Sport

Drama suporterului dinamovist! Ieri în Champions League cu Barcelona, azi la retrogradare cu Gaz Metan

Suporterii lui Dinamo au trăit două stări de spirit diferite în doar 24 de ore. Joi, echipa de handbal se duela cu Barcelona în Champions League, iar vineri echipa de fotbal lupta în meciul suferinţei cu Gaz Metan.
19.02.2022 | 16:38
Drama suporterului dinamovist Ieri in Champions League cu Barcelona azi la retrogradare cu Gaz Metan
Fani Dinamo la meciul de handbal cu Barcelona şi cu Gaz Metan, în Liga 1. Sursa: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Clubul Dinamo este în ipostaze diferite la handbal şi fotbal. Dacă la sportul de pe semicerc, “Dulăii” domină de şase ani pe plan intern şi se bat cu granzii din Champions League, “câinii” de la fotbal se chinuie să scape de faliment şi retrogradare după dezastrul managerial al lui Pablo Cortacero.

Drama suporterului dinamovist! Ieri în Champions League cu Barcelona, azi la retrogradare cu Gaz Metan

Iar în săptămâna care stă să se încheie, s-a văzut cel mai mult prăpastia dintre echipele de handbal şi fotbal. Joi, de la ora 19:45, Dinamo primea vizita Barcelonei, în Sala Polivalentă, iar meciul a fost unul spectaculos, tranşat de catalani în final de meci. S-a încheiat 30-35.

ADVERTISEMENT

Doar 24 de ore mai târziu, vineri, de la ora 19:55, Dinamo de la fotbal primea vizita “fantomei” Gaz Metan Mediaş. Un duel între două echipe aflate la retrogradare, medieşenii fiind dezintegraţi în săptămâna meciului de problemele financiare.

“Prăpastie” între handbal şi fotbal: “Nu pot să mă bucur la maximum de astfel de meciuri când mă gândesc şi la echipa de fotbal”

Iar pentru fani, această trecere de la meciurile mari la confruntări din subsolul clasamentului nu este una uşor de digerat, în ciuda faptului că în ultimii ani, echipa de fotbal şi-a “obişnuit” fanii cu play-out.

ADVERTISEMENT

Între cei 1500 de suporteri prezenţi la Polivalentă în meciul cu Barcelona a fost şi Răzvan, membru de mulţi ani în PCH. Pentru el, confruntarea cu deţinătoarea Champions League este un bonus, iar gândul îi sare tot la situaţia dificilă de la echipa de fotbal:

“Vin la multe meciuri de handbal. E un bonus că jucăm cu echipe ca Barcelona, PSG… Dar normal că nu pot să mă bucur la maximum de astfel de meciuri când mă gândesc şi la echipa de fotbal. Acolo e greu şi sper să scăpăm”, ne-a povestit fanul.

ADVERTISEMENT

Răzvan, membru PCH: “De câţiva ani suntem în vrie, dar încă am speranţa că o să se schimbe situaţia şi la fotbal”

În doar 24 de ore, Răzvan a trecut de la meciul cu Barcelona la cel cu Gaz Metan Mediaş şi recunoaşte că diferenţa dintre cele două evenimente este dureroasă, greu de acceptat, mai ales că era obişnuit şi la fotbal cu o echipă care să se bată la titlu:

“Normal că este foarte greu. Azi să merg cu Barcelona, mâine să merg cu Gaz Metan Mediaş. Mai ales când văd ce probleme sunt şi la cealaltă echipă (n.r. Mediaş) şi în ce situaţie suntem noi. Dar pentru mine mai există speranţă şi la fotbal.

ADVERTISEMENT

De asta merg. Că eu sper. Poate intră Mediaşul sub noi şi reuşim să ne salvăm la baraj. Nu ştiu ce va fi la anul, dar aş vrea să ne salvăm anul ăsta. De câţiva ani suntem în vrie, dar încă am speranţa asta că o să se schimbe situaţia şi la fotbal. 

“La handbal este o altă lume. Nu sunt obişnuit, dar bucur de nivelul la care este echipa”

Când vin la handbal pentru mine totul este ca un bonus. O altă lume. Nu sunt obişnuit, dar bucur de nivelul la care este echipa. Nici nu îmi imaginez ce ar fi dacă şi la fotbal am sta atât de bine”, a spus Răzvan pentru FANATIK.

Pentru prima dată de la începutul lunii decembrie, Dinamo a câştigat un meci la fotbal. A fost 4-0 cu Gaz Metan Mediaş, echipă care se confruntă cu grave probleme financiare. Însă acest succes aduce un licăr de speranţă pentru evitarea retrogradării.

“Câinii”, în play-out-ul Ligii 1! “Dulăii”, în luptă pentru play-off în Liga Campionilor

“Câinii” mai au trei meciuri de disputat în sezonul regulat, iar apoi urmează play-out-ul, adevărata luptă pentru evitarea retrogradării. Un sezon mizerabil pentru Dinamo, dar fanii speră că situaţia se va întoarce la 180 de grade şi echipa va evita umilinţa supremă.

De cealaltă parte, la handbal, Dinamo este favorită în lupta pentru al şaselea titlu la rând în Liga Zimbrilor şi mai are trei meciuri în grupa de Liga Campionilor, în încercarea de a ajunge în play-off. Iar peste două săptămâni vine la Bucureşti un alt gigant al handbalului mondial: PSG.

  • 4 victorii în 26 de etape a obţinut Dinamo în Liga 1
  • 16 victorii în 18 etape au obţinut “dulăii” de la handbal

 

ADVERTISEMENT