îmbrac cu mândrie tricoul lui FC Botoșani. Împreună ne putem atinge obiectivele. Vă mulțumesc pentru încredere”, a declarat fotbalistul Drole.

 

24-06-2023
17:47

UTA a anunțat oficial transferu fundașului dreapta muntenegrean Marko Roganovic: „Marko Roganovic, fundaș dreapta în vârstă de 27 de ani, este de astăzi jucătorul UTA-ei. Noul nostru apărător a semnat pe o perioadă de un an cu opțiune de prelungire pentru încă un sezon.


Născut pe 21 iunie 1996, muntenegreanul vine de la KF Laçi, din prima ligă albaneză. Fost internațional de tineret al țării sale, Roganovic poate evolua și în centrul defensivei, dar și în partea stângă.

A evoluat în carieră pentru Podgorica, FK Cetinje și FK Mladost, în Muntenegru, și KF Laçi, în Albania. În sezonul precedent a adunat 41 de partide în toate competițiile, între care și 4 în preliminariile UEFA Conference League. Îi urăm bun venit și la cât mai multe realizări în tricoul roș-alb!”.

24-06-2023
17:47

Marko Roganovic a semnat cu UTA

UTA a anunțat oficial transferu fundașului dreapta muntenegrean Marko Roganovic: „Marko Roganovic, fundaș dreapta în vârstă de 27 de ani, este de astăzi jucătorul UTA-ei. Noul nostru apărător a semnat pe o perioadă de un an cu opțiune de prelungire pentru încă un sezon.

 

Născut pe 21 iunie 1996, muntenegreanul vine de la KF Laçi, din prima ligă albaneză. Fost internațional de tineret al țării sale, Roganovic poate evolua și în centrul defensivei, dar și în partea stângă.

A evoluat în carieră pentru Podgorica, FK Cetinje și FK Mladost, în Muntenegru, și KF Laçi, în Albania. În sezonul precedent a adunat 41 de partide în toate competițiile, între care și 4 în preliminariile UEFA Conference League. Îi urăm bun venit și la cât mai multe realizări în tricoul roș-alb!”.

24-06-2023
12:56

Chindia l-a transferat pe portarul naționalei Moldovei

Recent retrogradată din SuperLiga, Chindia Târgoviște a anunțat transferul portarului Dorian Răilean din Republica Moldova, titular în victoria de răsunet de acum câteva zile în fața Poloniei, scor 3-2, din preliminariile Euro 2024.

”Avem portar de națională. Bine ai venit, Dorian Răilean! Internațional din Rebublica Moldova (8 selectii) și îngerul pazitor în victoria răsunătoare cu Polonia (3-2) din preliminariile Euro 2024 de zilele trecute.

A jucat la Dacia Chișinău, FC Petrocub Hîncești, FC Sfîntul Gheorghe Suruceni, ACS Fotbal Comuna Recea și ultima dată la Unirea Dej (2022-2023, locul 6 în play-off). Mult succes la Chindia Târgoviște!”, se arată pe pagina de Facebook a grupării dâmbovițene.

 

24-06-2023
10:47

Sigurjonsson rămâne la Voluntari

FC Voluntari a anunțat că mijlocașul islandez Runar Sigurjonsson și-a prelungit contractul cu gruparea ilfoveană pentru încă trei sezoane.

”Clubul FC Voluntari îi mulțumește lui Runar Sigurjonsson pentru alegerea făcută de a-și prelungi contractul cu formația noastră, pentru o perioadă de 3 sezoane. Cu peste 30 de prezențe în echipa națională a Islandei, mijlocașul în vârstă de 33 de ani a ajuns la echipa noastră în iarna acestui an.

În cele 13 meciuri în care a evoluat până acum pentru formația noastră, Runar a marcat 5 goluri și a oferit o pasă decisivă”, se arată în comunicatul postat pe pagina de Facebook a clubului ilfovean.

 

23-06-2023
20:01

UTA și-a găsit fundaș dreapta

Mircea Rednic avea descoperit postul de fundaș dreapta la UTA după plecările lui Romario Benzar și Marko Vukcevic, însă antrenorul va aduce un jucător din Muntenegru.

Marko Roganovic, în vârstă de 27 de ani, este jucătorul care va semna în scurt timp cu Bătrâna Doamnă, anunță ProSport. Fotbalistul însă poate evolua atât în centrul apărării, cât și în banda stângă. Vine liber de contract de la Laci (Albania).

23-06-2023
11:37

Sepsi l-a transferat pe Isnik Alimi

Sepsi l-a prezentat oficial pe mijlocașul central Isnik Alimi. În vârstă de 29 de ani, internaționalul care a adunat 6 prezențe la naționala Albaniei U21 a evoluat ultima oară la FK Qabala.

Ajuns la final de contract cu formația din Azerbaidjan, Isnik Alimi a ajuns la un acord pentru un transfer în lotul deținătoarei Cupei României. De-a lungul carierei, Isnik Alimi a mai evoluat, printre altele, pentru Atalanta, Sibenik sau Chievo Verona. „Îi urăm mult succes alături de Sepsi OSK!”, au scris covăsnenii pe pagina oficială de Facebook.

 

23-06-2023
07:16

Valerică Găman a fost prezentat oficial de Hermannstadt

Valerică Găman și-a găsit rapid echipă după despărțirea de Universitatea Craiova. Fundașul central a rămas în SuperLiga și a fost prezentat oficial de Hermannstadt. În vârstă de 34 de ani, jucătorul din centrul defensivei a semnat un contract valabil pe un sezon cu formația din Sibiu.

Fost jucător la Astra Giurgiu, Dinamo sau Al-Shabab, Valerică Găman a adunat 14 selecții la echipa națională a României. În sezonul încheiat recent, Valerică Găman a adunat 19 partide în toate competițiile la Universitatea Craiova, reușind două goluri și o pasă decisivă.

 

22-06-2023
11:45

Florian Haită a fost prezentat oficial la FC Argeș

Florian Haită a fost prezentat oficial de FC Argeș, retrogradată la finalul sezonului în liga secundă. Fotbalistul în vârstă de 22 de ani a fost împrumutat de campioana României Farul în ultimele două sezoane la U Cluj. 

Cotat la 150.000 de euro de site-ul de specialitate Transfermarkt, Florian Haită a început fotbalul la Academia Sport Team București, iar din 2018 a făcut pasul la Academia de Fotbal „Gheorghe Hagi”. 

Ulterior, fotbalistul care evoluează în extrema dreaptă a atacului a fost împrumutat la Turris Turnu Măgurele, unde a debutat chiar împotriva lui FC Argeș. În ultimul sezon la U Cluj, Florian Haită a adunat 16 partide în toate competițiile, în care a marcat un gol și a oferit o pasă decisivă. 

„Îți dorim cât mai multe victorii în tricoul alb-violet!”, a fost mesajul de bun-venit al lui FC Argeș. 

FC Argeș

22-06-2023
10:06

Alexandru Musi a fost împrumutat de FCSB la Petrolul Ploiești

Alexandru Musi va evolua în sezonul viitor în tricoul celor de la Petrolul Ploiești sub formă de împrumut. Fotbalistul de 18 ani revenise la FCSB, după ce a fost împrumutat la Poli Iași pe care a ajutat-o să promoveze în SuperLiga.

Mihai Stoica a dezvăluit că tânărul mijlocaș va ajunge pe „Ilie Oană”, iar anunțul oficial a fost făcut de „lupii galbeni” în cursul zilei de joi. „Oficial: tânărul mijlocaș Alexandru Marian Musi va evolua pentru echipa noastră în sezonul viitor!

În vârstă de 18 ani, Musi și-a făcut junioratul în Spania, la CF Valencia, și a debutat în Superliga la începutul stagiunii 2022-2023, bifând trei apariții pentru FCSB, grupare de care aparține și pentru care a jucat și în grupele Conference League.

La începutul anului a fost împrumutat la ACSM Politehnica Iași, fiind, în primăvară, unul dintre oamenii de bază ai moldovenilor în cursa pentru promovarea în primul eșalon, cu 5 goluri marcate în cele 13 partide disputate.

Internațional de juniori, Musi a fost convocat constant, în ultimii ani, la acțiunile reprezentativelor „U18” (6 selecții, un gol marcat) și „U19” (opt selecții)”, a fost anunțul făcut de Petrolul Ploiești pe pagina oficială de Facebook.

Totodată, Petrolul Ploiești l-a transferat tot sub formă de împrumut pe atacantul central Ionuț Sebastian Cojocaru de la Farul Constanța. Fotbalistul în vârstă de 19 ani al campioanei va juca în tricoul „lupilor galbeni” până la finalul sezonului 2023/2024.

„Aparținând de Farul Constanța, tânărul fotbalist a fost împrumutat de către clubul nostru până la finalul sezonului 2023-2024. În vârstă de 19 ani, Cojocaru joacă pe postul de atacant central și a făcut parte din lotul câștigătoarei titlului național în ultima ediție de campionat.

De asemenea, noul echipier al ‘lupilor’ este internațional ‘U20’, bifând, pentru reprezentativa tării noastre, patru apariții în ‘Elite League’”, se arată într-o postare a Petrolului pe pagina oficială de Facebook. 

 

21-06-2023
18:14

Calcan, ultimul transfer realizat de Universitatea Cluj

Universitatea Cluj a anunțat achiziționarea lui Andreias Calcan, care se întoarce la ”șepcile roșii” după șapte ani.

”Pentru mine U înseamnă acasă. Este clubul unde am crescut, unde am învățat să joc fotbal, unde am făcut pasul în fotbalul profesionist. Am petrecut șase ani din viață aici. E un moment fericit pentru mine, un moment frumos și sunt foarte încântat să revin acasă”, a declarat Calcan, conform site-ului oficial al grupării clujene.

Andreias Calcan, în vârstă de 29 de ani, a crescut la U Cluj, iar în 2012 a debutat la prima echipă a ardelenilor. În cariera sa, el a mai evoluat pentru echipele CSM Râmnicu Vâlcea, Willem II Tilburg, FC Dordrecht, Almere City, Viitorul, Ujpest, Poli Iași, Mezokovesd și FC Argeș.

Este al șaptelea transfer realizat de U Cluj în această vară, după Bogdan Mitrea, Daniel Popa, Doru Popadiuc, Ovidiu Perianu, Ianis Stoica și Mihai Bordeianu.

21-06-2023
12:51

Rapid a prelungit înțelegerea cu Răzvan Onea

Fundașul dreapta Răzvan Onea și-a prelungit contractul cu Rapid până în vara anului 2025.

În vârstă de 25 de ani, Onea a venit în Giulești în 2021, de la Politehnica Iași, bifând 41 de meciuri în tricoul ”alb-vișiniu”. El a marcat un gol, într-o partidă cu CFR Cluj, și a oferit trei pase decivise.

”Mă bucur foarte mult că am semnat un nou contract, că voi putea juca în continuare la Rapid, un club la care mă simt excelent. Suporterii sunt minunați, sunt mereu alături de noi, la fel și colegii, cei din staff, conducerea… Este o familie frumoasă și sunt fericit că pot face parte din ea”, a declarat Onea, pentru fcrapid.ro.

Pe de altă parte, giuleștenii și-a asigurat serviciile lui Bogdan Ungureanu, un portar de numai 16 ani, acesta semnând un contract până în 2026. Tânărul a debutat la seniori în meciul cu FCSB, câștigat de Rapid cu 5-1, în ultima etapă a play-off-ului din sezonul trecut.

”Rapid este cea de-a doua mea casă, este locul în care am crescut și am evoluat, sub atenta supraveghere a unor oameni minunați, sufletiști și profesioniști. Este locul în care mă simt ca acasă!

Trăiesc visul pentru care muncesc din primul minut în care am pășit în curtea Rapidului, acela de a ma antrena alături de echipa mare, la clubul cu cea mai frumoasă galerie și cei mai inimoși suporteri! Mulțumesc pentru susținerea și încrederea acordată! Hai Rapid!”, a spus Ungureanu.

21-06-2023
07:08

Farul Constanţa l-a transferat pe Zorhan Bassong de la FC Argeş!

Farul Constanţa continuă transferurile surpriză. Constănţenii l-au luat pe Zorhan Bassong de la FC Argeş. Fundaşul stânga a fost titular în barajul cu Dinamo şi a avut o parte de vină în dezastrul de la meciul din tur când echipa lui Burcă s-a impus cu 6-1.

20-06-2023
18:34

Alin Fică, încă trei ani la CFR Cluj

CFR Cluj a anunțat că i-a prelungit contractul mijlocașului Alin Fică, jucător în vârstă de 22 de ani.

”Suntem bucuroși să vă anunțăm că mijlocașul nostru, Alin Fică, și-a prelungit contractul cu CFR Cluj pentru încă trei sezoane! Îi urăm multă baftă în continuare la CFR și cât mai multe meciuri reușite!”, se arată într-o postare făcută pe pagina de Facebiik a clubului.

 

Alin Fică este un produs al grupării din Gruia, iar în trecut a mai jucat sub formă de împrumut la Rapid și Comuna Recea.

20-06-2023
14:01

Petrolul l-a achiziţionat pe portarul ceh Luas Zima

Petrolul Ploiești l-a achiziționat pe portarul ceh Lukas Zima, care s-a alătura deja lotului ”galben-albaștrilor” în cantonamentul de la Rogla (Slovenia).

”Sunt fericit sa fiu aici, îmi doresc să câştigăm cât mai multe meciuri şi să realizăm lucruri importante împreună”, a declarat Zima, conform paginii de Facebook a ”lupilor galbeni.

 

În vârstă de 29 de ani, Zima s-a format la juniorii Slaviei Praga, dar a ajuns de tânăr în Italia, încă din 2014, la echipa ”Primavera” a clubului Genoa. A fost promovat rapid la prima formaţie a genovezilor şi a făcut parte din lotul ”grifonilor” pe parcursul mai multor sezoane de Serie A.

În Peninsulă a mai jucat pentru Reggiana, Venezia, Mantova, Perugia şi Livorno, bifând 31 de prezenţe în Serie B, iar din vara lui 2021 a evoluat pentru formaţia olandeză de eşalon secund Venlo.

Zima a jucat pentru selecţionatele de juniori ale Cehiei la diverse categorii de vârstă, adunând, de asemenea, şi 15 apariţii pentru reprezentativa U21 a ţării sale.

20-06-2023
09:46

CFR Cluj l-a cedat pe Ze Gomes la Ethnikos Achnas

Ze Gomes a adunat doar două partide în sezonul recent încheiat la CFR Cluj. Atacantul portughez a fost adus de ardeleni în toamna anului trecut din postura de jucător liber de contract. În a doua parte a sezonului, CFR Cluj l-a împrumutat pe Ze Gomes la rivala locală U Cluj. 

În tricoul „șepcilor roșii”, Ze Gomes a adunat 18 partide, reușind să marcheze un gol. Revenit la CFR Cluj, Ze Gomes s-a despărțit de clujeni și a semnat cu Ethnikos Achnas, nou-promovată în prima ligă din Cipru. 

”Conducerea lui Ethnikos Achnas informează că a ajuns la o înțelegere cu fotbalistul Jose Gomes. Bine ai venit!”, au scris cipriotii pe pagina de Facebook. Potrivit Transfermarkt, Ze Gomes are o cotă de piață de 250.000 de euro. 

19-06-2023
17:46

Oțelul i-a transferat pe Milen Zhelev și Pablo Gaitan

Oțelul Galați face o amplă campanie de transferuri după revenirea în SuperLiga și a anunțat sosirea fundașului bulgar Milen Zhelev (29 de ani) și a coordonatorului de joc argentinian Pablo Gaitan (31 de ani).

În vârstă de 29 de ani și având 1,80 m înălțime, Zhelev a semnat un contract pe un an cu drept de prelungire pe încă unul. El poate juca atât ca fundaș dreapta, cât și în partea stângă sau ca mijlocaș defensiv.

 

Zhelev vine de la Arda Kardzhali, din prima ligă a Bulgariei, formație pentru care a evoluat în 29 de meciuri din ultimul sezon. Cu aproape 200 partide disputate în cea mai importantă ligă din țara vecină și cu alte peste 50 de jocuri în liga secundă, Zhelev a trecut în cariera sa și pe la Beroe Stara Zagora, Lokomotiv Gorna Oryahovitsa sau Botev Galabovo.

În vârstă de 31 de ani, Gaitan a semnat și el o înțelegere valabilă pe un sezon cu drept de prelungire pe încă un an. Argentinianul evoluează pe postul de mijlocaș central și vine la Oțelul de la FC Buzău, formație pentru care a jucat în 59 de partide, marcând 9 goluri.

Gaitan a venit în România în urmă cu trei ani, la Poli Iași, echipă pentru care a evoluat în 13 partide de SuperLiga. El și-a început cariera în țara sa natală, jucând în prima ligă argentiniană pentru formația Atletico de Rafaela. În 2019 s-a transferat la echipa paraguayană de primă ligă, General Diaz de Luque, pentru care a marcat 3 goluri în 39 de meciuri.

19-06-2023
14:51

Diogo Queiros, transferul surpriză al lui Gică Hagi la Farul

Fundașul central Diogo Queiros, care a fost crescut de FC Porto, ar urma să fie transferat de Gică Hagi la Farul Constanța.

Conform jurnalistului portughez Pedro Sepulveda, jucătorul în vârstă de 24 de ani ar fi ajuns la un acord cu campioana din SuperLiga și va ajunge în cursul zilei de luni în România pentru a semna contractul valabil pentru următoarele două sezoane.

Queiros, care a trecut pe la toate grupele de copii și juniori ale clubului FC Porto și care a jucat 47 de meciuri la prima echipă, a mai evoluat în cariera sa la Mouscron, Real Valladolid și Famalicao.

În ultimele șase luni a jucat la Famalicao, unde a fost coleg cu Alex Dobre, dar a prins doar 9 minute într-un singur joc. În alte 15 partide a fost rezervă neutilizată.

19-06-2023
09:09

Oțelul Galați l-a transferat pe fundașul Ariel Lopez

Oțelul Galați a oficializat al 6-lea transfer al perioadei de mercato din vară. Echipa antrenată de Dorinel Munteanu se pregătește intens pentru revenirea în SuperLiga. Moldovenii l-au achiziționat pe fundașul Ariel Lopez.

În vârstă de 26 de ani, fotbalistul uruguayan poate acoperi atât centrul defensivei, cât și postul de mijlocaș la închidere. Ariel Lopez a ajuns la finalul înțelegerii cu Gloria Buzău și a semnat cu Oțelul Galați din postura de jucător liber de contract.

Sud-americanul a semnat o înțelegere pe un sezon, cu opțiune de prelungire. Ariel Lopez a jucat în carieră la San Isidro, UD Las Zocas, Getafe B, Navalcarnero și Inter De Madrid în Spania. În 2019, fundașul a ajuns în România la Dunărea Călărași.

 

18-06-2023
17:20

UTA, al doilea transfer al zilei. A semnat Cătălin Carp

UTA a oficializat al doilea transfer al zilei și este una dintre cele mai active formații în această perioadă de mercato. După Denis Dumitrașcu, Mircea Rednic l-a adus la Arad și pe Cătălin Carp, cel pe care l-a avut elev și la Dinamo.

Carp, care poate juca atât în defensivă cât și la mijlocul terenului, a fost jucător și la FCSB. În sezonul precedent a evoluat pentru UFA, în liga a doua din Rusia. Dar contractul său cu rușii expiră în mai puțin de două săptămâni.

18-06-2023
12:50

UTA Arad l-a prezentat oficial pe Denis Dumitrașcu

După numeroasele plecări din lot, UTA Arad a anunțat oficial transferul mijlocașului stânga Denis Dumitrașcu. În vârstă de 28 de ani, Denis Dumitrașcu a evoluat ultima oară la Chindia Târgoviște, unde a strâns 37 de partide în sezonul recent încheiat.

De-a lungul carierei, fotbalistul a evoluat pentru CSM Râmnicu Vâlcea, FC Argeș și Chindia Târgoviște. „Născut pe 27 aprilie 1995, Dumitrașcu a evoluat pentru naționalele de juniori U18 și U19 ale României, iar în sezonul recent înceiat a adunat 37 de meciuri pentru Chindia Târgoviște. Bine ai venit, Denis!”, a fost anunțul făcut de UTA Arad pe rețelele de socializare.

Potrivit Transfermarkt, mijlocașul român are o cotă de piață de 500.000 de euro.

 

18-06-2023
08:31

Universitatea Craiova s-a despărțit de Sergiu Hanca

Universitatea Craiova a anunțat în cursul zilei de duminică despărțirea de Sergiu Hanca. Fotbalistul intrase în conflict cu gruparea din Bănie după ce a fost exclus din lot de Mirel Rădoi în toamna anului trecut.

„Să-i urăm succes lui Sergiu Hanca”, a fost anunțul făcut de Universitatea Craiova pe pagina oficială de Facebook. Un mesaj la fel de rece ca în cazul lui Ionuț Vînă.

Cei doi fotbaliști au cerut despăgubiri uriașe Universității Craiova după ce au fost excluși din lot de Mirel Rădoi. Sergiu Hanca, fostul fotbalist de la Dinamo, se aștepta la despăgubiri în valoare de 2,42 milioane de euro.

Sergiu Hanca a fost transferat de Universitatea Craiova în vara anului 2022 de la Cracovia. Extrema dreaptă a adunat 16 apariții în sezonul recent încheiat în tricoul oltenilor, reușind un gol și o pasă decisivă.

FC Snagov, Bihor Oradea, ASA Tg. Mureș și Dinamo sunt echipele la care a evoluat Sergiu Hanca de-a lungul carierei.

 

18-06-2023
07:43

Poli Iași l-a prezentat oficial pe Alex Militaru

Poli Iași își conturează lotul pentru revenirea în SuperLiga. Campioana ligii secunde în sezonul încheiat recent, formația lui Leo Grozavu l-a transferat definitiv pe Alex Militaru.

Mijlocașul central în vârstă de 20 de ani a fost împrumutat de CFR Cluj în ultimele două sezoane la Unirea Dej, reușind să adune 46 de meciuri și să înscrie două goluri la echipa din liga secundă.

„Alex Militaru a semnat contractul cu Poli Iași! Originar din Satu Mare, mijlocașul central de 20 de ani vine definitiv de la CFR Cluj, de unde a fost împrumutat la Unirea Dej în precedentele 2 sezoane (46 de meciuri / 3 goluri). Mult succes în Copou, Alex!”, a fost anunțul făcut de Poli Iași pe rețelele de socializare.

 

17-06-2023
19:56

U Cluj l-a transferat pe Radoslav Dimitrov! Are peste 200 de meciuri în SuperLiga

Radoslav Dimitrov este noul jucător de la U Cluj. Ultima dată, fundaşul bulgar a evoluat la Sepsi, în trecut el a fost legitimat şi la Universitatea Craiova. Are o mare experienţă la nivelul primei ligi, cu peste 200 de meciuri în SuperLiga:

“FC Universitatea Cluj bifează o nouă mutare și îl transferă pe Radoslav Dimitrov. Fundașul dreapta bulgar vine de la Sepsi OSK, are trei Cupe ale României câștigate, o Supercupă și peste 200 de meciuri în Superliga”, se arată în comunicatul celor de la U Cluj.

17-06-2023
15:24

Farul l-a prezentat oficial pe Damien Dussaut

Farul continuă să fie extrem de activă pe piața de transferuri. Ultimul nume care i se va alătura campioanei din sezonul viitor este Damien Dussaut. Fundașul rămăsese liber de contract după despărțirea de Rapid.

Damien Dussaut a mai evoluat pentru Farul în perioada septembrie 2019 – iulie 2022. După un sezon petrecut în Giulești, fotbalistul de 28 de ani va reveni sub comanda lui Gică Hagi.

„Bun venit, Damien Dussaut! Fostul internațional de juniori al Franței s-a alăturat lotului nostru în cantonamentul de la Poiana Brașov! Mult succes, Damien!”, a anunțat Farul pe rețelele de socializare.

Nicolae Carnat, Rivaldinho, Marco Borgnino, Hugo Vianna și Ionuț Vînă sunt celelalte transferuri oficializate de Farul în această vară. La Rapid, Damien Dussaut a adunat doar 3 partide fără să marcheze vreun gol.

În prima perioadă de la Farul, fundașul a strâns 70 de partide, reușind să marcheze două goluri și să ofere 8 pase decisive.

 

17-06-2023
12:35

Sepsi l-a prezentat pe Denis Kavan, noul preparator fizic al echipei

Sepsi nu se întărește doar la nivelul lotului. Câștigătoarea Cupei României l-a adus în staff pe preparatorul fizic Denis Kavan. Anunțul a fost făcut de covăsneni pe pagina oficială de Facebook.

Ultima oară, cehul s-a ocupat de pregătirea jucătorilor de la Botev Plovdiv, din Bulgaria. În trecut, Denis Kavan a făcut parte din staff-ul celor de la Karmiotissa, Panevezys, FC Dinamo sau Gaz Metan Mediaș.

„Îi urăm mult succes alături de Sepsi OSK!”, a fost anunțul făcut de Sepsi pe pagina oficială de Facebook. Denis Kavan a făcut parte de pe lista creditorilor chirografari cărora Dinamo nu le vor mai plăti niciun ban după noul plan de reorganizare (43.348,80 lei). 

 

17-06-2023
09:54

Farul a anunțat oficial revenirea lui Ionuț Vînă

Ionuț Vînă a revenit la Farul Constanța după ce a rămas liber de contract în urma despărțirii de Universitatea Craiova. Mijlocașul în vârstă de 28 de ani este un produs al Academiei „Gheorghe Hagi” și a câștigat titlul de campion în 2017 cu Viitorul.

În prima parte a carierei la Farul, Ionuț Vînă a adunat 107 partide, în care a marcat 8 goluri și a oferit 10 pase decisive. Alături de „marinari”, fotbalistul a mai cucerit Cupa României în sezonul 2018/2019 și Supercupa României în 2019/2020.

Mijlocașul are în palmares și o Cupă a României câștigată alături de FCSB în sezonul 2019/2020. De-a lungul carierei a îmbrăcat tricoul celor de la AS Roma U19, Dunărea Călărași, FCSB și Universitatea Craiova.

Experiența din Bănie s-a dovedit un eșec pentru mijlocaș. A fost dat afară din lot de Mirel Rădoi și a cerut despăgubiri uriașe. În cele din urmă, fotbalistul a pierdut procesul cu oltenii și a fost dat afară pe un ton ironic.

 

16-06-2023
16:58

13 jucători pleacă de la FC Argeș!

FC Argeș a anunțat încheierea relațiilor contractuale cu 13 jucători după ce a retrogradat din SuperLiga.

”Pe lângă Zorhan Bassong și David Meza Colli, despre care v-am informat deja în cursul zilei de astăzi, alți unsprezece jucători nu vor continua la Pitești. Este vorba de Wesley Jobello, Antonio Jakolis, Fabio Vianna, Alin Dobrosavlevici, Mimito Rocha Biai, Marius Constantin, Kevin Koubemba, Boubacar Hanne, Geani Crețu, Andrei Tîrcoveanu și David Croitoru”, se arată pe site-ul oficial al piteștenilor.

16-06-2023
15:31

Ivan Martic, out de la Universitatea Craiova!

Universitatea Craiova a anunţat despărţirea de Ivan Martic. Fundaşul a fost împrumutat în a doua parte a sezonului la U Cluj. Astfel, a doua aventură a lui Martic la Universitatea Craiova se încheie. A jucat în Bănie între 2017 şi 2020, respectiv 2022-2023. 

16-06-2023
14:15

FC Botoșani l-a transferat pe Răzvan Began de la Sepsi

Răzvan Began și-a găsit echipă la scurt timp după despărțirea de Sepsi. Portarul în vârstă de 26 de ani a fost transferat de FC Botoșani. Anunțul a fost făcut de moldoveni pe pagina oficială de Facebook.

În sezonul 2022/2023, Răzvan Began a adunat 6 partide la Sepsi, dintre care 4 apariții în SuperLiga și două în Cupa României. Covănsenii au câștigat finala „competiției surprizelor” după victoria la penalty-uri cu U Cluj.

„Bine ai venit, Răzvan Began!

FC Botoșani deschide lista achizițiilor acestei perioade de mercato cu portarul Răzvan Began, ultima oară legitimat la Sepsi OSK. În vârstă de 26 de ani, acesta și-a început cariera profesionistă la echipa U19 a celor de la CFR Cluj, urmând să apere ulterior buturile celor de la CSM Sighet, Farul Constanța, Luceafărul Oradea, Foresta Suceava, Hermannstadt, ACS Poli Timișoara, Daco-Getica și Dunărea Călărași.

Mult succes, Răzvan, și cât mai multe reușite alături de noi!”, a fost anunțul făcut de FC Botoșani pe pagina oficială de Facebook.

 

16-06-2023
14:08

Adrian Petre a fost prezentat oficial la Hermannstadt

Adrian Petre a rămas liber de contract după despărțirea de grecii de la Levadiakos. Deși s-a pregătit alături de UTA Arad, fosta sa echipă, atacantul de 25 de ani a fost prezentat oficial în cursul zilei de vineri la Hermannstadt.

Fostul jucător de la FCSB a semnat un contract valabil pe un an, cu opțiune de prelungire pentru încă un sezon. Atacantul s-a despărțit de Levadiakos la începutul lunii februarie.

„Bine ai venit, Adrian Petre!

Adrian Petre este un vârf de atac în vârstă de 25 de ani, cotat la suma de 400.000 euro pe site-urile de specialitate. Adrian a bifat 15 selecții pentru Echipa Națională a României U21, pentru care a înscris 5 goluri, unul dintre ele fiind chiar la turneul final EURO 2019, împotriva Croației U21. Format la centrul de copii și juniori al UTA Arad, Adrian Petre a mai evoluat în carieră pentru Esbjerg (DAN), FCSB, Cosenza (ITA), UTA Arad, Farul Constanța și Apolon Levadakios (GRE).

Adrian Petre a semnat cu FCH pentru un sezon, cu drept de prelungire încă un an, din postura de fotbalist liber de contract. Atacantul se va alătura lotului condus de Marius Măldărășanu sâmbătă seara, înainte de plecarea spre cantonamentul din Bolu, Turcia”, au scris sibienii pe pagina oficială de Facebook.

 

16-06-2023
12:05

CFR Cluj l-a prezentat oficial pe Cătălin Căbuz

CFR Cluj a prezentat oficial al doilea transfer în cursul zilei de vineri. După Philip Otele, ardelenii l-au anunțat oficial și pe Cătălin Căbuz, fostul portar al celor de la Chindia Târgoviște, adus liber de contract. Goalkeeper-ul în vârstă de 26 de ani s-a format la Academia „Gheorghe Hagi” și a mai evoluat în prima ligă pentru FC Hermannstadt.

„Bine ai venit, Cătălin Căbuz! Suntem bucuroși să vă anunțăm că, începând din această vară, portarul Cătălin Căbuz face parte din familia CFR. Portarul în vârstă de 26 de ani a început fotbalul la Academia Hagi, fiind multiplu campion la juniori.

La seniori, Cătălin a evoluat în primul eșalon pentru FC Hermannstadt și Chindia Târgoviște. De asemenea, goalkeeper-ul a făcut parte din lotul României U21, în 2019, pentru semifinalele EURO U21 din Italia. Îi dorim bun venit și mult succes la echipa noastră!”, a fost anunțul făcut de CFR Cluj pe pagina oficială de Facebook.

Conducerea celor de la CFR Cluj a reușit transferul lui Cătălin Căbuz în ultima zi de mercato din iarnă. Portarul are o cotă de piață de 300.000 de euro, potrivit Transfermarkt.

 

16-06-2023
10:16

Borja Valle, prezentat oficial la Rapid! Fostul mijlocaș a evoluat și la Dinamo

Fostul mijlocaș al celor de la Dinamo, din perioada Cortacero, Borja Valle, a semnat cu Rapid. Giuleștenii au anunțat transferul ibericului: “Sunt fericit că am intrat în această mare familie a Rapidului, și sper să fiu aici pentru mult timp. Rapid este un club cunoscut, cu tradiție, cu niște suporteri foarte inimoși, iar împreună sper să trăim momente minunate. Hai Rapid!”

16-06-2023
09:47

Philip Otele, prezentat oficial la CFR Cluj!

Philip Otele, fostul atacant al celor de la UTA Arad, a fost prezentat de CFR Cluj. În iarnă, atacantul nigerian a intrat în ultimele șase luni de contract cu arădenii și a semnat cu fosta campioană a României, mutare anunțată în exclusivitate de FANATIK la începutul anului. Atacantul a semnat un contract valabil pe trei sezoane.

„Bine ai venit, Philip Otele! Începând din această vară, mijlocașul Philip Otele va îmbrăca tricoul alb-vișiniu. Nigerianul de 24 de ani vine în Gruia de la UTA Arad, după o perioadă de un an și jumătate petrecută la echipa arădeană, unde a bifat 58 de partide și a înscris de 11 ori. Îi dorim multă baftă și cât mai multe reușite la CFR Cluj!”, a fost anunțul făcut de CFR Cluj pe pagina oficială de Facebook.

 

16-06-2023
08:09

Carlo Casap nu va continua la Farul

Carlo Casap a anunțat pe rețelele de socializare că nu va continua la Farul din sezonul următor. Mijlocașul central crescut la academia „Gheorghe Hagi” mai avea contract cu clubul de la malul mării până în vara anului 2024.

„Toate au un început si un sfârșit. După 11 ani alături de voi, îmi iau rămas bun de la clubul unde am crescut. Este timpul pentru o nouă provocare in viața mea,îmi doresc un nou capitol si de acum doar încrezător pentru viitor. Multumesc, @farulconstanta!”, a fost mesajul postat de Carlo Casap pe pagina personală de Facebook.

 

În vârstă de 24 de ani, Carlo Casap a jucat în întreaga carieră la Constanța cu excepție în perioada februarie – iunie 2022 când a fost împrumutat la Concordia Chiajna. Mijlocașul a adunat 31 de partide la Farul în sezonul 2022/2023 și a reușit să înscrie 2 două goluri și să ofere trei pase decisive. 

Unul dintre assist-uri a venit la golul al doilea al „marinarilor” marcat de Tudor Băluță în „finala” campionatului cu FCSB, scor 3-2 în penultima etapă a play-off-ului. 

15-06-2023
15:43

Sepsi a prelungit contractele pentru şase fotbalişti!

Sepsi a anunţat că a prelungit contractele pentru şase fotbalişti! Adnan Aganovic, Mario Rondon și Varga Roland şi-au prelungit contractul pe un sezon, Mihai Bălașa pe o perioadă de un an cu opţiune de prelungire pentru încă un sezon, iar Branislav Ninaj și Cosmin Matei pe o perioadă de doi ani, până la finalul sezonului 2024/25.

15-06-2023
14:11

Farul l-a transferat pe Fabio Vianna

Farul Constanţa a reuşit al doilea transfer al zilei, după ce l-a prezentat deja pe Marco Borgnino. Campioana României a anunţat că Fabio Vianna, fostul jucător al lui FC Argeş, a semnat un contract cu echipa lui Gică Hagi.

Fundașul stânga portughez Fabio Vianna este noul jucător al echipei noastre! În vârstă de 24 de ani (1,81m), Fabio Vianna este format la Benfica Lisabona, iar în carieră a mai evoluat pentru formațiile portugheze Chaves, Braga și Coimbra, dar și în campionatul României, pentru FC Argeș. Mult succes în tricoul alb-albastru, Fabio”, au anunţat oficialii clubului Farul.

15-06-2023
13:45

Petrolul a anunțat trei transferuri

Petrolul Ploiești se întărește serios pentru sezonul viitor din SuperLiga și a anunțat transferurile jucătorilor Guilherme Garutti, George Gavrilaș și Zoran Mitrov.

În vârstă de 29 de ani, fundașul central brazilian Guillherme Garutti are, deja, o experiență de aproape trei ani în fotbalul românesc, după ce, din 2020, a jucat pentru CS Mioveni, formație cu care a promovat în primul eșalon și a bifat, ulterior, 67 de prezențe în SuperLiga, toate ca titular. De asemenea, longilinul fundaș central și-a trecut în cont și două goluri marcate în ultimele două ediții de campionat.

 

Portarul George Petruț Gavrilaș (32 de ani) s-a născut la Sighetu Marmației și are în palmares toate cele trei trofee interne, câștigând titlul, Cupa României și Supercupa României cu Astra Giurgiu, dar și încă o Cupă a României, cu FC Voluntari. Noul goalkeeper al ”lupilor” are 27 de prezențe în prima divizie, iar în ultimele sezoane a apărat la Metaloglobus București.

”Mă bucur că am ajuns la Petrolul, un club de tradiție al fotbalului românesc, și sper să avem rezultate cât mai bune și să ne atingem toate obiectivele”, a declarat George Gavrilaș.

Tânărul Zoran Mitrov, în vârstă de 21 de ani, reprezintă o opțiune în plus pentru regula U21 în perspectiva viitorului sezon. Fotbalist de profil ofensiv, Mitrov a jucat pentru juniorii de la UTA Arad, înainte să plece în Italia, la Sassuolo, acolo unde a evoluat pentru formațiile de tineret ale clubului din Peninsulă, inclusiv în campionatul ”Primavera”, până în 2021.

S-a întors în România, la divizionara secundă Ripensia Timișoara, iar în vara anului trecut s-a transferat la FC Brașov. ”Mă bucur foarte mult că am ajuns la o echipă de mare tradiție și sper să avem cât mai multe performanțe!”, a spus Mitrov.

15-06-2023
12:14

Gică Hagi a adus un mijlocaș din Argentina la Farul

Farul Constanța a anunțat achiziționarea mijlocașului argentinian Marco Borgnino, în vârstă de 25 de ani.

”Începând de astăzi, Marco Borgnino este noul jucător al formației noastre. În vârstă de 25 de ani (1,76m), Borgnino este născut în Argentina, la Rafaela, și evoluează pe postul de mijlocaș stânga sau ofensiv.

În carieră a mai evoluat în țara natală pentru Rafaela, Estudiantes și CA Union, dar și în Portugalia, pentru Nacional. Mult succes în alb-albastru, Marco!”, se arată pe site-ul oficial al campioanei României.

15-06-2023
11:02

Vlad Morar nu mai este jucătorul echipei Farul Constanţa

Gică Hagi a luat decizia să se despartă de atacantul Vlad Morar, aflat la final de contract cu Farul.

”Atacantul Vlad Morar nu mai este jucătorul echipei Farul Constanţa, după ce contractul scadent în aceste zile a expirat şi nu a mai fost prelungit. În tricoul alb-albastru, Vlad Morar a evoluat în 22 de partide în sezonul recent încheiat, în care a marcat 4 goluri”, se arată pe site-ul oficial al campioanei.

15-06-2023
09:36

Roger și Batha, puși pe liber de UTA

Antrenorul echipei UTA Arad, Mircea Rednic, a anunțat că nu se mai bazează pe Roger și Idriz Batha, iar clubul i-a pus pe liber pe cei doi fotbaliști.

”Le mulțumim lui Roger Junio și Idriz Batha pentru tot aportul adus în perioada petrecută la Arad. UTA nu le-a mai oferit oferte de prelungire a contractului și pentru sezonul următor.

Roger Junio a adunat, de la revenirea la UTA, 18 meciuri, a reușit un gol și a oferit patru pase decisive. Idriz Batha a jucat în cele două sezoane 76 de jocuri, a punctat o dată și și-a trecut în cont și două pase de gol. Le urăm celor doi multă baftă în viitor!”, se arată pe pagina de Facebook a ”Bătrânei Doamne”.

 

15-06-2023
06:57

Răzvan Began, pus pe liber de Sepsi

Clubul Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a anunţat că s-a despărţit de portarul Răzvan Began (26 de ani), care fusese adus la echipă în urmă cu două sezoane.

”Sepsi OSK şi portarul Răzvan Began au decis, de comun acord, încetarea raporturilor contractuale dintre cele două părţi”, se arată pe pagina de Facebook a grupării covăsnene.

 

14-06-2023
20:25

UTA Arad a anunțat primul transfer al verii: Barry Godberg Cooper

UTA Arad a anunțat și primul transfer al verii. Echipa lui Mircea Rednic l-a acontat pe Barry Godberg Cooper de la Chindia Târgovişte. Atacantul în vârstă de 25 de ani a semnat pe un sezon, cu opţiune de prelungire pe încă unul: “Sunt foarte bucuros că voi face parte din familia acestui club plin de istorie și pasiune. Sunt extrem de nerăbdător să începem munca”

14-06-2023
17:40

Trei jucători şi-au prelungit contractele cu UTA Arad. Cine va pleca de la "Bătrâna Doamnă"

UTA Arad a anunţat oficial că Florin Iacob, Alexandru Benga şi Danylo Kucher şi-au prelungit contractele cu “Bătrâna Doamnă” până la finalul sezonului 2023-2024. 

La capitolul plecări, UTA Arad ar urma să se departă şi de Roger, jucător care era împrumutat de la Szentlorinc Sportplaya, formaţie care a retrogradat în liga a treia din Ungaria. Mircea Rednic nu a fost impresionat de fostul jucător al lui CFR Cluj şi le-a transmis conducătorilor să nu-i prelungească împrumutul brazilianului.

UTA Arad

14-06-2023
15:19

Sepsi l-a transferat pe Bogdan Oteliţă de la Gloria Buzău!

Sepsi a făcut un transfer surpriză. Bogda Oteliţă, fostul jucător de la Gloria Buzău, a semnat cu covăsnenii un contract valabil trei ani: “Sepsi OSK a continuat campania de transferuri: am ajuns la un acord și cu fundaşul Bogdan Oteliță. Jucătorul, în vârstă de 20 de ani, a semnat un contract valabil pe trei ani cu clubul nostru. Ultima oară la Gloria Buzău, Bogdan Oteliță a mai evoluat la Ceahlăul Piatra-Neamț și Aerostar Bacău”, se arată în comunicatul covăsnenilor. 

Bogdan Oteliţă, transferat de Sepsi. Sursa: Facebook Sepsi
Bogdan Oteliţă, transferat de Sepsi. Sursa: Facebook Sepsi
14-06-2023
12:46

Rapid a renunțat la trei fotbaliști

Rapid ia, dar și dă jucători. Miercuri, 14 iunie, alb-vișiniii au anunțat prin intermediul rețelelelor oficiale de socializare despărțirea de Kevin Luckassen, Hervin Ongenda și Claudiu Belu.

„Kevin Luckassen, Hervin Ongenda și Claudiu Belu nu vor mai continua la Rapid în sezonul viitor. Mulțumim pentru momentele frumoase! Mult succes în continuare!”, a scris Rapid, pe Facebook.

13-06-2023
20:54

Ștefan Bodișteanu, împrumutat de Oțelul Galați de la Farul

Ștefan Bodișteanu a făcut un pas important în carieră după ce a fost împrumutat de Farul la Steaua, în liga secundă, în stagiunea recent încheiată. Fotbalistul care poate evolua pe orice post în linia de mijloc a fost cedat de Gică Hagi, tot sub formă de împrumut, la nou-promovata Oțelul Galați. 

Mijlocașul de 20 de ani a fost prezentat oficial și va îmbrăca tricoul moldovenilor până la finalul sezonului 2023/2024. În stagiunea precedentă, Ștefan Bodișteanu a adunat 23 de partide la Steaua și a marcat 5 goluri. 

„Ștefan Bodișteanu, internațional de juniori al României, a fost împumutat de la Farul Constanța și va face parte din lotul formației noastre în acest nou sezon.

În vârstă de 20 ani, Bodișteanu s-a născut în Republica Moldova și a evoluat în peste 35 de meciuri pentru toate naționalele de juniori ale României, marcând de șase ori. Format la Academia lui Hagi, noua achiziție a Oțelului poate acoperi mai multe posturi în linia de mijloc a terenului, atât ca mijlocaș lateral stânga, cât și ca mijlocaș ofensiv.

El a debutat în Superligă în urmă cu trei ani, competiție în care a strâns 9 meciuri. Sezonul trecut, Bodișteanu, unul dintre cei mai constanți juniori din eșalonul secund, a făcut parte din lotul celor de la CSA Steaua, pentru care a jucat în 23 de partide, înscriind de 5 ori. Din această vară, a făcut pasul către echipa noastră și va îmbrăca tricoul SC Oțelul Galați în stagiunea 2023/24, fiind și eligibil pentru regula U21 din Superligă.

Bine ai venit și mult succes, Ștefan Bodișteanu!”, se arată pe site-ul oficial al Oțelului. 

13-06-2023
14:35

Jefte a revenit la CFR Cluj

Jefte Betancor a fost împrumutat de CFR Cluj în iarnă la Pafos, în Cipru. Atacantul transferat de ardeleni în 2022, mutare anunțată exclusiv de FANATIK, își va încheia aventura în Cipru și va reveni în lotul echipei finanțate de Neluțu Varga. 

Anunțul oficial a fost făcut de Pafos pe rețelele de socializare. „Pafos FC îi mulţumeşte fostului atacant Jefte Betancor pentru contribuţia sa în echipa noastră. Îi urăm toate cele bune în carieră”, a scris clubul cipriot pe pagina oficială de Facebook. 

Jefte Betancor a adunat 12 partide în tricoul lui Pafos, reușind să înscrie o singură dată. În prima parte a sezonului, la CFR Cluj, atacantul spaniol a marcat trei goluri în 15 meciuri. 

13-06-2023
13:01

U Cluj a anunțat împrumutul lui Ovidiu Perianu

Universitatea Cluj l-a transferat pe mijlocașul defensiv Ovidiu Perianu, care vine sub formă de împrumut de la FCSB și va reprezenta o nouă opțiune pentru postul de jucător Under 21.

La doar 21 de ani, Perianu a atins câteva borne importante în carieră. Jucătorul originar din Bârlad a câștigat Cupa României cu FCSB (ediția 2019/2020) și a strâns 57 de meciuriu în SuperLiga.

După ce s-a luptat pentru titlul alături de FCSB pentru două sezoane consecutive, mijlocașul a început stagiunea 2022/2023 sub formă de împrumut la FC Botoșani. A strâns 13 prezențe în SuperLiga pentru formația din Moldova, iar în a doua parte a sezonului a evoluat pentru Chindia Târgoviște, unde a jucat în nouă partide de campionat.

De asemenea, ”șepcile roșii” au anunțat prelungirea contractului cu mijlocașul Ioan Filip. Jucătorul în vârstă de 34 de ani a ajuns pentru prima dată la ”U” la începutul sezonului 2020/2021 și a revenit în pauza de iarnă a sezonului 2021/2022 pentru a pune umărul la promovarea în SuperLiga.

 

În stagiunea recent încheiată, Filip a strâns 41 de meciuri în toate competițiile, marcând trei goluri. În total, în cei doi ani și jumătate în care a evoluat pentru Universitatea Cluj, Ioan Filip a bifat 75 de meciuri, marcând cinci goluri și oferind opt pase decisive.

13-06-2023
10:57

FC Voluntari a anunțat transferul lui Angelo Cocian

FC Voluntari a anunţat că a semnat un contract pe o perioadă de trei sezoane cu jucătorul Angelo Cocian, care în sezonul precedent a evoluat cu Unirea Dej în play-off-ul din eșalonul secund.

Cocian este un mijlocaş în vârstă de 22 de ani care a mai evoluat până acum în cariera sa la formaţiile Olimpia Satu Mare şi Unirea Dej, marcându-şi debutul la seniori la vârsta de 16 ani în divizia secundă.

Considerat unul dintre fotbaliştii revelaţie ai ligii secunde, Cocian a jucat în 51 de partide pentru formaţia ardeleană în ultimele două sezoane, reuşind să marcheze 13 goluri şi să ofere cinci pase decisive. El va evolua cu numărul 25 la Voluntari.

 

12-06-2023
12:01

Petrolul l-a adus pe Carlos Menendez, fostul preparator fizic al lui Atletico Madrid

Petrolul îşi consolidează şi staff-ul tehnic pentru sezonul viitor, iar Carlos Menendez a fost angajat pe poziţia de preparator fizic. Ibericul a făcut parte din staff-ul lui Diego Simeone, în perioada 2012-2020, la Atletico Madrid, iar anterior, între 2007 şi 2012, a lucrat în departamentul medical al lui Real Madrid.

“Spaniolul Carlos Menendez este noul preparator fizic al echipei noastre, urmând să completeze staff-ul tehnic condus de către Florin Pîrvu! În vârstă de 46 de ani, Menendez are o experiență importantă la nivel înalt.

Între 2007 și 2012 a făcut parte din departamentul medical al lui Real Madrid, ocupându-se de recuperarea jucătorilor accidentați, iar mai apoi a fost cooptat în staff-ul lui Diego Simeone, la Atletico Madrid, acolo unde a lucrat între 2012 și 2020 ca preparator fizic, alături de renumitul Oscar Ortega, perioadă în care gruparea iberică a fost campioană a Spaniei, câștigătoare a Cupei Regelui, de două ori finalistă a Ligii Campionilor, precum și câștigătoare a UEFA Europa League!

Ulterior, Carlos Menendez a profesat în Portugalia, la Vitoria Guimaraes. Bun venit, Carlos Menendez”, au anunţat oficialii Petrolului Ploieşti.

11-06-2023
12:08

Petrolul Ploiești s-a despărțit oficial de cinci jucători

Petrolul Ploiești a anunțat pe site-ul oficial al clubului despărțirea de cinci jucători. „Lupii galbeni” au încheiat pe locul 2 în play-out stagiunea recent încheiată, însă nu au putut evolua la barajul pentru cupele europene, deoarece nu dețin licența UEFA. 

Octavian Vâlceanu, Florin Borța, Cosmin Tucaliuc și Ricardo Grigore, care au evoluat sub formă de împrumut la Petrolul Ploiești în sezonul 2022/2023, nu vor mai continua în lotul condus de Florin Pîrvu. Totodată, înțelegerea „găzarilor” cu Felix Mathaus a ajuns la final și nu a fost prelungită. 

„Cinci dintre jucătorii care au făcut parte din lotul echipei noastre pe parcursul ediției trecute din Superliga nu vor mai continua cu FC Petrolul Ploiesti și în stagiunea 2023-2024.

Astfel, lui Octavian Vâlceanu, Florin Borța, Cosmin Tucaliuc și Ricardo Grigore le-au expirat împrumuturile de la cluburile cu care se află sub angajament, în vreme ce fundașul central Felix Mathaus și-a încheiat acordul cu FC Petrolul Ploiești.

Mulțumiri, tuturor, pentru activitatea depusă în perioada în care au îmbrăcat tricoul „galben-albastru” și mult succes în viitor!”, se arată într-un comunicat emis de Petrolul Ploiești. 

Ricardo Grigore a fost împrumutat de Dinamo la FC U Craiova 1948 și Petrolul și ar urma să revină în Ștefan cel Mare, în timp ce Florin Borța se va întoarce la Universitatea Craiova. Cosmin Tucaliuc și Octavian Vâlceanu se vor întoarce la Farul, respectiv FC Voluntari. 

10-06-2023
18:16

Gabi Iancu a fost transferat definitiv de Hermannstadt

Gabi Iancu și-a reziliat contractul cu rușii de la Ahmat Groznîi și a semnat un contract valabil pe două sezoane cu Hermannstadt. În a doua parte a sezonului recent încheiat, fotbalistul român a evoluat sub formă de împrumut la echipa antrenată de Marius Măldărșanu.

De-a lungul sezonului, în cele 10 partide în care a îmbrăcat tricoul sibienilor, Gabi Iancu a marcat un gol și a oferit o pasă decisivă. Anunțul transferului definitiv a fost făcut de Hermannstadt pe rețelele de socializare.

„Gabi Iancu a semnat un contract valabil pentru următoarele două sezoane. După ce a reziliat cu F.C. Ahmat Groznîi (RUS), Gabi Iancu a decis să revină și să rămână la noi! Cu puțin timp în urmă, Gabi a semnat o înțelegere contractuală valabilă pentru următoarele două sezoane cu A.F.C.Hermannstadt.

Suntem fericiți pentru acest fapt și avem convingerea că este o zi mare pentru clubul nostru și pentru toți suporterii adevărați! În sezonul trecut, Gabi Iancu a bifat 10 prezențe sub tricoul FCH în SuperLiga Romania & Cupa României Gabi a marcat un gol și a oferit o pasă de gol”, se arată pe pagina de Facebook oficială a lui Hermannstadt.

 

10-06-2023
16:09

Oțelul Galați l-a prezentat oficial pe Daniel Celea

Oțelul Galați a anunțat oficial transferul lui Daniel Celea, fostul căpitan al Chindiei Târgoviște. În vârstă de 27 de ani, cu o înălțime de 1,87 m, Daniel Celea a mai evoluat în carieră pentru formații, precum Pandurii Tg. Jiu, UTA, CS Mioveni, Sepsi Sf. Gheorghe sau LKS Lodz (Polonia). 

Daniel Celea a semnat un contract valabil pe un an, cu prelungire pentru încă un sezon. Pe prima scenă a fotbalului românesc, Daniel Celea a adunat peste 80 de partide, în timp ce în liga secundă, fundașul a strâns peste 65 de meciuri. 

10-06-2023
14:50

UTA Arad s-a despărțit de 10 jucători

Mircea Rednic continuă curățenia de vară la UTA Arad. În cursul zilei de sâmbătă, arădenii au anunțat pe site-ul oficial despărțirea de 10 jucători. Unul dintre ei este Philip Otele, atacantul care s-a înțeles încă din iarnă cu CFR Cluj, informație dezvăluită în exclusivitate de FANATIK.

„Zece jucători nu vor continua la Arad. Portarii Dragoș Balauru și Haralambie Mociu, fundașii Mihai Dobrescu, Erico da Silva, Marko Vukcevic și mijlocașii Desley Ubbink, Paul Anton, Philip Otele, Salvatore Marrone și Willie Barbosa nu vor mai continua în tricoul roș-alb.

Le mulțumim tuturor pentru aportul adus în perioada petrecută la Arad și le dorim multă baftă în viitor”, se arată pe site-ul oficial al celor de la UTA Arad. Romario Benzar și Bautista Cascini au părăsit, de asemenea, lotul „Bătrânei Doamne”.

10-06-2023
09:42

Sorin Șerban, prezentat oficial la Poli Iași

Poli Iași continuă întăririle pentru viitorul sezon din SuperLiga, iar fundașul stânga Sorin Șerban a fost în cele din urmă prezentat oficial în Copou.


„Bine ai revenit în Copou, Sorin Șerban! Fundașul stânga în vârstă de 23 de ani va îmbrăca din nou tricoul alb-albastru după ce a mai fost legitimat la Poli în sezonul 2019-2020. Vine de la FCSB, liber de contract. Mult succes, Sorin!”, a fost mesajul postat de moldoveni pe pagina oficială de Facebook, însoțită de o fotografie cu jucătorul și fularul lui Poli.

09-06-2023
12:45

Rapid s-a despărțit de doi jucători

Rapid a anunțat oficial pe pagina oficială de Facebook despărțirea de Damien Dussaut și Younes Bnou Marzouk. Cei doi fotbaliști au ajuns la final de contract, iar giuleștenii nu au luat în calcul prelungirea înțelegerii.

În tricoul „alb-vișiniu”, Younes Bnou Marzouk a adunat 35 de meciuri și a marcat 5 goluri, în timp ce Damien Dussaut a evoluat doar de trei ori în tricoul echipei lui Adrian Mutu.

Atacantul marocan a ajuns în vara lui 2021 la Rapid din postura de jucător liber de contract, în timp ce fundașul născut în Franța s-a transferat în lotul „alb-vișiniilor” vara trecută.

 

08-06-2023
14:31

Plecări în masă de la Universitatea Cluj

Universitatea Cluj a anunțat că s-a despărțit de șapte jucători care au făcut parte din lotul echipei în sezonul precedent.

Fotbaliștii Romario Pires, Florin Ilie, Denis Ispas, Adrian Bălan, Lorand Fulop, Ivan Goranov și Aurelian Păun au ajuns la final de contract cu ”șepcile roșii” și nu le-au mai fost prelungite înțelegerile.

”Romario Pires (34 de ani) a semnat cu FC Universitatea Cluj în pauza de iarnă a sezonului în care echipa noastră a promovat în prima ligă. Mijlocașul brazilian a strâns 39 de meciuri în tricoul echipei noastre, marcând două goluri.

Florin Ilie (30 de ani) a ajuns la ‘U’ la mijlocul sezonului 2021/2022. A bifat 42 de partide, marcând trei goluri în această perioadă. Denis Ispas (29 de ani) a fost transferat de clubul nostru la începutul sezonului 2021/2022. Fundașul central a jucat în 55 de partide pentru ‘U’, reușind să înscrie două goluri.

Ajuns la ‘U’ la începutul sezonului recent încheiat, Adrian Bălan (33 de ani) a evoluat în 31 de meciuri în toate competițiile. A marcat de două ori în Cupa României și de patru ori în Superliga. Lorand Fulop (25 de ani) a venit pe Cluj Arena în luna septembrie a anului trecut. Atacantul a înscris trei goluri în 29 de meciuri.

Bulgarul Ivan Goranov (30 de ani) a evoluat în ultima jumătate de sezon în alb și negru. Fundașul care joacă în banda stângă a fost utilizat în 10 partide, dintre care opt în SuperLiga și două în Cupa României.

Aurelian Păun (22 de ani) a semnat cu FC Universitatea Cluj pe 28 ianuarie 2022. Goalkeeper-ul a jucat două meciuri oficiale pentru ‘U’ în liga secundă, în acest sezon evoluând în mai multe partide de pregătire”, se arată pe site-ul oficial al grupării clujene.

08-06-2023
11:01

Darius Oroian, de la CSA Steaua, la Sepsi

Darius Oroian este noul fotbalist al celor de la Sepsi. Fostul fundaș de la CSA Steaua a semnat pe trei ani cu gruparea covăsneană. El a ajuns la Sf. Gheorghe din postura de jucător liber de contract.

„Sepsi OSK a transferat un tânăr fundaș! Un nou tânăr de perspectivă a semnat cu Sepsi OSK. Este vorba de fundașul dreapta Darius Oroian, de 19 ani, care a semnat un contract valabil pe 3 ani cu clubul nostru.

Noul nostru jucător ultima oară a evoluat pentru CSA Steaua București. Îi urăm bun venit lui Darius la Sepsi OSK”, a scris Sepsi, pe pagina oficială de Facebook.

08-06-2023
06:24

Hélder Tavares și-a încheiat contractul cu FC Voluntari!

Helder Tavares, mijlocașul central din Insulele Capului Verde, și-a reziliat contractul cu FC Voluntari. Ilfovenii au făcut anunțul pe rețelele de socializare: 

“Mulțumim, Hélder Tavares! 🤝🏽FC Voluntari anunță încetarea raporturilor contractuale cu jucătorul Hélder Tavares. Internaționalul din Capul Verde a evoluat pentru echipa noastră timp de doi ani și jumătate, perioadă în care a strâns 88 de prezențe în tricoul FC Voluntari ( 80 SuperLiga Romania si 8 în Cupa României). Clubul nostru îi mulțumește pentru efortul depus și îi dorește mult succes în carieră!, se arată în comunicatul clubului. 

07-06-2023
14:25

UTA Arad s-a despărțit de 7 jucători

Mircea Rednic continuă curățenia de vară la UTA Arad. Înainte de partidele cu Gloria Buzău din barajul pentru promovare/menținere în SuperLiga, arădenii le-au reziliat contractele lui Romario Benzar și Bautista Cascini. 

Alexandru Meszar, președintele „Bătrânei Doamne”, a anunțat că alți șapte fotbaliști nu vor continua în sezonul următor la UTA Arad, iar trendul poate continua. „Vorbim despre jucători la care le expiră contractele și din diferite motive clubul nu le mai oferă noi înțelegeri.

Motivele nu sunt strict sportive, ci și de altă natură, cum ar fi: atașamentul jucătorilor față de club, acomodarea dificilă la Arad, dar și pretenții financiare care nu mai sunt în concordanță cu politica noastră. 

Cei șapte jucători cărora nu le mai oferim contracte sunt: Dragoș Balauru, Desley Ubbink, Marko Vukcevic, Erico da Silva, Mihai Dobrescu, Haralambie Mociu și Salvatore Marrone”, a declarat Alexandru Meszar, conform publicației locale Aradon.

Desley Ubbink și Marko Vukcevic sunt cele mai sonore nume care o părăsesc pe UTA Arad. Cei doi fotbaliști au avut contribuții semnificative în rezultatele arădenilor din sezonul încheiat recent. Mijlocașul olandez a adunat 40 de meciuri pentru UTA Arad în sezonul 2022/2023, în timp ce muntenegreanul Marko Vukcevic a evoluat în 34 de partide. 

07-06-2023
12:56

Sepsi l-a prezentat oficial pe Sherif Kallaku

Sepsi a anunțat oficial pe pagina de Facebook transferul mijlocașului albanez Sherif Kallaku. În vârstă de 25 de ani, fotbalistul a evoluat ultima oară la KF Teuta din Albania. Fotbalistul care evoluează pe postul de mjilocaș central a semnat un contract valabil pe două sezoane, cu prelungire pentru încă un sezon.

De-a lungul carierei Sherif Kallaku a mai jucat pentru KF Tirana sau NK Lokomotiva Zagreb. „Îi dorim mult succes noului nostru jucător în culorile alb-roșu!”, au scris cei de la Sepsi pe Facebook. Sherif Kallaku are șapte selecții în naționala Albaniei.

 

07-06-2023
09:57

Sepsi a anunțat despărțirea de Alexandru Tudorie și Mihai Bălașa

Alexandru Tudorie și Mihai Bălașa nu vor mai face parte din lotul lui Sepsi pentru sezonul următor. Printr-un mesaj postat pe rețelele de socializare, gruparea finanțată de Laszlo Dioszegi a anunțat despărțirea de atacantul, respectiv fundașul central care au îmbrăcat în trecut tricoul celor de la FCSB. 

„Clubul Sepsi OSK se desparte de jucătorii Alexandru Tudorie (în vârstă de 27 de ani) și Mihai Bălașa (în vârstă de 28 de ani), contractul acestora urmând să expire pe 30 iunie 2023.

Pe această cale dorim să le mulțumim pentru întreaga activitate desfășurată sub culorile clubului nostru și le urăm mult succes în continuare!”, a fost anunțul făcut de Sepsi pe pagina oficială de Facebook. Ulterior, covăsnenii au șters postarea. 

Sepsi a revenit cu o postare și a anunțat despărțirea de Alexandru Tudorie. În cazul lui Mihai Bălașa ar putea fi vorba despre o eroare a departamentului de media. Fie covăsnenii vor reveni cu o postare și în cazul lui Mihai Bălașa care anunță despărțirea, fie îi vor prelungi contractul fundașului central. 

În perioada de la Sepsi, Mihai Bălașa a adunat 39 de partide, reușind să înscrie trei goluri și să ofere o pasă decisivă. De cealaltă parte, Alexandru Tudorie a adunat 45 de partide în acest sezon pentru Sepsi în care a reușit să marcheze 13 goluri și să ofere 3 pase decisive. 

05-06-2023
15:50

Primi doi jucători transferați de Poli Iași

Poli Iași vrea să-și întărească lotul după ce a promovat în SuperLiga, iar primii doi jucători care se vor alătura echipei antrenate de Leo Grozavu sunt așteptați în această săptămână.

Conform gsp.ro, portarul Dumitru Celeadnic de la Șerif Tiraspol și-a dat acordul să evolueze la Poli și va sosi luni la Iași pentru a semna contractul. Jucătorul în vârstă de 31 de ani care are meciuri în Champions League se va întoarce în țara sa natală după ce va parafa actele pentru a se prezenta la echipa națională.

Cel de-al doilea jucător care va ajunge la Poli Iași este fundașul stânga Sorin Șerban, care și-a reziliat de curând contractul cu FCSB, așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate.

Șerban va ajunge vineri la Iași pentru a semna înțelegerea și tot atunci este așteptat în probe și albanezul Sabah Kerjota, care evoluează la Vigor Senigallia, în liga a patra din Italia.

05-06-2023
13:17

Oțelul Galați a adus doi jucători

Otețul Galați a anunțat transferul atacantului Alexandru Pop, care a jucat în sezonul trecut la Unirea Dej, unul dintre cei mai în formă jucători din Liga 2 în sezonul trecut. Anunțul a fost făcut pe site-ul oficial al clubului.

Echipa lui Dorinel Munteanu a ajuns la o înțelegere și cu Relu Stoian, portarul lui FC Buzău, care a fost convocat la lotul României U21. „Oțelarii” mai sunt însă aproape să mai perfecteze alte două transferuri.

02-06-2023
17:48

Tony Njike şi Lucas Brendon, out de la FC Argeș

FC Argeş a anunţat, vineri, despărţirea de jucătorii Tony Njike şi Lucas Brendon. Vestea a venit cu 24 de ore înaintea returului cu Dinamo din barajul de menținere/promovare în SuperLiga.

„Clubul nostru şi fotbaliştii Tony Njiké şi Lucas Brendon au ajuns la acorduri pentru încetarea raporturilor contractuale pe cale amiabilă. Mult succes în carieră!”, este anunţul grupării din Trivale.

Lucas Brendon era legitimat la FC Argeş din ianuarie, iar Njike din iunie 2022.

01-06-2023
15:06

Alex Chipciu și-a prelungit cu un an contractul cu U Cluj

Aflat la final de contract cu U Cluj, dar și cu posibilitatea de a ajunge la FCSB, Alex Chipciu s-a decis ce va face în sezonul viitor. El va mai rămâne la „șepcile roșii” încă un sezon, semnând o nouă înțelegere în cursul zilei de joi.

„Clubul nostru a ajuns, astăzi la o înțelegere privind prelungirea contractului cu Alex Chipciu. Fotbalistul a ajuns la FC Universitatea Cluj în vara anului trecut. A condus echipa din teren în acest sezon, purtând banderola de căpitan.

Experiența sa a jucat un rol important în locul 10 ocupat de «U» la finalul sezonului din Superliga, dar și în parcursul excelent din Cupa României. În sezonul 2022/2023, Alex Chipciu a strâns 39 de meciuri în tricoul echipei noastre, a marcat două goluri și a oferit două pase decisive.

Prima reușită pentru «U» a venit împotriva celor de la FC Hermannstadt în sferturile Cupei României, când «U» era condusă cu 1-0. Acel gol a pus bazele revenirii și calificării în semifinalele Cupei”, au anunțat oficialii lui „U Cluj” pe site-ul clubului.

 

01-06-2023
13:57

Sepsi a renunțat la serviciile lui Dimitrov, Achahbar și Papa

După ce s-a despărțit de antrenorul Cristiano Bergodi, Sepsi Sântu Gheorghe a renunțat și la serviciile a trei jucători. La puțin timp de la terminarea campionatului, echipa covăsneană a anunțat că Radislav Dimitrov, Anass Achahbar și Enriko Papa nu vor mai juca la Sfântu Gheorghe și în sezonul viitor.

„Schimbări în lotul echipei. Jucătorii Dimitrov Radoslav, Anass Achahbar și Enriko Papa nu mai fac parte din lotul Sepsi OSK.

Dimitrov Radoslav, în vârstă de 34 de ani, timp de 4 ani a fost unul dintre jucătorii de bază ai echipei noastre, Anass Achahbar, în vârstă de 29 de ani, s-a alăturat lotului Sepsi OSK în iarna anului 2020, iar Enriko Papa, în vârstă de 30 de ani, a sosit în luna februarie al acestui an sub formă de împrumut, până la finalul sezonului 2022-2023.

Pe această cale, dorim să le mulțumim celor trei jucători pentru perioada petrecută alături de noi și le urăm mult succes în continuare!”, au anunțat conducătorii lui Sepsi pe conturile de socializare.

 

31-05-2023
18:40

Căpitanul lui U Cluj și-a anunțat plecarea de la echipă

Romario Pires, căpitanul Universității Cluj, și-a anunțat plecarea de la echipă, postând un videoclip pe contul de Instagram alături de un mesaj, prin care le mulțumește fanilor pentru perioada petrecută la „șepcile roșii”.

„Un capitol încheiat cu mândrie! Mulțumesc U CLuj, mulțumesc tuturor suporterilor și orașului!”, a fost mesajul postat de Romario Pires pe Instagram.

În 39 de meciuri jucate în toate competițiile pentru Universitatea Cluj, Romario Pires a reușit să marcheze 2 goluri și să ofere 3 pase decisive, devenind om de bază în echipa clujenilor.

Farul Constanţa a câştigat titlul de campioană în SuperLiga, după o luptă pasionantă dusă până în penultima etapă cu FCSB. Victoria cu 3-2 din meciul direct a adus un nou trofeu în vitrina lui Gheorghe Hagi, dar din iulie, fotbalul se reia.

Transferurile din SuperLiga în vara anului 2023!

Se anunţă o vară fierbinte pe piaţa transferurilor şi în viitorul sezon şi-au anunţat deja candidatura pentru titlu, pe lângă Farul, FCSB şi CFR Cluj, alte două echipe: Universitatea Craiova şi Rapid Bucureşti.

ADVERTISEMENT

FANATIK vă prezintă cele mai tari transferuri din perioada de mercato. Rapid Bucureşti l-a anunţat deja pe fostul mijlocaş de la FCSB, Răzvan Oaidă, din postura de jucător liber de contract. Giuleştenii pregătesc o campanie masivă de transferuri.

Un alt fundaş de la FCSB, Radu Boboc, şi-a găsit echipă şi a semnat cu FC Voluntari. U Cluj a profitat de retrogradarea Chindiei Târgovişte şi i-a luat pe Doru Popadiuc şi Daniel Popa, în timp ce Bogdan Mitrea de la Universitatea Craiova a semnat şi el cu “şepcile roşii”.

ADVERTISEMENT

Cât durează perioada de mercato în vara anului 2023

Imediat după ce a câştigat titlul, Farul Constanţa a anunţat transferul lui Rivaldinho şi Nicolae Carnat. Gheorghe Hagi promite şi alte întăriri pentru campioana României în această vară când speră să prindă grupele unei competiţii europene.

Perioada de transferuri din această vară se va deschide oficial pe 13 iunie şi se va închide pe 4 septembrie. Până atunci, cluburile din SuperLiga pot transfera jucători liberi de contract.

ADVERTISEMENT

Prima bombă din perioada de mercato: Alex Mitriţă revine la Universitatea Craiova

Universitatea Craiova începe perioada de mercato în super forţă. Oltenii îl repatriază pe Alex Mitriţă şi odată cu acest transfer, îşi anunţă intrarea în lupta pentru titlu. Ne aşteptăm şi de la alte transferuri tari ale oltenilor.

FCSB şi-a stabilit câteva ţinte pentru această perioadă de mercato. Gigi Becali l-a ofertat deja pe Vlad Chiricheş pentru a fortifica defensiva, aşa cum FANATIK a anunţat în exclusivitate. Alte nume de pe lista lui Gigi Becali sunt Damjan Djokovic şi Arnold Garita.

ADVERTISEMENT

CFR Cluj ar putea să îşi schimbe antrenorul în această perioadă. Dan Petrescu are mai multe oferte, iar în pole position pentru preluarea băncii tehnice este Cristiano Bergodi, fostul antrenor de la Sepsi.

ADVERTISEMENT