Sport

Arde Liga 1! Ultrașii de la Dinamo, FCSB, FCU Craiova și Rapid, în război cu jucătorii, antrenorii și patronii

Granzii bucureșteni FCSB, Dinamo și Rapid, dar și FC U Craiova 1948, sunt în război cu aripa dură a suporterilor, care îi contestă fie pe cei din conducere, fie pe jucători pentru rezultatele slabe.
07.12.2021 | 09:34
Arde Liga 1 Ultrasii de la Dinamo FCSB FCU Craiova si Rapid in razboi cu jucatorii antrenorii si patronii
FCSB, Dinamo, Rapid și FC U Craiova, echipele cu cei mai mulți suporteri din Liga 1, trec printr-o perioadă tensionată în relația cu aceștia. foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Galeria FCSB a venit special la meciul de la Craiova pentru a-l contesta pe Gigi Becali, dar și pe președintele Valeriu Argăseală, și i-a cerut patronului să vândă echipă, așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate.

Ultrașii lui Dinamo i-au amenințat pe jucători după revolta împotriva lui Mircea Rednic, dar și din cauza rezultatele slabe, fanii băgându-i în ședință la Săftica pe „câini”, în timp ce la stadionul din Ștefan cel Mare au lăsat mesaje de amenințare.

ADVERTISEMENT

Nici la Rapid lucrurile nu sunt mai calme, suporterii au avut și ei multe de împărțit cu jucătorii, iar situația lui Mihai Iosif este pe muchie de cuțit.

La FC U Craiova, atmosfera e și mai tensionată, Peluza Sud 1997 a declarat război familiei Mititelu, care a anunțat prin vocea lui Adrian Mititelu Jr. că va renunța la echipă din sezonul viitor.

ADVERTISEMENT

Suporterii au declarat război jucătorilor și conducerii la FC U Craiova 1948, FCSB, Dinamo și Rapid

FANATIK a analizat situația tensionată de la echipele cu cei mai mulți suporteri din România și care au ajuns la capătul răbdării din cauza performanțelor sportive sau din cauza modului în care cluburile sunt conduse.

Plecarea lui Edi Iordănescu de la FCSB a dinamitat relația dintre fani și patronul Gigi Becali. Liderul acestora, Gheorghe Mustață, anunța că galeria va protesta împotriva lui Gigi Becali, iar la scurt timp gardul palatului din Aleea Aleaxandru a fost vandalizat.

ADVERTISEMENT
Palatul lui Gigi Becali vandalizat de galeria FCSB
Palatul lui Gigi Becali vandalizat de galeria FCSB.

Ultrașii au protestat împotriva lui Gigi Becali cu prima ocazie la meciul dintre Universitatea Craiova și FCSB. Suporterii le-au scandat numele lui Reghecampf și Edi Iordănescu și i-au înjurat pe Valeriu Argăseală și Gigi Becali, ultimului cerându-i să vândă echipa.

„Gigi Becali, la m*ie Gigi Becali!”,  Gigi, Gigi, Gigi lasă-ne!”, „Clanul Becali, la m*ie clanul Becali!”. „Argăseală, m*ie Argăseală!”, „Noi cântăm pentru culori, nu pentru conducători!”, „Gigi, vinde Steaua!”, au fost scandările ultrașilor orbiți de furie.

ADVERTISEMENT

Patronul FCSB le-a transmis suporterilor că este dispus să renunțe la echipă în schimbul a zece milioane de euro, iar Gheorghe Mustață a făcut o scrisoare de intenție în numele fanilor și a propus un plan fantezist de preluare a echipei, cu Anghel Iordănescu și Victor Pițurcă în prim plan.

„Rămâne valabil tot ce am vorbit cu el la telefon. Să vină cu investitorul ăla minune, pe care v-a zis că l-a găsit peste noapte, și să îmi facă dovada că are banii pentru vânzarea echipei. Nu știu, le dă afaceristul ăla banii, pun ei bani ca ăia de la Dinamo, nu mă interesează. Să-mi facă dovada că au 10 milioane de euro” – Gigi Becali

Situație critică la Dinamo! Greii vestiarului, excluși din lot de Mircea Rednic. Ultrașii amenință jucătorii cu bătaia

Dinamo trece prin cel mai dificil moment din istorie, iar Mircea Rednic a trecut la măsuri drastice și i-a exclus din lot pe Steliano Filip și Cosmin Matei, informație prezentată în premieră de FANATIK. Pe lista neagră se mai află Deian Sorescu și Gabi Torje, însă suporterii s-au săturat de atitudinea tuturor jucătorilor.

O parte dintre suporteri au mers peste jucători în cantonamentul de la Săftica, în timp ce ultrașii de la Sud Dinamo i-au amenințat pe elevii lui Mircea Rednic cu bătaia și au afișat un banner sugestiv pe stadionul din Ștefan cel Mare: „V-au bătut toți când au jucat cu voi / Meciul viitor îl aveți cu noi”, mesaj care a fost preluat ulterior și de Peluza Cătălin Hîldan.

Mesajul de amenințare al utrașilor dinamoviști la adresa jucătorilor. Sursă foto: Instagram SUD Dinamo.

Galeria lui Dinamo și fanii înscriși în programul DDB sunt de partea lui Mircea Rednic în războiul contra jucătorilor, și le-au transmis să aleagă între ei și antrenorul „câinilor”. Ultrașii vor ca „Puriul” să facă curățenie în vestiarul lui Dinamo și să renunțe la fotbaliștii-problemă.

Situația este una extrem de complicată, mai ales că Dinamo nu a mai câștigat niciun meci în Liga de mai bine de patru luni și echipa se află pe locul 15 cu doar nouă puncte, iar conducerea clubului și-a pierdut de asemenea răbdarea.

Familia Mititelu, terorizată de ultrașii de la Peluza Sud 97: „Decizia este definitivă și ireversibilă, vom vinde clubul de fotbal”

Ultrașii de la Peluza Sud 1997 duc un război total împotriva familiei Mititelu, pe care o consideră direct responsabilă pentru retrogradarea și desființarea echipei, pierderea palmaresului și de situația actuală din clasament.

Suporterii lui FC U Craiova 1948 au ajuns la capătul răbdării după ce Flavius Stoican a fost dat afară de Adrian Mititelu pentru că nu a vrut să-i respecte indicațiile tehnice, informație pe care FANATIK v-a prezentat-o la vremea respectivă.

Aripa dură a suporterilor a protestat împotriva familiei Mititelu și a amenințat cu repercursiuni dacă nu va renunța la echipa de fotbal. Adrian Mititelu Jr. a cedat presiunii și le-a transmis că în cazul în care nu se va găsi un cumpărător, echipa va fi retrasă din campionat în sezonul viitor:

„Decizia este definitivă și ireversibilă, vom vinde clubul de fotbal. Poate fi patron și Rotaru, poate fi și Olguța Vasilescu, nu mă interesează, poate cumpăra oricine acest club! Nu ne-am gândit la sumă, dar tot ceea ce vrem este să scăpăm acest blestem.

În Craiova, lumea nu merită să miști un pai! Dacă vedeți ce este în Craiova, zici că am omorât pe cineva, este ceva incredibil. Este o decizie luată de întreaga familie. Eu zic că se va găsi cumpărător, iar dacă nu, încercăm să terminăm competiția, iar în vară renunțăm!” – Adrian Mititelu Jr.

Suporterii Rapidului sunt gata să ia măsuri împotriva jucătorilor și a lui Mihai Iosif: „Multe puncte câștigate mai mult de fani!”

Galeria Rapidului nu a putut suporta umilința de la meciul cu Chindia Târgoviște, unde giuleștenii au fost la un pas să piardă meciul deși jucau cu doi oameni în plus, iar modul în care Mihai Iosif și elevii săi au tratat meciul din Cupa României a tulburat apele în Giulești.

Gigi Corsicanu a declarat în exclusivitate pentru FANATIK că jucătorii și conducerea clubului au fost băgați în ședință, suporterii fiind deranjați de atitutudinea arătată: „Cu siguranță i-am fi trezit pe jucători. Multe puncte pe care le-a câștigat Rapidul sunt câștigate mai multe de fani decât de echipă. O să avem o întâlnire săptămâna viitoare cu conducerea și acolo o să luăm o decizie”.

„E o lipsă de atitudine. Se întâmplă lucruri foarte ciudate la ultimele patru-cinci meciuri și nu pot să îmi explic nici eu. Trebuie să se gândească și să nu uite că joacă la Rapid. Atunci când îmbracă tricoul Rapidului trebuie să aibă altă atitudine pentru că la Rapid e altceva și nu trebuie să uite niciodată asta”, a declarat Gigi Corsicanu în exclusivitate pentru FANATIK.

După meciul cu CS Mioveni, încheiat la egalitate scor 1-1, antrenorul Rapidului, Mihai Iosif, i-a răspuns lui Gigi  Corsicanu și a declarat că parcursul bun din acest sezon i se datorează lui: „Eu îmi asum cele 28 de puncte pe care le avem, îmi asum și anumite greșeli, nu am găsit foarte multe, dar le-am găsit. Sper să le îmbunătățesc, sunt debutant și eu în Liga 1, să nu se uite lucru acesta”.

Rapidul continuă să piardă puncte ușor în ultimele etape, răbdarea suporterilor se apropie de limită, iar Mihai Iosif ar putea ceda presiunii în cazul în care jocul echipei și rezultatele nu se vor îmbunătăți rapid.

ADVERTISEMENT