LIVE Actualizat 22-11-2021
16:15

Știrile zilei din sport, luni, 22 noiembrie. Un suporter al lui Fenerbahce a murit de bucurie

FANATIK vă prezintă în amănunt cele mai importante știri din sport ale zilei de luni, 22 noiembrie. Informații de ultimă oră, rezultate, declarații, totul doar în știrile zilei din sport
22.11.2021 | 17:30
Stirile zilei din sport luni 22 noiembrie Un suporter al lui Fenerbahce a murit de bucurie
ADVERTISEMENT
22-11-2021
16:15

Fan al lui Fenerbahce, mort după victoria cu Galatasaray

Un suporter al echipei Fenerbahce a murit duminică, suferind un atac de cord, după golul victoriei marcat în timpul prelungirilor în derby-ul de la Istanbul împotriva formaţiei Galatasaray.

Conform L’Equipe, Ahmet Uysal, în vârstă de 60 de ani, se afla în cafeneua condusă de nepotul său din Alasehir, oraş la aproximativ 100 de kilometri de Izmir. Bărbatul, suporter ”fanatic al lui Fenerbahce”, a exultat în timpul celui de-al doilea gol al echipei sale înainte de a se prăbuşi. Dus la spital, fanul a murit în ciuda intervenţiei medicilor.

”Când Fenerbahce, pe care l-a iubit atât de mult, a marcat în timpul prelungirilor, unchiul meu s-a prăbuşit la pământ. Nu a suportat această emoţie”, a spus nepotul său, Ercan Uysal.

Condusă rapid cu 1-0 la Galatasaray, după golul reușit de Kerem Akturkoglu din pasa lui Olimpiu Moruțan, Fenerbahce a egalat în minutul 31 datorită lui Mesut Ozil. Dar deznodământul a venit în ultimele secunde ale meciului, în minutul 90+4, cu golul mijlocaşului portughez de la Fener, Miguel Crespo.

22-11-2021
15:29

Doliu în baschetul românesc: a murit Pavel Visner

Federația Română de Baschet anunță cu multă tristețe și profund regret trecerea în neființă a celui care a fost Pavel Visner.

Poli Visner, așa cum era mai cunoscut printre apropiați si prieteni, s-a stins din viață azi-noapte, la vârsta de 82 de ani din cauza unor afecțiuni pulmonare.

Fostul international face parte din galeria celor mai importanți jucători din istoria baschetului românesc, fiind unul dintre ‘pilonii’ echipei de aur Dinamo Bucuresti, în perioada anilor ’60-’70”, scrie site-ul Federației Române de Baschet.

Forul amintește faptul că Visner a debutat în baschet la Arad„ după care „s-a transferat de la CU Arad pe la începutul anilor ’60 la marea Dinamo București, echipa pentru care a evoluat până în 1974, atunci când a decis să-și agațe ghetele-n cui și să intre în profesional în cadrul Ministerului de Interne”.

Pavel Visner a câștigat opt titluri naționale cu Dinamo și a jucat mai mult ani în prima reprezentativă a României. A participat la doua editii ale Campionatului European sub comanda antrenorilor Constantin Herold (1961, locul 7) si Vasile Popescu (1963, locul 11).

În 2015, cu ocazia All Star Game organizat chiar în Sala Dinamo, a fost inclus în galeria ‘Legendelor Baschetului Românesc’, primind din partea FRB și o diplomă de excelență pentru intreaga sa activitate sportivă”, se mai menționează pe site-ul FRB.

22-11-2021
15:04

Robert Lewandowski, cel mai bun fotbalist în 2021

Atacantul echipei Bayern Munchen, Robert Lewandowski, a fost desemnat cel bun fotbalistul în 2021 în ancheta realizată de cotidianul Tuttosport.

Internaționalul polonez, care a câștigat acest trofeu și anul trecut, i-a devansat în ancheta publicației italiene pe campionul european cu ”squadra azzurra”, Jorginho, și pe argentinianul Leo Messi, câștigător al Copei America.

Titlul pentru cea mai bună jucătoare i-a revenit olandezei Lieke Martens de la FC Barcelona, iar Marina Granovskaia de la Chelsea Londra a fost desemnată cel mai bun manager.

Olivier Letang de la OSC Lille a fost ales cel mai bun președinte, Federico Pastorello cel mai bun agent, iar fostul mare atacant german Karl-Heinz Rummenigge a primit un premiu special pentru întreaga carieră.

22-11-2021
13:53

AFK Csikszereda Miercurea Ciuc va primi 700.000 de euro

În contextul pandemiei de coronavirus, Comisia Europeană a aprobat un ajutor, forma unor granturi directe, în valoare totală de 1,4 milioane de euro (6,9 milioane lei) destinată susţinerii activităţii cluburilor sportive din municipiul Miercurea-Ciuc.

Eligibile pentru ajutor sunt costurile care au legătură cu: contractele de activitate sportivă şi cheltuielile de călătorie pentru activitatea sportivă; achiziţionarea de echipamente sportive şi alte cheltuieli operaţionale care sunt legate direct de contractele de activitate sportivă, inclusiv achiziţionare de materiale şi consumabile.

Astfel, echipele de hochei (aflată în prima ligă) și fotbal (Liga 2) pot primi fiecare, sub forma unor fonduri europene, suma de 700.000 de euro. AFK Csikszereda Miercurea Ciuc, ocupanta locului 7, are cinci victorii în ultimele șase meciuri de campionat.

22-11-2021
12:37

Bayern Munchen nu poate conta pe 9 jucători în duelul cu Dinamo Kiev

Antrenorul lui Bayer Munchen, Julian Nagelsmann, are probleme serioase de lot înaintea meciului cu trupa antrenată de Mircea Lucescu, din Liga Campionilor.

Bavarezii se confruntă cu un focar de coronavirus. Astfel, Serge Gnabry, Jamal Musiala, Eric-Maxim Choupo-Moting, Michael Cuisance și Joshua Kimmich au intrat în carantină, după ce au fost în contact cu o persoană testată pozitiv cu coronavirus.

Lor li se adaugă Niklas Sule și Josip Stanisic, testați pozitiv cu COVID-19, Dayot Upamecano care este suspendat, iar Kingsley Coman este accidentat.

Meciul Dinamo Kiev – Bayern Munchen se joacă marți, de la 19:30.

22-11-2021
11:15

Pedri este "Golden Boy" în 2021

Barcelona a anunţat pe contul oficial de Twitter că Pedri a câştigat premiul “Golden Boy” 2021, acordat de ziarul Tuttosport celor mai buni jucător U21. 

Pedri i-a învins, în lupta pentru marele trofeu, pe Eduardo Camavinga (Real Madrid), Daniele Maldini (AC Milan), Jude Bellingham (Borussia Dortmund) sau Mason Greenwood (Manchester United). În 2020, trofeul “Golden Boy” a fost câştigat de Erling Haalnd. 

Recent, Barcelona i-a prelungit contractul lui Pedri până în vara lui 2026, iar clauza de reziliere a fost setată la 1 miliard de euro.

22-11-2021
10:08

Ovidiu Hațegan, la a patra delegare în Liga Campionilor

Arbitrul Ovidiu Hațegan a fost delegat de UEFA să oficieze meciul dintre Internaționale Milano și Șahtior Donețk, programat miercuri în Liga Campionilor.  

Hațegan va fi asistat de Radu Ghinguleac şi Sebastian Gheorghe, iar Radu Petrescu va fi cel de al patrulea oficial.

Ovidiu hațegan este unul dintre cei mai apreciați arbitrii din Europa, aceasta fiin a patra delegare la un joc din Liga Campionilor. Atletico Madrid – FC Porto 0-0, Benfica – Bayern 0-4 şi Dinamo Kiev – FC Barcelona 0-1 sunt meciurile pe care Hațegan le-a condus la centru în actualul sezon.

22-11-2021
09:03

Un fotbalist a fost înjunghiat în gât. A murit din cauza rănilor

Considerat unul dintre cei mai talentați jucători de fotbal american, Akeem Loney a fost ucis duminică în metrou, în New York. Presa de peste Ocean menționează că a fost înjunghiat în gât, puțin după miezul nopții. 

Potrivit anchetatorilor, fotbalistul a fost înjunghiat în timp ce dormea, de un bărbat care călătorea în același vagon cu el. Autoritățile au catalogat incidentul drept o ”crimă absolut oribilă”.

Trupul fotbalistului a fost descoperit abia când garnitura de tren a ajuns la garaj în Penn Station. Echipele medicale chemate de urgență nu au mai putut să îi salveze viața. Ucigașul este în continuare căutat de polițiști.

”Echipa noastră este devastată de vestea uciderii lui Lonny. Gândurile noastre sunt alături de familia și prietenii lui. A fost un tip grozav și un fotbalist incredibil. Era un tip vesel, alături de care ne plăcea să fim, și era îndrăgostit de fotbal. Ne va fi foarte dor de el”, a declarat Reed Fox, fostul antrenor al lui Akeem Loney.

22-11-2021
07:14

Tentativă de crimă după meciul QPR – Luton Town, în Anglia

Polițiștii englezi au arestat un tânăr de 26 de ani, pe care îl bănuiesc că ar fi agresat și ar fi pus viața în pericol unei alte persoane, după meciul dintre Queens Park Rangers și Luton Town, din Premiership, al doilea eșalon valoric al Angliei.

Incidentul s-a petrecut la sfârșitul săptămânii trecute. Polițiștii au descoperit un bărbat de 52 de ani, din Luton, pe o stradă din Londra, prezentând multiple leziuni la cap. Acesta a fost transportat la spital și le-a declarat polițiștilor că a fost agresat, cel mai probabil de un fan al echipei QPR.

În urma cercetărilor oamenii legii au arestat un tânăr de 26 de ani a cărui semnalmente corespundeau cu descrierea victimei. Polițiștii fac apel la cetățeni pentru a putea elucidat condițiile în care s-a produs incidentul.

Astfel, oricine a văzut incidentul sau are înregistrări video pe telefon cu momentul atacului, este rugat să le pună la dispoziția autorităților.

Surpriză oferită de Qatar Airways. Cafu și trofeul Cupei Mondiale au zburat alături de pasagerii

Pentru a marca intrarea în ultimul an calendaristic până la deschiderea turneului final al Cupei Mondiale de anul viitor, compania aeriană Qatar Airways le-a făcut o surpriză pasagerilor unui zbor de linie.

În aeronavă au urcat legendarul Cafu, unul dintre cei mai selecționați fotbaliști brazilieni și dublu câștigător a Cupei Mondiale, alături de trofeul pentru care se vor lupta echipele calificate.

ADVERTISEMENT

Aeronava a survolat cele opt stadioane care vor găzdui meciurile de la Cupa Mondială din Qatar, iar brazilianul a împărtăși emoția numărătorii inverse până la emblematicul evenimentul.

Carles Puyol, fostul căpitan al Barcelonei, cere răbdare pentru noul antrenor Xavi

Instalat pe banca Barcelonei în locul olandezului Ronald Koeman, legenda catalanilor Xavi a debutat în derby-ul cu Espanyol Barcelona (1-0), dar jocul echipei blaugrana nu a convins.

ADVERTISEMENT

Carles Puyol, fost coechipier cu Xavi, și fost căpitan al grupării de pe Camp Nou, le-a transmis fanilor și oficialilor clubului să-i acorde timp noului tehnician.

”Îl cunosc foarte bine pe Xavi și știu că s-a pregătit foarte bine. Sunt convins că se va descurca foarte bine. Am trăit momente ca jucător în care am avut situații dificile. Apoi am realizat lucruri grozave cu o echipă grozavă.

ADVERTISEMENT

Nu câștigasem nimic și apoi am câștigat totul jucând un fotbal foarte bun. Așa că el știe exact ce să facă. Trebuie doar să i se acorde timp și încredere”, a spus Puyol, citat de Reuters.

Măgura Cisnădie s-a calificat în grupele European League la handbal feminin

Măgura Cisnădie a câștigat, duminică, meciul de pe teren propriu cu DVSC Debrecen 25-21 și, după remiza din tur 22-22, s-a calificat în grupele European League.

ADVERTISEMENT

SCM Râmnicu Vâlcea, care a trecut cu dublă victorie 34-28 şi 29-27 de Amara Bera Bera, dar și vicecampioana României Minaur Baia Mare vor evolua, de asemenea, în faza grupelor competiției continentale intercluburi.

Maramureșencele au fost repartizate direct în grupele European League. Cealaltă echipă din România prezentă în preliminariile competiției, Gloria Buzău, a fost eliminată de Storhamar Handball Elite, după 31-27 şi 26-26.

ADVERTISEMENT