Sport

Suporterii de lux ai CSA Steaua: Munteanu, Stîngă sau Birtalan

Au scris istorie pentru secţia de handbal a clubului Steaua, iar acum sunt nelipsiţi din tribunele sălii în care echipa îşi dispută meciurile de pe teren propriu. ...
18.11.2015 | 15:33
Suporterii de lux ai CSA Steaua Munteanu Stinga sau Birtalan

Au scris istorie pentru secţia de handbal a clubului Steaua, iar acum sunt nelipsiţi din tribunele sălii în care echipa îşi dispută meciurile de pe teren propriu.

Nicolae Munteanu, Vasile Stîngă sau Ştefan Birtalan sunt doar trei dintre legendele care-şi fac apariţia constant pentru a susţine CSA Steaua Alexandrion Bucureşti. Anii petrecuţi în clubul Steaua îl fac pe Nicolae Munteanu să fie nelipsit de la partidele formaţiei la care a făcut performanţă la cel mai înalt nivel. Sunt 40 la număr, o cifră impresionantă pentru legendarul portar născut la Braşov. „Ce să mă atragă la meciurile Stelei? Cei 40 de ani petrecuţi în cadrul clubului! E ceea ce am făcut toată viaţa, e normal ca şi după încetarea activităţii să rămân cu pasiunea numită handbal şi cu dragostea faţă de club, care ţi se înfige în suflet şi e greu să o mai schimbi”, declară Nicolae Munteanu.

VEZI ÎN GALERIA FOTO IMAGINI CU FOSTELE GLORII ALE STELEI

 

 

În prezent, fostul internaţional spune că Steaua Alexandrion ar putea termina în primele cinci. „Au pornit la drum cu nişte obiective, dar trebuie susţinere pentru realizarea lor. Sunt undeva în zona bună a evoluţiei şi a locului în clasament, dar nu mă aştept la o performanţă deja din anul acesta. E încă lung campionatul, va începe returul şi play-off-ul. Echipa e încă numeric subţirică şi având în vedere că vor veni un număr mare de jocuri, poate apărea oboseală sau fluctuaţii. E greu, dar eu văd echipa la nivelul primelor cinci, după părerea mea, ca spectator”, a concluzionat Nicolae Munteanu.

Vasile Stîngă este o altă glorie a Stelei care îşi face apariţia la partidele de pe teren propriu ale echipei Steaua Alexandrion. Ce îl determină să vină la sală? „E microbul care mă atrage! Am făcut atâţia ani handbal, e normal să mă atragă să văd câte un meci! Nici nu mai ştiu câţi ani am jucat la clubul Steaua şi vă daţi seama că mi-a rămas ceva la echipă.”, afirmă Vasile Stîngă. Campion de zece ori cu gruparea „roş-albastră”, cel mai bun jucător al anului 1982 este de părere că o calificare într-o cupă europeană ar fi o performanţă notabilă, însă ştie care ar putea fi principalul problemă în această tentativă. „Dacă se prinde o cupă europeană, e o performanţă fantastică pentru echipă, chiar şi Challange Cup. Sunt multe meciuri foarte importante şi Steaua nu poate pune 16 jucători pe foaie, asta va fi principala problemă. Dacă se va califica într-o cupă europeană, îşi va atinge obiectivul.”, a încheiat fostul mare jucător al României.

De 18 ori campion cu Steaua, ca jucător şi antrenor, Ştefan Birtalan este prezent şi el de fiecare dată când echipa de handbal, şi nu numai, evoluează pe teren propriu. Din pasune, spune el, este nelipsit. „Pasiunea pentru sport mă atrage. De la 20 de ani sunt la Steaua. Am venit la meciurile echipei toată viaţa şi voi veni cât voi trăi. Echipa de handbal a fost una din cele mai frumoase ale clubului. Sunt aproape la fiecare meci, nu doar la handbal, pentru că sunt stelist.”, spune dublul campion mondial cu naţionala României, mulţumit că echipa Stelei Alexandrion a trecut peste perioada foarte dificilă cauzată de problemele financiare şi de faptul că băieţii care evoluează în prezent la CSA Steaua Alexandrion Bucureşti au o atitudine corectă pe terenul de joc. „E bine că e aşa, dar din punctul meu de vedere ar putea să fie şi mai bine. Campionatul e încă deschis, în general se pot face mai multe. Băieţii fac ce pot. Au atitudine, de multe ori i-am aplaudat cu sinceritate pentru că îmi dau seama că au jucat peste ce mă aşteptam eu. Îmi place atitudinea. Sunt meciuri care-ţi ies, sunt meciuri care nu-ţi ies. Trebuie văzut însă cum facem o echipă competitivă, pentru că Steaua este un brand”, este de părere Ştefan Birtalan.