Fotbal international

Superman din poarta Mexicului! Guillermo Ochoa, eroul de serviciu la Campionatul Mondial. Lewandowski, ultima victimă a portarului-veteran. Video

Guillermo Ochoa este eroul Mexicului la Campionatul Mondial. La a treia prezenţă, pe teren, la un turneu final, portarul l-a blocat pe Robert Lewandowski.
22.11.2022 | 20:12
Superman din poarta Mexicului Guillermo Ochoa eroul de serviciu la Campionatul Mondial Lewandowski ultima victima a portaruluiveteran Video
Guillermo Ochoa a fost din nou eroul Mexicului la Campionatul Mondial
ADVERTISEMENT

Un lucru e sigur când începe o ediţie de Campionat Mondial, Guillermo Ochoa va ieşi din nou în evidenţă cu parade de cinci stele. Portarul Mexicului, ajuns la 37 de ani, a început perfect şi CM 2022, după ce a apărat o lovitură de la 11 metri în meciul cu Polonia.

Guillermo Ochoa şi-a început seria de parade la Campionatul Mondial din 2014. A închis poarta în faţa Braziliei

După ce a văzut două ediţii de Campionat Mondial, turneele din 2006 şi 2010, de pe banca de rezerve, fără să intre niciun minut, Guillermo Ochoa a început să facă furori la CM 2014. Cu o prestaţie bună în victoria contra Camerunului, scor 1-0, mexicanul a fost de-a dreptul imbatabil în următoarea partidă, cu Brazilia.

ADVERTISEMENT

Mexicul a obţinut o remiză cu Brazilia, scor 0-0, iar omul meciului a fost Guillermo Ochoa. Cu patru parade, portarul a reuşit să-l blocheze perfect pe Neymar. În prima repriză a partidei, mexicanul a scos, cu un reflex uimitor, lovitura de cap a vedetei Selecao, iar mulţi şi-au adus aminte de o paradă legendară a lui Gordon Banks în faţa lui Pele, de la Mondialul din 1970.

“A fost meciul vieţii mele. Să realizezi aceste parade, la un Campionat Mondial, în faţa atâtor fani, este incredibil”, spunea Guillermo Ochoa, după meciul Brazilia – Mexic 0-0.

ADVERTISEMENT

Guillermo Ochoa a fost învins, la Mondialul din 2014, abia în minutul 87 al meciului Croaţia – Mexic 1-3. Calificată în optimile de finală, selecţionata mexicană a fost eliminată dramatic de Olanda, scor 1-2, cu două goluri venite pe finalul partidei. Chiar dacă a fost învins de două ori, portarul a reuşit câteva parade de senzaţie şi, la finalul confruntării, a primit premiul de omul meciului.

Guillermo Ochoa, parade de zile mari şi la Campionatul Mondial din 2018. I-a scos din minţi pe nemţi

La Campionatul Mondial din 2018, Guillermo Ochoa a revenit cu Mexicul şi s-a pus pe treabă încă de la primul meci. În victoria contra Germaniei, campioana mondială de atunci, scor 1-0, portarul a reuşit nouă parade, însă cel mai mult a ieşit în evidenţă cea care i-a blocat un gol lui Toni Kroos.

ADVERTISEMENT

Din nou, Mexicul a obţinut o calificare în optimile de finală, unde a fost eliminată de Brazilia. Guillermo Ochoa a primit două goluri în acea partidă, dar a ieşit în evidenţă cu reflexele sale. La finalul turneului, doar Thibaut Courtois avea mai multe parade ca mexicanul, însă goalkeeper-ul Belgiei jucase 7 meciuri, în care îşi salvase echipa de 27 de ori. Ochoa pleca din Rusia cu 25 de parade în poarta Mexicului.

Guillermo Ochoa, la al cincilea Campionat Mondial din carieră. A egalat un alt mare portar al Mexicului

La 37 de ani, Guillermo Ochoa a prins lotul Mexicului pentru CM 2022, al cincilea turneu al său de Campionat Mondial. La ediţia din 2006, Superman-ul mexican a fost a treia soluţie pentru postul de portar, în timp ce la turneul din 2010 a fost rezerva lui Óscar Pérez, o decizie intens contestată a lui Javier Aguirre.

ADVERTISEMENT

Guillermo Ochoa l-a egalat astfel pe Antonio Carbajal, portarul Mexicului la Campionatele Mondiale din 1950, 1954, 1958, 1962 şi 1966. La al cincilea turneu final, goalkeeper-ul de 37 de ani a fost decisiv în remiza cu Polonia, scor 0-0.

În minutul 58, Guillermo Ochoa a parat lovitura de la 11 metri a lui Robert Lewandowski şi şi-a deschis contul de parade la Campionatul Mondial 2022. Sâmbătă, de la ora 21:00, Mexicul se va duela cu Argentina, iar “pumele” ar fi eliminate matematic dacă vor pierde meciul. Pentru Ochoa va fi ocazia perfectă să devină din nou Superman.

ADVERTISEMENT