Sport

Suporterii algerieni au făcut haos în Franţa, după calificarea în semifinalele Cupei Africii. Video

12.07.2019 | 13:18
Suporterii algerieni au facut haos in Franta dupa calificarea in semifinalele Cupei Africii Video

Supoorterii algerieni au făcut haos în Franţa, după caliicarea  echipei lor naţionale în semifinalele Cupei Africii. Algeria a reuşit să obţină accesul în penultima fază a competiţiei găzduită de Egipt în urma unui meci dramatic în sferturi, cu Coasta de Fildeş, meci decis doar în urma executării loviturilor de departajare. Algeria întregeşte un adevărat careu de aşi în semifinale, din rândurile căruia se va alege noua campioană a continentului negru: Nigeria, Tunisia şi Senegal sunt celelalte trei.

Suporterii algerieni au creat haos în Franţa după calificarea în semifinalele Cupei Africii

Numai că fanii algerieni sunt recunoscuţi pentru exuberanţa lor, pentru modul mult prea exloziv, de multe ori şi la propriu, de a sărbători rezultatele echipei lor naţionale. Şi după ce calificarea vulpilor a devenit un fapt împlinit a început nebunia, dar nu numai în capitala ţării, Alger, ci şi în Europa, unde există comunităţi importante.

Iar cele mai numeroase sunt cele din Franţa, drept urmare în Hexagon s-a declanşat cel mai mare haos după lăsarea nopţii. Din păcate, foarte repede bucuria a lăsat loc anarhiei şi violenţelor, alimentate din belşug şi de alcool chiar dacă le interzice Coranul să bea şi poliţia a avut mult de lucru până a putut restabili ordinea.

suporteri algerieni au îngrozit selectul bulevard Champs-Elysees

Au spart un magazin de moto

La Montpellier un şofer algerian a scăpat controlul volanului în timp ce vântura drapelul ţării sale, a izbit frontal un alt automobil, care circula regulamentar şi într-.o secundă un bebeluş a ajuns la spital în stare gravă, în timp ce mama lui a murit. Scene de coşmar s-au declanşat şi la Paris şi încă într-una dintre cele mai selecte zone, bulevardul Champs-Elysees.

Vitrinele a două magazine au fost făcute ţăndări, unul era de motociclete şi accesorii. Au fost vandalizate şi multe lucruri, inclusiv două motociclete au fost furate. Poliţia a avut mult de furcă, deşi a folosit şi gazele lacrimogene din plin. Bilanţul e grav: 20 de poliţişti răniţi, iar 30 de persoane au fost duse la secţie pentru tulburarea ordinii publice.