Fotbal international

Superstiţiile lui Robert Lewandowski înaintea finalei Ligii Campionilor! Ce face pentru un gol în poarta lui PSG

23.08.2020 | 19:42
Superstitiile lui Robert Lewandowski inaintea finalei Ligii Campionilor Ce face pentru un gol in poarta lui PSG
ADVERTISEMENT

Robert Lewandowski a avut un sezon senzaţional la Bayern Munchen, devenind golgeter în Bundesliga şi Liga Campionilor. Cu 55 de goluri în 46 de meciuri, polonezul a fost de neoprit, iar în spatele acestei performanţe stau câteva superstiţii bizare, dar care au o explicaţie.

Pep Guardiola, fost antrenor al lui Bayern Munchen în perioada 2013-2016, a fost surprins de felul cum Robert Lewandowski se pregăteşte pentru meciuri. Ibericul l-a caracterizat drept “cel mai profesionist fotbalist din lume” pe fostul său elev.

ADVERTISEMENT

De-a lungul timpului, superstiţiile şi ritualul lui Robert Lewandowski au fost dezvăluite. Înaintea meciurilor, atacantul de 32 de ani mănâncă întâi desertul şi apoi felurile principale. Ritual l-a aflat de la Anna Lewandowska, soţia lui, o cunoscută nutriţionistă din Polonia. Motivul este acela că produsele cu zahăr ajută la o digestie rapidă.

Ce superstiţii are Robert Lewandowski înaintea finalei Ligii Campionilor

Înaintea fiecărui meci, aşa cum se va întâmpla şi în cazul finalei Ligii Campionilor, Robert Lewandowski încalţă întâi gheata piciorului stâng. Totul a venit după o discuţie cu un psiholog, care i-a sugerat să aibă o anumită rutină în orele premergătoare partidelor.

ADVERTISEMENT

Un alt ritual ţine de somn şi, din nou, există o explicaţie. Robert Lewandowski doarme doar pe partea stângă, idee sugerată de un terapeut. Astfel, polonezul are grijă ca piciorul drept, atât de periculos în timpul meciurilor, să fie mereu odihnit.

În timpul liber, Robert Lewandowski foloseşte strategii şi jocuri prin care îşi antrenează creierul. Atacantul de 32 de ani a ales acest ritual care îl ajută să fie concentrat în timpul partidelor.

ADVERTISEMENT

Soţia i-a schimbat dieta ca să fie un “killer” pentru adversari

Thiago Cionek, coleg al lui Robert Lewandowski în naţionala Poloniei, a dezvăluit cum arată dieta atacantului. Acesta a susţinut că soţia fotbalistului i-a făcut “programul”, ceea ce l-a ajutat foarte mult în carieră.

“În ziua meciului, mănâncă o mulțime de proteine. Și întotdeauna are ton la micul dejun și alte lucruri pe care mulţi le-ar considera ‘nebune’. Evită tot ceea ce conține gluten și lactoză. Cu o zi înainte de joc, după cină, serveşte o farfurie cu budincă de orez, pentru a adăuga carbohidrați și glucoză.

ADVERTISEMENT

Spune că asta îi va da energie suplimentară pentru a doua zi. Apoi, pentru a se recupera, se hrănește cu legume și avocado, după meciuri.

Este un băiat care vrea să se perfecționeze ca jucător și, prin urmare, urmează o dietă specială, dată de soţia sa care este o nutriționistă foarte cunoscută în Polonia. Robert chiar mi-a spus că momentul de cotitură din cariera sa a fost când a schimbat radical ceea ce mânca”, a spus Thiago Cionek.

ADVERTISEMENT