Life

Superstițiile de care nu trebuie să uităm. Ce este bine să facem de Ziua Îndrăgostiților

Există o serie de tradiții și superstiții de care îndrăgostiții din toată lumea trebuie să țină cont pe 14 februarie dacă își doresc armonie în cuplu.
13.02.2022 | 22:59
Superstitiile de care nu trebuie sa uitam Ce este bine sa facem de Ziua Indragostitilor
Superstițiile de care nu trebuie să uităm. Sursă foto: pixabay.com
ADVERTISEMENT

Ziua Îndrăgostiților este una dintre cele mai îndrăgite sărbători din toată lumea.

Există însă și o serie de tradiții și obiceiuri legate de această zi a iubirii pe care foarte mulți nu le cunosc.

Aflați ce trebuie să faceți pentru ca totul să meargă perfect în relația voastră.

Superstițiile de care nu trebuie să uităm. Ce este bine să facem de Ziua Îndrăgostiților

Ziua de 14 februarie este specială pentru foarte multe persoane. La început, această sărbătoare a fost destinată doar cuplurilor, dar în ultimul timp a devenit și ziua în care ne manifestăm afecțiunea față de familie sau prieteni.

ADVERTISEMENT

Oricum, este o zi dedicată iubirii în care se oferă cadouri, se fac declarații, dar și o zi plină de superstiții și tradiții, iar cei care le vor urma vor avea o viață foarte frumoasă împreună.

În anumite țări se spune că în cazul în care vei găsi o mănușă de Valentine’s Day, proprietarul acesteia îți este alesul.

ADVERTISEMENT

O altă superstiție extrem de cunoscută și pe care mulți o respectă este cea legată de tăierea mărului în jumătate. Numărul semințelor pe care le are fructul reprezintă numărul copiilor pe care cuplul îi va avea.

Există și o serie de mâncăruri pe care îndrăgostiții trebuie să le consume în această zi. În cazul în care cuplul își dorește un copil, trebuie să mănânce boabe de rodie. Acesta este simbolul fertilității. În cazul în care de Valentine’s Day îndrăgostiții mănâncă varză, atunci vor avea noroc și armonie în casă.

ADVERTISEMENT

Cum își află fetele tinere ursitul

În unele țări, fetele își pun foi de dafin sub pernă pentru a-și visa ursitul. De asemenea trebuie să fie foarte atente și la primul nume de băiat pe care îl vor auzi în dimineața zilei de 14 februarie. Este foarte probabil că așa se va numi cel care îi va deveni soț.

În cazul în care în dimineața zilei Sfântului Valentin veți fi treziți din somn de sărutul persoanei dragi, atunci veți avea noroc în dragoste tot anul.

ADVERTISEMENT

Se mai spune că femeile care văd de Ziua Îndrăgostiților o veveriță trebuie să fie atente la bărbații din jurul lor.

În unele țări femeile primesc în dar articole vestimentare, cadoul reprezentând cererea în căsătorie.

ADVERTISEMENT