Sport

Suporterii austrieci ar putea rata meciul cu Italia. Federația îi sfătuiește să rămână acasă

Euro 2020 este în continuare afectat de restricțiile impuse în contextul pandemiei Covid-19. Federația austriacă îi sfătuiește pe suporteri să nu facă deplasarea pentru meciul cu Italia.
24.06.2021 | 08:30
Suporterii austrieci ar putea rata meciul cu Italia Federatia ii sfatuieste sa ramana acasa

Pentru că nu a reușit să obțină amânarea sau schimbarea locului de disputare, Federația de fotbal din Austria le recomandă suporterilor să nu facă deplasarea în Anglia pentru meciul din optimile Campionatului European, împotriva Italiei.

Numărul tot mai mare al cazurilor de îmbolnăvire cu varianta Delta a determinat autoritățile britanice să carantineze, timp de 10 zile, toate persoanele care intră pe teritoriul țării.

În aceste condiții, devine aproape imposibil pentru fani să urmărească din tribune partida programată sâmbătă, 26 iunie, la ora 22:00, pe Stadionul Wembley. De altfel, aceasta este prima ediție a unui turneu final în care elevii lui Franco Foda reușesc să depășească faza grupelor.

Suporterii austrieci, sfătuiți de federație să nu facă deplasarea la Londra pentru meciul cu Italia

Optimile Campionatului European nu se amână. În ciuda eforturilor imense pe care le-am făcut, din păcate, acest lucru este imposibil.

De asemenea, din cauză că nu a mai rămas mult până la meci, nu putem muta meciul de la Londra pe altă arenă fără a avea restricții de călătorie pentru cetățenii Austriei.

Federația Austriacă de Fotbal face tot ce îi stă în putință pentru a le permite cât mai multor fani să urmărească meciul din optimile de finală contra Italiei.

Ministerul de Externe îi sfătuiește cu tărie pe toți suporterii echipei naționale să nu meargă la Londra”, se arată în comunicatul transmis de Federația Austriacă de Fotbal.

Nici fanii Țării Galilor nu își pot susține echipa în optimi: „Am primit indicații clare din partea poliției”

Austriecii nu sunt singurii suporteri aflați în imposibilitatea de a-și urmări „pe viu” favoriții la Campionatul European. Și galezilor le-a fost interzisă deplasarea în Olanda pentru meciul cu Danemarca, programat sâmbătă, 26 iunie, la ora 19:00.

Am primit indicații clare din partea poliției din Amsterdam. Ni s-a transmis că niciun fan galez nu va fi lăsat în Olanda. În această situație, vă încurajăm să rămâneți acasă și să urmăriți meciurile în siguranță.

Dacă autoritățile locale ne vor cere să instalăm ecrane speciale, pentru a putea urmări partida, atunci vom face asta. Evident, respectând restricțiile în vigoare”, a anunțat Eluned Morgan, ministrul Sănătății din Țara Galilor.