Fotbal intern

Suporterii FC Argeș, protest dur la meci la adresa primăriei! Fanii nu vor FCSB la Piteşti. “Eşti o mizerie!”. Video

18.11.2018 | 15:12
Suporterii FC Arges protest dur la meci la adresa primariei Fanii nu vor FCSB la Pitesti Esti o mizerie Video

După ce Arena Națională a fost închisă de oficialii Primăriei Muncipiului București, FCSB caută o soluție pentru a își juca meciurile de acasă din Liga 1 Betano. Cea mai la îndemână este Stadionul Nicolae Dobrin, acolo unde evoluează FC Argeș. Suporterii alb-violeților au pus însă piciorul în prag și au protestat dur la adresa primăriei din Pitești, care pare hotărâtă să lase trupa lui Dică în Trivale.

Ultima astfel de manifestare a avut loc chiar sâmbătă, la meciul de baschet dintre BCM U FC Argeș Pitești și campioana României, CSM CSU Oradea. Suporterii prezenți în Sala Sporturilor din Pitești l-au luat la ochi imediat după startul partidei pe primarul Piteștiului, Cornel  Ionică, pe care l-au admonestat pe timpul întregului meci. „Primare, ești o mizerie” scria pe unul dintre bannerele adresate de argeșeni edilului.

Jurnalistă care voia să filmeze protestul fanilor la adresa primăriei, bruscată de jandarmi

Lucrurile au luat o turnură mai dură în momentul în care o jurnalistă locală a vrut să filmeze protestul fanilor celor de la FC Argeș. Inițial, aceasta a filmat de pe scările sălii din Trivale, dar un agent de pază i-a spus să stea jos și să nu mai filmeze. Femeia nu a ascultat de sfaturile agentului de securitate și a coborât pe parchet pentru a prinde cadre cât mai bune cu bannerele suporterilor alb-violeți.

În acel moment, un jandarm hotărât a luat-o pe sus pe tânără, a bruscat-o și a condus-o până la ieșirea din sală, în huiduielile celor veniți la meci, care le-au cerut socoteală forțelor de ordine și au scandat „Rușine să vă fie!”

Suporterii lui FC Argeș, protest dur la adresa lui Dică și FCSB

Imediat cum s-a aflat că FCSB va veni pe stadionul Nicolae Dobrin, fanii lui FC Argeș au luat foc. Aceștia au vopsit mai multe zone din oraș cu mesajul „În Pitești doar FC Argeș” și au avut mai multe mesaje dure, atât la adresa edilului, cât și a tehnicianului Nicolae Dică.

ÎN PITEŞTI DOAR FC ARGEŞ! Ca o reacţie la ştirile din presă care spun că FC Fcsb îşi va disputa ultimele meciuri din…

Gepostet von FC Arges am Dienstag, 13. November 2018

„Ce nu ai înțeles tu, Nicule, e că după ce echipa a devenit FC Argeș, noi, suporterii, am venit lângă echipă, realizând că mirajul FC Argeș nu mai este doar o promisiune electorală, iar din acel moment echipa a redevenit un brand al Piteștiului și echipa fanion a argeșenilor. Vrem să înțelegi ceva. Nu ajuți nici Piteștiul, nici FC Argeș, prin aducerea echipei FCSB în oraș. NU NE PUNE PIEDICI! NU NE ADUCE ACASĂ O ECHIPĂ CARE NU REPREZINTĂ ORAȘUL! NU STRICA MUNCA PE CARE O DEPUNEM CU GREU CA SĂ FACEM DIN NOU PITEȘTIUL ALB-VIOLET!”

 

În imagine sunt două afirmații care acum par fanteziste, dar citite în 2004 erau un motiv de mândrie pentru fanii…

Gepostet von FC Arges am Freitag, 16. November 2018

Trece primarul din Pitești peste capul fanilor de la FC Argeș?

În ciuda faptului că ultrașii alb-violeților au contestat din plin decizia primăriei de a permite FCSB să joace în Trivale, edilul Constantin Ionică pare decis să nu dea înapoi: „Piteştenii trebuie să ştie că noi îi preţuim pe suporterii lui FC Argeş, echipa noastră de suflet, dar în fotbal nu trebuie să avem încrâncenări. Dacă vor face o solicitare fermă, iar răspunsul nostru va fi afirmativ, totul va fi transparent şi în condiţiile legii. Va fi în beneficiul fotbalului. Ştiu că oamenii îşi doresc să vadă meciuri din Liga 1 pe acest stadion. La Piteşti au mai jucat acum câţiva ani Steaua, Dinamo, Universitatea Craiova şi nu au plecat cu nimic de la stadion. Nu au încurcat cu nimic echipa noastră”, spunea Ionică, în urmă cu câteva zile.

Toată această situație a apărut după ce primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că va închide pentru două luni Arena Națională din cauza stării execrabile a gazonului. Cum patronul FCSB a refuzat să întoarcă echipa înapoi pe stadionul din Voluntari, acolo unde roș-albaștri au pierdut puncte importante cu Botoșani sau Chiajna, trupa lui Nicolae Dică s-a orientat către orașul care l-a lansat în fotbalul mare pe antrenorul FCSB.

Dacă se va face trecerea roș-albaștrilor în Trivale, atunci Stadionul Nicolae Dobrin ar trebui să găzduiască partidele FCSB cu Gaz Metan, Viitorul și derby-ul cu CFR Cluj.