Sport

Suporterii de la Peluza Sud, protest după ce FCSB a făcut cerere să joace pe stadionul „militarilor”: „În Ghencea doar Steaua!”

Ultrașii de la Peluza Sud Steaua nici nu vor să audă de posibilitatea ca FCSB să joace în Ghencea următoarele meciuri din SuperLiga.
18.09.2022 | 19:43
Suporterii de la Peluza Sud protest dupa ce FCSB a facut cerere sa joace pe stadionul militarilor In Ghencea doar Steaua
3 meciuri ar putea juca FCSB pe stadionul Ghencea în perioada în care CSA Steaua are terenul suspendat. Sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Suspendarea de patru etape primită de CSA Steaua după incidentele de la meciul cu Dinamo, ar putea fi o oportunitate uriașă pentru FCSB, care își dorește să joace în Ghencea. Ultrașii de la Peluza Sud Steaua ar face însă orice pentru a evita acest lucru.

Ultrașii de la Peluza Sud Steaua dau interzis pentru FCSB în Ghencea

Suporterii care susțin Steaua au vuit în rețelele sociale după ce FCSB și-a manifestat interesul pentru a-și disputa următoarele trei meciuri pe stadionul Ghencea.

ADVERTISEMENT

Ultrașii de la Peluza Sud Steaua s-au mobilizat imediat după aflarea veștilor și au pregătit un banner special pentru meciul cu Unirea Constanța, care a fost însă amânat din cauza faptului că „roș-albaștrii” au stadionul suspendat și nu au putut găsi o altă arenă în mai puțin de 24 de ore.

Astfel, pânza imensă a fost afișată în fața stadionului Ghencea. Mesajul este unul foarte clar: „În Ghencea doar Steaua!”.

ADVERTISEMENT

Gigi Becali a declarat că FCSB a făcut o nouă cerere pentru a juca pe Ghencea derby-ul cu Rapid: „Deja am dat ordin!”

Gigi Becali a declarat pentru ProSportFCSB a făcut deja toate demersurile pentru a juca în Ghencea în perioada în care CSA Steaua are stadionul suspendat:  „Am dat ordin să se facă oficial cerere ca să jucam în Ghencea după ce am aflat de decizia primită de cei de la CSA, cred că s-a și facut. O să îl sun pe Vali Argăseală să verific. Stadionul ăla trebuie să și producă bani”.

Patronul FCSB e convins că dacă FCSB ar juca în Ghencea derby-ul cu Rapid stadionul ar fi arhiplin: „Ați văzut și voi ce amendă au primit cei de la CSA, nu? Păi de unde bani să o plătească? Vreau ca cei de acolo să se trezească și să ne lase să ne întoarcem în Ghencea. Iar eu vă dau scris că vom juca cu casa închisă”.

ADVERTISEMENT

FCSB are trei meciuri pe teren propriu în perioada în care CSA Steaua nu poate evolua în Ghencea. Cu FC Argeș (1 octombrie), UTA (15 octombrie) și nu în ultimul rând derby-ul cu Rapid ( 5 noiembrie): „Voi vă dați seama ce o să fie în Ghencea la un meci al nostru cu Rapid? Hai să facem un pariu! Vreau să jucăm în Ghencea, iar cel mai tare îmi doresc să jucăm în Ghencea măcar meciul cu Rapid.

Îți repet: eu deja am dat ordin să se facă cererea oficială. Nu vreau să joc acolo gratis, plătesc. Stadionul ăla este facut din banii tuturor românilor”, a mai spus Becali pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT

De ce a refuzat CSA Steaua închirierea stadionului Ghencea către FCSB

Conducerea „militarilor” a invocat nenumărate motive pentru a refuza ofertele de închiriere primite de la FCSB pentru stadionul Ghencea. Principalul a fost faptul că între cele două entități există un proces, iar Gigi Becali le-a adus prejudicii la nivel de imagine și interese.

Ba mai mult, patronul FCSB este și rău-platnic, neplătind chiar pe stadionul Ghencea timp de ani de zile, lucru care s-a întâmplat și pe Arena Națională.

Un alt motiv a fost faptul că echipa de rugby își desfășoară meciurile de pe teren propriu pe stadion. CSA Steaua a invocat în finalul sezonului trecut că echipa lui Daniel Oprița va susține meciul de baraj în ziua partidei dintre FCSB și CFR Cluj.

În cazul în care FCSB ar reveni în Ghencea, cu siguranță riscurile unei confruntări între fanii celor două echipe ar fi foarte mare, un factor care trebuie luat de asemenea în calcul.

ADVERTISEMENT