Sport

Superliga, un nou început pentru liga de elită din fotbalul românesc! Stelea și-a respectat porecla de “Arnold” la tragerea țintarului din campionat

Superliga a fost lansată cu fast la un hotel de lux din Capitală. Vedete din lumea fotbalului, ambasadorii Superbet și oficialii LPF au fost prezenți la cel mai spectaculos rebranding la nivelul primei ligi.
01.07.2022 | 18:40
Superliga un nou inceput pentru liga de elita din fotbalul romanesc Stelea sia respectat porecla de Arnold la tragerea tintarului din campionat
Superliga, un nou început pentru liga de elită din fotbalul românesc! Stelea și-a respectat porecla de "Arnold" la tragerea țintarului din campionat. Sursa: Fanatik
ADVERTISEMENT

Liga 1 a devenit Superliga. Liga Profesionistă de Fotbal și eAD, firma care deține drepturile tv până în 2024, au încheiat un parteneriat cu Superbet, care a fost anunțat într-o ceremonie spectaculoasă, la hotelul Marriott din Capitală.

Superliga, un nou început pentru liga de elită din fotbalul românesc!

Lume bună din fotbalul românesc a venit la eveniment. Ilie Dumitrescu, Bogdan Stelea, Florin Răducioiu sau Daniel Niculae, precum și alte figuri cunoscute ale sportului autohton au fost invitate în primele rânduri ale sălii unde avea loc tragerea la sorți pentru noul sezon al primei ligi.

ADVERTISEMENT

Spre deosebire de conferințele de presă plictisitoare și masa banală de la LPF unde se făceau tragerile la sorți, organizatorii au reușit să facă din această schimbare de brand, un veritabil eveniment.

Desfăşurare de forţe la evenimentul de prezentare al noului sponsor. Au fost plasate şi promptere pentru cei doi. Sursa: Fanatik
Desfăşurare de forţe la evenimentul de prezentare al noului sponsor. Au fost plasate şi promptere pentru cei doi. Sursa: Fanatik

Gino Iorgulescu, apariţie rară la conferinţa de presă!

Fostul campion al României, Marian Rada, alături de Marina Nițoiu, au fost gazdele galei în care a fost prezentat noul parteneriat. Gino Iorgulescu, scump la vedere în ultimii 8 ani, de când deține șefia LPF a fost prezent la pupitru alături de Justin Ștefan, secretarul general.

ADVERTISEMENT
Marian Rada, alături de Marina Nițoiu
Marian Rada, alături de Marina Nițoiu

Din partea firmei eAd a participat Orlando Nicoară, directorul companiei, în timp ce noul sponsor, Superbet, a fost reprezentat de Vlastimir Vukadinović, directorul de marketing al companiei.

Gino Iorgulescu, Orlando Nicoară şi Justin Ştefan. Sursa foto: Fanatik
Gino Iorgulescu, Orlando Nicoară şi Justin Ştefan. Sursa foto: Fanatik

Rebranding masiv pentru prima ligă! Nume nou, trofeu nou, minge nouă şi VAR

Prima ligă a României a suferit un rebranding masiv odată cu venirea noului sponsor. Liga 1 se numește Superliga de acum, fondul competiției este dominat de culorile alb-roșu, în mod ironic, la primul sezon fără Dinamo în prima ligă.

ADVERTISEMENT
Sala în care a avut loc evenimentul. Sursa foto: Fanatik
Sala în care a avut loc evenimentul. Sursa foto: Fanatik

Competiția are o nouă minge, personalizată pentru Superliga, iar campioana urmează să primească un nou trofeu, care să semene cu cel din logo. În plus, este pregătit un nou imn pentru liga de elită a fotbalului românesc.

Mingea oficială a Superligii. Foto: Fanatik
Mingea oficială a Superligii. Foto: Fanatik

După conferința de presă în care au curs mulțumirile dintr-o parte în alta, Orlando Nicoară a explicat că sunt în toi negocierile pentru un nou contract de drepturi tv, cu o valoare mai mare decât cele 29 de milioane de euro plătite pe sezon cluburilor.

ADVERTISEMENT

Bogdan Stelea şi-a respectat porecla “Arnold”! A făcut bucăţi o bilă care nu se putea deschide

Tragerea la sorți a țintarului nu a fost fără incidente. Ilie Dumitrescu și Bogdan Stelea, ambasadori Superbet, au fost invitați de LPF să facă extragerile pentru stabilirea etapelor din sezonul regulat.

Una dintre bile era buclucașă. Ilie Dumitrescu a încercat să o deschidă, fără succes, și i-a dat-o apoi lui Bogdan Stelea. După ce deșurubarea nu a funcționat, cel poreclit “Arnold” şi-a luat în serios porecla şi a făcut bucăţi bila, spre amuzamentul audienţei.

Bogdan Stelea a spart bila buclucașă de masă. Foto: captură tv
Bogdan Stelea a spart bila buclucașă de masă. Foto: captură tv

VEZI VIDEO: 

Reprezentantul LPF a făcut o confuzie între Universitatea Craiova şi U Cluj în timpul tragerii la sorţi. Chiar dacă ulterior oltenii au fost supăraţi de confuzie, tragerea la sorţi a mers mai departe.

Superliga are ca obiectiv propulsarea fotbalului românesc la un alt nivel!

Noua imagine a primei ligi din România este una fresh, modernă. Cel puţin la nivel vizual, lucrurile arată excelent, iar începând cu noul sezon vom avea la toate meciurile arbitraj video, care va clarifica cele mai multe dintre controverse.

Superliga începe pe data de 15 iulie, iar obiectivul tuturor celor implicaţi este acela de a creşte şi calitatea meciurilor din campionat şi de a readuce oamenii la stadion, astfel încât campionatul românesc să treacă la următorul nivel.

Gino Iorgulescu, alături de Ilie Dumitrescu și Bogdan Stelea
Gino Iorgulescu, alături de Ilie Dumitrescu și Bogdan Stelea. Sursa foto: Fanatik
  • 2024 este data scadentă a contractului dintre Superbet şi LPF
  • 28.000.000 de euro împart echipele din Superligă, din drepturile tv
ADVERTISEMENT