Sport

Suporterii-acționari ai lui Dinamo salută provocarea acceptată de Iuliu Mureșan: ”Mult succes, Presidente!”

Fostul președinte de la CFR Cluj, Iuliu Mureșan, a acceptat oferta primită de la DDB și este noul administrator special al clubului Dinamo.
07.07.2021 | 10:49
Suporteriiactionari ai lui Dinamo saluta provocarea acceptata de Iuliu Muresan Mult succes Presidente
ADVERTISEMENT

Iuliu Mureșan este unul dintre cei mai experimentați conducători de club din fotbalul românesc. A condus vreme de 17 ani destinele actualei campioane, CFR Cluj și a pus umărul la ascensiunea feroviarilor.

A plecat din Gruia în 2018 și a mai activat o scurtă vreme în conducerea celor de la FC Hermannstadt de care s-a despărțit anul trecut. A acceptat provocarea de a conduce clubul Dinamo și de a-i reda gloria de altă dată.

ADVERTISEMENT

Suporterii-acționari îl consideră salvatorul clubului

Personaj controversat, Iuliu Mureșan a făcut treabă bună la cele două cluburi la care a lucrat anterior, CFR Cluj și FC Hermannstadt. Acesta a fost principalul motiv pentru care suporterii-acționari de la Dinamo, DDB, l-au ofertat pentru a salva clubul din Ștefan cel Mare.

”IULIU MUREȘAN LA DINAMO

Dinamo are nevoie de profesioniști, ca de aer, iar noi am mai găsit unul suficient de “inconștient” încât să se arunce în vâltoarea teribilă de la club. Probleme financiare, incertitudine cu acționariatul, dezordine în organigramă, insolvență și transferuri, încă, blocate.

ADVERTISEMENT

Cu un club trecut deja prin insolvență, 10 titluri în Liga 1, creatorul unul CFR modern, inclusiv prin transferurile de top reușite, Iuliu Mureșan are o carte de vizită pretabilă unui club de talia lui Dinamo. Un profesionist recunoscut în fotbal, cu o imagine ca atare, departe în întreaga sa carieră de scandaluri.

’Decizia de a reveni în fotbal a fost ușoară, oricând eram dispus să vin la un club de Liga 1. Cu Dinamo este o poveste mai complicată puțin, m-a convins DDB, ai cărui membri m-au sunat și m-am și mirat. A fost o surpriză!

ADVERTISEMENT

Proiectul este foarte frumos, m-a impresionat și pe mine, e un proiect unic în fotbalul românesc. E foarte important ca suporterii să ajute în continuare clubul, în afară din drepturile TV, sunt o sursă foarte sigură de venituri.

Contez foarte mult pe DDB și cred că proiectul se va dezvolta în continuare.

La Dinamo sunt multe probleme, o să le rezolvăm pe rând. Primul pas este să aduc liniște, un pic de liniște și mai multă ordine în club’.

ADVERTISEMENT

Mult succes, Presidente!”, se arată în comunicatul suporterilor din ”Peluza Cătălin Hîldan”.

Iuliu Mureșan: ”Nicăieri nu am fost așa dorit!”

Noul administrator special al clubului din Ștefan cel Mare nu a stat prea mult în birou. A decis să facă o vizită surpriză, în cantonamentul de la Săftica, unde se pregătesc fotbaliștii lui Dusan Uhrin.

Mai mult, noul lider din Ștefan cel Mare a obținut și primul succes administrativ. Așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate antrenorul ceh voia să plece de la Dinamo, dar a fost convins de Iuliu Mureșan să-și ducă angajamentul până la capăt.

”Multe se vor rezolva la fața locului, iar dacă nu se poate, voi rezolva în câteva zile. Jucătorii așteptau un interlocutor și o persoană de încredere cu care să poată să discute. Cred că nicăieri nu am fost așa dorit.

M-am văzut la două noaptea cu Dusan Uhrin. L-am rugat să rămână. Am discutat vreo două ore. Dusan e esențial în continuarea proiectului Dinamo și chiar pentru planul pe care îl facem.

Banii vor apărea dacă jucătorii vor rămâne și vor munci. În funcție de banii care vor intra se vor face plăți. Eu nu o să mint niciodată jucătorii și nu o să le fac promisiuni. Stilul meu e să particip aproape la toate antrenamentele și la toate meciurile și oricând mă poate aborda orice jucător”, a declarat Iuliu Mureșan, la ProX.

Postul de administrator special pe care i l-au oferit este echivalent celui de președinte. Fanii-acționari au mizat și pe faptul că Iuliu Mureșan a colaborat cu Răzvan Zăvăleanu, administratorul judiciar al lui Dinamo, și în perioada în care CFR Cluj a fost în insolvență, cei doi reușind să readucă gruparea campioană pe linia de plutire.

ADVERTISEMENT