Sport

Suporterii-acționari ai lui Dinamo anunță că au achitat salariile jucătorilor. ”Pornim iar la război!”

Pentru a doua oară în insolvență, Dinamo pornește încrezătoare în noul sezon al Ligii 1. Suporterii-acționar anunță că au rezolvat cea mai arzătoare problemă. Au achitat salariile jucătorilor.
18.07.2021 | 14:05
Suporteriiactionari ai lui Dinamo anunta ca au achitat salariile jucatorilor Pornim iar la razboi
DDB. Sursă foto: Facebook Peluza Catalin Hildan-Dinamo
ADVERTISEMENT

Pentru suporterii-acționari ai clubului Dinamo aceasta a fost cea mai lungă vară din întreaga existență a ”câinilor”. Pentru a evita falimentul aceștia a cerut intrarea în insolvență, iar Tribunalul București a aprobat cererea lor.

De asemenea, a fost aprobat și planul de reorganizare, dar mulți dintre jucători, ba chiar și fostul antrenor, Dusan Uhrin, au ales să plece. Suporterii-acționari din Programul DDB nu se dau bătuți și anunță că în acest moment s-a reinstaurat stabilitatea în club.

ADVERTISEMENT

Suporterii-acționari: ”Am pus clubul la adăpost”

Dinamo va debuta în noul campionat, luni, când o va întâlni pe FC Voluntari, în ultimul meci al etapei inaugurale a noului sezon.

Suporterii din Programul DDB au transmis un comunicat pentru a anunța faptul că în acest moment clubul este în afara oricărui pericol, iar jucătorii nu mai au motive de îngrijorare, banii destinații plății salariilor fiind virați în cont.

ADVERTISEMENT

”Am pus clubul la adăpost, prin declanșarea procesului de insolvență în regim de urgență. Negocierile eșuate cu avocații jucătorilor spanioli, care nu concep să renunțe la nici măcar 1 cent din contractele clienților, însemnau falimentul pentru Dinamo.

Datoria cumulată, de peste 1 milion €, care trebuia plătită integral, pentru deblocarea transferurilor, ne-a obligat să facem pasul pe care ne-am fi dorit să-l evităm. DDB a adus la Dinamo una dintre cele mai tari firme de insolvență din România și împreună am pornit pe un nou drum, la capătul căruia vom avea un club sănătos, fără datorii și gata pentru performanță!

ADVERTISEMENT

Am adus un președinte executiv capabil. În doar două săptămâni, susținut de DDB, Iuliu Mureșan a pus la punct noua echipă cu care vom porni pe drumul ăsta, luni. Dinamo are director sportiv, antrenor, medici, preparator fizic, maseori, stafful e aproape complet. Și spunem ’aproape’, pentru că vor mai veni profesioniști, Dario vrea să aducă inclusiv un tactician.

DDB a achitat restul de plată pentru licență. (230.000 €)

Împreună am achitat restanțele la chiriile pentru terenurile de la baza Granitul, pe care se antrenează copiii lui Dinamo. DDB a virat în club fonduri pentru plata salariilor, așa că jucătorii vor începe campionatul cu bani în conturi”, se arată într-un comunicat remis de suporterii-acționari.

ADVERTISEMENT

Probleme cu sponsorii

În ciuda semnalelor pozitive transmise de suporterii-acționari și de noua conducere a clubului, Dinamo continuă să se confrunte cu probleme uriașe.

Așa cum FANATIK a dezvăluit în exclusivitate, o parte din vechii sponsori ai roș-albilor au decis să nu mai sprijine clubul din Ștefan cel Mare.

Concret, Dinamo va trebui să îşi plătească în noul sezon testele COVID-19, în condiţiile în care clinica alături de care ”câinii” aveau parteneriat în sezonul trecut, a decis să se retragă.

Din informaţiile FANATIK, contractul de sponsorizare cu firma “Catapult”, firmă specializată în tehnologia de monitorizare a sportivilor, este în aer şi este posibil ca şi acest parteneriat să fie întrerupt în perioada imediat următoare.

ADVERTISEMENT