Fotbal intern

Suporterii CSA Steaua nu sunt de acord ca FCSB să joace pe noul stadion Ghencea: „Este o entitate rău platnică”

30.05.2020 | 10:35
Suporterii CSA Steaua nu sunt de acord ca FCSB sa joace pe noul stadion Ghencea Este o entitate rau platnica
ADVERTISEMENT

Suporterii CSA Steaua, echipă care activează în Liga 4, nu sunt de acord ca FCSB să joace pe noul stadion din Ghencea. AS47, asociația care îi reunește pe fanii formației finanțate de Ministerul Apărării, a trimis o scrisoare deschisă către CSA Steaua și MApN, prin care cere „să se respecte legea, principiile morale și să nu deservească „jocurile” unor grupuri de interese sau persoane în contradicție cu legea”.

AS47 nu e de acord ca FCSB să joace în Ghencea. Scrisoare deschisă către CSA Steaua și Ministerul Apărării

După ce Gigi Becali a anunțat că va iniția un dialog cu suporterii CSA Steaua, echipă ce activează în Liga 4, pentru a vedea dacă aceștia sunt de acord ca FCSB să joace pe noul stadion din Ghencea, AS47 a reacționat printr-o scrisoare deschisă, adresată clubului și Ministerului Apărării.

ADVERTISEMENT

„În lumina ultimelor evenimente şi dezinformări publicate și promovate în mass-media legate de relația dintre FC Fcsb și CSA STEAUA, dorim să vă aducem la cunoştinţă faptul că, de peste un deceniu și jumătate, clubul Fcsb, prin angajații și finanțatorii acestora, au denigrat clubul Steaua București, sportivii, angajații, suporterii, dar și instituția Ministerului Apărării, Armata României și multe alte instituții ale Statului! În aceeași ordine, reamintim:

FC Fcsb, despre care s-a dovedit în instanță că a furat identitatea clubului Steaua, continuă să profite de istoria acestei echipe și să alimenteze confuziile în rândul publicului larg, ceea ce se întâmplă de mai bine de un deceniu și jumătate. Îndemnăm la clarificarea situației, odată pentru totdeauna, și ca FC Fcsb să își asume identitatea reală, aceea de club fondat în 2004, a cărui istorie nu are nicio legătură și nu se intersectează cu Steaua (!);

ADVERTISEMENT

Asistăm la o situație ilară: deși între cele două entități există mai multe procese pe rol, observăm cum, în ultima perioadă, presa din România duce o campanie prin care aduce în prim plan Stadionul Steaua, sugerând că, sfidând atât suporterii steliști, cât și istoria roș-albastră și deciziile instanțelor judecătorești, stadionul ar trebui să fie destinat Fcsb-ului.

„FCSB este o entitate rău platnică în relația comercială cu Steaua”

Reamintim că FC Fcsb este o entitate rău-platnică în relația comercială cu Steaua, fiind silit, de către Tribunalul București, să plătească Clubului Sportiv al Armatei Steaua București suma de 400.000 de euro, în 2011, pentru perioada iulie 2010 – august 2011, banii reprezentând chiria restantă, utilități și penalități pentru întârziere și, nu in ultimul rând, litigiu stabilit la 36.826.310 EURO, pentru perioada 2004 – 31.12.2014.

ADVERTISEMENT

Îndemnăm la oprirea denigrării constante a clubului Steaua de către FC Fcsb, care, în ultimii ani, „a atacat” imaginea Armatei și a Ministerului Apărării Naționale, acționând împotriva legii.

Atragem atenția îndeosebi celor ce conduc CSA Steaua București să respecte legea, principiile morale și să nu deservească „jocurile” unor grupuri de interese sau persoane în contradicție cu legea.

ADVERTISEMENT

„Am fost amenințați, interziși și intimidați de persoane din jurul finanțatorului FCSB”

În ultimii 16 ani, noi, suporterii clubului Steaua și, în special, Peluza Sud Steaua, am militat pentru „Un club curat mai presus de toate!” și vom face, ca întotdeauna, tot ceea ce este necesar pentru a ne apăra acest ideal. Deși amenințați, interziși, intimidați de persoanele din jurul finanțatorului FC Fcsb, nu vom face rabat de la principiile noastre, amendând orice comportament neadecvat și nedemn față de Steaua, cel mai galonat club sportiv din România!

Sperăm ca Armata României, instituția cu cea mai mare încredere din România, să își apere imaginea, fără a se asocia cu anumite persoane și respectând, în continuare, legile și instanțele judecătorești din România”, se arată în scrisoarea deschisă trimisă de AS47 către CSA Steaua și MApN.

ADVERTISEMENT